Ahli kaamanan inpormasi perusahaan biasana terang sababaraha karyawan anu yakin yén aranjeunna henteu ngaklik tautan jahat sahingga henteu rentan ka ancaman cyber. Kadang karyawan ieu nganggo argumen ieu nalika nyuhunkeun ukuran kaamanan perusahaan dipareuman, anu kumaha waé ngaganggu pagawéan. Tapi panyerang sering nyamur tautan jahat sareng phishing, nyobian ngalieurkeun saringan email sareng pengamat manusa. Naon anu aranjeunna hoyongkeun nyaéta kéngingkeun korban (sanaos aranjeunna pariksa URL sakumaha anu kami nyarankeun sababaraha kali) pikeun ngaklik alamat anu leres-leres nyandak aranjeunna ka alamat anu sanés. Ieu mangrupikeun metode anu paling umum anu dianggo ku penjahat cyber pikeun nyumputkeun URL jahat atanapi phishing.

Simbol @ dina alamat

Cara pangbasajanna pikeun nyumputkeun domain nyata dina alamat nyaéta ngagunakeun simbol @ dina URL. Ieu mangrupikeun simbol sah anu sah anu tiasa dianggo pikeun ngahijikeun login sareng kecap akses kana alamat halaman wéb – HTTP ngamungkinkeun pikeun ngirimkeun kredensial ka server wéb ngalangkungan URL ngan ukur nganggo format login: password@domain.com. Upami data sateuacan simbol @ lepat sareng henteu cocog pikeun auténtikasi, browser ngan saukur bakal dipiceun, alihan pangguna ka alamat anu aya saatos simbol @. Janten cybercriminals nganggo ieu: aranjeunna nyiptakeun nami halaman anu ngayakinkeun, nganggo nami situs anu sah di jerona, sareng nempatkeun alamat nyata saatos simbol @. Contona, alamat blog urang disguised kawas kieu:

Ieu kasampak kawas kaca kalawan loba kecap dina ngaran hosted wae dina domain Google, tapi browser bakal mawa anjeun ka http://kaspersky.com/blog/.

Angka, sanés alamat IP

Dina metodeu baheula, panyerang sering nyobian ngabingungkeun pangguna kalayan nami halaman anu panjang pikeun ngaganggu aranjeunna tina alamat anu saleresna – sabab alamatna masih aya dina URL. Tapi aya cara pikeun nyumputkeun éta lengkep – ku cara ngarobah alamat IP situs kana integer. Sakumaha anjeun terang, alamat IP henteu gampang disimpen dina pangkalan data. Ku alatan éta, di sawatara titik, mékanisme dijieun pikeun ngarobah alamat IP kana integers (anu leuwih merenah pikeun nyimpen) jeung sabalikna. Sareng ayeuna, nalika browser modern ningali nomer dina URL, aranjeunna otomatis ngarobih kana alamat IP. Lamun digabungkeun jeung sarua @ simbol, éta éféktif nyumputkeun domain leres. Ieu kumaha tautan ka situs wéb perusahaan kami sapertos kieu:

Dina ngagunakeun trik ieu, cybercriminals nyoba difokuskeun domain saméméh @ simbol, sarta nyieun sagalana sigana kawas sababaraha jenis parameter – rupa parabot pamasaran mindeng nyelapkeun sagala jinis tag alfanumerik kana Tumbu web.

jasa pondok URL

Cara anu cukup saderhana pikeun nyumputkeun URL aslina nyaéta ngagunakeun salah sahiji jasa pondok link anu sah. Anjeun sacara harfiah tiasa nempatkeun naon waé kana tautan pondok – sareng mustahil pikeun pariksa naon anu disumputkeun di dinya tanpa ngaklik.

Google Gancangan Kaca Mobile

Sababaraha taun ka pengker, Google sareng sababaraha mitra na nyiptakeun kerangka Google AMP – layanan anu dimaksudkeun pikeun ngabantosan halaman wéb langkung gancang dina alat sélulér. Dina 2017, Google ngaku yén halaman sareng AMP dimuat kirang ti sadetik sareng nganggo data 10 kali kirang ti halaman anu sami tanpa AMP. Ayeuna panyerang parantos diajar kumaha ngagunakeun mékanisme ieu pikeun phishing. Surélék ngandung tautan anu dimimitian ku “google.com/amp/s/”, tapi upami pangguna ngaklik éta, aranjeunna bakal dibawa ka situs anu sanés milik Google. Malah sababaraha saringan anti phishing sering digolongkeun kana trik ieu: kusabab reputasi Google, aranjeunna nganggap tautanna cukup dipercaya.

