Kusabab iklim sabudeureun COVID-19, seueur urang kedah ngagentos interaksi sosial pribadi sareng komunikasi virtual. Pikeun kolot, ieu kalebet ngatur tanggal ulin virtual, nongkrong, sareng obrolan video pikeun murangkalih. Sanaos ieu nyayogikeun solusi anu pangsaéna pikeun murangkalih pikeun terus berinteraksi sareng sasama, éta ogé muka jalan anyar pikeun poténsial résiko sareng bahaya. Penting pikeun mastikeun platform virtual ieu aman pikeun sadaya pihak anu kalibet. Dina artikel ieu, urang bakal nyadiakeun sababaraha strategi penting pikeun ngajaga lingkungan sosial online aman tur pikaresepeun pikeun sarerea.

Kebangkitan Téknologi sareng Kajahatan Siber

Kamajuan téhnologis geus nyata robah cara urang komunikasi jeung interaksi saling. Sanajan kitu, kawas sagala pamanggihan utama, kapanggihna ieu ogé boga potensi resiko na bahaya, utamana pikeun barudak anu teu acan pinuh ngartos dampak kagiatan online maranéhanana. Kusabab cyberbullying, prédator online, sareng eusi anu teu pantes mangrupikeun sababaraha résiko digital, penting pikeun netepkeun ukuran kaamanan anu kuat nalika barudak kalibet dina kagiatan sosial online sapertos tanggal ulin virtual, nongkrong, sareng obrolan video.

Dina artikel ieu, urang bakal ngajalajah cara kolot sareng pengasuh tiasa ngajaga kagiatan ieu aman sareng pikaresepeun. Ku ngarti kana resiko anu aya, tetep up to date dina kamajuan panganyarna dina kaamanan online, sarta nyokot tindakan actionable, dulur bisa napigasi dunya digital aman tur confidently.

Kumaha Ngajaga Sadayana Aman tina Bahaya Komunikasi Virtual

Ngungkulan poténsi halangan pikeun interaksi online merlukeun aksi proaktif jeung strategi well-dipikir-kaluar. Hayu urang tingali tip ieu ngeunaan cara ngajagaan sadayana tina bahaya komunikasi virtual, sareng ngamajukeun pangalaman digital anu aman sareng positip pikeun sadayana.

Kasadaran jeung Pamahaman Poténsi Resiko

Léngkah munggaran pikeun mastikeun lingkungan online anu aman pikeun murangkalih nyaéta ngartos résiko poténsial sareng cara ngiranganana. Kaamanan Internét henteu ngan ukur meungpeuk sareng nyaring eusi anu teu pantes; Éta ogé ngeunaan ngadidik diri urang sareng murangkalih ngeunaan kumaha kalakuanana sacara tanggung jawab online sareng ngartos dampak poténsial tapak suku digital urang.

Kagiatan online, utamana nu ngalibetkeun obrolan video, bisa ngalaan barudak kana rupa-rupa resiko, kaasup cyberbullying, maling identitas, sarta paparan ka eusi pantes. Résiko ieu tiasa gaduh dampak anu ngabahayakeun kana kaséhatan méntal, harga diri, sareng kesejahteraan umum. Ku alatan éta, penting pisan pikeun kolot sareng pangasuh pikeun rutin ngobrol ngeunaan bahaya poténsial ieu sareng murangkalih. Éta ogé penting pikeun mastikeun yén murangkalih ngarasa nyaman pikeun nyatakeun masalah atanapi ngalaporkeun kaayaan anu teu pikaresepeun anu aranjeunna tepang online.

Ngagali langkung jero: Kamar Messenger: Pilihan Obrolan Pidéo Anyar Nyaéta Senang Tapi Aya Résiko

Milih Platform sareng Alat anu Katuhu

Pasar dibanjiri ku platform komunikasi anu teu kaétang, masing-masing gaduh fitur sorangan, ukuran kaamanan, sareng poténsi loopholes. Salaku indung, milih parabot katuhu pikeun kagiatan online anak anjeun tiasa overwhelming. Henteu sakabéh platform dijieun sarua, sarta bari sababaraha platform prioritas kaamanan pamaké sarta nyadiakeun kadali parental kuat, batur bisa jadi teu nyadiakeun tingkat kaamanan sarua.

Lamun milih platform pikeun playdates maya anak anjeun atanapi nongkrong, mertimbangkeun aspék kayaning larangan umur, setelan privasi, jeung naha platform nu ngidinan kadali kolot. Salaku tambahan, évaluasi reputasi platform dina hal kaamanan – pamilarian internét gancang tiasa masihan wawasan ngeunaan masalah kaamanan atanapi ngalanggar platform anu parantos ngalaman baheula. Émut, tujuanana nyaéta nyiptakeun pangalaman online anu aman sareng pikaresepeun pikeun murangkalih.

Laksanakeun Setélan Privasi sareng Kontrol Kolot

Salah sahiji cara anu penting pikeun mastikeun kasalametan online pikeun murangkalih nyaéta nyetél setélan privasi sareng kadali parental anu leres dina alat komunikasi anu aranjeunna anggo. Setelan ieu tiasa ngawates inpormasi naon anu dibagikeun sareng sareng saha, ngabatesan aksés ka eusi anu tangtu, sareng bahkan nyetél wates waktos pamakean. Kadali parental mangrupikeun cara anu saé pikeun ngatur sareng ngawas kagiatan online anak anjeun tanpa ngaganggu teuing.

