Ancaman ransomware anyar ayeuna nyebarkeun dina komputer imah. Sareng anu ngajadikeun éta hésé pisan nyaéta nyamar salaku pembaruan sistem operasi.

Janten sadar skéma ransomware anyar ieu sareng ngajaga diri tina ransomware kalawan sababaraha tips ieu.

Naon ari Magniber Ransomware?

Magniber mangrupikeun jinis ransomware énggal anu nyamar dina ampir unggal touchpoint dugi ka muncul teu kamana-mana sareng nungtut artos. Serangan dimimitian nalika aya anu ngadatangan palsu Windows 10 ngamutahirkeun situs wéb milik grup kriminal cyber Magniber. Sakali aya anu ngaklik tautan jahat dina situs éta, malware énkripsi file bakal diunduh kana alat éta.

Manuver siluman anu sanés ti Magniber nyaéta yén malware énkripsi diunduh salaku file JavaScript langsung kana mémori alat, anu sering tiasa ngageser dina radar antipirus. Malware ieu ngamungkinkeun penjahat ningali, mupus, sareng énkripsi file sareng kéngingkeun aksés administrator alat. Biasana, bahkan sateuacan jalma éta terang yén alatna aya dina bahaya, Magniber ngungkabkeun dirina sareng nungtut mayar tebusan salaku tukeran pikeun ngaleupaskeun dokumén sareng meunangkeun deui kadali komputer. Upami nu gaduh alat nolak mayar, penjahat ngancem ngahapus file salamina.1

Ransomware Pribadi Bisa Naék

Sapanjang sababaraha taun ka pengker, perusahaan-perusahaan utama murag kenca sareng ka katuhu pikeun ngalanggar éta. Grup peretas nyusupkeun pertahanan cybersecurity anu kompleks, kéngingkeun inpormasi perusahaan atanapi palanggan anu sénsitip, sareng ngancem pikeun ngaleupaskeun panemuanna dina wéb poék upami aranjeunna henteu mayar tebusan anu ageung. Alesan cybercriminals nargétkeun basis data perusahaan versus alat pribadi teu ngan sabab bisa ngagugat jutaan, tapi sabab pausahaan anu leuwih dilengkepan sangkan transaksi tebusan anonim. Seringna, transaksi cryptocurrency henteu tiasa dilacak, anu ngamungkinkeun para penjahat tetep ageung.

Ayeuna beuki loba jalma anu mahér dina cryptocurrencies, ransomware bisa balik ka targeting alat pribadi. Nalika mayar tebusan moal nguntungkeun, moal aya ahli cybersecurity perusahaan pikeun ngabantosan penjahat cyber.

Kumaha Ngajaga Alat Anjeun Aman

Pikeun ngahindarkeun skéma ransomware anu sami sareng Magniber, laksanakeun tilu kabiasaan ieu pikeun ngajagi alat sareng privasi digital anjeun:

  • Hurungkeun apdet otomatis. Éta prakték pangalusna pikeun nampa sagala apdet software jeung alat anyar, nu ngajadikeun Magniber anceman hésé pisan ngadeteksi. Pertimbangkeun ngonpigurasikeun alat anjeun pikeun apdet otomatis. Upami anjeun ngaktipkeun apdet otomatis, anjeun teras tiasa ngubaran popups atanapi apdet halaman wéb kalayan skeptisisme. Pikeun ngonfirmasi naha konfirmasi apdet éta asli, buka sistem operasi atanapi halaman perusahaan alat anjeun sareng milarian pengumuman naon waé ngeunaan apdet énggal.
  • Cadangkeun file penting anjeun rutin. Upami anjeun nyimpen dokumén sénsitip (sapertos pamulangan pajeg anjeun) atanapi file sentimental (sapertos poto kawinan anjeun) dina komputer anjeun, pertimbangkeun ogé nyadangkeunana dina hard drive éksternal. Henteu ngan ukur bakal ngosongkeun mémori dina alat anjeun, tapi ogé bakal ngajagi upami penjahat cyber nyandak alih komputer anjeun. Lamun alat Anjeun musnah tina payil penting ieu, Anjeun bisa pabrik ngareset alat Anjeun tanpa kaleungitan nanaon. Ku cara éta, penjahat cyber teu meunang nanaon: boh inpormasi pribadi anjeun atanapi artos anjeun.
  • Hindarkeun situs picilakaeun. Magniber diunduh kana alat saatos aya anu nganjang ka situs anu dikawasa ku penjahat cyber. Upami anjeun kantos curiga kana situs mana waé, langkung saé tinggalkeun éta sareng ulah ngaklik tautan naon waé nalika anjeun aya. Malahan situs anu nyobian nyamar anu sah ninggalkeun sababaraha petunjuk yén aranjeunna palsu. Pariksa keur typo, logos kabur, grammar salah, sarta hyperlinks nu nunjuk ka panjang, URL teu biasa.

Perlindungan Ransomware

Upami penjahat cyber ngahubungi anjeun nungtut tebusan, langsung ngahubungi kantor lapangan FBI lokal anjeun sareng kirimkeun laporan FBI Internet Keluhan Pidana Center. Ti dinya, otoritas bakal mamatahan anjeun kumaha pikeun lumangsungna.