panyadia ladenan surélék

Cara séjén pikeun nyumputkeun halaman anjeun di tukangeun URL batur nyaéta ngagunakeun ESP; nyaéta layanan pikeun nyieun buletin sah jeung surat asup séjén. Kami parantos nyerat ngeunaan metode ieu sacara rinci dina salah sahiji tulisan kami sateuacana. Pondokna, penjahat ngagunakeun salah sahiji layanan ieu, nyieun kampanye milis, ngasupkeun URL phishing, sarta salaku hasilna meunang alamat bersih siap-dijieun, nu boga reputasi salaku parusahaan ESP. Perusahaan ESP pasti nyobian ngalawan nyiksa jasana, tapi ieu henteu salawasna suksés.

Alihan via Baidu

The search engine Cina Baidu boga pendekatan cukup metot pikeun mintonkeun hasil teangan. Beda sareng Google, éta henteu masihan anjeun tautan kana situs, tapi nyiptakeun tautan ka dirina kalayan alihan ka situs anu dipilarian. Ieu ngandung harti yén pikeun nyamur URL jahat salaku Baidu, sadaya cybercriminals kedah ngalakukeun nyaeta milarian kaca (jeung éta rada gampang lamun ngasupkeun alamat pasti), nyalin link jeung nempelkeun eta dina email phishing.

Sarta sacara umum, urang teu nyaho sabaraha jasa lianna bisa alihan URL atawa malah kaca cache di sisi maranéhanana (boh pikeun kaperluan sorangan atawa dina nami genah pangiriman eusi).

Kacindekan praktis

Perkara teu sabaraha yakin karyawan anjeun téh, urang ragu maranéhna sabenerna bisa ngarti naha link téh jahat atawa henteu. Kituna kami nyarankeun nyadangkeun eta kalawan solusi panyalindungan. Salaku tambahan, kami nyarankeun nyebarkeun solusi dina tingkat pangladén email perusahaan, sareng di tingkat alat kerja anu diaktipkeun internét.


#Kumaha #penjahat #nyamur #URL #Blog #resmi #Kaspersky

Ladenan URL pondok parantos muncul salaku bagian penting tina cara urang ngagunakeun Internét. Jeung ngaronjatna pamakéan média sosial, dimana cacah karakter diwatesan, jasa URL pondok mangrupakeun alat mangpaat pikeun ngurangan panjang URL. Nanging, genah ieu ogé ngagaduhan résiko poténsial. Anonimitas anu disayogikeun ku jasa ieu tiasa janten tempat beternak pikeun ancaman online. Tulisan ieu ngagali langkung jero kana poténsi résiko anu aya hubunganana sareng nganggo jasa URL pondok sareng kumaha anjeun tiasa ngajaga diri tina ancaman ieu.

Naon ari Short URL Service?

Ladenan URL pondok mangrupikeun alat online anu ngarobih URL panjang janten URL pondok. Ladenan ieu sering gratis sareng gampang dianggo: anjeun ngan ukur ngalebetkeun URL panjang anu anjeun hoyong pondokkeun sareng jasa bakal ngahasilkeun URL pondok pikeun anjeun. Ieu hususna kapaké pikeun platform média sosial sapertos Twitter, dimana wates karakter tiasa ngajantenkeun URL panjang henteu praktis.

URL pondok henteu masihan petunjuk ngeunaan halaman wéb anu dituju – éta campuran acak tina hurup sareng angka. Kurangna transparansi ieu tiasa nyusahkeun pangguna pikeun nangtukeun legitimasi tautan sateuacan ngaklik. Hasilna, ieu muka kotak Pandora pikeun ancaman cyber, sabab individu anu boga niat jahat bisa nyumputkeun Tumbu jahat balik URL pondok ieu.

Ancaman disumputkeun ti Short URL Services

Sedengkeun brevity sahiji layanan URL pondok mangrupakeun leyuran praktis dina jaman tulisan média sosial karakter-kawas, hal anu penting pikeun ngarti resiko nu datang sareng maranehna. Kalayan URL anu disingget, URL aslina disumputkeun, sahingga hésé pikeun pangguna ngabédakeun naha tautanna aman atanapi henteu. Fitur ieu dieksploitasi ku cybercriminals anu nyamur situs jahat ku URL pondok, kalawan tujuan tricking pamaké pikeun ngadatangan kaca web jahat.

