Jeung kanaékan pamakéan telepon sélulér, aya ogé geus ngaronjat aktivitas jahat targeting alat ieu. Salah sahiji téknik umum anu dianggo ku peretas nyaéta kompromi aplikasi anu sah. Alat Android, khususna, parantos ningali paningkatan malware nargétkeun telepon unggal taun. Numutkeun kana Laporan Ancaman Seluler McAfee Consumer 2023, Clicker Malware, jinis malware anu dijalankeun di latar tukang, nyebarkeun ngaliwatan aplikasi panipuan anu nyamar salaku utilitas sistem sapertos senter sareng manajer tugas di 2022. Jenis malware anu sanés ogé rampant, sapertos Droppers, Iklan Disumputkeun, sareng Aplikasi Palsu. Ampir kabéh malware mobile anyar nargétkeun sistem operasi Android.

Léngkah pikeun Ngamankeun Alat Anjeun

Sanajan jumlah malware dina smartphone relatif kirang ti nu kapanggih dina PCS desktop atawa laptop, sadar ancaman ieu mangrupa lengkah munggaran pikeun ngajaga diri jeung data anjeun. Panaliti lengkep ngeunaan aplikasi sareng penerbitna penting. Éta salawasna langkung aman pikeun masang aplikasi anu gaduh rating pangguna anu luhur, seueur dianggo, atanapi disarankeun ku réréncangan atanapi kenalan anjeun.

Kéngingkeun aplikasi tina pasar anu terhormat sareng mapan ogé disarankeun. Pamaké Android tiasa nyegah pamasangan aplikasi non-pasar ku ngabatalkeun milih “Sumber Teu Dipikawanoh” dina menu setélan aplikasi alatna. Nanging, upami pilihan ieu henteu sayogi, éta hartosna panyadia sélulér anjeun otomatis ngablokir aplikasi tina sumber anu teu dikenal.

Ngagali langkung jero: Naha aplikasi pihak katilu cocog pikeun anjeun?

Idin Nonton

Nalika anjeun masang aplikasi anu béda, anjeun bakal ningali daptar idin pikeun jasa anu tiasa ngaksés komponén hardware sareng software dina alat anjeun. Anjeun kedah tetep waspada sareng pariksa idin ieu. Upami anjeun nyangka palanggaran, contona, kaulinan atanapi aplikasi jam alarm anu naroskeun wincik kontak anjeun atanapi data sénsitip anu sanés, ulah masang aplikasi éta. Upami anjeun gaduh mamang ngeunaan data anu diaksés ku aplikasi, tindakan anu pangsaéna nyaéta henteu masang éta.

Léngkah penting anu anjeun tiasa lakukeun nyaéta masang parangkat lunak antipirus dina telepon anjeun. Ngalakukeun ieu sateuacan nambihan aplikasi anu sanés kana alat sélulér énggal anjeun tiasa ngabantosan ningkatkeun kaamananna.

Tip McAfee Pro: Ningkatkeun kaamanan mobile anjeun kalawan McAfee Mobile Kaamanan! Éta henteu ngan ukur ngingetkeun anjeun ngeunaan idin aplikasi nalika diunduh, tapi ogé nawiskeun wawasan ngeunaan kamampuan anu teu disangka-sangka anu tiasa dipiboga ku aplikasi. Panggihan suite software urang ngeunaan fitur tambahan pikeun panyalindungan komprehensif.

Ngahindarkeun Aplikasi Mobile Bad

Nalika nyanghareupan dunya kompleks ancaman mobile, gaduh software kaamanan anu nawiskeun sababaraha lapisan panyalindungan tiasa janten pertahanan pangsaéna anjeun. Contona, McAfee Mobile Security™ pikeun Android, BlackBerry, sareng smartphone sareng tablet Symbian mangrupikeun salah sahiji software sapertos kitu.

McAfee Mobile Security nyayogikeun fasilitas antipirus, antispyware, sareng antiphishing lengkep anu ngabantosan anjeun nyeken sareng ngabersihkeun kode jahat tina email, pesen téks, kantétan, sareng file kaluar atanapi kaluar.

