Bullying mangrupakeun masalah nyebar di masarakat urang, lumangsung di sakola, gaw, online, komo dina kulawarga. Ieu tiasa nyababkeun nyeri fisik sareng émosional anu parah, nyababkeun turunna harga diri, ningkat kahariwang, bahkan bunuh diri dina kasus anu ekstrim. Dibikeun konsékuansi berpotensi parna, hal anu penting yén urang sadayana nyandak léngkah pikeun ngeureunkeun hate jeung ngeureunkeun bullying.

Tulisan ieu ngajalajah 10 cara pikeun ngalawan bullying, tina tindakan individu dugi ka inisiatif berbasis komunitas. Inget, unggal usaha diitung. Kalawan babarengan, urang bisa nyieun dunya dimana hormat, kahadean, jeung ditampa ti hate jeung bullying.

Ngartos Bullying

Saméméh urang delve kana rupa-rupa cara pikeun merangan bullying, hal anu penting pikeun ngarti heula naon bullying. Organisasi Kaséhatan Dunia ngahartikeun bullying salaku “Paparan terus-terusan kana tindakan négatip tina hiji atanapi langkung individu.” lampah ieu bisa ngawengku agresi fisik, nyiksa verbal, pangaluaran ngahaja, humiliation publik, atawa manipulasi detrimental.

Ngartos sifat sareng dampak bullying mangrupikeun léngkah munggaran dina merangan éta. Ngenalkeun tanda-tanda bullying penting pisan pikeun ngaidentipikasi korban atanapi palaku. Jalma anu jadi korban bullying mindeng némbongkeun tanda kayaning tatu unexplained, kinerja goréng atawa kahadiran di sakola atawa pagawean, parobahan kabiasaan dahar, atawa leungitna dadakan babaturan. Di sisi séjén, bullies mindeng némbongkeun ngaronjat agresi, kasusah narima tanggung jawab lampah maranéhanana, sarta kudu pengkuh pikeun ngadominasi atawa ngadalikeun batur.

1. Ngadidik Diri

Atikan mangrupikeun alat anu kuat dina merangan penindasan. Ku ngadidik diri ngeunaan rupa-rupa bentuk bullying, dampak na, sarta naha éta lumangsung, anjeun bisa leuwih hadé ngartos alesan balik kabiasaan ngabahayakeun ieu sarta pendekatan nungkulan eta. Diajar teu ukur ngeunaan bullying fisik jeung verbal, tapi ogé cyberbullying, bullying seksual, bullying injurious, sarta agresi relational.

Aya loba sumber sadia nu bisa mantuan ngaronjatkeun pamahaman anjeun bullying. Organisasi anti bullying nawiskeun inpormasi lengkep ngeunaan jinis-jinis bullying anu béda-béda, kumaha cara ngaidentipikasi éta, sareng cara nyegahna. Buku sareng dokumenter ogé tiasa masihan narasi sareng wawasan pribadi kana dampak bullying, masihan anjeun pamahaman anu langkung jero ngeunaan dampakna ka individu.

2. ngaronjat kasadaran

Sanggeus ngadidik diri ngeunaan bullying, lengkah saterusna nyaéta pikeun ngangkat kasadaran. Ku nyebarkeun kecap ngeunaan bullying sareng pangaruhna anu dahsyat, anjeun tiasa ngajantenkeun masalah éta ka payuneun langkung seueur jalma. Ieu bisa dihontal ngaliwatan diskusi, presentasi, kampanye média sosial, atawa pangatur acara fokus kana nyegah bullying.

Bullying mindeng lumangsung alatan tiiseun jeung kabodoan. Ku ngalaan masalah ieu, anjeun nguatkeun korban, jalma anu ningali, sareng bahkan pembuli pikeun ngarobih paripolah sareng sikepna. Inget, parobahan dimimitian ku kasadaran. Beuki jalma terang ngeunaan masalah ieu, langkung seueur anu tiasa dilakukeun pikeun ngabantosanana.

Ngagali langkung jero: Naon Anu Anjeun Laksanakeun Ayeuna Pikeun Ngajagi Budak Anjeun Ti Cyberbullying

3. Témbongkeun Empati

Empati mangrupikeun senjata anu kuat ngalawan penindasan. Ku empathizing jeung korban, anjeun teu ngan nyadiakeun rojongan emosi tapi ogé ngaku parasaan jeung pangalaman maranéhanana. Ieu bisa mantuan aranjeunna ngarasa kirang terasing tur leuwih percaya diri pikeun nangtung nepi ka bullies.

