Paling smartphone boga rata-rata sabudeureun 80 aktip dipasang, sarta sahanteuna 30% di antarana anu pernah dipaké sabab lolobana aranjeunna poho. Tapi “ballast” sapertos bahaya: aya kirang rohangan bébas dina alat; bug poténsial sareng masalah kasaluyuan kalikeun; komo aplikasi nu teu kapake kadang ngaganggu anjeun ku ngabejaan sia.

Malah parah, aktip ditinggalkeun bisa neruskeun ngumpulkeun data ngeunaan telepon tur boga sarta nyadiakeun ka pausahaan iklan, atawa ngan saukur gobble up data mobile. Mudah-mudahan, kami parantos ngayakinkeun anjeun pikeun “ngabolaykeun” telepon sélulér anjeun sahenteuna sababaraha kali dina sataun sareng ngahapus aplikasi anu tos lami teu dianggo — tong hilap ngabatalkeun langganan anu mayar kanggo aplikasi éta!

Tapi hanjakalna, sababaraha aplikasi anu vendor ditangtayungan tina uninstallation, ngarah teu gampang dipiceun. Untungna, aya sababaraha cara pikeun ngabéréskeun masalah ieu…

Uninstall aplikasi

Kadang anjeun teu tiasa mendakan aplikasi anu teu dihoyongkeun di handap Atur aplikasi & alat tab ti Google Play aplikasi. Mimiti, cobian ngahapus tina setélan telepon: milarian di dinya Aplikasi bagian. Éta daptar sadaya program anu dipasang sareng gaduh fitur milarian supados anjeun henteu kedah ngotéktak sadayana. Sanggeus manggihan aplikasi nu teu dihoyongkeun jeung ngetok dina eta, Anjeun bakal dibawa ka Inpormasi Aplikasi layar. Di dieu anjeun tiasa ningali data sélulér aplikasi, batré, sareng panyimpen, sareng anu paling penting, panggihan teras ketok. Uninstall kenop. Upami tombolna aya sareng aktip, padamelan parantos réngsé.

Daptar sadaya aplikasi anu dipasang sareng layar Info Aplikasi nganggo tombol Uninstall

Daptar sadaya aplikasi anu dipasang sareng layar Info Aplikasi nganggo tombol Uninstall

Pareuman aplikasi

Lamun aplikasi nu dipasang dina telepon ku nu ngajual, éta paling dipikaresep non-removable sarta teu boga Uninstall dina tombol Inpormasi Aplikasi layar. Kitu cenah, ieu teu merta patali jeung OS atawa komponén inti smartphone – bisa jadi, contona, klien Facebook atawa browser proprietary. Aplikasi sapertos kitu sering disebatkeun bloatware sabab bloat firmware telepon sarta daptar aplikasi baku. Cara panggampangna pikeun nganonaktipkeun aplikasi nyaéta metodeu anu disebatkeun di luhur Inpormasi Aplikasi layar; tibatan Uninstalltombol relevan bakal ditandaan ditumpurkeun. Aplikasi anu ditumpurkeun henteu jauh béda ti aplikasi anu teu dipasang – aranjeunna ngaleungit tina ikon anu disetél dina layar ngamimitian sareng moal jalan sacara manual atanapi nalika telepon boot. Upami anjeun peryogi engké, anjeun tiasa ngahurungkeun deui kalayan ngan ukur hiji ketok Inpormasi Aplikasi layar.

Nganonaktipkeun ngirangan résiko bocor data, tapi henteu ngahémat rohangan panyimpen – hanjakalna, aplikasi anu ditumpurkeun terus nyandak mémori dina telepon anjeun. Upami anjeun leres-leres kedah ngahapus – tapi henteu aya Uninstall tombol – baca terus!…

Pikeun aplikasi anu teu tiasa dicabut, tinimbang tombol Uninstall, layar Info Aplikasi nampilkeun tombol Nonaktipkeun

Pikeun aplikasi anu teu tiasa dicabut, tinimbang tombol Uninstall, layar Info Aplikasi nampilkeun tombol Nonaktipkeun

Ngeureunkeun aplikasi

Tapi kumaha upami ditumpurkeun dina tombol Inpormasi Aplikasi layarna abu teu tiasa dirampa? Pikeun program anu penting pisan, padagang ati-ati pikeun meungpeuk pilihan nganonaktipkeun – sering kusabab alesan anu saé (penting pikeun sistem) – janten anjeun kedah mikir sacara saksama sateuacan nyobian mareuman atanapi ngahapus aplikasi éta sacara manual. Pindah ka mesin pencari karesep anjeun sareng lebetkeun pamundut “nomer modél smartphone anu tepat + nami aplikasi anu tepat”. Anjeun paling dipikaresep bakal ningali diskusi forum pangguna Android di luhur hasil pamilarian. Ieu sering masihan inpormasi ngeunaan naha aplikasi tinangtu aman pikeun mareuman atanapi naha aya efek samping.

Pikeun ngalaksanakeun percobaan bahya jeung aplikasi nu teu bisa ditumpurkeun, Anjeun bisa make Dipaksa eureun kenop. Ieu tombol kadua Inpormasi Aplikasi layar tur ampir sok aktip – malah keur aplikasi nu teu bisa ditumpurkeun. Dipaksa eureun ngan ngeureunkeun aplikasi samentawis, tanpa nyobian mupus atanapi nganonaktipkeun permanén. Nanging, éta henteu deui nganggo kakuatan atanapi data sélulér – sareng henteu tiasa deui nénjo anjeun. Sareng upami telepon anjeun tetep jalan sapertos biasa, panginten aplikasina henteu penting pisan.