Fitur séjén tina parangkat lunak kaamanan ieu kalebet milarian sareng balanja anu aman – panyalindungan ngalawan ancaman wéb sapertos tautan picilakaeun dina pesen téks, email, sareng situs jejaring sosial, eksploitasi browser, sareng kode QR jahat; perlindungan aplikasi sareng sistem waspada aplikasi – ngamungkinkeun anjeun marios laporan aksés aplikasi kana data pribadi anjeun pikeun nyandak kaputusan anu terang ngeunaan unggal aplikasi; kitu ogé fitur konci alat – mantuan ngajaga telepon anjeun sarta data pribadi tina nyalahgunakeun ku cara ngonci jarak jauh sadaya data, kaasup data dina kartu memori (SIM) anjeun.

Ngagali langkung jero: Naha Aplikasi Palsu Ngarebut Telepon Anjeun?

Ukuran Kaamanan Mobile Tambahan

Salian léngkah di luhur, aya sababaraha ukuran kaamanan séjén anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngajagaan alat sélulér anjeun. Metodeu anu dasar pisan tapi éfisién nyaéta nyetél kecap konci anu kuat pikeun alat anjeun. Pastikeun pikeun milih anu henteu gampang ditebak. Ngamutahirkeun rutin sistem operasi sareng aplikasi telepon anjeun ogé penting sabab apdet biasana datang sareng perbaikan kaamanan pikeun kerentanan anu tiasa dimanfaatkeun ku peretas.

Salajengna, ati-ati nalika ngaklik tautan dina pesen téks, email, atanapi média sosial. Pariksa legitimasi pangirim sareng ulah ngaunduh lampiran atanapi ngaklik tautan anu curiga. Ieu tiasa ngakibatkeun situs web phishing, anu tujuanana pikeun nipu anjeun pikeun ngungkabkeun inpormasi sénsitip, atanapi undeuran malware anu tiasa ngaganggu kaamanan alat anjeun.

Hiji deui anu kedah diperhatoskeun nyaéta jaringan Wi-Fi anu disambungkeun ka alat anjeun. Jaringan Wi-Fi umum sering henteu aman sareng tiasa nyayogikeun jalan pikeun peretas pikeun maok inpormasi. Nalika nyambung ka jaringan sapertos kitu, langkung saé ngagunakeun VPN (Virtual Private Network) pikeun énkripsi data anjeun sareng tetep aman tina prying eyes. Salaku tambahan, sok ati-ati sareng inpormasi anu anjeun bagikeun sacara online; ulah ngeposkeun data sénsitip sapertos alamat anjeun, nomer telepon atanapi nomer idéntifikasi pribadi.

Mikawanoh Aplikasi Seluler Ngabahayakeun

Mikawanoh aplikasi jahat merlukeun waspada jeung taliti. Aplikasi jahat sering nyamar salaku aplikasi populér sareng ngagoda pangguna pikeun ngaunduhana. Aranjeunna mindeng boga ngaran aneh, kalawan éjahan atawa kasalahan gramatikal. Tanda anu sanés nyaéta nalika aplikasi naroskeun idin anu teu dipikabutuh anu henteu diperyogikeun pikeun fungsina. Upami anjeun mendakan aplikasi anu nyuhunkeun idin pikeun ngaksés lokasi atanapi kontak anjeun nalika henteu diperyogikeun, aplikasi éta tiasa janten jahat.

Anu pamungkas, perhatikeun penerbit aplikasi. Aplikasi jahat sering asalna tina sumber anu teu dipikanyaho atanapi anu curiga. Aplikasi asli asalna ti perusahaan terpercaya anu tiasa dipercaya. Pariksa ulasan sareng rating aplikasi, sabab sering nunjukkeun legitimasi aplikasi. Inget, éta salawasna pangalusna pikeun ati-ati ngeunaan kaamanan alat mobile Anjeun.

Ngagali langkung jero: Alat & App Guide Kaamanan pikeun Kulawarga

Pikiran Pamungkas

Kasimpulanana, ngajagi alat sélulér anjeun tina aplikasi jahat mangrupikeun tugas anu peryogi waspada konstan sareng tindakan proaktif. Tina taliti nalungtik aplikasi anu anjeun pasang, sareng taliti marios idinna, dugi ka masang parangkat lunak antipirus anu kuat, unggal léngkah penting pikeun ngamankeun alat anjeun. Salaku tambahan, ngakuan tanda-tanda aplikasi jahat sareng ngalaksanakeun ukuran kaamanan tambahan sapertos kecap akses anu kuat sareng sambungan Wi-Fi anu aman tiasa nambihan lapisan panyalindungan tambahan.

