Sakit sareng bosen pesen scam? Kitu ogé, 54% urang Amerika nyarios yén aranjeunna langkung resep perawatan saluran akar tibatan ragrag kana salah sahiji panipuan ieu.

Ieu salah sahiji papanggihan héran urang kapanggih dina Global Deceptive Message Study. Urang surveyed leuwih ti 7.000 sawawa di sakuliah dunya kaasup leuwih ti 1.000 jalma di AS pikeun pikiran maranéhanana dina pesen curang jeung SMS. Sareng kumaha nyerina.

Upami sigana anjeun nampi langkung seueur pesen scam ti kantos, anjeun henteu nyalira. Kami mendakan yén urang Amerika nampi rata-rata 11,6 pesen palsu atanapi curang unggal dinten. Sareng beuki hese ngabédakeun mana anu asli sareng anu palsu. Langkung ti 80% urang Amerika nyarios langkung hese terang naha pesen téks, email atanapi pesen média sosial mangrupikeun scam.

Naon anu nyababkeun banjir tina seratan panipuan anu beuki dipercaya? AI – sareng upami anjeun parantos maca blog kami dina taun ka tukang, éta sigana henteu héran.

Sakumaha anu parantos dilaporkeun, penjahat di luar sana parantos ningkatkeun panipuanna ku alat AI. Éféktif, AI ngajadikeun usaha panipuan gampang ku dua cara penting:

  1. AI nyerat pikeun aranjeunna. Gantina méakkeun jam nyieun carita curang, AI ngalakukeun tugas na dina sababaraha detik.
  2. AI ngajadikeun pesen katingal langkung sah. Sateuacanna Kalayan alat AI, anjeun bakal sering mendakan pesen curang anu ngandung typo sareng kasalahan gramatikal. Jeung Sakapeung aranjeunna ngarasa kagok. Teu asup akal lamun macana. Teu kitu jeung AI. Anjeunna tiasa nyerat langkung lancar tibatan seueur aktor anu goréng.

Ieu dibarengan ku dampak negatif anu teu tiasa dihindari. Dua per tilu (65%) urang Amerika parantos ngaklik atanapi ditipu. Tina ieu, 45% kaleungitan artos salaku hasilna, sareng 15% kaleungitan langkung ti $ 1,000.

Kalibet sareng pesen curang tiasa mahal sareng stres.

Ayeuna, ngeunaan status saluran akar. Jalma anu jadi korban scams olahtalatah online bener manggihan ieu nyeri. Utamana kusabab kaleungitan waktos sareng artos kusabab panipuan. Sababaraha urang mendakan éta nyeri pisan, aranjeunna nyarios yén aranjeunna langkung resep nungkulan ieu:

  • Ngalakukeun pajeg unggal bulan – 57%
  • Saré di imah haunted pikeun sapeuting – 55%
  • Didatangan dokter gigi pikeun perawatan saluran akar sakali – 54%
  • Paparan karacunan pangan dina 24 jam – 40%

Aduh. Anjeun tiasa gaduh jawaban sorangan kana patarosan “anjeun langkung resep”, tapi anu jelas nyaéta jalma-jalma bosen ku proliferasi pesen scam ieu.

Anjeun tiasa langkung seueur wawasan ngeunaan parasaan éta ku ningali sadaya waktos anu dibuang. Panaliti kami mendakan yén rata-rata Amérika nyéépkeun langkung ti sajam satengah unggal minggu pikeun marios, pariksa, atanapi mutuskeun naha pesen anu ditampi asli atanapi palsu.

Sacara réalistis, éta sarua jeung nonton pilem pondok atawa ngalirkeun tilu acara atawa 94 menit spent ngalakukeun nanaon. Ditambahkeun, jumlahna langkung ti dua minggu kerja pinuh unggal taun diséépkeun pikeun ngadeteksi panipuan.