Nanging, penting pikeun émut yén kadali sareng setélan ieu henteu salawasna gampang. Ieu kedah dianggo babarengan sareng komunikasi terbuka sareng pendidikan ngeunaan kaamanan online. Penting pikeun ngajelaskeun ka murangkalih naha léngkah-léngkah ieu dilaksanakeun, sanés ngan ukur maksa. Aranjeunna langkung dipikaresep nuturkeun pedoman ieu upami aranjeunna ngartos tujuanana.

Tip McAfee Pro: Kadali parental mujarab pikeun ngawaskeun budak, tapi teu aya anu langkung ti parenting digital proaktif. Ngatur parenting digital henteu kedah sesah, khususna upami anjeun nyandak léngkah-léngkah. Nyaho mangpaat kontrol parental jeung parenting digital mantuan nyieun kabiasaan alus.

Ngadegkeun Pedoman Komunikasi Online Aman

Nyetél tungtunan anu jelas pikeun komunikasi online mangrupikeun aspék penting anu sanés pikeun mastikeun lingkungan online anu aman pikeun murangkalih. Tungtunan ieu kedah saluyu sareng umur sareng nutupan aspék sapertos ngabagi inpormasi pribadi, nampi pamundut réréncangan, sareng kumaha kalakuanana sopan online.

Éta ogé penting pikeun ngadidik barudak ngeunaan permanén kagiatan online maranéhanana. Sakali hiji hal dibagikeun online, éta bisa jadi hésé, upami teu mungkin, pikeun ngahapus eta sagemblengna. Aranjeunna kedah ngartos poténsi dampak paripolah online pikeun masa depanna, sapertos pangakuan kuliah atanapi kasempetan padamelan. Nyorong paripolah online anu aman sareng tanggung jawab tiasa ngabantosan ngirangan seueur résiko anu aya hubunganana sareng komunikasi online.

Ngagali langkung jero: Paripolah Rumaja Online Bisa Nimbulkeun Masalah

Handap Virtual Play Tanggal Tata titi

Salian ukuran kaamanan, éta ogé penting pikeun ngadegkeun sababaraha etiket pikeun kaping virtual pikeun mastikeun aranjeunna senang jeung hormat ka dulur aub. Tungtunan ieu kedah kalebet ngahormatan waktos batur, mareuman nalika henteu nyarios pikeun ngahindarkeun sora latar, sareng ngartos iraha nganggo fitur obrolan sareng nalika nyarios.

Éta ogé penting pikeun ngabahas kumaha carana ngadamel sengketa atanapi salah paham anu tiasa timbul salami rapat virtual ieu. Ajak barudak pikeun nganyatakeun diri hormat sarta ngadangukeun sudut pandang batur. Ngingetkeun aranjeunna yén éta oke mun teu satuju sareng batur, tapi kudu dilakukeun dina cara hormat tur bageur nawaran reureuh di.

Ngawas Screen Time

Gumantung kana umur anak anjeun, Anjeun bisa jadi kudu ngawas jumlah waktu aranjeunna méakkeun dina kagiatan virtual. Barudak gampang kaleungitan waktos nalika aranjeunna sibuk maén atanapi gaduh nongkrong virtual anu pikaresepeun. Nyetel sareng ngalaksanakeun wates waktos tiasa ngabantosan nyegah kecanduan layar sareng mastikeun anak anjeun ngagaduhan kahirupan saimbang sareng waktos anu cekap pikeun kagiatan fisik, padamelan sakola, sareng interaksi sosial offline.

Pikeun ngagampangkeun prosés ieu, anjeun tiasa nganggo fitur pangaturan waktos layar anu aya dina kalolobaan alat atanapi nganggo aplikasi pihak katilu anu nyayogikeun pangimeutan sareng kontrol anu langkung rinci. Ngobrol anak anjeun ngeunaan pentingna balancing kagiatan online tur offline. Pastikeun aranjeunna ngartos yen wates ieu kaluar tina perhatian pikeun well-mahluk maranéhanana, teu salaku wangun hukuman.

Ngajarkeun Barudak Pikeun Ngahargaan Batur

Sapertos interaksi offline, ngajar barudak hormat dina komunikasi digital penting pisan. Aranjeunna kedah ngartos yén aturan kahadéan sareng hormat anu sami berlaku naha aranjeunna berinteraksi sareng anu sanés pahareup-hareup atanapi ngalangkungan layar. Cyberbullying mangrupakeun perhatian badag pikeun loba kolot, sarta ngajarkeun barudak pikeun ngubaran batur kalawan hormat bisa mantuan ngurangan résiko ieu.

Ajak anak anjeun jadi empathetic ka batur ku ngabayangkeun kumaha maranéhna bakal ngarasa lamun kalungguhan anu dibalikkeun. Ngamekarkeun budaya ditampa, pamahaman jeung hormat online ku netepkeun conto positif ngaliwatan interaksi online Anjeun sorangan. Inget, barudak mindeng niru kabiasaan maranéhna ningali sabudeureun maranéhna.

Ngagali langkung jero: 5 Nilai Kulawarga Digital pikeun Nangkeup Pikeun Ngadamel Internét janten Tempat anu Langkung Saé

Ngamajukeun Komunikasi Buka

Komunikasi kabuka mangrupikeun konci pikeun kasuksésan hubungan naon waé, sareng ieu ogé lumaku pikeun hubungan anjeun sareng anak anjeun. Ajak aranjeunna ngobrol sareng anjeun ngeunaan pangalaman onlinena, anu saé sareng anu goréng. Ieu tiasa ngabantosan anjeun ngaidentipikasi masalah poténsial sateuacan naékna sareng masihan pituduh ngeunaan cara nanganan sababaraha kaayaan.