Nalika naékna ancaman sélulér pikahariwangeun, ku nyayogikeun inpormasi sareng nyandak ukuran pelindung anu pas, résiko ieu tiasa diminimalkeun sacara signifikan. Tetep aman ku tetep terang sareng salawasna prioritas kaamanan alat anjeun dina jaman anu beuki digital ieu.


#Waspada #tina #Aplikasi #Seluler #Ngabahayakeun

“Kuring meuli Mac, sabab éta leuwih aman ti PC”.

“Kuring sok surfing wéb nganggo iPhone kuring, sabab kuring terang éta henteu tiasa katépaan.”

“Kuring ngagaduhan virus dina PC munggaran kuring, janten ayeuna kuring ngan ukur nganggo produk Apple.”

Sora akrab?

Sering teuing, retorika sabudeureun Mac vs. PC museurkeun kana tuduhan yén Apple teu aya kalemahan dina kejahatan cyber. Seueur jalma percaya (kapercayaan anu dirojong ku pamasaran “kaamanan ku desain” Apple) yén teu sapertos alat Windows, produk Apple kebal kana ancaman siber.

logika ieu deeply flawed. Produk Apple tiasa sareng tiasa diretas. Jalma-jalma anu yakin yén alatna henteu tiasa di-hack, paling résiko ragrag pikeun penjahat cyber. Rasa kaamanan palsu tiasa buta jalma kana ancaman anu aya.

Dina tulisan ieu, urang bakal ngajalajah mitos kekebalan Apple ka virus sareng ngagariskeun sababaraha ancaman panganyarna anu kedah diwaspadaan ku pangguna Mac.

Dimana Asalna Mitos?

Unpopularitas global relatif alat Apple sigana kontributor badag kana mitos yén éta téh tahan virus. Di sakuliah dunya, Android nyaéta sistem operasi pang populerna. Tujuh puluh dua persén alat sélulér global ngajalankeun Android. Apple ios aya dina tempat kadua jauh kalayan 27%.1

Penjahat siber mangrupikeun jalma anu sibuk sapertos urang sadayana sareng hoyong maksimalkeun usaha jahatna. Éta sababna aranjeunna ngarancang kalolobaan virus pikeun nyerang sistem Android: Kusabab aya langkung seueur targét anu tiasa nginféksi sareng nyebarkeun bug ilegal na.

Sanaos sistem kaamanan Apple kuat pisan, kaamanan ogé janten prioritas pikeun unggal alat sélulér sareng sistem komputasi anu sanés. Dina telepon anjeun, tablet atanapi laptop, naha anjeun sok nampi panggeuing pikeun ngapdet parangkat lunak? Dina seueur kasus, apdet parangkat lunak dilaksanakeun pikeun ngaréspon pikeun ngeureunkeun ancaman anu nembe kapendak anu parantos atanapi tiasa ngalangkungan celah dina protokol kaamanan ayeuna. Teu aya perusahaan téknologi anu hoyong ngajantenkeun panggunana rentan ka cybercriminals sareng para pamimpin henteu hoyong perusahaanna ngadamel headline pikeun alesan anu salah. Salami anjeun tetep ngamutahirkeun alat anjeun sareng nuturkeun sababaraha prakték kaamanan digital, anjeun bakal ditangtayungan tina seueur ancaman henteu paduli naha anjeun gaduh sistem operasi Apple atanapi Android.

virus husus Apple awas pikeun

Pikeun langkung ngagambarkeun yén pangguna Mac kedah ati-ati online sapertos sadayana, ieu mangrupikeun sababaraha virus anu parantos ngalanggar kaamanan Apple anu saé akhir-akhir ieu.