Khususna, kami mendakan:

  • Ngaliwatan email, 95% urang Amerika anu ditaliti nunjukkeun yén aranjeunna nampi pesen palsu atanapi curang via email unggal dinten. 40% nampi lima atanapi langkung pesen email palsu unggal dinten.
  • Ngaliwatan téks, 87% réspondén survéy di AS nunjukkeun yén aranjeunna nampi pesen palsu atanapi palsu via SMS unggal dinten. 30% nampi lima atanapi langkung pesen téks palsu unggal dinten.
  • Ngaliwatan média sosial, 75% jalma anu ditaliti nunjukkeun yén aranjeunna nampi pesen palsu atanapi curang liwat média sosial unggal dinten. 30% nampi lima atanapi langkung panipuan média sosial ieu unggal dinten.

Pesen-pesen panipuan dinten ayeuna nyéépkeun diri dina kamuflase anu pinter.

Kalayan ningkatna volume sareng munculna seratan palsu anu langkung ageung, ngan 35% urang Amerika anu tiasa ngahindarkeun ngaklik atanapi murag pesen palsu dina taun ka tukang.

tipu daya canggih ieu nyokot lima bentuk umum. Di handap, anjeun tiasa ningali jinis pesen anu ditampi ku jalma di AS dina taun katukang:

  • “Anjeun geus meunang hadiah!” – 62%
  • Émbaran ngeunaan pameseran anu henteu dilakukeun ku panampi – 57%
  • Kantun kiriman atanapi kiriman palsu masalah béwara – 56%
  • Tanda kaamanan Amazon, atanapi pesen béwara ngeunaan apdet akun – 43%
  • Pembaruan langganan Netflix (atanapi jasa streaming anu sami) – 42%

Luyu jeung papanggihan ieu, 65% responden survéy yakin yén salah sahiji atawa leuwih tina pesen curang aranjeunna nampi éta nyata. Pesen anu paling aranjeunna percanten nyaéta:

  • “Anjeun geus meunang hadiah!” – 25%
  • Émbaran ngeunaan pameseran anu henteu dilakukeun ku panampi – 22%
  • Bewara kasalahan pangiriman palsu atanapi masalah pangiriman – 20%
  • Pesen asup sareng verifikasi lokasi – 20%

Penipuan AI parantos ngirangan kapercayaan masarakat.

Salaku panipuan geus mekar kana bentuk beuki akalna, 40% responden survéy AS ceuk kapercayaan maranéhanana dina komunikasi digital geus turun. Kalayan kecap séjén, 55% jalma yakin maranéhna boga kasempetan hadé pikeun ngajawab hiji Rubik’s Cube ti ngaidentipikasi pesen curang. Urang manggihan salajengna:

  • 37% jalma nyarios yén aranjeunna henteu terang upami aranjeunna ngalakukeun hal anu leres pikeun ngajagaan diri.
  • 33% jalma nyarios yén aranjeunna teu malire pesen nalika aranjeunna nyangka email atanapi SMS tiasa janten scam.
  • 31% ceuk maranéhna meungpeuk pangirim nalika aranjeunna nampi jenis ieu pesen.
  • 26% ceuk kitu dilaporkeun disangka pesen curang.

Gemblengna, AI parantos ngajantenkeun dunya panipuan online beuki suram. Sareng hanjakalna, éta ngarusak waktos jalma online. Aranjeunna méakkeun a bagian unggal dinten nyobian mutuskeun naon anu aranjeunna baca nyata atanapi palsu. Nanging, anjeun tiasa nyandak sababaraha léngkah saderhana anu tiasa nyalametkeun anjeun nyeri tur euweuh saluran akar gantina.

Kumaha carana ngajaga diri tina pesen curang.

Pikir sateuacan anjeun klik.