Pastikeun anak anjeun ngarasa nyaman mawa up sagala masalah atawa masalah aranjeunna mungkin gaduh sareng anjeun. Jelaskeun yén anjeun aya pikeun ngabantosan, sanés ngahukum aranjeunna pikeun ngalakukeun kasalahan. Émut, dunya online tiasa janten tempat anu matak ngabingungkeun sareng pikasieuneun pikeun murangkalih, sareng aranjeunna kedah terang yén aranjeunna gaduh déwasa anu dipercaya pikeun ditingali nalika aranjeunna peryogi bantosan pikeun nganapigasi éta.

Tetep nepi ka Tanggal jeung Tips Kaamanan Online panganyarna

Dunya online terus-terusan ngembang, ku kituna tetep diropéa sareng tip kaamanan panganyarna penting. Rutin parios sumber kaamanan online anu tiasa dipercaya sareng diajar ngeunaan ancaman, tren, sareng prakték pangsaéna. Ieu tiasa ngabantosan anjeun nyiapkeun sareng ngirangan résiko poténsial sateuacan mangaruhan anak anjeun.

Pertimbangkeun gabung ka komunitas online dimana kolotna bagikeun tip sareng naséhat ngeunaan kaamanan online. Platform ieu tiasa janten sumber inpormasi sareng dukungan nalika anjeun ngajalajah dunya digital sareng anak anjeun. Émut, pangaweruh mangrupikeun kakuatan, sareng langkung seueur inpormasi anu anjeun gaduh, langkung saé anjeun tiasa ngajagaan anak anjeun.

Pikiran Pamungkas

Kasimpulanana, mastikeun kasalametan online salami kaping virtual, nongkrong, sareng obrolan video ngalibatkeun kombinasi milih platform komunikasi anu leres, nganggo setélan privasi sareng kontrol parental, netepkeun pedoman pikeun komunikasi online, sareng ngadorong interaksi anu terbuka sareng hormat. Salaku kolot jeung caregivers, hal anu penting pikeun tetep waspada tur proaktif dina ngajarkeun barudak urang ngeunaan kaamanan online.

Najan kitu, hal anu penting pikeun inget yen tujuan pamungkas urang teu ngaleungitkeun sagala resiko online, tapi pikeun nyieun kasaimbangan dimana barudak urang bisa ngarasakeun mangpaat alam maya bari tetep waspada kana potensi bahaya na. Ku ngalaksanakeun strategi anu dibahas dina artikel ieu, anjeun tiasa nyayogikeun lingkungan online anu aman sareng pikaresepeun pikeun murangkalih anjeun, ngadorong kamekaran sareng kamekaranana bari mastikeun kasalametanana.


#Ngajaga #Tanggal #Play #Virtual #Hangouts #sareng #Obrolan #Pidéo #Aman #pikeun #Sarerea

Pamaké condong nganggap éta aman pikeun masang aplikasi ti Google Play. Barina ogé, ieu mangrupikeun toko resmi anu paling resmi pikeun Android, sareng sadaya aplikasi di dinya parantos dipariksa ku moderator Google, leres?

Nanging, émut yén Google Play mangrupikeun tempat pikeun langkung ti tilu juta aplikasi unik, kalolobaanana diropéa sacara rutin, sareng sadayana kedah dipariksa sacara saksama – nyaéta, Nyaan dina entirety na – nyaeta saluareun sumberdaya malah salah sahiji pausahaan panggedena di dunya.

Sadar kana ieu, produsén aplikasi jahat parantos ngembangkeun sababaraha téknik pikeun nyalurkeun kreasina kana Google Play. Dina postingan ieu, urang bakal ningali kasus anu paling narik judul dina taun 2023 ngeunaan aplikasi jahat dina toko Android resmi, kalayan total unduhan langkung ti – antosan – 600 juta. Hayu angkat!…

50,000 unduhan: aplikasi iRecorder anu katépaan nguping pangguna

Hayu urang mimitian ku kasus iRecorder anu cukup leutik, tapi cukup pikaresepeun sareng ilustrasi pisan. Aplikasi perékam layar anu biasa-biasa waé pikeun smartphone Android ieu diunggah ka Google Play dina Séptémber 2021.

Tapi teras, dina bulan Agustus 2022, pamekar na nambihan sababaraha pungsi jahat: kode tina AhMyth aksés jauh Trojan, anu nyababkeun smartphone sadaya pangguna anu parantos masang aplikasi pikeun ngarékam sora tina mikropon unggal 15 menit sareng ngirimkeunana ka server panyipta aplikasi. Nalika peneliti mendakan malware dina Méi 2023, aplikasi iRecorder parantos diunduh langkung ti 50,000 kali.

Conto ieu nunjukkeun salah sahiji cara aplikasi jahat nyusup Google Play. Kahiji, cybercriminals unggah aplikasi bahya ka toko nu dijamin lulus sagala cék moderation. Lajeng, nalika aplikasi geus ngawangun panongton sarta reputasi tangtu (anu tiasa nyandak sababaraha bulan atawa malah taun), éta dilengkepan fungsionalitas jahat dina update salajengna diunggah ka Google Play.

620.000 undeuran: Fleckpe langganan Trojan

Ogé dina Méi 2023, para ahli kami mendakan sababaraha aplikasi dina Google Play kainfeksi Trojan langganan Fleckpe. Dina waktos éta, aranjeunna parantos kacatet 620,000 pamasangan. Narikna, aplikasi ieu diunggah ku pamekar anu béda. Sareng ieu mangrupikeun taktik umum anu sanés: cybercriminals nyiptakeun sababaraha akun pamekar di toko supados sanaos sababaraha akun diblokir ku moderator, aranjeunna tiasa unggah aplikasi anu sami ka akun anu sanés.

