Ditulis ku: Christy Penjahat jeung Oliver Devane

Soccer (atanapi Soccer sakumaha anu urang sebut di AS) nyaéta olahraga anu pang populerna di dunya, kalayan langkung ti 3,5 milyar fans sadunya. Dina 20 Nopémberth, Piala Dunya lalaki dimimitian (pun intended) di Qatar. Ieu acara, turnamén anu dimaénkeun ku 32 tim nasional unggal opat taun, nangtukeun juara dunya olahraga. Éta ogé bakal janten salah sahiji acara olahraga anu paling ditonton sahenteuna sahenteuna opat taun ka pengker (saprak Piala Dunia sateuacana).

Kajadian tingkat popularitas sareng minat ieu ogé narik scammers sareng penjahat siber anu hoyong ngamangpaatkeun pikagumbiraeun para peminat. Ieu kumaha cara ningali panipuan ieu sareng tetep bébas pinalti salami turnamen taun ieu.

Piala anyar, saha ieu?

tipu daya mangrupakeun alat anu cybercriminals geus ngagunakeun pikeun taun ayeuna. Kalolobaan urang wawuh jeung tanda ngabejaan – kecap salah eja, grammar goréng, sarta ngirim surelek nu alamat surélék teu asup akal atawa nu nomer telepon teu kanyahoan. Tapi pikagumbiraeun jeung antisipasi bisa awan judgment urang. Naon kipas bal anu henteu kagoda pikeun meunang perjalanan gratis pikeun ningali tim asal na ilubiung dina turnamen pamungkas? Penjahat siber bet yén pikagumbiraeun ieu bakal ngémutan penilaian fans, nyababkeun aranjeunna ngaklik tautan jahat anu tungtungna ngaunduh malware atanapi maok inpormasi pribadi.

Penting pikeun sadar yén pesen ieu tiasa ngalangkungan sababaraha saluran, kalebet email, pesen téks (ogé katelah smishing) sareng saluran olahtalatah sanés sapertos WhatsApp sareng Telegram. Henteu paduli sumberna, penting pikeun tetep waspada sareng mikir sakedap sateuacan ngaklik tautan atanapi nyayogikeun inpormasi pribadi atanapi perbankan.

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal phishing sareng cara milarian phisher, tingali “Naon Phishing?” blog.

Duit nyata pikeun tiket palsu

Dumasarkeun kana AksiFraud, pusat pelaporan cybercrime sareng panipuan nasional Inggris, rébuan jalma janten korban panipuan tikét dina taun 2019 — sareng éta ngan ukur di Inggris. Penipuan tikét nyaéta nalika aya anu ngémbarkeun tikét pikeun dijual, biasana ngalangkungan halaman wéb atanapi papan pesen, ngumpulkeun pamayaran teras ngaleungit, tanpa anu mésér kantos nampi tikét.

Piala Dunia mangrupikeun target utama (sareng lumayan) pikeun jinis panipuan ieu, kalayan fans daék mayar rébuan dolar pikeun ningali timna bersaing. Kasempetan kalolobaan jalma gaduh tikét anu kuat (atanapi dompét digital) ayeuna, tapi upami anjeun badé nyobian perjalanan menit terakhir, waspada kana panipuan ieu sareng pastikeun anjeun nganggo calo tikét anu sah sareng terhormat. . Pikeun leres-leres aman, lengket sareng calo tikét anu terkenal sareng anu nawiskeun panyalindungan konsumen. Perhatikeun ogé situs anu henteu nampi kartu debit atanapi kiridit sareng ngan ukur nampi pangmayaran dina bitcoin atanapi transfer kawat sapertos anu aya dina situs tikét palsu di handap ieu:

Kotak beureum di sisi katuhu gambar nunjukkeun yén situs tiket nampi pamayaran via Bitcoin.

Bandéra beureum sanésna anu kedah diperhatoskeun nyaéta situs wéb anu naroskeun anjeun ngahubungi aranjeunna pikeun mayar sareng hiji-hijina inpormasi kontak nyaéta via WhatsApp.

Streaming pertandingan

Hayu urang realistis – lolobana urang kudu puas nonton Piala Dunya ti kanyamanan di imah urang sorangan, atawa pub di jalan. Upami anjeun ningali turnamén online, pastikeun anjeun nganggo jasa streaming anu sah. Google gancang tina “Siaran Resmi Piala Dunia FIFA 2022” sareng nagara anjeun bakal masihan anjeun inpormasi anu anjeun peryogikeun pikeun nonton acara kalayan aman ngaliwatan saluran resmi. Situs FIFA sorangan oge sumber alus inpormasi.

