Naon anu anjeun bayar pikeun bumi anjeun, anu cicing di dinya sareng anjeun, umur anjeun, murangkalih anjeun, catetan nyetir anjeun, pendidikan, padamelan, perkiraan panghasilan, kabiasaan belanja, sareng hubungan politik anu anjeun gaduh-sadayana inpormasi ieu anu rada pribadi, leres? Nya, aya kasempetan anu saé yén saha waé tiasa mendakanana online. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta nami sareng alamat anjeun.

Kabeneran, aya hal anu anjeun tiasa laksanakeun.

Tapi ke heula, balik payun na coba eta. Ketik nami sareng alamat anjeun kana bar teang sareng tingali naon anu muncul. Upami anjeun sapertos sabagéan ageung jalma, hasil pamilarian anjeun bakal ngahasilkeun puluhan situs kalayan inpormasi anjeun ngeunaan éta. Sababaraha situs nawiskeun éta gratis. Situs-situs sanés nawiskeun inpormasi anu langkung rinci, pikeun hargana.

Saha tukangeun ieu sadayana? calo data. Sakabéh bagian tina ékonomi data global diperkirakeun $ 200 miliar dollar AS sataun disetir ku rébuan titik data dina milyaran jalma dikerok ti rékaman umum, média sosial, sumber pihak katilu, sarta kadangkala situs calo data séjén ogé.

Hasilna? Katerangan anjeun akurat pisan.

Éta akurat pisan yén whistleblower sareng penegak hukum sering nganggo profil tina situs perantara data pikeun ngagali latar tukang batur. Kitu ogé cheaters jeung maling.

calo data-sumberdaya pamungkas pikeun spammers, fraudsters, sarta maling

Kantos wondered kumaha anjeun mungkas nepi ka sakabeh jalma nelepon spam na téks? Tingali euweuh salajengna ti calo data. Aranjeunna ngabantosan penipu pikeun nyusun daptar telepon sareng SMS anu aranjeunna anggo. Tapi sauran spam sareng téks ngan ukur bagian tina masalah sareng situs ieu. Éta tiasa masihan maling alat anu diperyogikeun pikeun maok idéntitas anjeun.

Kumaha? Visualize idéntitas anjeun salaku teka-teki jigsaw. Unggal bit informasi pribadi nyieun hiji sapotong, sarta lamun ngagabungkeun cukup aranjeunna, scammer atawa maling bisa boga informasi cukup pikeun maok idéntitas anjeun. Sareng calo data ngumpulkeun sadaya potongan éta dina hiji tempat sareng nawiskeun aranjeunna berbondong-bondong.

Lamun nuju wondering naha kagiatan ieu téh légal atawa sahenteuna diatur dina sababaraha cara, paling henteu. Salaku conto, AS henteu gaduh undang-undang féderal anu meryogikeun calo data pikeun ngahapus inpormasi pribadi tina situsna upami dipénta. Di tingkat nagara, Nevada, Vermont, sareng California gaduh undang-undang anu ditujukeun pikeun ngajagi konsumen ti disclosing data maranéhanana dina situs ieu. panerapan séjén keur dianggap, tapi dina waktu nulis saeutik pisan dina buku ayeuna.

Unsupervised, calo data terus ngumpulkeun informasi pribadi, nu bisa jadi atawa teu akurat. Meureun éta kadaluwarsa atawa ngan saukur salah. Nya kitu, sakumaha dina sagala toko data badag, calo data tunduk kana hacks sarta serangan, nu bisa ngakibatkeun breaches nu ngaluarkeun inpo pribadi lengkep ka web poék jeung kana leungeun aktor goréng.

Kantun nempatkeun, calo data ngumpulkeun, meuli, jeung ngajual jumlah badag informasi pribadi, mindeng dina cara nu daun euweuh renik yén éta kajadian ka anjeun-atawa éta informasi bener sagala cara.

Cabut nami sareng inpormasi anjeun tina situs calo data

Sadaya ieu tiasa karasaeun sapertos di luar kendali anjeun. Sareng panginten milarian anu anjeun lakukeun ka diri anjeun ngajantenkeun anjeun rada hariwang. (Bisa kaharti!) Tapi anjeun gaduh seueur cara pikeun ngeureunkeun kagiatan ieu sareng mupus inpormasi anjeun tina sababaraha situs calo data anu paling bahaya.

Ieu dimimitian ku manggihan loka mana nu gaduh informasi ngeunaan anjeun, dituturkeun ku ngirimkeun pamundut pikeun dihapus eta. Tapi kalawan puluhan situs ieu proliferating online, éta bisa jadi prosés consuming waktu. Teu kacaturkeun nu ngaheureuyan. Kami nyiptakeun McAfee + supaya jalma teu ngan aman tapi ogé ngarasa aman online, utamana dina waktu nu aya pisan perhatian ngeunaan maling identitas jeung invasi privasi urang online. McAfee+ ngandung sakumpulan alat anu komprehensif, sapertos Pembersih Data Pribadi anu dirancang pikeun ngabantosan privasi online anjeun.

