Bayangkeun ieu. Umur anjeun 15 taun, ngarasa teu yakin kana diri anjeun, malah meureun rada ngalamun. Hiji dinten, mojang geulis mimiti ngirim pesen ka anjeun dina Instagram. Anjeunna bageur sareng lucu. Anjeunna gaduh piaraan sareng sababaraha poto bagja babaturan sareng kulawargana dina profilna – janten anjeunna katingali ‘normal’. Suratna janten panas salami sababaraha dinten sareng anjeun resep. Hubungan anjeun henteu kunanaon sareng gairah yén batur resep anjeun pikeun anjeun. Tapi teras anjeunna naroskeun poto taranjang anjeun, kalebet wajah anjeun. Anjeun teu yakin naon nu kudu tapi teu hayang leungit uap jeung gadis hébat ieu. Janten anjeun ngirimkeunana. Tapi aya masalah badag. Budak awéwé anu katingalina ‘normal’ tétéla janten panipuan.

Statistik

Dina 2022, Puseur Australia pikeun Ngalawan Eksploitasi Budak (ACCCE) rata-rata leuwih ti 100 laporan racketeering kelamin unggal bulan di 2022. Sanajan kitu, otoritas penegak hukum Australia yakin statistik sabenerna bisa jadi loba nu leuwih luhur sarta loba estimasi kirang ti 25% kasus dilaporkeun. Komandan Pulisi Federal Australia Hilda Sirec nyatakeun data nunjukkeun langkung ti 90% korban lalaki sareng kalolobaanana yuswa antara 15 sareng 17 taun. Pulisi geus katempo korban 10 taun heubeul.

Kumaha jalanna?

Sextortion atanapi meres seksual mangrupikeun bentuk meres dimana aya anu ngancam pikeun ngabagi gambar buligir atanapi séksual anjeun kecuali anjeun sasuai sareng tungtutanna. Sering korban ditipu atanapi dipaksa ngirim gambar ieu. Nu nyiksa bisa ménta duit, leuwih gambar, atawa jasa seksual langsung. Gambar séksual ogé tiasa dicandak nalika budak ngora hirup atanapi siaran pidéo. Ieu katelah ‘pangwatesan’.

Dina résiko nyatakeun anu atra, ieu tiasa janten prosés anu stres pisan pikeun korban. Loba abusers geus mastered seni manipulasi sarta bisa nyieun korban maranéhanana ngarasa kawas euweuh jalan kaluar tina kaayaan. Bisa kaharti yén anceman tetep babagi eusi kalawan kulawarga jeung babaturan gandeng ku tungtutan incessant bisa ninggalkeun loba jalma ngora ngalaman masalah kaséhatan méntal. Éra jeung éra téh kacida nyesa. Seueur korban ngarasa yén aranjeunna ngalakukeun salah sareng bakal dihukum ku kolotna sareng / atanapi dituntut ku pulisi upami aya anu mendakan.

Fenomena Global

Trend extortion kelamin henteu unik di Australia. Ayeuna aya trend global extortion kelamin nargétkeun budak rumaja pikeun ngirim aranjeunna gambar seksual jeung ngancem babagi aranjeunna iwal aranjeunna mayar. Sindikat kajahatan terorganisir dipercaya aya di tukangeun tren ieu, sabab parantos diversifikasi tina nargétkeun ngan sawawa.

Dina Désémber 2022, Pulisi Federal Australia ngungkabkeun yén langkung ti 500 bank Australia, jasa kauangan sareng akun mata uang digital anu aya hubunganana sareng sindikat racketeering séks anu nargétkeun rumaja Australia parantos ditutup.

Naon anu kudu dipigawé lamun anak anjeun kapangaruhan

Lamun anak anjeun korban, puji manéhna pikeun kawani jeung datang ka anjeun pikeun mantuan. Tur jadi bersyukur nu boga kasempetan pikeun mantuan aranjeunna! Ieu hal sejenna kuring nyarankeun:

1. Kudu Ngadukung

Hal anu paling penting pikeun dilakukeun nyaéta komitmen pikeun ngadukung rumaja anjeun. Yakinkeun yén anjeun bakal ngabantosan aranjeunna, yén aranjeunna henteu aya masalah, sareng anjeun bakal ngajagaan aranjeunna.

2. Cngumpulkeun Bukti

Mantuan rumaja anjeun ngumpulkeun saloba bukti-gancang. Candak Potret layar sadaya interaksi. Ieu penting pikeun mantuan ngaidentipikasi palaku.

3. Rngalaporkeun eta

Ngahubungan kantor pulisi lokal Anjeun atawa Puseur Australia pikeun Ngalawan Eksploitasi Budak (ACCCE) jeung ngalaporkeun kajadian. Mangga nengtremkeun ati rumaja anjeun yén maranéhna moal prosecuted sanajan aranjeunna babagi eusi intim. Ngalaporkeun kajahatan tiasa nyegah rumaja sanés janten korban.

4. STop kontak

Sadaya kontak sareng jalma anu meres rumaja anjeun kedah langsung eureun.

5. Ulah mayar

Dina kaayaan naon waé anjeun kedah mayar tukang meres, masihan aranjeunna langkung artos, atanapi kontén anu langkung intim – henteu paduli tungtutanna.

6. Meunang Rojongan

ACCCE geus ngembangkeun hiji toolkit respon pikeun meres online tur eksploitasi seksual. Anjeun tiasa ngaksés salinan Ieuh.

Dina pamanggih kuring, cara anu pangsaéna pikeun merangan tren anu ngaganggu ieu nyaéta fokus kana pencegahan. Janten, naha henteu nyandak waktos pikeun mastikeun setélan privasi rumaja anjeun dina sadaya akun média sosialna disetel ka ‘sobat wungkul’ atanapi ‘pribadi’? Ku cara éta, aranjeunna henteu tiasa dikontak ku saha waé anu henteu dikenal. Ogé, ngingetkeun budak anjeun yén réréncangan anu aranjeunna tepang online henteu tiasa dipercaya sapertos réréncangan ‘jalma’ nyata, janten entong ngabagi inpormasi pribadi.

Sareng tetep komunikasi kabuka sareng teratur. Upami anak anjeun terang yén anjeun leres-leres kabetot dina sagala aspek kahirupan – boh online sareng offline – sareng anjeun ngagaduhan tonggongna, aranjeunna bakal langkung dipikaresep sumping ka anjeun upami sareng nalika aya masalah. Sareng henteu éta naon anu urang ka dieu? Pikeun mantuan aranjeunna napigasi hal pajeulit.

Senang digital parenthood

Alex

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Sextortion #Naon #Unggal #Kolot #Perlu #Apal