Ieu éra cybercriminals teu nyalurkeun kreativitas maranéhanana kana pursuits produktif sabab terus manggihan cara anyar, nefarious pikeun meunangkeun duit jeung informasi ti jalma unsuspecting. Salah sahiji skéma énggalna disebut maling identitas sintétik, jinis maling identitas anu tiasa kajantenan ka saha waé. Kabeneran, aya cara pikeun nurunkeun kamungkinan anu kajantenan ka anjeun. Sareng upami éta kajantenan ka anjeun, aya sababaraha ukuran preventif Anjeun tiasa nyandak. Tambihkeun nalika anjeun tiasa ngaidentipikasi tanda-tanda awal, anjeun tiasa ngaminimalkeun karusakan kauangan sareng kiridit anjeun.

Ieu sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan maling identitas sintétik pikeun ngajaga inpormasi anjeun sareng kulawarga anjeun aman.

Naon Maling Idéntitas Sintétik?

Maling identitas sintétik lumangsung nalika cybercriminals maok hiji Nomer Jaminan Sosial (SSN) sabenerna tapi falsify rinci sejenna pakait sareng SSN éta, kayaning ngaran lengkep jeung tanggal lahir. Kalayan SSN anu sah ieu, aranjeunna tiasa nyiptakeun identitas énggal sareng nganggo éta pikeun nyandak pinjaman, ngalamar kartu kiridit, atanapi bahkan ngagaleuh bumi.

Bentuk maling identitas ieu langkung hese dideteksi tibatan maling identitas tradisional. Nalika penjahat maok sakabéh idéntitas hiji jalma – ngaran, tanggal lahir, alamat, jeung SSN – aya loba deui tanda nu bisa disada alarm yen aya nu salah. Sajaba ti, dina sababaraha kasus maling identitas sintétik, cybercriminals maén game panjang, hartina maranéhna ngawangun nepi kiridit alus teuing jeung identitas palsu anyar maranéhanana salila sababaraha bulan atawa malah taun. Lajeng, sakali maranéhna geus squeezed saloba kaluar tina kiridit badag sakumaha aranjeunna tiasa, aranjeunna ngecas fee badag ngalawan kiridit na kabur. Ieu ngan lamun creditors nungtut mayar nu boga hak SSNs diajar yén identitas maranéhanana geus compromised.

Maling identitas sintétik serius tiasa ngaruksak kiridit atawa finances jalma anu sabenerna boga SSNs. Ieu paling sering lumangsung dina jalma anu teu ngawas kiridit maranéhanana raket, kayaning barudak, jalma panjara, atawa manula, tapi bisa lumangsung ka saha wae.

KTP Anjeun Bisa Dipaling

Tanda maling identitas sintétik anu saeutik béda ti tanda maling identitas anu umum. Dina maling identitas tradisional, anjeun tiasa nampi biaya ka alamat anjeun boh dina nami batur atanapi pikeun organisasi anu anjeun henteu gaduh akun. Nanging, dina kasus maling identitas sintétik, sabab maling nyiptakeun nami sareng alamat anu énggal, kamungkinan anjeun teu kahaja nampi emailna.

Bandéra beureum utama nyaéta upami skor kiridit anjeun drastis langkung handap (atanapi langkung luhur) tibatan anu anjeun émut. Naha anjeun terang anjeun tiasa nyuhunkeun hiji laporan kiridit gratis per taun ti unggal biro kiridit utama? Jieun kabiasaan mesen laporan sacara rutin pikeun ngawas kiridit anjeun sareng pastikeun teu aya akun énggal anu anjeun henteu jieun.

Kumaha Nangtayungan Idéntitas anjeun

Parios tip ieu ngeunaan cara ngajagi idéntitas anjeun sacara online pikeun nyegah éta kajadian ka anjeun:

  • Pernah bagikeun SSN anjeun. Aya daptar pondok organisasi anu peryogi SSN anjeun: IRS, bank anjeun, Pendaptaran Kendaraan Bermotor, sareng jabatan gaji padamelan anjeun. Upami batur naroskeun SSN anjeun, henteu sopan upami naroskeun naha aranjeunna peryogina. Upami anjeun kedah ngabagi SSN anjeun, ulah ngalakukeunana ku susuratan éléktronik. Didatangan organisasi sacara pribadi atanapi ngahubungi aranjeunna di lokasi pribadi anu jauh tina panyadapan.
  • Nyetél konci kiridit. Upami anjeun henteu ngarencanakeun ngalamar kartu kiridit atanapi nyandak injeuman iraha waé pas, pertimbangkeun ngonci kiridit anjeun. Ieu mangrupikeun prosés dimana anjeun ngahubungi biro kiridit utama sareng nyarioskeun aranjeunna pikeun nampik klaim atanapi pamundut anyar anu dilakukeun ngalawan nami atanapi SSN anjeun. Ngonci kiridit anjeun mangrupikeun pancegahan anu saé anu tiasa nyegah seueur skenario kriminal.
  • Tetep panon dina warta. Pelanggaran cybersecurity korporasi utama lumangsung kalayan frekuensi anu langkung ageung tibatan anu urang hoyong tingali. Salah sahiji cara pikeun ngajagi idéntitas anjeun nyaéta nonton headline pikeun ngawaskeun pelanggaran panganyarna. Upami perusahaan anu anjeun gaduh akun kapangaruhan, laksanakeun langsung. Ieu kalebet ngarobih kecap konci anjeun kana rekening anjeun sareng rajin nyukcruk pernyataan bank anjeun pikeun tanda-tanda yén anjeun parantos kapangaruhan.

Perlindungan Idéntitas Nyadiakeun Kaamanan, Katenangan Pikiran

Perlindungan Idéntitas McAfee nyaéta layanan ngawaskeun identitas komprehensif nu ngajaga idéntitas anjeun sarta privasi tina kajahatan finansial tumuwuh panggancangna America urang. McAfee tiasa nyeken situs web anu picilakaeun pikeun ningali upami inpormasi anjeun bocor dina palanggaran anu anyar. Tambih Deui, kalawan fitur freeze kaamanan anyar, anjeun bisa mungkir aksés ka laporan kiridit anjeun, nu eureun fraudsters tina muka kartu kiridit anyar atawa bank atawa rekening utiliti dina ngaran anjeun. Tungtungna, upami anu awon kantos kajantenan, McAfee Identity Protection nawiskeun dugi ka $1 juta pikeun panyalindungan maling identitas sareng pamulihan.

Upami anjeun henteu acan, komitmen pikeun rutin ngawas kiridit sareng akun kauangan anjeun. Ngan butuh sababaraha menit unggal bulan. Pikeun ngeusian kakosongan, percanten ka McAfee!

Coba Perlindungan Maling Identitas

Kéngingkeun béwara dugi ka 10 bulan sateuacanna tina jasa anu sami, upami kami mendakan yén inpormasi anjeun dipaling


#Naon #Maling #Idéntitas #Sintétik