Pribadi Data Cleaner nyeken sababaraha situs calo data anu paling picilakaeun sareng nunjukkeun ka anjeun situs mana anu ngajual inpormasi pribadi anjeun. Éta ogé nyayogikeun pitunjuk ngeunaan kumaha anjeun tiasa ngahapus data anjeun tina situs sareng bahkan tiasa ngatur ngahapus pikeun anjeun gumantung kana rencana anjeun..

Sareng saprak ngahapus inpormasi anjeun sakali sanés jaminan yén calo data moal ngumpulkeun sareng masangkeun deui, Pembersihan Data Pribadi tiasa teras-terasan ngawas situs éta. Janten, upami inpormasi anjeun dipasang deui, anjeun ogé tiasa nyuhunkeun dihapus deui.

Tujuh cara anjeun tiasa ngajaga inpormasi pribadi anjeun tina calo data

Cara séjén anjeun tiasa ngagagalkeun calo data ngalibatkeun ngabersihkeun lagu anjeun nalika anjeun online, dina dasarna nyéépkeun sajumlah leutik data anu tiasa dikumpulkeun sareng dijual deui.

  1. Anggo VPN: VPN nyaéta Jaringan Pribadi Virtual, anu ngajagi data sareng privasi anjeun sacara online ku cara nyiptakeun torowongan énkripsi anu ngajantenkeun kagiatan anjeun langkung anonim tibatan tanpa torowongan. Klasik, éta cara anu saé pikeun ngajagi inpormasi anjeun tina penjahat sareng snoopers nalika anjeun bank, balanja, atanapi nanganan inpormasi sénsitip online. Nanging, éta ogé ngagaduhan sababaraha kauntungan privasi anu saé sabab ngajantenkeun waktos online anjeun langkung pribadi ku cara ngirangan inpormasi pribadi anu tiasa dikumpulkeun sareng dilacak ku batur-kalebet calo data.
  2. Jieun profil média sosial anjeun pribadi: Propil média sosial umum nyayogikeun calo data sareng tambang emas mutlak inpormasi pribadi. Upami anjeun parantos ngeusian hal-hal sapertos dunungan, sakola, pasangan, sareng anu sanésna, calo data bakal nyandak éta. Éta ogé tiasa nyisihkeun kapentingan anjeun, resep, sareng grup pikeun inpormasi profil langkung seueur. Sanaos kami salawasna nyarankeun netepkeun profil anjeun sacara pribadi ngan ukur babaturan sareng kulawarga, calo data sareng sadaya snoopersna ngajantenkeun settingna pribadi langkung penting.
  3. Pikirkeun dua kali ngeunaan ngagunakeun kartu kasatiaan: Naha éta di toko ubar, supermarkét, atanapi pangecér sanés, “diskon” anu anjeun kéngingkeun nganggo kartu kasatiaan tiasa gaduh harga-inpormasi pribadi anjeun. Calo data ngagaleuh sareng ngical sajarah beuli pikeun ngalengkepan profil pribadi anu aranjeunna ciptakeun. Upami anjeun langkung resep nyegah calo data terang naon anu anjeun mésér, ngagaleuh tanpa kartu kasatiaan anjeun. Gemblengna, éta tradeoff a. Naha diskon patut poténsi hit pikeun privasi anjeun?
  4. Nolak cookie éta: Hatur nuhun pisan pikeun Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) di Uni Éropa, loba situs web ayeuna nyarankeun datang maranéhanana jeung pilihan pikeun ngalacak cookies. Upami anjeun mendakan ajakan ieu, anjeun terang yén éta hésé sono. Saatos ngaklik éta, anjeun gaduh pilihan pikeun milih ngan ukur cookies fungsional anu paling dipikabutuh-sareng upami anjeun hoyong ngaktipkeun cookies sanés pikeun genah sareng kamungkinan tujuan pamasaran. Di dieu, bet paling pribadi nyaéta pikeun ngaktipkeun minimum mutlak, nu bisa nyegah sagala informasi salajengna ti tungtung nepi di leungeun calo data.
  5. Pareuman jasa lokasi pikeun aplikasi smartphone anjeun: Sapertos calo real estate, calo data sadayana ngeunaan “lokasi, lokasi, lokasi.” Ku henteu ngan ukur terang naon anu anjeun lakukeun tapi dimana anjeun ngalakukeun éta ogé masihan aranjeunna langkung seueur wawasan ngeunaan perjalanan sareng kabiasaan anjeun. Advertisers pisan gemar data lokasi sarta bakal nyieun kampanye iklan kacida sasaran dumasar kana dimana anjeun bade na dimana anjeun. Salah sahiji sumber pikeun data lokasi ieu nyaéta aplikasi anjeun. Gumantung kana aplikasi jeung kasapukan pamaké nu lumaku, rupa aplikasi bisa ngumpulkeun jeung babagi informasi lokasi. Pindah ka setélan telepon anjeun sareng mareuman aplikasi demi aplikasi jasa lokasi anjeun, tetep aktip ngan pikeun aplikasi anu paling diperyogikeun sareng ngan ukur nalika nganggo aplikasi.
  6. Pareuman Wi-Fi sareng Bluetooth telepon anjeun nalika henteu dianggo: Sababaraha pangecér nganggo téknologi “tracking pasif” nalika anjeun aya di atanapi caket tokona. Gawéna ku cara ngetok sambungan Wi-Fi atanapi Bluetooth anjeun nalika milarian jaringan sareng alat anu tiasa disapasangkeun. Pangecér gaduh sénsor anu aranjeunna tiasa nyambungkeun, anu teras ngumpulkeun data. Kalayan data éta, aranjeunna tiasa nangtukeun sababaraha hal, sapertos nalika tokona ningali paling seueur lalu lintas, barang naon sareng tampilan anu paling populér, atanapi upami anjeun ngan ukur ngalangkungan toko sareng henteu lebet. Sarta saprak unggal smartphone boga identifier unik sorangan, nu MAC (Media Access Control) angka, aya kasempetan maranéhna bisa nyambungkeun Anjeun sareng telepon Anjeun. Hiji ieu boga fix basajan. Pareuman Wi-Fi sareng Bluetooth anjeun nalika henteu dianggo supados anjeun henteu tiasa dilacak.
  7. Pasang sareng nganggo parangkat lunak panyalindungan online: Ku ngajagi alat anjeun, anjeun ngajagi naon anu aya di jerona, sapertos inpormasi pribadi anjeun. Parangkat lunak panyalindungan online anu lengkep tiasa ngajagi idéntitas anjeun ku sababaraha carasapertos nyiptakeun sareng ngatur kecap akses anu kuat sareng unik sareng nyayogikeun jasa salajengna anu ngawas sareng ngajagi idéntitas anjeun-salian shredders digital anu tiasa ngahapus dokumén sénsitip sacara permanen (saukur ngahapus aranjeunna moal ngalakukeunana nyalira.)