Aplikasi dina Google Play kainfeksi Trojan langganan Fleckpe

Aplikasi dina Google Play kainfeksi Trojan langganan Fleckpe

Nalika aplikasi kainféksi dieksekusi, payload jahat utama diundeur ka smartphone korban, nu satutasna Trojan nyambung ka server paréntah-jeung-kontrol jeung mindahkeun informasi nagara jeung operator mobile. Dumasar inpo ieu, server nyadiakeun parentah tentang kumaha carana lumangsungna. Fleckpe teras muka halaman wéb kalayan langganan anu dibayar dina jandela browser anu teu katingali ku pangguna, sareng ku nyegat kodeu konfirmasi tina bewara anu datang, pangguna ngalanggan jasa anu teu perlu anu dibayar ku akun operator sélulér.

1,5 juta undeuran: spyware Cina

Dina Juli 2023, Google Play kapanggih janten host dua manajer file – hiji sareng sajuta unduhan, anu sanésna sareng satengah juta unduhan. Sanaos jaminan pamekar yén aplikasi henteu ngumpulkeun data, peneliti mendakan yén duanana ngirimkeun seueur inpormasi pangguna ka server di China, kalebet kontak, geolokasi real-time, data ngeunaan modél smartphone sareng jaringan sélulér, poto, audio. sareng file video, sareng seueur deui.

Pangatur file dina Google Play kainfeksi spyware

Pangatur file dina Google Play sareng spyware Cina di jerona. Sumber

Pikeun ngahindarkeun uninstall ku pangguna, aplikasi anu katépaan nyumputkeun ikon desktopna – taktik umum anu sanés dianggo ku pangarang malware mobile.

2,5 juta undeuran: latar tukang adware

Dina kasus deteksi malware panganyarna dina Google Play dina bulan Agustus 2023, panalungtik manggihan saloba 43 aplikasi — kaasup TV Player/DMB, Music Downloader, News, jeung Calendar, antara séjén — nu cicingeun dimuat iklan bari layar smartphone pamaké éta . maot.

Aplikasi dina Google Play nampilkeun iklan sacara rahasia

Sababaraha aplikasi sareng adware disumputkeun. Sumber

Pikeun ngajalankeun bisnisna di latar tukang, aplikasi naroskeun ka pangguna pikeun nambihanana kana daptar pengecualian hemat daya. Tangtosna, pangguna anu kapangaruhan ngalaman umur batre turun. Aplikasi ieu jumlahna aya 2.5 juta undeuran, sareng target panongtonna lolobana urang Korea.

20 juta undeuran: aplikasi curang ngajanjikeun ganjaran

Panaliti anu diterbitkeun dina awal 2023 ngungkabkeun sababaraha aplikasi anu curiga dina Google Play kalayan langkung ti 20 juta unduhan diantara aranjeunna. Positioning diri utamana salaku trackers kaséhatan, aranjeunna janji pamaké ganjaran tunai keur leumpang jeung kagiatan séjén, kitu ogé pikeun nempo iklan atawa masang aplikasi sejenna.

Aplikasi curang dina Google Play janji mayar kanggo ngajalankeun sareng ningali iklan

Aplikasi dina Google Play ngajanjikeun ganjaran pikeun ngajalankeun sareng ningali iklan. Sumber

Leuwih tepat, pamaké dileler titik pikeun lampah ieu, nu lajeng bisa dirobah jadi duit nyata. Hiji-hijina masalah nyaéta pikeun kéngingkeun ganjaran, anjeun kedah ngumpulkeun sajumlah ageung poin anu teu mungkin dilakukeun.

35 juta undeuran: Klon Minecraft sareng adware di jero

Google Play ogé mangrupikeun tempat kaulinan anu bahaya taun ieu, kalayan palaku utama (sanés anu munggaran) nyaéta Minecraft – masih salah sahiji kaulinan anu pang populerna di dunya. Nepi ka April 2023, 38 klon Minecraft dideteksi dina toko Android resmi, kalayan jumlah unduhan 35 juta. Disumputkeun dina aplikasi ieu adware disebut HiddenAds.

Klon Minecraft anu kainféksi ku adware dina Google Play

Block Box Master Diamond — klon Minecraft pang populerna anu kainféksi ku HiddenAds. Sumber

Nalika aplikasi anu kainféksi diluncurkeun, aranjeunna “nampilkeun” iklan disumputkeun tanpa kanyahoan pangguna. Ieu henteu ngabalukarkeun ancaman anu serius, tapi kabiasaan sapertos kitu tiasa mangaruhan kinerja alat sareng umur batre.

Sareng aplikasi anu katépaan éta salawasna tiasa dituturkeun ku skéma monetisasi anu kirang jahat. Ieu taktik standar sejen tina panyipta aplikasi malware Android: aranjeunna gampang pindah antara tipena béda aktivitas jahat gumantung kana naon nguntungkeun iraha wae.

100 juta undeuran: ngumpulkeun data sareng klik panipuan

Ogé dina April 2023, 60 aplikasi sanésna kapanggih dina Google Play kainfeksi adware anu disebat ku panalungtik Goldoson. Aplikasi ieu sacara koléktif gaduh langkung ti 100 juta unduhan di Google Play sareng dalapan juta unduhan deui dina toko ONE Korea anu populér.

Malware ogé “nampilkeun” iklan disumputkeun ku muka halaman wéb dina aplikasi di latar tukang. Salaku tambahan, aplikasi jahat ngumpulkeun data pangguna – kalebet inpormasi ngeunaan aplikasi anu dipasang, geolokasi, alamat alat anu nyambung ka smartphone liwat Wi-Fi sareng Bluetooth, sareng seueur deui.