Hiji hal anu anjeun tiasa ngamimitian ayeuna pikeun ngabela diri ngalawan ransomware nyaéta investasi McAfee + pamungkas. Éta nyayogikeun alat, privasi, sareng panyalindungan identitas anu paling komprehensif, kalebet $ 25,000 sinyalna ransomware.

1ZDNET, “Serangan ransomware anu teu biasa ieu nargétkeun PC bumi, janten ati-ati


#Ransomware #Disguised #salaku #Pembaruan #Microsoft #nargétkeun #Komputer #Imah

Sok aya panipuan anyar anu sami sareng anu muncul dina média sosial ⁠- untungna, aya cara anu gampang pikeun ngahindarkeunana.

Panaliti Avast parantos mendakan anu énggal trik nargétkeun pangguna Instagram ti sababaraha nagara kalebet Inggris, Australia, Perancis, Spanyol, sareng Polandia.

Ieu panipuan média sosial dimimitian ku komentar ti akun acak dina pos a pamaké, congratulating korban ku nyebutkeun aranjeunna salah sahiji untung 2023 dipilih pikeun nampa kartu kado SHEIN.

Scammers nawiskeun pangguna tautan kana profil Instagram na, sareng dina tungtungna, aranjeunna nami daptar panjang pangguna Instagram anu bakal dibéjakeun ngeunaan sebutan pikeun dibujuk janten korban scam ieu.

Nalika mariksa profil Instagram scammer, urang tiasa ningali URL anu kedah didatangan:

Ieu anu bakal urang tingali upami urang nganjang ka halaman wéb ti Inggris:

Korban dibéré jumlah kawates waktu pikeun ngajawab tilu patarosan basajan, ditémbongkeun di handap:

Sanggeus korban ngajawab unggal patarosan, jawaban maranéhanana sakuduna dituju “dipariksa”. Dina layar anu sami, koméntar ti “jalma anu untung” sanés ditampilkeun:

Anu penting nyaéta, naon waé jawaban anu dipasihkeun – éta bakal leres.

Dina titik ieu, korban dibéré salapan kotak katutup pikeun milih ti. Sarupa jeung léngkah saméméhna, henteu masalah anu mana anu dipilih – anu kahiji bakal gagal.

… sareng anu kadua bakal janten juara.

Tangtu, pikeun meunangkeun hadiah, korban dipénta jumlah leutik duit:

Mata uang jeung basa bakal gumantung kana nagara dimana korban aya. Contona, ieu versi Polandia:

Sakali ditampi, korban dibawa ka situs wéb dimana aranjeunna kedah ngeusian sababaraha detil. Ieu katingal dina sababaraha situs wéb nagara:

Britania Raya:

Spanyol:

Australia:

Perancis:

Situs wéb unggal nagara naroskeun inpormasi pribadi korban. Saatos ngalebetkeun detil, korban ditaroskeun detil kartu kiridit na. Nanging, ningali halaman ieu, janten jelas yén aya trik jahat anu dimaénkeun: Tujuanana di dieu nyaéta pikeun nyumputkeun Sarat sareng Kaayaan anu nyata.

Ieu tempat scam nu lumangsung: korban ekspektasi kartu kado patut sababaraha ratus euro atawa dollar. Nembongan yen aranjeunna kedah mayar jumlah leutik duit pikeun nampa eta, tapi naon anu bener lumangsung nyaeta aranjeunna ngalanggan layanan nu korban teu nyaho ngeunaan. Di Australia, contona, korban ditagihkeun AUD$2 tambah AUD$69 unggal dua minggu. Di Perancis, jumlah anu ditagihkeun €2 tambah €33 unggal dua minggu. Kanggo sababaraha nagara, jumlah anu kedah ditagihkeun malah henteu diungkabkeun. Sareng tangtosna, teu aya anu bakal nampi kartu kado.

Ieu tiasa ditingali dina halaman wéb versi Australia:

Di Spanyol, éta rada béda, sabab téksna aya di handapeun halaman wéb sareng henteu katingali kecuali korban ngagulung ka handap:

Korban satuju, horéam, ngadaptarkeun layanan langganan anu aranjeunna henteu terang.

Kumaha ngajagaan diri tina panipuan Instagram

Sok aya panipuan anyar anu sami sareng anu muncul dina média sosial, tapi aya sababaraha cara anu gampang pikeun nyingkahanana.

Salaku ogé waspada, kami ogé nyarankeun ngajagaan alat anjeun panyalindungan antipirus ku kituna anjeun bakal warned mun anjeun mungkas nepi dina kaca scam sakumaha ditémbongkeun di luhur.

Nalika kéngingkeun inpormasi tina akun Instagram (atanapi jaringan sosial sanés), milarian tanda yén akun éta asli sareng otentik. Aya loba impersonators sarta akun curang kaluar aya, tapi mun anjeun neuteup raket, anjeun bisa ampir sok ningali tanda nu nunjuk ka kanyataan yén rekening téh asli.

* Catetan pamaca: Profil anu dipidangkeun di dieu dina scam parantos dilaporkeun ka Instagram.

#scam #Instagram #anyar #ngagunakeun #kartu #kado #SHEIN #palsu #salaku #mamingan