Némbongkeun empati ogé lumaku pikeun jalma anu premanisme. Kadé ngartos yen bullies mindeng meta kaluar tina kasusah sorangan. Némbongkeun empati sanés hartosna ngantunkeun lampahna, tapi langkung ngartos masalahna sareng ngabantosan aranjeunna milarian dukungan anu diperyogikeun. Ieu ogé hartosna ngabantosan aranjeunna sadar kana cilaka anu ditimbulkeun ku aranjeunna sareng ngadorong aranjeunna ngarobih pola paripolahna.

Ngagali langkung jero: Strategi Digital Pikeun Ngajagi Barudak Anjeun tina Eusi Online Ngaganggu sareng Kekerasan

4. Janten Conto anu Hadé

Kalakuan alus sok ditiru. Ku alatan éta, jadi panutan alus bisa boga pangaruh signifikan kana kumaha batur ngubaran jalma di sabudeureun éta. Tunjukkeun hormat, kahadean, sareng pamahaman dina interaksi sapopoé anjeun, sareng tahan kana sagala bentuk bullying atanapi hinaan anu anjeun saksikeun.

Lamun anjeun dina posisi otoritas (kayaning kolot, guru, atawa manajer), conto anjeun boga dampak gede. Témbongkeun kumaha konflik bisa direngsekeun kalem tur hormat, sarta ulah tolerate sagala bentuk bullying. Ieu henteu ngan ukur nyiptakeun lingkungan anu positif tapi ogé ngajarkeun batur ngeunaan pentingna interaksi anu hormat.

Ngagali langkung jero: Ngabantosan Barudak Mikir Kritis Ngeunaan Pangaruh anu Diturutan Online

5. Ajak Komunikasi Buka jeung Jujur

Ngadorong komunikasi anu kabuka sareng jujur ​​tiasa nguatkeun korban sareng jalma-jalma di sabudeureunana pikeun nyarios ngalawan bullying. Seringna, barudak bahkan déwasa sieun ngungkabkeun parasaanna atanapi sieun dipaliré atanapi dipoyok. Ku ngadukung lingkungan komunikasi anu aman sareng kabuka, anjeun tiasa ngabantosan aranjeunna nyoarakeun masalah sareng pangalamanana tanpa sieun ku pengadilan atanapi bantahan.

Inget, komunikasi lumangsung dua arah. Sanaos penting pikeun ngadorong korban sareng jalma-jalma di sabudeureunana pikeun nyarios, kolot, guru, sareng réréncangan ogé kedah ngadangukeun sacara aktip sareng nawiskeun dukungan, bimbingan, sareng campur upami diperyogikeun.

6. Nangtung jeung Nyarita

Ulah jadi panitén jempé. Upami anjeun nyaksian bullying, nangtung sareng lawan éta. campur bystander bisa nyieun béda anu signifikan, sabab bisa ngahalangan premanisme tur kanyamanan korban. Éta ogé tiasa ngadorong batur pikeun ngalakukeun tindakan. Tapi salawasna mastikeun kaamanan sorangan saméméh intervening. Lamun sieun réaksi telenges, leuwih sae pikeun ngalaporkeun kajadian ka sawawa dipercaya atawa inohong otoritas.

Nyarioskeun ngalawan penindasan ogé hartosna nangtang diskriminasi sareng prasangka iraha waé anjeun mendakanana. Naha éta rasisme, sexism, homophobia, atawa bentuk bias sejen, sikap ieu mindeng underlie kabiasaan bullying. Ku tangtangan aranjeunna, anjeun ngabantosan nyiptakeun masarakat anu langkung inklusif sareng hormat.

Ngagali langkung jero: Instagram Nyokot Léngkah-léngkah Pikeun Nyaring Pembuli, Janten Hub Sosial anu Langkung Ramah

7. Ngahontal Korban

Upami anjeun terang batur anu janten korban bullying, hubungi aranjeunna. Hayu aranjeunna terang yén aranjeunna henteu nyalira sareng anjeun aya pikeun ngadukung aranjeunna. Ajak aranjeunna ngalaporkeun bullying, sarta nawiskeun pikeun marengan aranjeunna lamun maranéhna hayang ngalakukeun kitu. Anjeun oge bisa mantuan ku ngadengekeun pangalaman maranéhanana, validating parasaan maranéhanana, sarta nyadiakeun nasihat atawa sumberdaya pikeun kaayaan bullying.