  • XMRig. Versi bajakan tina Final Cut Pro, parangkat lunak édisi pidéo khusus Apple, tanggung jawab panyebaran malware pertambangan crypto. Masquerading salaku software éditan bébas, pamaké unknowingly ngundeur XMRig, nu diverts kakuatan komputasi kana tambang cryptocurrency pikeun akun cybercriminals ‘sorangan. Malware ieu licik pisan nalika pangguna mariksa Monitor Aktivitasna, programna pareum teras dibalikan deui nalika pangguna kaluar tina Monitor Aktivitas. Ku kituna sanajan pamaké ngarasa yén aya nu lepat dina mesin maranéhanana, mesin nembongkeun yen sagalana geus normal.2
  • atanapi di. Malware ieu nyumputkeun diri dina pariwara sareng ku cara naék unduhan parangkat lunak gratis. Éta ngagaduhan seueur kamampuan, sapertos logging keystroke sareng masihan aksés admin kana alat Mac. Peretas nganggo oRAT pikeun nénjo target sareng berpotensi maok inpormasi pribadi anu sénsitip.3

Unggal penjahat peryogi pahlawan, sareng virus Apple anyar negeskeun pentingna éta panalungtikan anceman jeung panyingkepan tanggung jawab tina kerentanan. Panyingkepan kerentanan nujul kana kawajiban perusahaan pikeun nginpokeun ka masarakat ngeunaan kalemahan kaamananna.

Cybercriminals beuki gancang sareng langkung pinter unggal dinten. Kakuatan koléktif komunitas global peneliti kolaborasi pikeun ngaidentipikasi sareng ngabongkar kerentanan kritis mangrupikeun léngkah penting pikeun ngaleungitkeun jinis kampanye jahat ieu. Sarua pentingna nyaéta ngabedah akibat tina serangan pikeun ngungkabkeun ciri anu unik sareng pikaresepeun sareng nguatkeun pembela sareng pamekar pikeun ngirangan ancaman ieu ka hareup.

Kumaha Ngajaga Alat Apple Anjeun Aman

Téma umum di antara virus Apple ieu nyaéta yén jalma-jalma ngantepkeun jaga sareng nganjang ka situs-situs picilakaeun anu paling saé ditinggalkeun nyalira. Pastikeun lengket eta prakték ngundeur aman jeung nyingkahan versi “gratis” tina acara TV mahal, pilem, video kaulinan, jeung software. Sanaos anjeun henteu kedah ngaluarkeun dompét anjeun, anjeun panginten kedah mayar undeuran “gratis” ieu ku ngagentos alat anu kainféksi atanapi malikkeun kaamanan online anjeun anu parantos dikompromi.

Pikeun ngajagi sadaya alat anjeun (kalebet produk Apple anjeun) tina virus, pertimbangkeun investasi McAfee + pamungkas. McAfee + Ultimate kalebet antipirus pikeun sadaya alat anjeun, VPN tanpa wates sareng panyalindungan wéb pikeun ngingetkeun anjeun kana situs anu picilakaeun. Tambih Deui, upami anjeun teu yakin ngeunaan kaamanan idéntitas anjeun atanapi privasi online, McAfee ngamungkinkeun anjeun nyeken sareng mupus inpormasi anjeun tina wéb poék. Tungtungna, jasa ngawaskeun pangsaéna ngamungkinkeun anjeun pikeun hirup digital anjeun kalayan percaya diri.

1Statistical counter”Pangsa Pasar Sistem Operasi Mobile Di sakuliah dunya

2Komputer Bleep,”Final Cut Pro bajakan nginféksi Mac anjeun sareng malware cryptomining

3MacPaws, “Kumaha ngajaga Mac anjeun tina orRAT malware


#Mitos #Seluler #Naha #Alat #Apple #Kuring #Diretas

Mutuskeun iraha bade masihan telepon ka anak anjeun sanés tugas anu gampang. Naha anjeun kedah ngantosan dugi aranjeunna mimiti sakola SMA atanapi dugi ka aranjeunna nyandak angkutan umum nyalira ti sakola? Atanapi, kedah 10 janten umur sihir nalika aranjeunna janten pamilik telepon anu sah? Atanapi tunda salami anjeun tiasa dugi ka anjeun teu tahan ngawadul yén sadayana gaduh tapi aranjeunna !!

