Taylor Swift hoyong seueur hal anu saé pikeun peminatna – tapi oven Walanda gratis sanés salah sahijina.

Penipuan anyar parantos muncul dina média sosial, dimana Swift’s AI deepfake nargétkeun Swifties satia kalayan janji produk Le Creuset gratis. Tapi teu saurang ogé ditungtungan ku cookware penyanyi urang loba-dipikacinta. Gantina, aranjeunna mungkas nepi ka kasus panipuan identitas. scam panganyarna ieu nuturkeun runtuyan selebritis deepfakes dina YouTube Jeung scam nu ogé sasaran Kelly Clarkson.

Carita ieu janten headline. Teu heran mertimbangkeun profil luhur penyanyi urang. Fraudsters geus nyieun versi sintétik tina sora Swift ngagunakeun téhnologi kloning sora AI kami geus disorot dina blog urang saméméhna.

Kalayan skrip pikeun klon sora asli sareng cuplikan pidéo béntang, para scammers (sanés Swift) nyorong fans pikeun nyandak tawaran gratis. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta biaya pengiriman $ 9.96. Dibayar ku kartu kiridit atawa debit. Sakali dina leungeun fraudsters, kartu bakal boga muatan, sarta kadangkala boga muatan sababaraha kali. Gemblengna, éta kasus klasik tina panipuan identitas – waktos ieu sareng pulas klon sora AI.

Gambar footage tina scam média sosial Taylor Swift.

Le Creuset gancang nunjukkeun yén teu aya promosi sapertos kitu sareng promosi Le Creuset anu disertipikasi bakal dipasang dina saluran sosial resmina. Janten, janten jelas, Tay-Tay moal ngirim anjeun Le Creuset.

Hanjakal Swift kapanggih dirina dina parusahaan loba jalma. Sakumaha anu urang wartoskeun saacanna, 2023 ningali seueur panipuan kloning selebriti AI anu ngajajas barang tiruan, panipuan investasi jahat, sareng transaksi mata uang kripto palsu. Blog prediksi 2024 kami nyauran langkung seueur anu sami taun ieu, sareng scam Taylor Swift parantos ngamimitian dina mode profil luhur.

Upami jalma henteu acan ngupingkeun panipuan kloning AI, aya kasempetan anu saé ayeuna.

Téknologi McAfee anyar tiasa ngadeteksi scam Taylor Swift sareng panipuan AI anu sami.

Janten naon anu kedah urang pigawé? Kumaha urang ngabedakeun mana anu nyata sareng anu palsu online? Proyék Mockingbird kami nunjukkeun jawaban.

Kami nembé ngumumkeun Project Mockingbird dina acara téknologi CES di Las Vegas, téknologi anyar anu ngabantosan ngadeteksi audio anu dibangkitkeun AI dina deepfakes. Pikirkeun éta salaku detektor bohong anu ngadeteksi warta palsu sareng skéma sanés.

Tingali diri anjeun. Kami maénkeun pidéo scam alat masak Taylor Swift ngalangkungan téknologi Project Mockingbird kami. Anjeun bakal ningali luncat garis beureum nalika ngadeteksi audio anu diklon, nunjukkeun dugi ka mana audiona nyata atanapi palsu, sapanjang garis waktos anu dipetakeun.

Salian ngadeteksi panipuan selebriti, pendekatan deteksi klon AI ieu ogé merangan bentuk deepfakes anu populer pisan. AI wrapping panipuan, dimana fraudsters mungkus ucapan kloning maranéhna kana video sah. Tempo conto di handap. Di dieu, penipu ngagunakeun klip presenter warta nyata pikeun dandanan video scam investasi ChatGPT maranéhanana.

Perhatikeun kumaha detektor ngadaptar dina garis dasar nalika presenter warta nyarios, nunjukkeun audio asli. Teras perhatikeun kumaha audio ngaluncat nalika audio kloning muncul – bagian tina pidéo anu nunjukkeun scam investasi ChatGPT.

Project Mockingbird nandaan demonstrasi publik munggaran ngeunaan téknologi deteksi AI anyar urang. Salian deteksi audio AI, kami ogé ngusahakeun téknologi pikeun deteksi gambar, deteksi video, sareng deteksi téks.

Kalayan kamampuan ieu, kami bakal nempatkeun kamampuan terang naon anu leres atanapi palsu kana panangan anjeun. Cara anu sanés anjeun tiasa mikir nyaéta yén McAfee sapertos gaduh detektor bohong dina saku tukang anjeun. Kalayan éta, anjeun bakal terang naon anu nyata sareng naon anu palsu online. Hiji hal anu urang sadayana peryogi langkung seueur nalika téknologi AI dewasa.

Pindah ka hareup, urang bakal ningali langkung ti ngan ukur panipuan selebriti. Kami bakal ningali klon sora AI anu dianggo pikeun nipu anggota kulawarga pikeun ngirim artos salaku bagian tina scam pesen darurat palsu. Urang bakal ningali éta dianggo pikeun cyberbullying. Sareng urang bakal ningali aktor anu jahat ngagunakeun éta pikeun ngaganggu pidato politik dina siklus pamilihan umum 2024 di sakumna dunya.

Ngaliwatan éta sadayana, kami tujuanana pikeun masihan anjeun kakuatan kapercayaan — pikeun ngandelkeun naon anu anjeun tingali sareng kadéngé online. Pikeun terang naon anu nyata sareng anu palsu. Proyék Mockingbird ngagambarkeun léngkah umum munggaran urang nuju tujuan éta.

Nepangkeun McAfee + Ultimate

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Henteu #Taylor #Swift #Moal #Ngirimkeun #Oven #Walanda #Gratis #Anjeun #Penipuan #Kloning #Anyar