Cybercriminals ngagunakeun surelek phishing atawa situs web palsu pikeun mamingan jalma kana ngaklik dina link Kamungkinan ngabalukarkeun malware. Upami anjeun nampi email atanapi pesen téks anu naroskeun anjeun pikeun ngaklik tautan, langkung saé ulah berinteraksi sareng pesen éta. Utamana lamun éta deal alus-sounding atawa janji mangpaat inpo. Sok langsung ka sumberna sareng berinteraksi sareng perusahaan anu terhormat.

Inget yen lamun sigana teuing alus pikeun jadi bener, meureun nya.

Seueur panipuan anu mujarab sabab penipu nyiptakeun rasa kadesek atanapi ngamangsa kaayaan émosional anu langkung luhur. Sakedap sateuacan anjeun buru-buru berinteraksi sareng pesen naon waé anu ngancam atanapi ngadesek, khususna upami pesen éta asalna tina pangirim anu teu dipikanyaho atanapi teu kaduga.

Pilih “henteu kadaptar”.

Scammer kedah nampi inpormasi kontak anjeun ti mana waé. Mindeng, aranjeunna meunang aranjeunna ti calo data online tur situs “jalma finder” lianna. Situs-situs ieu ngumpulkeun sareng ngajual inpormasi pribadi sajumlah ageung ka anu mésér. Anjeun tiasa ngahapus inpormasi sapertos kitu tina sababaraha calo data anu paling bahaya sareng kami Ngabersihan Data Pribadi ngalayanan. Éta tiasa ngabantosan anjeun ngahapus inpormasi éta, sareng dina produk anu tangtu, éta malah tiasa ngatur ngahapus pikeun anjeun. Kitu ogé, setel akun média sosial anjeun ka “babaturan sareng kulawarga” waé supados inpormasi profil anjeun henteu muncul dina panéangan. hasilna.

Anggo AI pikeun ngéléhkeun AI.

Tina ngahalangan tautan bahaya anu muncul dina pesen téks, média sosial, atanapi browser wéb, anjeun gaduh AI di sisi anjeun. Protection panipuan McAfee otomatis ngidentipikasi sareng ngingetkeun anjeun upami éta ngadeteksi URL jahat dina anjeun téks. Henteu aya deui anu heran naha pesen pangiriman atanapi téks béwara bank asli atanapi henteu. Téknologi AI anu dipaténkeun McAfee langsung ngadeteksi tautan anu bahaya pikeun ngeureunkeun anjeun sateuacan anjeun ngaklik ku ngirim pesen peringatan. Éta malah bakal meungpeuk situs anu picilakaeun upami anjeun ngahaja ngaklik tautan curang dina téks, email, média sosial, sareng seueur deui. Anjeun bakal mendakanana dina rencana panyalindungan online kami sapertos langganan McAfee+ kami anu meunang pangajén.

Anjeun gaduh naon anu diperlukeun pikeun ngéléhkeun panipuan pesen AI.

Saluareun saluran akar sareng Rubik’s Cubes, anjeun tiasa ngajagi diri tina panipuan pesen AI. Sanaos panipuan ieu janten langkung mirip sareng anu asli, perlindungan anu sami tetep berlaku. Nyatana, anjeun gaduh alat dumasar-AI énggal anu ogé tiasa ngajantenkeun anjeun langkung aman. Upami aya hiji hal anu sering urang bahas dina blog urang akhir-akhir ieu, nya éta kumaha AI jalanna dua cara. Nalika penipu gaduh alat AI pikeun nipu anjeun, anjeun ogé gaduh alat AI anu tiasa ngajaga anjeun langkung aman.

Gampang ngarasa teu daya teu upaya sareng sadaya panipuan AI ngambang. Tapi anjeun sabenerna bisa nyokot kadali leuwih ti anjeun pikir. Nyatana, parangkat lunak panyalindungan online sapertos kami mangrupikeun anu paling canggih. Ieu leres-leres solusi lengkep pikeun ngajagi alat anjeun, privasi, sareng identitas sarta pikeun nyegah pesen curang.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Naskah #Palsu #Leuwih #Nyeri #batan #Meunangkeun #Terusan #Akar