Goldoson sigana ngagaduhan kana sadaya aplikasi ieu sareng perpustakaan anu katépaan anu dianggo ku seueur pamekar anu sah anu henteu sadar yén aplikasi éta ngandung pungsi jahat. Sareng ieu sanés kajadian anu jarang: sering pangarang malware henteu ngembangkeun sareng nyebarkeun aplikasi sorangan dina Google Play, tapi malah nyiptakeun perpustakaan anu kainféksi sapertos kieu anu aya di toko sareng aplikasi pamekar anu sanés.

451 juta undeuran: iklan mini-game sareng panén data

Urang nutup sareng kasus pangbadagna taun ieu: dina Méi 2023, tim peneliti mendakan 101 aplikasi anu kainféksi dina Google Play, kalayan unduhan gabungan 421 juta. Anu nyumput di jero nyaéta malware anu disebut SpinOk.

Teu lila sanggeus, tim peneliti séjén manggihan 92 aktip séjén dina Google Play kainfeksi SpinOk sarua, kalawan jumlah undeuran rada leutik – 30 juta. Dina total, ampir 200 aplikasi anu katépaan kapanggih sareng 451 juta unduhan ti Google Play. Ieu mangrupikeun kasus sanés dimana aplikasina katépaan ku perpustakaan jahat.

Mini-kaulinan diémbarkeun ku SpinOk

Mini-game ngajangjikeun “ganjaran” yén aplikasi SpinOk-kainféksi nunjukkeun pangguna. Sumber

Dina permukaan, padamelan aplikasi anu katépaan nyaéta pikeun nampilkeun mini-game intrusive anu ngajanjikeun hadiah artos. Tapi éta henteu sadayana: di latar tukang, perpustakaan jahat sibuk ngumpulkeun sareng ngirim data sareng file pangguna ka server paréntah sareng kontrol panyerang.

Kumaha ngajaga ngalawan malware dina Google Play

Tangtosna, kami henteu acan nutupan sadaya kasus aplikasi jahat anu nuju ka Google Play di 2023 – ngan ukur kasus anu paling narik perhatian. Anu penting tina tulisan ieu nyaéta: malware dina Google Play langkung umum tibatan anu urang bayangkeun – aplikasi anu katépaan gaduh total unduhan gabungan langkung ti satengah milyar!

Tapi, toko resmi masih sumber anu paling aman. Ngundeur aplikasi di tempat sanés langkung bahaya, janten kami nyarankeun pisan ngalawan éta. Tapi anjeun ogé kedah ati-ati di toko resmi:

  • Unggal waktos Anjeun ngundeur aplikasi anyar, parios kaca toko na pikeun mastikeun kaaslianana. Nengetan husus ka ngaran pamekar. Teu ilahar pikeun cybercriminals kloning aplikasi populér tur nempatkeun aranjeunna dina Google Play kalawan ngaran sarupa, ikon jeung déskripsi pikeun mamingan pamaké.
  • Ulah dipandu ku rating sakabéh aplikasi, sabab rating ieu gampang exaggerated. Ulasan Rave ogé henteu sesah palsu. Gantina, difokuskeun ulasan négatip kalawan ratings low – éta dimana anjeun biasana bisa manggihan pedaran sagala masalah jeung aplikasi.
  • Pastikeun masang panyalindungan anu dipercaya dina sadaya alat Android anjeun, anu masihan peringatan awal upami Trojan nyobian nyolong kana smartphone atanapi tablet anjeun.
  • Dina versi gratis tina aplikasi Kaspersky Security & VPN kami, émut pikeun ngajalankeun scan alat manual ti waktos ka waktos, sareng pastikeun pikeun ngalakukeun scan antipirus. sanggeus install aplikasi anyar jeung sateuacan ngaluncurkeunana pikeun kahiji kalina.
  • Dina vérsi anu mayar tina suite panyalindungan kami – anu kalebet kana langganan Kaspersky Standard, Kaspersky Plus, atanapi Kaspersky Premium – scanning dilakukeun sacara otomatis, ngajaga anjeun aman tina aplikasi anu kainféksi.


#Malware #Google #Play #ngarékam #langkung #juta #undeuran #dina #taun

For popular messengers such as Telegram, Signal and WhatsApp, there are quite a few alternative clients (not to be confused with clients as in (human) customers; whoever opted this confusing language needs a good talking to) out there. Such modified apps — known as mods — often provide users with features and capabilities that aren’t available in the official clients.

While WhatsApp disapproves of mods — periodically banning them from official app stores, not only has Telegram never waged war on alternative clients, it actively encourages their creation, so Telegram mods are popping up like mushrooms. But are they safe?

Alas, several recent studies show that messenger mods should be handled with great caution. Although most users still blindly trust any app that’s been verified and published on Google Play, we’ve repeatedly highlighted the dangers: when downloading an app on Google Play, you could also pick up a Trojan (that one had more than a 100 million downloads!), a backdoor, a malicious subscriber, and/or loads of other muck.

This just in: infected Telegram in Chinese and Uyghur on Google Play

We’ll start with a recent story. Our experts discovered several infected apps on Google Play under the guise of Uyghur, Simplified Chinese and Traditional Chinese versions of Telegram. The app descriptions are written in the respective languages and contain images very similar to those on the official Telegram page on Google Play.

To persuade users to download these mods instead of the official app, the developer claims that they work faster than other clients thanks to a distributed network of data centers around the world.

Spyware versions of Telegram on Google Play

Simplified Chinese, Traditional Chinese, and Uyghur versions of Telegram on Google Play with spyware inside

At first glance, these apps appear to be full-fledged Telegram clones with a localized interface. Everything looks and works almost the same as the real thing.