Kumaha Kuring Jieun Kaputusan

Nalika putra-putra kuring masih ngora (sareng kuring terang sakedik), kami ngagaduhan kulawarga ‘pamahaman’ yén nalika budak lalaki mimiti kelas 5, aranjeunna bakal nampi telepon (murah pisan sareng kamungkinan kadua). Dugi ka Kelas 5, putra abdi badé angkat ka perawatan saatos sakola. Kumaha bae, 10 taun sarta asup ka SMA hartina dandan sanggeus sakola geus teu ‘keren’ deui, jadi maranéhna butuh telepon sangkan bisa aman naek kana karéta sorangan. Kanyataan yén aranjeunna ogé tiasa nganggo alat pikeun maénkeun kaulinan sareng ngobrol sareng réréncangan, tangtosna ngan ukur tinimbangan sekundér pikeun aranjeunna! 😉

Éta kumaha urang ngatur kaayaan telepon tapi hayu atuh ngajamin anjeun, ngan ngeunaan unggal kulawarga séjén kami nyaho boga pendekatan béda. Sababaraha masihan anak maranéhanana iPhone panganyarna pas ditanya, batur nyadiakeun telepon tapi tanpa ‘kiridit’ jadi alat ngan bisa dipaké pikeun nampa telepon. Batur milih antosan dugi Taun 7 sareng salajengna sareng ngajantenkeun budakna mayar rencana telepon tina artos saku.

Ayeuna, kuring resep pisan ka kolot anu milih mana anu pangsaéna – teu aya anu terang budak sapertos indung, sanés? Tapi masalahna nyaéta, mutuskeun naon anu leres tiasa pisan. Janten, kuring parantos nyusun daptar hal-hal anu kedah dipertimbangkeun nalika nyandak sadaya kaputusan penting ieu. Sakali anjeun parantos ngémutan poin-poin ieu, kuring yakin anjeun bakal langkung percaya diri pikeun nyandak kaputusan anu cocog pikeun anjeun sareng anak anjeun.

Kumaha Tanggung Jawab sareng Pintar Anak anjeun?

Saatos ngangkat 4 budak lalaki anu béda-béda, kuring anu munggaran pikeun mastikeun yén unggal murangkalih nanggung tanggung jawab pribadi dina tahap anu béda. Sababaraha murangkalih ngan ukur gaduh knack pikeun hal-hal anu leungit sedengkeun anu sanésna ngagaduhan kotak tuang siang anu sami dina karir sakolana! Sababaraha budak ngan sangsara konsékuansi tina méakkeun duit bari batur méakkeun loba duit bari maén kaulinan online, oblivious mun tagihanana.

Reputasi digital anak anjeun ogé kedah dipertimbangkeun nalika nyandak kaputusan. Sababaraha murangkalih ngartos yén paripolah onlinena mangrupikeun bagian penting tina reputasi na sedengkeun anu sanésna bakal maju dina bursa online anu dipanaskeun tanpa dipikiran.

Kuring pageuh yakin aya tumbu langsung antara kecerdasan sosial jeung pangalaman online positif. Nalika murangkalih tiasa maca kaayaan sareng terang sacara naluriah nalika nutup atanapi mundur, pangalaman onlinena bakal langkung saé. Mun anak anjeun slow mun nyokot on cues sosial, maranéhna bisa jadi gaduh masalah ngeposkeun sarta komunikasi online.

Naha Telepon Bener Ngabantosan Kaamanan?

Nalika kuring ngarencanakeun masihan telepon ka putra cikal kuring, anjeunna leres-leres macét sareng argumen kaamanan – terang yén éta bakal ngagedekeun kuciwa kolot kuring. Ku kituna, kuring relented tapi manéhna kudu jangji baris ngajawab lamun kuring nelepon. Sareng anjeunna ngalakukeun – biasana !! Sanajan kitu, eta kudu dicatet yén alat sorangan teu ngajamin kaamanan. Upami budak anjeun nuju mulih ti sakola, aranjeunna kedah terang kumaha nyebrang jalan, henteu ngobrol sareng urang asing, sareng teras-terasan ngonci panto payun nalika dugi ka bumi. Telepon teu ngajarkeun ieu. Tapi kuring pribadi mendakan éta mangpaat (sareng kirang ngaganggu kahariwang) pikeun tiasa nelepon gancang pikeun masihan aranjeunna sababaraha panginget sareng pastikeun sadayana saé.