Serangan phishing, malware sareng jinis panipuan online anu sanés tiasa disumputkeun tukangeun URL pondok. Biasana URL disebarkeun via email, média sosial sareng aplikasi olahtalatah instan. Sakali diklik, tautan jahat ieu tiasa nginféksi alat pangguna ku malware atanapi alihan ka situs wéb palsu dimana inpormasi sénsitip dikumpulkeun. Taktik manipulatif ieu katelah ‘spoofing’.

Ngagali langkung jero: Malicious Clicker énggal kapanggih dina aplikasi anu dipasang ku langkung ti 20 juta pangguna

Ningkatkeun Kerentanan sareng Layanan URL Short

Praktek ngagunakeun URL pondok parantos ningkatkeun tingkat kerentanan di alam maya. Sababaraha fitur kaamanan anu ngabantosan ngaidentipikasi situs wéb anu jahat, sapertos mariksa struktur URL atanapi sertipikat SSL, sacara efektif dileungitkeun ku ngagunakeun URL pondok. Hasilna, malah pamaké internét ngalaman bisa jadi korban tina taktik jahat ieu. Ieu nandaan parobahan signifikan dina ancaman cybersecurity tradisional, dimana aranjeunna ayeuna disumputkeun tukangeun jilbab tina genah.

Ngagali langkung jero: “Sambungan Ieu Henteu Pribadi” – Naon Hartosna sareng Kumaha Ngajagi Privasi Anjeun

Anu langkung prihatin nyaéta kanyataan yén nalika URL pondok diciptakeun, éta tetep aktip salamina. Ieu ngandung harti yén tumbu jahat bisa terus aya tur ngakibatkeun ancaman lila sanggeus aktivitas jahat aslina geus kauninga tur kajawab. Dibikeun skala nu URL pondok ieu dijieun tur dibagikeun sakuliah platform digital, potensi ngarugikeun téh loba pisan jeung hésé pikeun ngandung.

Peran Layanan Shortening URL dina Kajahatan Siber

Dibikeun opacity anu disayogikeun ku jasa URL pondok, aranjeunna parantos janten alat anu populer di kalangan cybercriminals. A laporan ku parusahaan cybersecurity Symantec kapanggih yén 87% tina URL jahat dipaké dina cyberattacks masif sabenerna URL pondok. Statistik anu saé ieu ngagambarkeun ageungna masalah anu aya sareng kabutuhan urgent pikeun tindakan anu nyukupan pikeun ngatasina.

URL pondok sapertos ajag dina pakean domba. Sigana teu bahaya, tapi dina kanyataanana bisa jadi sabalikna. Tanpa kamampuhan pikeun pariksa URL sabenerna, pamaké unknowingly bisa digolongkeun kana sarap diatur ku fraudsters online. Kasuksésan ancaman ieu gumantung pisan kana kabodoan korban sareng henteu mampuh pikeun nangtukeun kaaslian tautan anu aranjeunna klik.

Studi Kasus Ancaman Siber Ngalibetkeun URL Pondok

Pikeun ngartos sapinuhna résiko anu aya hubunganana sareng URL pondok, hayu urang pariksa sababaraha kasus kahirupan nyata dimana URL pondok dianggo pikeun nyebarkeun ancaman cyber. Dina hiji conto, URL pondok jahat ieu dipaké pikeun nyebarkeun scam Facebook nu jangji pamaké kartu kado bébas lamun aranjeunna diklik dina link. Gantina kartu kado, Tumbu nyandak pamaké ka situs phishing dirancang pikeun maok informasi pribadi.

Ngagali langkung jero: Entong Candak Bagian tina Penipuan Kartu Kado Apple

Dina conto anu sanés, kampanye email nganggo URL pondok pikeun nyebarkeun ransomware Locky anu kasohor. Surélék ngandung invoice sareng URL pondok, anu, nalika diklik, bakal ngaunduh ransomware kana alat pangguna. Dua kasus ieu negeskeun résiko parah anu aya hubunganana sareng URL pondok sareng nyorot pentingna ati-ati nalika nanganan tautan sapertos kitu.

Kumaha Nangtayungan Ngalawan Ancaman Nyumput dina URL Pondok

Sanaos ancaman anu ditimbulkeun ku URL pondok nyata sareng berpotensi ngarusak, pangguna internét henteu lengkep daya teu upaya ngalawan ancaman éta. Aya léngkah-léngkah anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngahindarkeun ancaman ieu. Ieu sababaraha cara pikeun mastikeun kabiasaan browsing anu aman:

Kahiji, waspada tina Tumbu aneh atawa teu kaduga, sanajan maranéhna asalna ti sumber dipercaya. Penjahat siber sering nyamur tautan jahat pikeun muncul saolah-olah asalna tina sumber anu dipercaya, dina taktik anu katelah ‘spoofing’. Sanajan kitu, lamun surelek atawa talatah sigana kaluar tina karakter atawa alus teuing pikeun jadi bener, éta pangalusna ulah ngaklik dina link.