We took a peep inside the code and found the apps to be little more than slightly modified versions of the official one. That said, there is a small difference that escaped the attention of the Google Play moderators: the infected versions house an additional module. It constantly monitors what’s happening in the messenger and sends masses of data to the spyware creators’ command-and-control server: all contacts, sent and received messages with attached files, names of chats/channels, name and phone number of the account owner — basically the user’s entire correspondence. Even if a user changes their name or phone number, this information also gets sent to the attackers.

Previously: spyware versions of Telegram and Signal on Google Play

Interestingly, a short while ago researchers at ESET found another spyware version of Telegram — FlyGram. True, this one didn’t even try to pretend to be official. Instead, it positioned itself as an alternative Telegram client (that is, just a mod), and had found its way not only onto Google Play, but into the Samsung Galaxy Store as well.

What’s even more curious is that its creators didn’t limit themselves to imitating just Telegram. They also published an infected version of Signal in these same stores, calling it Signal Plus Messenger. And for added credibility, they even went so far as to create the websites flygram[.]org and signalplus[.]org for their fake apps.

Signal Plus Messenger: a spyware version of Signal on Google Play and in the Samsung Galaxy Store

There’s a spyware client on Google Play for Signal too, called Signal Plus Messenger. (Source)

Inside, these apps amounted to full-fledged Telegram/Signal messengers, whose open-source code was flavored with malicious additives.

Thus FlyGram learned to steal contacts, call history, a list of Google accounts and other information from the victim’s smartphone, as well as make “backup copies” of correspondence to be stored… where else but on the attackers’ server (although this “option” had to be activated in the modified messenger independently by the user).

In the case of Signal Plus, the approach was somewhat different. The malware scraped a certain amount of information from the victim’s smartphone directly, and allowed the attackers to log in to the victim’s Signal account from their own devices without being noticed, after which they could read all correspondence almost in real time.

FlyGram appeared on Google Play in July 2020 and stayed there until January 2021, while Signal Plus was published in app stores in July 2022 and removed from Google Play only in May 2023. In the Samsung Galaxy Store, according to BleepingComputer, both apps were still available at the end of August 2023. Even if they are now completely gone from these stores, how many unsuspecting users continue to use these “quick and easy” messenger mods that expose all their messages to prying eyes?

Infected WhatsApp and Telegram spoof cryptowallet addresses

And just a few months back, the same security researchers uncovered a slew of trojanized versions of WhatsApp and Telegram aimed primarily at cryptocurrency theft. They work by spoofing the cryptowallet addresses in the messages so as to intercept incoming transfers.

Infected WhatsApp spoofs the cryptowallet address in messages

An infected version of WhatsApp (left) spoofs the cryptowallet address in a message to the recipient, who has the official, uninfected version of WhatsApp (right). (Source)

In addition, some of the versions found use image recognition to search screenshots stored in the smartphone’s memory for seed phrases — a series of code words that can be used to gain full control over a cryptowallet and then empty it.

And some of the fake Telegram apps stole user profile information stored in the Telegram cloud: configuration files, phone numbers, contacts, messages, sent/received files, and so on. Basically, they pilfered all user data except for secret chats created on other devices. All these apps were distributed not on Google Play, but through a variety of fake sites and YouTube channels.

How to stay safe

Lastly, a few tips on how to protect yourself from infected versions of popular messengers, as well as other threats targeting Android users:

  • As we’ve seen, even Google Play isn’t immune to malware. That said, official stores are still far safer than other sources. So, always use them to download and install apps.
  • As this post has made clear, alternative clients for popular messengers should be treated with extreme caution. Open source lets anyone create mods — and fill them with all sorts of nasty surprises.
  • Before installing even the most official app from the most official store, look closely at its page and make sure that it’s real — pay attention not only to the name, but also the developer. Cybercriminals often try to fool users by making clones of apps with descriptions similar to the original.
  • It’s a good idea to read negative user reviews — if there’s a problem with an app, most likely someone will have already spotted and written about it.
  • And be sure to install reliable protection on all your Android devices, which will warn you if malware tries to sneak in.
  • If you use the free version of Kaspersky Security & VPN, remember to manually scan your device after installation and before running any app for the first time.
  • Threat scanning is done automatically in the full version of our security solution for Android, which is included into the Kaspersky Standard, Kaspersky Plus, and Kaspersky Premium subscription plans.


#Spyware #versions #Telegram #Signal #Google #Play

Ditulis ku Dexter Shin

Minecraft nyaéta kaulinan vidéo populér anu tiasa dicoo dina desktop atanapi mobile. Éta mangrupikeun kaulinan kotak pasir anu dikembangkeun ku Mojang Studios. Pamaén nyieun jeung megatkeun tipena béda blok dina dunya 3 diménsi sarta maranéhanana bisa milih pikeun ngarasakeun Survivor Mode salamet di gurun atawa Mode Kreatif fokus kana kreatif.

Popularitas Minecraft geus ngarah ka loba usaha nyieun ulang kaulinan sarupa. Hasilna, aya loba kaulinan kalayan konsép anu sarua sakumaha Minecraft di sakuliah dunya. Malah dina Google Play, urang bisa kalayan gampang neangan kaulinan sarupa. Tim Panaliti Mobile McAfee nembe mendakan 38 kaulinan kalayan iklan disumputkeun. Aplikasi HiddenAds ieu kapanggih dina Google Play Store sarta dipasang ku sahanteuna 35 juta pamaké di sakuliah dunya, geus kapanggih pikeun nganteurkeun bungkusan cicingeun pikeun sharing iklan massal.