Nalika putra-putri kuring ngangkat telepon, éta sapertos aplikasi pelacak Hirup 360 aya. Kuring terang, aranjeunna kontroversial tapi, sacara pribadi kuring mendakan ieu pohara mantuan. Janten tiasa ningali dimana aranjeunna saatos sakola sareng mastikeun yén aranjeunna nuju ka arah anu leres dina karéta, ngajantenkeun kuring teu nyaman nalika ngetik dina keyboard di tempat damel.

Naha ‘Telepon Bodo’ Atawa Kontrol Kolot Bisa Ngabantosan?

Lamun, sanggeus maca ieu, anjeun pikir anak anjeun bener teu siap tapi masih mikanyaah pamanggih bisa nelepon aranjeunna, naha henteu mertimbangkeun kadali parental atawa telepon-fitur kawates?

Nempatkeun wates-wates anu cocog sareng umur anu dilakukeun ku anak anjeun dina alatna nyaéta naon anu bakal dilakukeun ku kadali kolot. Upami anjeun mutuskeun yén anjeun henteu hoyong aranjeunna ngaunduh TikTok, maénkeun kaulinan anu tangtu, atanapi ningali kategori halaman wéb anu tangtu, ieu tiasa janten jawaban anjeun. Anjeun oge tiasa milih nyetel wates waktos layar poean kanggo aranjeunna sareng meungpeuk waktos teleponna teu tiasa dianggo. Cék Kulawarga Aman McAfee kontrol parental pikeun katengtreman pikiran.

Atanapi, sabalikna, naha henteu ngajantenkeun telepon ‘bodo’ hiji-hijina pilihan? Telepon boloho dasar kakurangan fungsionalitas canggih tina kalolobaan smartphone – pikir telepon sélulér sateuacan internét. Ieu hartosna anjeun bakal tiasa nelepon sareng nga-sms aranjeunna, tapi tiasa langkung santai terang yén aranjeunna henteu nalungtik tren panganyarna dina TikTok!

Sababaraha perusahaan parantos ngarancang telepon bodo pikeun murangkalih anu bahkan gaduh kadali parental. Open Mobile gaduh Telepon SmartKids kalawan diwangun-di GPS Tracker sarta tombol SOS sarta datang tanpa kaméra. Éta gaduh konektipitas internét tapi sepuh tiasa ningali aplikasi mana anu parantos diunduh, ngawatesan aplikasi anu tangtu sareng nangtukeun dinten sareng waktos aplikasi tiasa dianggo. Pilihan sampurna pikeun rumaja atanapi rumaja!

Sambungan

Ayeuna, sateuacan nyandak kaputusan ahir anjeun, kuring pikir penting pikeun mikirkeun rasa hubungan anak anjeun. Salaku déwasa, urang sadayana terang yén janten bagian tina komunitas sareng janten ‘milik’ penting pisan pikeun kaséhatan méntal sareng harga diri. Sareng kuring moal ngalakukeun padamelan kuring upami kuring henteu ngingetkeun anjeun kumaha hébatna telepon pikeun ngahubungi jalma anjeun. Sakedap kanggo émut kumaha pentingna alat pikeun salamet tina lockdown Covid.

Janten, ka anjeun ibu sareng bapa. Ieu pasti salah sahiji kaputusan hardest anjeun bakal nyieun dina lalampahan parenting anjeun, tapi ulah poho yén anjeun terang anak anjeun pangalusna. Anjeun ngagaduhan ieu!

Pasang Iraha Budak Kuring Ngabutuhkeun Hépél? mimiti muncul dina Blog McAfee.

#Iraha #Anak #Abdi #Ngabutuhkeun #Telepon #Seluler

Hésé ngabayangkeun dunya tanpa telepon sélulér. Naha éta telepon sélulér atanapi telepon flip, alat-alat ieu leres-leres ngawangun tungtung abad ka-20 sareng bakal teras-terasan ngalakukeunana pikeun masa depan anu tiasa diramalkeun. Tapi bari pamaké geus jadi biasa ngabogaan ampir sagalana maranéhna bisa hayang dina jangkauan sahiji fingertip a, cybercriminals sibuk nyetél warung. Pikeun nipu pamaké unsuspecting, penjahat cyber geus disiapkeun ancaman mobile sneaky – sababaraha pamaké malah bisa jadi teu sadar pinuh. Ancaman siber anu licik ieu kalebet SMSishing, jaringan palsu, aplikasi jahat, sareng alat abu-abu, anu sadayana parantos ningkat dina jaman. Ieu ngandung harti yén pamaké kudu dilengkepan pangaweruh pikeun nganapigasi cai ombak nu datang jeung ancaman cyber pakait sareng smartphone ieu. Hayu urang mimitian.