Kéngingkeun inpormasi pribadi anjeun deui dina panangan anjeun dimana éta milik

Nyukcruk ngaran sareng alamat anjeun tiasa nyababkeun sababaraha kejutan sareng ngenalkeun anjeun ka dunya calo data, puluhan perusahaan anu ngumpulkeun, mésér, sareng ngajual inpormasi pribadi anjeun. Nalika calo data ngajual inpormasi ieu ka perusahaan pikeun tujuan iklan sareng pamasaran, aranjeunna bakal ogé ngajual éta informasi ka hacker, fraudsters, jeung maling. Kantun nempatkeun, aranjeunna henteu ngabentenkeun nalika aranjeunna ngajual inpormasi pribadi anjeun. Lakukeun kitu henteu ngan ngabahayakeun privasi anjeun, tapi ogé tiasa kompromi idéntitas anjeun. Ku ngajual inpo pribadi anjeun, éta bisa nyadiakeun aktor goréng kalayan info maranéhna butuh bunuh panipuan jeung maling identitas.

Nalika ngabersihkeun inpormasi pribadi tina situs-situs ieu sering janten tugas anu sesah sareng nyéépkeun waktos, alat sapertos milik urang Ngabersihan Data Pribadi Tiasa ayeuna ngagali kana situs dimana inpormasi pribadi anjeun dipasang sareng tiasa ngabantosan anjeun ngahapus. Ogé, anjeun ayeuna gaduh sababaraha trik sareng taktik anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngirangan jumlah data pribadi anu tiasa dikumpulkeun ku situs ieu. Gemblengna, anjeun ayeuna gaduh langkung kontrol kana naon calo data tiasa ngumpulkeun, ngagaleuh, sareng ngajual ti anu anjeun kantos gaduh. Sareng ayeuna mangrupikeun waktos anu pasti pikeun nyandak kadali éta kumargi sadaya waktos urang nyéépkeun online sareng seueur cara anu urang ngandelkeun éta pikeun ngabantosan urang damel, maén, sareng ngalaksanakeun sagala hal.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Sabaraha #inpormasi #pribadi #anjeun #sayogi #online #pilarian #basajan #bisa #némbongkeun #Anjeun #pisan