McAfee, anggota aplikasi Pertahanan Alliance, museurkeun kana ngajagaan pangguna ku cara nyegah ancaman dugi ka alatna sareng ningkatkeun kualitas aplikasi dina ekosistem. ngalaporkeun aplikasi nu kapanggih ka Google, nu nyokot tindakan saharita sarta aplikasi geus euweuh di Google Play. pamaké Android ditangtayungan ku Google Play Nangtayungan, anu tiasa ngingetkeun pangguna ngeunaan aplikasi jahat anu dicirikeun dina alat Android, sareng McAfee Mobile Security ngadeteksi ancaman ieu salaku Android/HiddenAds.BJL. Kanggo inpo nu leuwih lengkep, sarta pikeun panyalindungan pinuh, mangga buka McAfee Mobile Kaamanan.

Kumaha éta disebarkeun ka pamaké?

Éta sacara resmi diunggah ka Google Play dina sababaraha judul sareng nami pakét. Loba kaulinan geus diundeur ku pamaké, kaasup aplikasiS kalawan 10 juta+ undeuran.

Jumlah 1. 10 juta+ aplikasi anu diunduh janten salah sahijina aranjeunna

Ogé, sabab bisa ulin game, pamaké teu bisa nempo jumlah badag bungkusan ad dihasilkeun dina alat maranéhanana.

Jumlah 2. layar kaulinan diputer

Naon éta Naha?

Sakali kaulinan dijalankeun, pamaké bisa maénkeun tanpa masalah di dunya dumasar-block, kawas kaulinan tipe Minecraft. Sanajan kitu, pak ad ti sagala rupa domain terus muncul dina alat. Salaku conto, opat pakét ditémbongkeun dina gambar nyaeta ditaroskeun pakét dihasilkeun ku perpustakaan ad Unity, Supersonic, Google, jeung AplikasiLoviN. Sedih, euweuh dipintonkeun dina layar kaulinan.

Jumlah 3. bungkusan iklan kontinyu

Naon naon deui metot nyaéta mimiti pakét jaringan tina kaulinan ieu. Anu struktur ti mimiti bungkusan sarupa pisan. Kabéh domain béda. Tapi make 3.txt sabab jalur anu sarua. Ieu ngandung harti yén bungkusan tina formulir https://(random).netlify.app/3.txt biasana muncul munggaran. Gambar di handap mangrupa conto pakét munggaran sasari tina tilu aplikasi béda.

Jumlah 4. Kasaruaan tina mimiti bentuk pakét

Pamaké kapangaruhan sakuliah dunya

Ancaman ieu parantos dideteksi di sababaraha nagara di dunya. Sakumaha anu dituduhkeun ku telemétri kami, ancaman éta paling jelas dideteksi di Amérika Serikat, Kanada, Koréa Kidul sareng Brazil.

Jumlah 5. Seueur pangguna di sakumna dunya kapangaruhan

Salaku urang némbongkeun dina Anu Laporan Ancaman Mobile Consumer McAfee 2023, salah sahiji eusi paling diaksés pikeun jalma ngora ngagunakeun alat nu bagerak nyaéta kaulinan. Pangarang malware ogé terang ieu sareng nyobian nyumputkeun fitur anu ngabahayakeun dina kaulinan. Henteu ngan hese pikeun pamaké umum pikeun manggihan ieu fitur disumputkeun, tapi maranéhna bisa kalayan gampang dipercanten kaulinan ti toko resmi kawas Google Play.

Kami mimiti nyarankeun yén pangguna marios ulasan pangguna sateuacan ngaunduh aplikasi ti toko. Sareng pangguna kedah masang parangkat lunak kaamanan dina alatna sareng teras-terasan sareng kamajuan panganyarna.