Inget, bullying bisa boga dampak psikologis jero on korban. Aranjeunna tiasa bajoang sareng masalah sapertos kahariwang, déprési, atanapi harga diri rendah. Janten, dukungan anjeun tiasa ngadamel bédana nyata pikeun kesejahteraan méntalna. Upami anjeun prihatin ngeunaan kaséhatan méntal korban, ajak aranjeunna milarian pitulung ti profésional kaséhatan méntal.

8. Laporan Bullying Kajadian

Upami anjeun nyaksian atanapi ngalaman bullying, laporkeun ka jalma dewasa atanapi anu dipercaya. Ieu tiasa janten guru, kepala sekolah, manajer SDM, atanapi perwira pulisi, gumantung kana kontéksna. Loba korban bullying sieun pamales kanyeri sahingga teu ngalaporkeun pangalaman maranéhanana. Sanajan kitu, ngalaporkeun bisa ngamimitian prosés alamat masalah jeung nahan premanisme akuntabel.

Nalika ngalaporkeun bullying, hal anu penting pikeun ngajelaskeun husus naon anu lumangsung. Kalebet rinci sapertos saha anu kalibet, iraha sareng dimana kajadianana, naon anu diucapkeun atanapi dilakukeun, sareng naha aya saksi. Lamun bullying keur lumangsung online, nyandak Potret layar minangka bukti. Inget, laporan anjeun teu ngan bisa mantuan ngajaga anjeun tapi ogé poténsi korban lianna.

9. Rojongan Organisasi jeung Program Anti Penindasan

Aya seueur organisasi sareng program khusus pikeun nyegah bullying sareng ngadukung korban. Anjeun tiasa ngadukung inisiatif ieu ku sababaraha cara, contona ku nyumbangkeun artos atanapi waktos, ilubiung dina acarana, atanapi nyebarkeun kecap ngeunaan padamelan na. Ku ngalakukeun ieu, anjeun tiasa nyumbang kana usaha maranéhna pikeun nyieun dunya bébas bullying.

Organisasi sareng program anti bullying ieu sering nyayogikeun sumber pikeun pendidikan, pencegahan, sareng intervensi, ogé jasa dukungan pikeun korban. Karya maranéhanana penting pisan dina ngaronjatkeun kasadaran ngeunaan bullying, ngajarkeun urang kumaha carana ngalawan deui, sarta nyadiakeun korban kalayan bantuan maranéhna butuh cageur.

Ieu sababaraha organisasi sareng program anti bullying anu terkenal:

10. Prakték Ngajaga Diri

Mun anjeun korban bullying, hal anu penting pikeun latihan miara diri. Bullying tiasa gaduh dampak anu ngabahayakeun kana kaséhatan méntal sareng fisik anjeun, tapi ngurus diri anjeun tiasa ngabantosan anjeun ngatasi épékna. Ieu tiasa ngalibetkeun kagiatan sapertos latihan, tapa, jurnal, atanapi nyéépkeun waktos sareng anu dipikacinta. Ieu ogé tiasa ngalibetkeun milarian pitulung ti profésional kaséhatan méntal.

Ngurus diri sarua pentingna pikeun nu nyadiakeun bantuan ka korban. Ngalawan bullying mangrupikeun tugas anu sesah sareng tiasa ngajantenkeun anjeun setrés atanapi kabeuratan. Ku kituna, pastikeun pikeun ngajaga kaséhatan sorangan ogé. Émut, anjeun moal tiasa tuang tina cangkir kosong.

Pikiran Pamungkas

Bullying mangrupikeun masalah anu serius anu mangaruhan seueur jalma di sakumna dunya. Dampakna tiasa dahsyat, nyababkeun cilaka fisik, émosional sareng psikologis. Tapi, masing-masing urang tiasa maénkeun peran penting dina merangan penindasan. Ku ngadidik diri, ningkatkeun kasadaran, nunjukkeun empati, janten panutan anu hadé, ngadorong komunikasi, nyarios ngalawan bullying, ngahontal korban, ngalaporkeun kajadian, ngadukung inisiatif anti bullying, sareng ngalaksanakeun perawatan diri, urang tiasa nyumbang kana nyiptakeun anu langkung saé. dunya. leupas tina intimidasi. Inget, unggal usaha diitung. Kalayan McAfee, urang tiasa ngeureunkeun hate sareng ngeureunkeun penindasan.


#Tungtung #Hate #Cara #pikeun #Ngalawan #Balik #sareng #Ngabantosan #Ngeureunkeun #Bullying