Nalika ngalaksanakeun sareng ngajaga sistem kaamanan inpormasi perusahaan, masuk akal pikeun ngalibetkeun profésional. Ahli ieu tiasa janten panyadia jasa internal atanapi éksternal – atanapi pamekar solusi anu dipilih. Unggal pendekatan ieu boga pro jeung kontra. Barina ogé, ngalaksanakeun sistem kaamanan inpormasi pikeun bisnis mangrupikeun prosés anu cukup rumit, anu, salian ti pamasangan parangkat lunak sorangan, kalebet fase persiapan sareng operasional di handap ieu:

  1. Analisis résiko kaamanan inpormasi – pikeun ngaidentipikasi aspék anu rentan, meunteun ancaman anu mungkin, sareng ngembangkeun daptar tindakan anu diperyogikeun
  2. Ngembangkeun kawijakan kaamanan pikeun ngatur aksés kana inpormasi sareng mastikeun panyalindungan sareng integritasna
  3. Pamilihan sareng palaksanaan solusi
  4. Pamariksaan périodik tina solusi pikeun mastikeun aranjeunna efektif sareng sasuai sareng sarat ayeuna
  5. Tanggapan kajadian

Usaha ageung bakal ngagaduhan jabatan kaamanan inpormasi pikeun nanganan tugas ieu. Tapi, UKM nyanghareupan pilihan pikeun nyobaan ngagunakeun sistem kaamanan sacara internal atanapi outsourcing ka kontraktor pihak katilu.

Aplikasi di imah

“Di-imah” hartina pagawe dedicated (atawa departemén) jeung kaahlian kaamanan informasi. Pausahaan tiasa nyobian milarian jalma sapertos kitu di pasar atanapi ngalatih aranjeunna nyalira. Kaunggulan jeung kalemahan tina pendekatan ieu nyaéta:

  • + Perusahaan ngatur prosés palatihan, tiasa adaptasi prosésna kana kabutuhan khusus perusahaan, atanapi milarian batur anu gaduh kaahlian anu diperyogikeun
  • + Karyawan internal langkung akrab sareng prosés bisnis internal, ku kituna aranjeunna tiasa nawiskeun solusi anu langkung efektif sareng khusus
  • + Karyawan internal bakal tiasa ngabales langkung gancang kana ancaman sareng masalah
  • + Rahasia perusahaan moal tumiba ka panangan anu salah
  • + Bisa jadi leuwih ongkos-éféktif ti ngagunakeun kaahlian luar, utamana lamun pagawe geus di staf
  • + Latihan bakal ningkatkeun status profésional karyawan, anu tiasa ningkatkeun kasatiaan
  • – Latihan bakal nyandak lila
  • – Éta tiasa langkung mahal pikeun nyéwa ahli turnkey tibatan kontraktor, sareng éta ogé bakal lami
  • – Hiji pagawe dilatih meureun bakal nyaho wewengkon subjek kirang ogé ti profésional infosec ngalaman
  • – Teu aya jaminan yén pangaweruh palaksanaan sapertos kitu bakal mangpaat di hareup; Ieu hususna leres upami hiji pagawe dedicated dibéré ngerjakeun – naon maranéhna bade ngalakukeun sanggeus ngerjakeun?
  • – Hiji pagawe dilatih bisa ninggalkeun, bisi nu anyar jalma atawa kontraktor kudu kapanggih pikeun ngajaga solusi

Pendekatan ieu relevan pikeun usaha anu ngembang atanapi ngarencanakeun pikeun skala, sabab bakal nempatkeun pondasi pikeun masa depan departemen kaamanan inpormasi. Nanging, upami teu aya rencana sapertos kitu, atanapi pertumbuhan henteu ditarjamahkeun kana pangwangunan infrastruktur, teu aya gunana pikeun investasi dina kaahlian profésional anyar.

Aplikasi pihak katilu

Pasar pinuh ku panyadia ladenan maturan solusi turnkey: audits infrastruktur; Palaksanaan sareng pangropéa sistem kaamanan IT. Pro jeung kontra:

  • + Ngirit waktos: henteu kedah ngalatih atanapi milarian saha waé
  • + Kontraktor khusus condong gaduh kaahlian sareng pangalaman dina widang kaamanan inpormasi
  • + Kontraktor tiasa nawiskeun rupa-rupa jasa anu ngalangkungan kamampuan in-house
  • + Pamakéan sumber daya anu langkung éfisién – sadaya masalah ngeunaan palaksanaan diluar sumber
  • + Kurang résiko, ditambah kamampuan pikeun nransferkeun résiko ieu ka kontraktor
  • – Dina jangka panjang, pihak katilu tiasa langkung mahal tibatan internal
  • – Kontraktor bisa jadi teu ngarti prosés bisnis internal, ngarah kana solusi kirang diadaptasi
  • – Kurangna transparansi: Anjeun teu tiasa mastikeun sabaraha kontraktor anu leres-leres terang ngeunaan produk anu diterapkeun
  • – Masalah karusiahan tiasa timbul, sabab kontraktor pihak katilu bakal gaduh aksés kana data anjeun, tapi anjeun moal terang nanaon ngeunaan kawijakan kaamanan internal kontraktor
  • – Pausahaan tiasa janten gumantung kana kontraktor
  • – Anjeun moal gaduh pamahaman lengkep ngeunaan naon anu lumangsung, kalayan kontrol bisnis anu teu cekap dina prosés palaksanaan sareng dukungan

Gemblengna, ngiringan kontraktor mangrupikeun cara anu lumrah sareng umum pikeun nerapkeun sistem kaamanan inpormasi. Biasana, panyadia ladenan ieu damel raket sareng pamekar solusi, disertipikasi, gaduh status pasangan, sareng nyayogikeun jaminan. Aya ogé cara katilu …

Panyebaran vendor

Pendekatan ieu sami sareng anu kadua, bédana nyaéta palaksanaan dilakukeun ku pamekar solusi, anu karyawanna dijamin ngartos jero sareng luar. Anu hartosna:

  • + Teu aya kagumantungan ka pihak katilu: solusina bakal tiasa dianggo salami pamekar tetep aya di pasar
  • + Penjual jaminan langsung ngirangan résiko
  • + Konfigurasi sareng panyebaran produk bakal gancang sareng éfisién
  • + Ngaminimalkeun downtime disababkeun ku konfigurasi lepat sareng waktos set-up anu panjang
  • + Maksimalkeun ngabalikeun investasi dina kaamanan inpormasi, sabab konfigurasi ahli mastikeun yén produkna leres-leres

Kaseueuran UKM bahkan henteu peryogi ahli pihak katilu pikeun hadir di tempat – kapasitas server biasana dumasar kana awan ayeuna, sareng sistem tiasa diawaskeun jarak jauh.

Kami nawiskeun Kaspersky Professional Services — solusi rangkep sorangan pikeun nerapkeun alat kaamanan inpormasi Kaspersky. Ieu ngawengku rupa-rupa layanan: analisis infrastruktur jeung kawijakan aya; ngembangkeun kawijakan jeung ngaleungitkeun kerentanan; palaksanaan solusi sareng perbaikan; rojongan; énkripsi neundeun data. Kaspersky gaduh tim lokal di sakumna dunya anu nyarios basa anjeun sareng gaduh kaahlian anu diperyogikeun. Solusi rangkep kami sampurna pikeun SMB, sabab ngirangan beban dina jurusan IT atanapi ngaleungitkeun kabutuhan administrator sistem full-time.


#Kumaha #nerapkeun #solusi #kaamanan #dina #usaha #pertengahan #ukuran