Awas pikeun SMSishing Hooks

Upami anjeun nganggo email, maka anjeun panginten terang naon phishing. Sareng nalika phishing biasana dilaksanakeun ngalangkungan email sareng tautan anu jahat, aya bentuk phishing anu khusus nargétkeun alat sélulér anu disebut SMSishing. Ancaman tumuwuh ieu ngamungkinkeun penjahat cyber ngagunakeun aplikasi olahtalatah pikeun ngirim pesen SMSishing ka pamaké unsuspecting. Pesen ieu ngagaduhan hiji tujuan – pikeun kéngingkeun inpormasi pribadi, sapertos login sareng inpormasi kauangan. Kalayan inpormasi éta, penjahat cyber tiasa nyamar pangguna pikeun ngaksés rékaman perbankanna atanapi maok idéntitasna.

Sanaos ancaman ieu jarang, popularitasna parantos dua kali. Aspék kahiji nyaéta yén pangguna parantos dididik pikeun henteu percanten kana pesen e-mail sareng anu kadua nyaéta paningkatan pamakean telepon sélulér di sakumna dunya. Sanaos ancaman ieu henteu nunjukkeun tanda-tanda ngalambatkeun, aya cara pikeun ngahindarkeun kait SMSishing penjahat cyber. Mimitian ku tip ieu:

  1. Salawasna pariksa dua kali sumber pesen. Upami anjeun nampi SMS ti bank atanapi perusahaan kartu kiridit anjeun, hubungi organisasi éta langsung pikeun mastikeun yén pesen éta sah.
  2. Cabut SMSishing poténsial Entong ngabales atanapi ngaklik tautan naon waé dina téks anu disangka jahat, sabab ngalakukeunana tiasa nyababkeun langkung seueur usaha SMSishing ngabom telepon anjeun.
  3. Investasi dina kaamanan mobile komprehensif. Nambahkeun tingkat kaamanan tambahan henteu ngan ukur ngabantosan alat anjeun, tapi ogé tiasa ngabéjaan nalika aya ancaman.

Masalah Wi-Fi umum

Wi-Fi umum sareng gratis praktis di mana waé dinten ayeuna, sareng sababaraha tujuan bahkan gaduh setélan Wi-Fi di kota. Tapi pamaké Wi-Fi nyambungkeun alat sélulér maranéhna bisa jadi teu paling aman, tempo yén cybercriminals tiasa mangpaatkeun kalemahan dina jaringan ieu pikeun intercept pesen, Kapercayaan login, atawa informasi pribadi lianna. Salian ngeksploitasi kerentanan, sababaraha penjahat cyber nyandak léngkah-léngkah langkung jauh sareng nyiptakeun jaringan palsu kalayan nami umum anu nipu pangguna anu teu curiga pikeun nyambungkeun alatna. Jaringan ieu disebut jaringan “kembar jahat”. Pikeun ngabantosan scammers ieu, aya sababaraha trik anu tiasa dianggo ku pangguna anu pinter pikeun nyegah jaringan kembar jahat tina ngarusak alat sélulérna:

  1. Néangan jaringan nu ditangtayungan sandi. Sapertos anu aneh, upami anjeun ngahaja ngalebetkeun kecap konci anu salah tapi tetep diidinan aksés, jaringan éta kamungkinan scam.
  2. Nengetan waktos beban halaman. Upami jaringan anu anjeun anggo lambat pisan, kamungkinan penjahat cyber nganggo hotspot sélulér anu teu dipercaya pikeun nyambungkeun alat sélulér anjeun ka wéb.
  3. Anggo jaringan pribadi virtual atanapi VPN. Sawaktos Anjeun keur ojah jeung make Wi-Fi umum, tambahkeun lapisan kaamanan tambahan bisi anjeun teu kahaja nyambung ka jaringan jahat. VPN tiasa énkripsi kagiatan online anjeun sareng ngajauhan tina prying eyes.