Situs streaming ilegal biasana ngandung iklan anu nipu sareng malware anu tiasa ngarugikeun anjeun alat.

Tong dibawa ka bank

Di nagara atanapi daérah dimana tohan olahraga sah, Piala Dunia 2022 diperkirakeun ningali paningkatan kagiatan. Henteu aya kakurangan tina hal-hal anu kedah ditaroskeun, ti mimiti kameunangan/kaleungitan saderhana dugi ka menit anu pasti bakal dicitak ku pamuter khusus. Sagalana tunduk kana tohan.

Salaku kalawan conto urang saméméhna, kanaékan sah judi ieu mawa kanaékan aktivitas curang. Penipuan tohan online sering dimimitian nalika pangguna diarahkeun atanapi milarian situs judi sareng ditungtungan dina situs curang. Saatos nempatkeun hiji alungan jeung meunang, pamaké nyadar yén sanajan maranéhna bisa geus “meunang” duit, aranjeunna moal bisa mundur tur malah kadang dipenta pikeun deposit leuwih duit pikeun make winnings sadia, komo lajeng, aranjeunna tetep moal. Nepi ka tungtun taun prosés ieu, bettors geus leungit kabeh duit awal maranéhanana (sarta engké sababaraha, berpotensi) kitu ogé informasi pribadi wae aranjeunna dibagikeun dina loka.

Sapertos panipuan anu sanés, pangguna kedah waspada kana situs-situs anu katingalina rurusuhan atanapi pinuh ku kasalahan. Anjeun pangalusna alungan (enya, deui, pun) nyaéta néangan hiji layanan online ngadegkeun anu disatujuan ku kaayaan anjeun atanapi komisi kaulinan wewengkon urang. Tungtungna, maca print rupa ngeunaan insentif atawa bonus sok mangrupakeun ide nu sae. Upami aya anu saé teuing janten leres, langkung saé pariksa deui.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep tentang kumaha carana maen judi online aman, sarta pikeun detil ngeunaan kumaha legalized tohan online jalan di AS, Parios blog urang ngeunaan topik ieu.

Tetep Sambungan Éta Aman

Ngagunakeun sambungan Wi-Fi umum bébas picilakaeun. Data pangguna dina jaringan ieu henteu dijagi, ngajantenkeun aranjeunna rentan ka penjahat cyber. Naha anjeun iinditan ka Qatar pikeun lalajo kaulinan atawa nyekel eta kalawan babaturan di pub favorit anjeun, lamun disambungkeun ka sambungan Wi-Fi umum, pastikeun anjeun ngagunakeun sambungan dipercaya. sambungan VPN.

Masihan cheaters kartu beureum lempeng dina Piala Dunya ieu

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal scams, mangga buka kami kaca atikan scam. Muga kalayan tips ieu anjeun bisa ngarasakeun sarta ilubiung dina sababaraha pikagumbiraeun tina Piala Dunya, barina ogé, fun mangrupakeun gawang!


#Entong #Kajebak #Offside #Sareng #Penipuan #Piala #Dunia #Ieu

Naon warna jersey anjeun bakal ngagem Nopémber sareng Désémber ieu? Piala Dunia nuju nuju ka layar televisi di sakumna dunya, sareng seueur fans impian pikeun surak pikeun timna di stadion di Qatar. Samentara éta, cybercriminals ngimpi maok informasi idéntifikasi pribadi (PII) fans pilari getaways menit panungtungan sarta poéna tikét.

Entong ngantepkeun ancaman phisher sareng scammers online ngirangan sumanget tim anjeun dina turnamen Piala Dunia ieu. Ieu tilu skéma umum anu paling sering dianggo ku penjahat cyber sareng sababaraha tip pikeun ngabantosan anjeun ngatasi kagok sareng nyimpangna. ngajaga identitas Anjeuninpormasi kauangan, sareng privasi digital.

1. Kontes Palsu

Phisher bade kaluar dina kakuatan pinuh nyoba capitalize dina demam Piala Dunya. Jalma anu dibungkus dina pikagumbiraeun tiasa ngaluncat dina tawaran anu bakal aranjeunna dirawat kalayan skeptisisme iraha waé taun. Contona, dina taun saméméhna contests palsu jeung poéna perjalanan ngeusi koropak-koropak e-mail di sakuliah dunya. Sababaraha perusahaan nyayogikeun kado anu sah, sareng penjahat cyber nyolong usaha phishing diantara aranjeunna.