Kadua, mertimbangkeun ngagunakeun layanan ékspansi URL. Ladenan éta ngamungkinkeun anjeun ngalebetkeun URL anu disingget teras nampilkeun URL lengkep, ngantepkeun anjeun ningali dimana tautan bakal nyandak anjeun sateuacan anjeun ngaklikana. Ieu tiasa nyayogikeun lapisan kaamanan tambahan nalika ngurus tautan asing.

Anu pamungkas, jaga alat kaamanan internét sareng parangkat lunak anjeun tetep diropéa. Ieu ukuran basajan tapi éféktif ngalawan sagala bentuk ancaman online, kaasup ancaman disumputkeun dina URL pondok. Ku ngamutahirkeun rutin alat sareng parangkat lunak anjeun, anjeun tiasa mastikeun yén anjeun gaduh patch kaamanan sareng panyalindungan panganyarna anu sayogi.

Tip McAfee Pro: Ningkatkeun kaamanan online sareng privasi anjeun ku ngagunakeun browser anu aman. Browser anu aman kalebet fitur kaamanan tambahan anu dirancang pikeun ngagagalkeun kagiatan pihak katilu anu henteu sah salami sesi browsing wéb anjeun. Nyaho langkung seueur ngeunaan browsing aman.

Peran Institusi dina Mitigasi Ancaman

Nalika pangguna individu tiasa nyandak léngkah pikeun ngajagaan diri, lembaga ogé ngagaduhan peran pikeun ngirangan ancaman anu aya hubunganana sareng URL pondok. Platform média sosial, panyadia email sareng perusahaan kedah investasi pikeun ngajagi panggunana tina ancaman cyber. Nerapkeun kawijakan URL anu langkung ketat, ningkatkeun saringan spam, sareng ngadidik pangguna ngeunaan poténsi bahaya tiasa ngabantosan ngirangan résiko.

Panyadia ladénan Internét ogé tiasa maénkeun peran dina ngajagaan pangguna. Salaku conto, aranjeunna tiasa ngawas sareng meungpeuk URL pondok anu curiga, atanapi masihan peringatan ka pangguna ngeunaan ancaman poténsial. Sanaos léngkah-léngkah ieu henteu ngaleungitkeun résiko, aranjeunna tiasa ngirangan kamungkinan pangguna janten korban ancaman cyber.

Sajaba ti, aya hiji kabutuhan ngaronjatkeun kawijakan pangaturan sabudeureun pamakéan sarta kreasi URL pondok. Ngalaksanakeun pamariksaan anu lengkep sateuacan URL pondok didamel tiasa ngabantosan ngawatesan panyalahgunaan jasa ieu. Pamariksaan sapertos kitu tiasa kalebet pariksa kaaslian URL asli sareng nyeken ancaman poténsial.

Pikiran Pamungkas

jasa URL pondok undeniably nawiskeun tingkat genah dina jaman Twitter-panjangna tulisan na apdet karakter-kawas. Sanajan kitu, anceman poténsi lurking balik ieu Tumbu disingget teu bisa dipaliré. Pamaké sareng lembaga kedah nyaimbangkeun mangpaat jasa ieu sareng résikona, sareng nyandak tindakan anu pas pikeun ngajagaan tina ancaman poténsial.

Sanaos urang henteu tiasa ngaleungitkeun résiko anu aya hubunganana sareng URL pondok, ku tetep terang, ati-ati, sareng ngagunakeun alat sareng sumber daya anu aya dina pembuangan urang, urang tiasa sacara signifikan ngirangan kerentanan kana ancaman ieu. Pamustunganana, éta ngeunaan promosi pangalaman Internét anu langkung aman pikeun sadayana, dimana genah henteu kéngingkeun kaamanan.

Tetep informed ngeunaan ancaman online panganyarna plaguing masarakat kiwari. Jelajahi wawasan anu disayogikeun ku McAfee pikeun ngalengkepan diri anjeun ku pangaweruh anu dipikabutuh pikeun ngajagaan diri tina tantangan cybersecurity anu ngembang.


#Ladenan #URL #Pondok #Bisa #Nyumputkeun #Ancaman