Facebook nembe ngaluncurkeun fitur énggal anu disebut sajarah tautan. Pos ieu ngécéskeun naon sajarah link, naha Facebook digulung kaluar, naha anjeun kedah mareuman, sarta paling importantly – kumaha.

Naon sajarah link Facebook?

Aplikasi mobile Facebook hadir sareng browser anu diwangun. Iraha waé anjeun nuturkeun tautan éksternal anu dipasang dina Facebook, éta bakal dibuka dina browser ieu. Anyar-anyar ieu jaringan sosial mutuskeun pikeun ngamimitian ngumpulkeun sajarah sadaya tautan anu anjeun klik, sareng nganggo data ieu pikeun nunjukkeun anjeun iklan anu dituju.

Naha Facebook peryogi éta? Kusabab éta sanés ngan ukur jaringan sosial panggedéna di dunya, tapi ogé salah sahiji platform pariwara global anu paling kuat — kadua ngan ukur Google dina hal skala sareng kamampuan. Saméméhna, pikeun ngumpulkeun data ngeunaan kapentingan pamaké sarta mintonkeun iklan sasaran dumasar kana kapentingan maranéhanana, Facebook ngagunakeun cookies pihak katilu. Sanajan kitu, rojongan pikeun cookies pihak katilu keur phased kaluar dina browser nu pang populerna di dunya – Google Chrome.

Google geus dirancang mékanisme sorangan pikeun nyukcruk pamaké sarta nargétkeun Iklan – katelah Topik Iklan Google. Pikeun ngumpulkeun data, téknologi ieu aktip ngagunakeun browser Google Chrome jeung sistem operasi Android. Teu lami, urang ngajelaskeun kumaha carana milih kaluar tina tracking Google ieu.

Ayeuna Facebook parantos mutuskeun pikeun ngalacak pangguna ngalangkungan browser anu dipasang dina sababaraha vérsi aplikasi sélulérna. Éta kumaha fitur link-sajarah dilahirkeun. Tapi ieu henteu masihan manpaat tambahan pikeun pangguna biasa – sanaos Facebook nyarioskeun genah pikeun mendakan tautan anu anjeun kantos dibuka iraha waé. Tapi upami anjeun henteu resep kana ideu Facebook ngalacak unggal gerakan anjeun, langkung saé mareuman fitur éta; untungna, ieu téh gampang pikeun ngalakukeun.

Kumaha mareuman sajarah tautan Facebook

Kahiji, hayu urang netelakeun yen sajarah link ngan sadia dina aplikasi mobile Facebook. Fitur ieu henteu sayogi nalika anjeun nganggo vérsi wéb jaringan sosial. Éta ogé henteu sayogi dina Facebook Lite (upami ngan kusabab aplikasina henteu gaduh browser anu diwangun), atanapi (sahenteuna pikeun ayeuna) dina aplikasi Messenger.

Pertama kali pangguna muka tautan éksternal anu dipasang dina jaringan sosial saatos Facebook ngenalkeun sajarah tautan, aranjeunna dipénta idin pikeun ngagunakeun fitur éta.

Ménta idin pikeun ngaktipkeun sajarah link

Layar menta idin pikeun ngaktipkeun sajarah link ngan dipintonkeun sakali

Sakumaha anjeun ngarepkeun, sajarah tautan diaktipkeun sacara standar. Janten sabagéan ageung pangguna condong masihan idin tanpa mikir teuing – ngan ukur malire Facebook sareng ningalikeun halaman anu dipikahoyong.

Upami anjeun parantos milih ngahubungkeun sajarah sareng ayeuna hoyong nganonaktipkeun, aya dua cara anu gampang pikeun ngalakukeunana.