Tapi aplikasi anu dieureunkeun tiasa dibalikan deui nalika aya kajadian anu tangtu atanapi saatos telepon dibalikan deui, sareng ngeureunkeunana sacara manual unggal waktos – sumawona rutin – tiasa janten repot sareng repot. Kabeneran, anjeun tiasa ngajadikeun otomatis tugas ieu ku penghijauan aplikasi. Henteu meryogikeun hak superuser pikeun damel, tapi ngan ukur ngajadikeun otomatis navigasi ka anu ayeuna akrab Inpormasi Aplikasi layar tur ketok Dipaksa eureun kenop. Anjeun saukur nyadiakeun penghijauan kalawan daptar aplikasi nu teu dihoyongkeun tur nyetel hiji Dipaksa eureun ngajadwalkeun eta pikeun, sebutkeun, dua kali sapoé. Alat-alat anu sanés nawiskeun fungsionalitas anu sami Greenify Kauntungannana nyaéta kurangna fitur “tambahan”.

Upami tombol Pareuman teu aktip, cobian nganggo Force Stop

Upami tombol Pareuman teu aktip, cobian nganggo Force Stop

Freeze atanapi uninstall aplikasi sanajan bantahan

Upami anjeun nguji pikeun ngeureunkeun aplikasi anu henteu tiasa dicabut sareng henteu ngalaman éfék négatif, anjeun panginten tiasa nganggap katirisan atanapi ngahapus sadayana. Katirisan sami sareng nganonaktipkeun tapi dilakukeun nganggo alat anu béda. Sateuacan ngalenyepan detil, perhatikeun yén katirisan peryogi kaahlian téknis sareng aktivasina mode pamekar dina telepon anjeun. Modeu ieu sorangan nyababkeun résiko kaamanan inpormasi ku cara ngamungkinkeun sambungan ka telepon liwat USB atanapi LAN dina mode téknis khusus, ditambah kamampuan pikeun ningali sareng ngarobih eusina. Sanajan Google geus ngawatesan fungsionalitas ieu kalawan loba safeguards (pamundut idin, kecap akses tambahan, jeung saterusna), kamar pikeun kasalahan (sahingga resiko) tinggi.

Hiji deui: samemeh Anjeun ngamimitian tinkering, pastikeun pikeun nyadangkeun data smartphone Anjeun saloba mungkin.

Upami sadayana di luhur henteu nyingsieunan anjeun, pariksa pituduh dina kotak.

Freezes jeung uninstalls non-removable aktip Android dina modeu pamekar

  • Unduh sareng pasang Android SDK Platform-Tools dina komputer anjeun. Tina parabot di dinya, anjeun ngan butuh Android Debug Bridge USB Supir jeung eta garis paréntah ADB.
  • Aktipkeun mode pamekar dina telepon anjeun. Sacara rinci rada beda-beda ti vendor ka vendor, tapi resep umumna kurang leuwih sarua: ketok sababaraha kali Nomer Pabrikan pilihan di Ngeunaan telepon.
  • Kamungkinan USB Debug handapeun Setélan pamekar dina smartphone Anjeun. Aya sababaraha pilihan di dinya – tapi ulah noél nanaon lian ti dua ieu!
  • Sambungkeun smartphone anjeun ka komputer liwat USB.
  • Nyanggakeun Modeu debug dina layar telepon anjeun.
  • Tés Modeu debug ku kéngingkeun daptar sadaya bungkusan (anu pamekar nelepon aplikasi) dipasang dina telepon anjeun. Jang ngalampahkeun ieu, ngetik di handap dina garis paréntah ADB
    adb shell pm list packages
    Responna bakal janten daptar panjang bungkusan anu dipasang dina telepon, dimana anjeun kedah milarian nami aplikasi anu teu dihoyongkeun. Éta sigana sapertos kieu facebook. katana atawa com.samsung.android.bixby.agent. Anjeun tiasa sering (tapi henteu salawasna) ngawartosan aplikasi mana anu namina.
  • Freeze (nonaktipkeun) aplikasi nu teu dihoyongkeun ngagunakeun garis paréntah ADB. Jang ngalampahkeun ieu, lebetkeun paréntah
    adb shell pm disable-user --user 0 PACKAGENAME ,
    dimana NAMA PAKET nyaeta nami pakét aplikasi nu teu dihoyongkeun. Ngajual anu béda-béda tiasa gaduh nami pangguna anu béda (0 dina conto kami), janten parios paréntah PM anu leres pikeun smartphone anjeun. Sapertos sateuacanna, milarian online ngabantosan: “model telepon + Debloat” atanapi “model telepon + PM ADB”.
  • Anjeun tiasa nganggo paréntah pangembang pikeun henteu ngan ukur mareuman aplikasi tapi ogé ngahapus lengkep. Jang ngalampahkeun ieu, ngaganti paréntah saméméhna kalawan adb shell pm uninstall --user 0 PACKAGENAME
  • Balikan deui telepon anjeun.

Alat Universal Android Debloater gratis nyederhanakeun sadayana sihir ieu. Éta ngaluarkeun paréntah ADB sacara otomatis, dumasar kana “pakét beberesih” anu dipilih tina ménu, anu disiapkeun ku ngajual sareng modél dina pikiran. Nanging, kusabab ieu mangrupikeun aplikasi open source anu ditulis ku para peminat, kami henteu tiasa ngajamin khasiatna.


#Kumaha #carana #ngeureunkeun #nganonaktipkeun #sareng #ngahapus #aplikasi #Android #naon #waé #bahkan #aplikasi #sistem