Indikator kompromi

Ngaran pakét ngaran aplikasi SHA256 Google Play

Undeuran

com.good.robo.game.builder.craft.block Blok Inten Master Box 300343e701afddbf32bca62916fd717f2af6e8a98fd78cc50d11f1154971d857 10 Jt+
com.craft.world.fairy.fun.everyday.block Senang Mini Pedang Karajinan 72fa914ad3460f9e696ca2264fc899cad20b06b640a7adf8cfe87dd0ea19e137 5 juta +
com.skyland.pet.realm.block.rain.craft Blok Skyland Swordbox d15713467be2f60b2bc548ddb24f202eb64f2aed3fb8801daec14e708f5cee5b 5 juta +
com.skyland.fun.block.game.monster.craft Monster Crazy Pedang Karajinan cadbc904e77feaaf4294d218808f43d50809a87202292e78b0e6a3e164de6851 5 juta +
com.monster.craft.block.fun.robo.fairy Inten Forrest Pro Blok 08429992bef8259e3011af36ad9d3c2a61b8df384860fd2a007a32a1e4d634af 1 juta +
com.cliffs.realm.block.craft.rain.vip Skyland Leuweung Kaulinan Blok 34ef407f2bedfd8485f6a178f14ee023d395cb9b76ff1754e8733c1fc9ce01fb 1 juta +
com.block.builder.build.clever.craft.boy Meungpeuk Laskar Pelangi Naga 23aa3cc9481591b524a442fa8df485226e21da9d960dc5792af4ae2a096593d5 1 juta +
com.fun.skyland.craft.block.monster.loki Karajinan Pangwangun Mini Laskar Pelangi 88fa7de264c5880e65b926df4f75ac6a2900e3718d9d3576207614e20f674068 1 juta +
com.skyland.craft.caves.game.monster.block Blok Gélo Leuweung Tangkal 010c081e5fda58d6508980528efb4f75e572d564ca9b5273db58193c59987abf 1 juta +
com.box.block.craft.builder.cliffs.build Jieun Castle Monster palinter 11c5e2124e47380d5a4033c08b2a137612a838bc46f720fba2a8fe75d0cf4224 500K+
com.block.sun.game.box.build.craft Blok Monster Inten Naga 19ad0dc40772d29f7f39b3a185abe50d0917cacf5f7bdc577839b541f61f7ac0 500K+
com.builder.craft.diamond.block.clever.robo Senang Robo Dunya Karajinan 746e2f552fda2e2e9966fecf6735ebd5a104296cde7208754e9b80236d13e853 500K+
com.block.master.boy.craft.cliffs.diamond Blok Pixelart Tangkal Pro 25b22e14f0bb79fc6b9994faec984501d0a2bf5573835d411eb8a721a8c2e397 500K+
com.fun.block.everyday.boy.robo.craft Senang Luck Karajinan Mini 9fdddf4a77909fd1d302c8f39912a41483634db66d30f89f75b19739eb8471ff 500K+
com.builder.craft.block.sun.game.mini Blok Bumi Skyland Dunya b9284db049c0b641a6b760e7716eb3561e1b6b1f11df8048e9736eb286c2beed 500K+
com.dragon.craft.world.pixelart.block.vip Blok Laskar Pelangi Monster Castle d6984e08465f08e9e39a0cad8da4c1e405b3aa414608a6d0eaa5409e7ed8eac1 500K+
com.craft.vip.earth.everyday.block.game Blok Fun Laskar Pelangi Maker f3077681623d9ce32dc6a9cbf5d6ab7041297bf2a07c02ee327c730e41927c5f 500K+
com.block.good.mini.craft.box.best Robot Inten Naga Karajinan e685fb5a426fe587c3302bbd249f8aa9e152c1de9b170133dfb492ed5552acc9 500K+
com.lucky.robo.craft.loki.block.good Blok Monster Tangkal Dunya 06c3ba10604c38006fd34406edd47373074d57c237c880a19fb8d3f34572417d 100k+
com.caves.robo.craft.dragon.block.earth Blok Inten Boy Pro 122406962c303eaeb9839d767835a82ae9d745988deeef4c554e1750a5106cf0 100k+
com.tree.world.city.block.craft.crazy Blok Lucky Master Bumi e69fe06cb77626be76f2c92ad4229f6eb04c06c73e153d5424386a1309adbd15 100k+
com.game.skyland.craft.monster.block.best Karajinan Leuweung Mini Fun e5fc2e6e3749cb4787a8bc5387ebb7802a2d3f9b408e4d2d07ee800056bb3e16 100k+
com.everyday.vip.caves.house.block.craft Pedang Kota Karajinan Pro 318165fd8d77a63ca221f5d3ee163e6f2d6df1f2df5c169aca6aca23aef2cf25 100k+
com.cell.rain.block.craft.loki.fairy Blok Loki Monster Maker 4f22be2ce64376f046ca180bd9933edcd62fd36f4a7abc39edf194f7170e2534 100k+
com.block.good.sun.boy.craft.fun Blok Budak Bumi Mini 3b0cf56fb5929d23415259b718af15118c44cf918324cc62c1134bf9bc0f2a00 100k+
com.fairy.builder.sun.skyland.craft.block Blok Crazy Maker Kota 537638903f31e32612bddc79a483cb2c7546966cca64c5becec91d6fc4835e22 100k+
com.monster.house.good.block.earth.craft Pixelart Vip Pedang Karajinan 5f85f020eb8afc768e56167a6d1b75b6d416ecb1ec335d4c1edb6de8f93a3cad 100k+
com.block.best.boy.craft.sword.cell Blok Kota Fun Inten 698544a913cfa5df0b2bb5d818cc0394c653c9884502a84b9dec979f8850b1e7 100k+
com.crazy.clever.city.block.caves.craft Karajinan Kota Loki Pelangi ba50dc2d2aeef9220ab5ff8699827bf68bc06caeef1d24cb8d02d00025fcb41c 100k+
com.cliffs.builder.craft.block.lucky.earth Panonpoé Smart Karajinan Boy 77962047b32a44c472b89d9641d7783a3e72c156b60eaaec74df725ffdc4671b 100k+
com.lucky.best.block.game.diamond.craft Blok Kota Sun Dragon ac3d0b79903b1e63b449b64276075b337b002bb9a9a9636a47fdd1fb7a0fe368 100k+
com.build.craft.boy.loki.master.block Jieun Leuweung Monster Loki a2db1eba73d911142134ee127897d5857c521135a8ee768ae172ae2d2ee7b1d4 100k+
com.build.lokicrafts.master.leuweung Lokicraft: Jungle Survival 3D 0f53996f5e3ec593ed09e55baf1f93d32d891f7d7e58a9bf19594b235d3a8a84 50k+
com.sun.realm.craft.lucky.dragon.block Karajinan Castle Sun Hujan 1e74e73bc29ce1f55740e52250506447b431eb8a4c20dfc75fd118b05ca18674 50k+
com.block.craft.vip.sun.game.box Game Karajinan Bumi Dunya 7483b6a493c0f4f6309e21cc553f112da191b882f96a87bce8d0f54328ac7525 50k+
com.rain.crazy.lucky.pro.block.craft Fortune Castle Pangwangun Karajinan de5eb8284ed56e91e665d13be459b9a0708fa96549a57e81aa7c11388ebfa535 50k+
com. javaKidz. attacksnake Tukang: Ngawangun Kota 2022 e19fcc55ec4729d52dc0f732da02dc5830a2f78ec2b1f37969ee3c7fe16ddb37 50k+
com.skyland.house.block.craft.crazy.vip Hujan Pro Rainbow Karajinan a7675a08a0b960f042a02710def8dd445d9109ca9da795aed8e69a79e014b46f 50k+

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Iklan #Hidden #Nyebarkeun #ngaliwatan #Aplikasi #Game #Android #Google #Play