Cara kahiji nyaéta mareuman tautan sajarah

  • Dina aplikasi Facebook, buka ménu ku cara ngetok ikon hamburger (tilu garis di pojok katuhu luhur dina Android), atawa ikon Propil di pojok katuhu handap dina ios.
  • Pindah ka Setélan & privasi – Cara panggampangna nyaéta ngetok ikon gear.
  • Gulung ka handap pikeun Pangotektak jeung ketok.
  • Dina jandéla anu muka, aktipkeun Ngidinan sajarah link
  • Tambih Deui, bari anjeun di dinya, ketok Jelas tombol gigireun Tumbu sajarah.
Kumaha mareuman sajarah tautan Facebook: cara munggaran

Pareuman sajarah tautan Facebook liwat Setélan & privasi dina Android

Cara kadua nyaéta mareuman tautan sajarah

  • Dina aplikasi, ketok tautan mana waé anu dipasang dina Facebook. Ieu bakal muka browser diwangun-di aplikasi urang.
  • Di jerona, ketok ikon elipsis (pojok katuhu luhur dina Android, katuhu handap dina ios).
  • Milih Pindah ka setélan.
  • Dina jandela nu muka, aktipkeun eta Ngidinan sajarah link pareum tur ketok Jelas tombol gigireun Tumbu sajarah.
Kumaha mareuman sajarah tautan Facebook: cara kadua

Pareuman sajarah tautan Facebook liwat browser anu diwangun dina ios

Kabéh réngsé. Facebook moal deui ngumpulkeun sajarah link anjeun. Bari anjeun di dinya, ulah poho pikeun ngeureunkeun Google tina nyukcruk anjeun ku mareuman Topik Iklan Google. Pikeun ngahindarkeun nyukcruk online sacara umum, paké fitur Browsing Pribadi dina aplikasi Kaspersky.


#Kumaha #mareuman #sajarah #tautan #Facebook #sareng #kunaon

Penipuan email datangna dina sagala bentuk sareng ukuran, sareng anu énggal muncul unggal dinten. Teu anéh, sabab ieu mangrupikeun cara anu paling gampang sareng paling murah pikeun nipu jalma online – bahkan pikeun panyerang anu henteu gaduh kaahlian téknis. Nyatana, sadayana anu diperyogikeun nyaéta sakedik licik sareng imajinasi. Dinten ayeuna, urang nuju ningali skéma licik sareng rada asli nargétkeun karyawan anu damel sareng eusi – sareng kasieunan ngalanggar hak cipta.

Éta hak cipta! Tambahkeun link pikeun nyegah pinalti

Hiji poé teu jadi cerah, hiji pagawe narima surelek ti firma hukum. Di dinya, panarima dituduh ngagunakeun gambar milik klien perusahaan dina palanggaran hak cipta. Aya ogé tumbu ka gambar jeung kaca dimana kasalahan pikareueuseun dijieun. Duanana link ieu geulis nyata, jadi ieu bagian tina carita gampang dipercaya.

Paling dipikaresep, gambar éta mangrupa gambar stock baku rawa, sarta hese ngabejaan langsung naha éta dibeuli ti nu boga rightful atawa ngan download gancang. Sareng halaman anu dipasangna panginten henteu acan kantos ningali pembaruan. Pondokna, upami anu nampi email hoyong terang upami gambarna dipaling – sareng saha anu tanggung jawab dina kasus sapertos kitu, ieu sigana bakal ngabutuhkeun seueur korespondensi sareng ko-pagawe sareng sababaraha pertemuan anu jahat.

Scam ngalibetkeun SEO sareng ngalanggar hak cipta

Hukuman ngancam email pikeun ngalanggar hak cipta iwal panarima nambahkeun tumbu dina situs maranéhanana

Nanging, saatos nyingsieunan korban, “firma hukum” gancang ngajukeun solusi: “klien”na moal nyandak tindakan upami, dina lima dinten bisnis, anu gaduh hak cipta dikreditkeun kana halaman anu ngalanggar kalayan tautan kana situs éta. dibikeun dina e-mail.