Aplikasi picilakaeun: palsukeun dugi ka ngadamelna

Aplikasi palsu geus jadi masalah rampant pikeun pamaké Android sarta iPhone. Ieu lolobana alatan aplikasi jahat nyumput dina tetempoan polos dina sumber sah, kayaning Google Play Store sarta Apple App Store. Sakali pamaké ngundeur aplikasi faulty, penjahat cyber nyebarkeun malware anu beroperasi dina latar tukang alat mobile sahingga hésé pikeun pamaké pikeun perhatikeun yén aya nu salah. Sareng nalika pangguna nganggap yén aranjeunna nembé ngaunduh aplikasi run-of-the-mill anu sanés, malware sesah damel nyandak data pribadi.

Pikeun ngajaga inpormasi sénsitip tina panangan cybercriminals, ieu sababaraha hal anu tiasa dipilarian ku pangguna nalika aranjeunna kedah nangtukeun naha aplikasi éta kanyataan atanapi fiksi:

  1. Pariksa keur typo jeung grammar goréng. Salawasna pariksa nami pamekar aplikasi, judul produk, sareng katerangan pikeun typo sareng tata basa. Mindeng, pamekar jahat bakal spoof a ID pamekar asli, sanajan kalawan ngan hiji hurup atawa angka, sangkan eta némbongan sah.
  2. Pariksa statistik download. Upami anjeun nyobian ngaunduh aplikasi anu populér, tapi mendakan yén aya sakedik undeuran, éta mangrupikeun indikasi anu saé yén aplikasi éta paling dipikaresep palsu.
  3. Baca ulasan. Kalayan aplikasi jahat, ulasan pangguna mangrupikeun réréncangan anjeun. Ku maca sababaraha, anjeun tiasa nampi inpormasi penting anu tiasa ngabantosan anjeun ngabedakeun aplikasina palsu atanapi henteu.

Operasi licik Grayware

Kalayan seueur jinis malware di dunya, sesah pikeun ngalacak sadayana. Tapi aya hiji hal hususna yén pamaké alat mobile kudu pisan sadar nu disebut grayware. Salaku istilah umum pikeun parangkat lunak atanapi kode anu aya di antara normal sareng ngabahayakeun, grayware asalna dina sababaraha bentuk, sapertos adware, spyware, atanapi madware. Bari adware na spyware kadang bisa beroperasi sakaligus dina komputer kainféksi, madware – atawa adware dina alat nu bagerak – infiltrates smartphone ku nyumput dina aplikasi jahat. Sakali alat sélulér kainfeksi madware tina aplikasi jahat, iklan tiasa nyusup ampir unggal aspék telepon pangguna. Madware henteu ngan ngaganggu; eta oge resiko kaamanan sarta privasi, sakumaha sababaraha ancaman bakal nyoba meunang nyekel data pamaké. Pikeun ngahindarkeun gangguan, kitu ogé résiko cybersecurity tina greyware, pangguna tiasa nyetél alatna nganggo léngkah-léngkah peringatan ieu:

  1. Pastikeun pikeun ngapdet alat Anjeun. Grayware milarian kerentanan anu tiasa dieksploitasi, janten pastikeun pikeun ngamutahirkeun parangkat lunak alat anjeun.
  2. Waspada aplikasi jahat. Sakumaha anu disebatkeun dina bagian sateuacana, aplikasi palsu ayeuna janten bagian tina kapamilikan smartphone. Anggo tip dina bagian di luhur pikeun mastikeun yén anjeun ngajaga aplikasi ngabahayakeun tina alat anjeun anu tiasa ngandung parangkat lunak abu-abu.
  3. Mertimbangkeun sistem kaamanan mobile komprehensif. Ku nambihan tingkat kaamanan tambahan, anjeun tiasa ngabantosan alat anjeun tina ancaman, boh anu lami sareng anu énggal.

Nepangkeun McAfee + Ultimate

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Kajahatan #Siber #Anu #Dipikabutuh #Opat #Ancaman #Seluler #Anu #Bisa #Ngareureuwas #Anjeun