Upami anjeun nampi email atanapi téks anu nyarios yén anjeun juara hadiah tiket, pikirkeun deui: Naha anjeun kantos ngiringan kontes? Upami teu kitu, ngubaran sagala bewara “meunang” kalawan skeptisism. Jarang perusahaan anu otomatis ngalebetkeun jalma dina gambar. Biasana, perusahaan hoyong anjeun nyandak tindakan – ngalanggan buletin atanapi kalibet ku pos média sosial, contona – pikeun tukeran anjeun kana kontesna. Ogé, jaga pikeun email anu ngadesek anjeun pikeun ngabales dina sababaraha jam pikeun “ngaku hadiah anjeun”. Sanaos leres yén juara kontes saleresna kedah ngabales gancang, perusahaan anu teratur sigana bakal masihan anjeun sahenteuna sadinten atanapi langkung pikeun ngaku resi.

2. panipuan Travel

Iinditan téh jarang usaha murah. Tiket pesawat, hotél, nyéwa mobil, biaya tuangeun, sareng biaya éntri tempat wisata nambahan gancang. Dina kasus nagara tuan rumah taun ieu, Qatar, aya biaya tambahan pikeun wisatawan Amérika: visa.

Upami anjeun ningali pakét deal dina perjalanan ka Piala Dunia anu sigana saé teuing pikeun dileungitkeun… lewati. Iklan palsu pikeun penerbangan, hotél sareng tiket super murah tiasa muncul henteu ngan ukur dina koropak email anjeun, tapi ogé dina feed média sosial anjeun. Ngan kusabab éta iklan henteu hartosna éta ti perusahaan anu sah. Perusahaan perjalanan anu sah sigana bakal gaduh halaman wéb profésional kalayan grafik anu jelas sareng salinan halaman wéb anu bersih. Tingali nami organisasi online sareng tingali naon anu dicarioskeun ku jalma sanés ngeunaan perusahaan. Upami teu aya hasil pamilarian atanapi situsna katingalina beca, teraskeun kalayan ati-ati atanapi entong ngadeukeutan.

Ngeunaan visa, waspada saha waé anu nawiskeun ngabantosan anjeun ngalamar visa. Aya seueur situs wéb anu dijalankeun pamaréntahan anu bakal nungtun anjeun dina prosésna, anu henteu sesah salami anjeun nyéépkeun waktos anu cekap pikeun diolah. Entong ngirim paspor fisik anjeun ka saha waé anu sanés pejabat pamaréntahan anu dikonfirmasi.

3. Situs Streaming Bahaya

Malah fans anu geus nyerah dina nonton live pertandingan Piala Dunya teu leupas tina tipu daya. Situs anu ngaku gaduh aliran anu jelas dina unggal pertandingan tiasa janten panyebaran malware anu nyamur. Malware jeung ransomware nargétkeun komputer imah sering lurk di situs sketchy. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta ngaklik tautan anu goréng pikeun ngantepkeun penjahat cyber atanapi virus kana alat anjeun.

Rute anu paling aman pikeun streaming kaulinan langsung anu kualitasna saé nyaéta ngalangkungan halaman wéb resmi perusahaan penyiaran lokal anjeun atanapi halaman wéb resmi Piala Dunia. Anjeun panginten kedah mayar biaya, tapi dina skéma ageung, éta tiasa langkung mirah tibatan ngagentos atanapi ngalereskeun alat anu katépaan.

Ningkatkeun Pertahanan Anjeun Sareng McAfee+

Ieu aturan anu saé pisan pikeun nuturkeun sareng korespondensi éléktronik: Ulah pernah ngirim kecap akses anjeun, rute sareng nomer rekening, inpormasi paspor, atanapi Nomer Jaminan Sosial ka saha waé. Organisasi anu sah moal naroskeun kecap konci anjeun, sareng langkung saé pikeun komunikasi inpormasi kauangan atanapi anu diidentipikasikeun sénsitip dina telepon, sanés email atanapi téks sabab tiasa gampang digolongkeun kana panangan anu salah. Oge, ulah ngirimkeun duit anu jumlahna ageung ka batur anu anjeun kenal sacara online.

Tong ngantepkeun panipuan ngarusak kasenangan anjeun dina Piala Dunia taun ieu! Kalayan tip ieu, anjeun kedah tiasa nyingkahan skéma anu paling umum, tapi pikeun ningkatkeun kapercayaan kana ayana online anjeun, mertimbangkeun ngadaptarkeun McAfee+. Pikirkeun McAfee + salaku kiper pamungkas anu bakal ngahalangan penjahat cyber anu badé nyitak anjeun. Kalayan ngawaskeun identitas, konci kiridit, VPN sareng antipirus anu henteu terbatas, sareng seueur deui, anjeun tiasa internetan kalayan aman sareng tenang.

Waspada Ieu 3 Penipuan Piala Dunia

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Waspada #Ieu #Penipuan #Piala #Dunia