Ieu dituturkeun ku paluruh kadua: pangirim email nyatakeun dina istilah anu teu pasti yén ngahapus gambar anu bermasalah tina situs éta sanés pilihan. Dina hal ieu, bakal aya getih; leuwih tepat – gugatan a. Sajaba ti éta, maranéhna pigura ancaman dina intimidating legalese. Khususna, aranjeunna nyebatkeun Digital Millennium Copyright Act, anu nutupan palanggaran sapertos kitu, tapi pikeun sababaraha alesan aranjeunna ngarujuk kana bagian 512 (c) – netepkeun wates tanggung jawab pikeun panyadia jasa online – anu tangtosna pikeun kapentingan panyadia éta. . dina pikiran, teu sabalikna.

Panyerang negeskeun deui yén ngahapus gambar éta sanés pilihan, ngingetkeun korban yén salinan halaman anu ngalanggar tiasa dipendakan dina Arsip Internét sareng dianggo salaku bukti di pengadilan.

The email sorangan Sigana rada resmi. The scammers nyandak waktos pikeun nambahkeun alamat sabenerna sababaraha wangunan dimana firma hukum konon ngawakilan plaintiffs ieu sakuduna dituju boga kantor.

401 Kongrés Avenue, Austin, TX, AS

The skyscraper di puseur kota Austin, Texas, dimana firma hukum ceuk kantor pusatna

Ngaran domain dina alamat mulang ogé nambahkeun kapercayaan ngaliwatan pamakéan kecap-inducing sieun kawas “hukum” jeung “hukum”. Naon deui, panyerang henteu cicing di hiji tempat, sareng terus ngadaptarkeun domain énggal kalayan nami pikasieuneun anu sami.

Kumaha goréng éta bisa meunang?

Gemblengna, tujuan panyerang nyaéta pikeun ngajantenkeun korban nyayogikeun halaman “kaliru” sareng backlinks ka situs anu disebatkeun dina email. Paling dipikaresep, ieu téh bagian tina hiji search engine optimasi (SEO) bisnis rindang: nu boga situs leuwih sah bisa kapaksa host Tumbu misalna, nu gancang situs sababaraha klien aranjeunna promosi bakal nanjak tinggi dina hasil teangan.

Naon anu goréng ngeunaan éta, anjeun tiasa naroskeun? Ieu naon:

  • Dina kasus anu paling polos, di tungtung anu sanés tautan nyaéta situs laleur-demi-wengi, anu pas bakal ngaleungit. Nalika éta kajadian, tautan dina situs anjeun bakal ngakibatkeun 404 halaman, anu henteu saé pikeun SEO anjeun.
  • Skenario anu langkung parah: situs anu anjeun bantosan tarik tétéla janten masalah anu diseken ku mesin pencari – sareng sadaya situs anu aya hubunganana, kalebet milik anjeun. Deui, SEO anjeun bakal dianggo (leuwih leuwih ti dina kasus nu pertama, di luhur).
  • Tungtungna, anu paling bahaya: situs anu dipromosikeun sigana phishing atanapi jahat. Dina hal ieu, anjeun bakal ngirim pangunjung situs anjeun atanapi palanggan kana panangan penjahat cyber. Entong ragu yén nalika mesin pencari meungpeuk sumber jahat, situs anjeun bakal nampi dosis karma anu séhat.

Sapertos kitu, teu aya pilihan anu saé – ngan sababaraha anu goréng, sareng leres pisan henteu aya mangpaatna pikeun situs anjeun. Ieu ngandung harti yén solusi pangalusna nyaéta malire email jeung klaim ridiculous na. Pikeun ngajarkeun karyawan anjeun kumaha carana ngaréaksikeun panipuan email – bahkan panipuan anu henteu bahaya anu disebatkeun di luhur, ogé jinis anu langkung insidious sapertos serangan BEC, langkung saé pikeun ngalakukeunana rutin. [Kaspersky ASAP placeholder]latihan kasadaran cybersecurity[/Kaspersky ASAP placeholder].


#Ngalanggar #hak #cipta #tambahkeun #tautan