Bari urang ngarasakeun sagala hal alus dina kahirupan digital urang-urang sorangan eBook, pilem, akun surelek, propil média sosial, toko eBay, poto, kaulinan online tur leuwih-bakal aya Aya waktuna urang kudu nanya ka diri sorangan,Naon kajadian ka sadaya hal alus ieu lamun kuring maot?

Sapertos naon waé anu dipiboga, éta ogé tiasa diwariskeun ngalangkungan perkebunan urang. Sababaraha di antarana.

Kalayan ledakan média digital, dagang, sareng mata uang digital ogé, aya kasempetan anu saé pikeun anjeun gaduh aset digital rébuan dolar. Contona, urang tiasa ningaliPanaliti anu urang dilakukeun dina taun 2011 mendakan yén jalma-jalma nempatkeun nilai rata-rata $37,438 dina aset digital anu dipiboga dina waktos éta.. Ayeuna, kalayan kamekaran jasa streaming, mata uang digital, panyimpen awan sareng seueur deui dina dasawarsa ka tukang, jumlah éta karasa konservatif.

Lebetkeun ideu warisan digital, cara anjeun tiasa katalog aset digital anjeun sareng siap-siap ngalangkungan harta anjeun.

Perencanaan perumahan pikeun aset digital anjeun

Sapertos seueur aspék kahirupan digital ayeuna, undang-undang perencanaan perumahan parantos ngamimitian ngiringan realitas anyar kahirupan online. Nanging, pengacara, pelaksana sareng ahli waris masih nyanghareupan sababaraha tantangan nalika ngurus warisan sareng aset digitalna. Di Amérika,hukum anyar dibuka nu alamat kumaha aset digital dirawat nalika boga maranéhanana maot. Contona, aranjeunna masihan hiji fiduciary (sapertos agén real estate, wali, atawa agén dina surat kuasa) hak pikeun ngatur aset digital batur lamun maranéhna geus boga hak pikeun ngatur aset nyata jalma éta. Hukum sapertos kitu terus mekar, sareng tiasa rupa-rupa ti nagara bagian ka nagara di AS

Kalayan éta dina pikiran, teu aya anu ditawarkeun dina tulisan ieu mangrupikeun nasihat hukum, atanapi henteu kedah ditafsirkeun sapertos kitu. Pikeun naséhat hukum, anjeun tiasa sareng kedah milarian naséhat ti pengacara perumahan anjeun ngeunaan pendekatan anu pangsaéna pikeun anjeun sareng undang-undang di daérah anjeun. Nanging, anggap tulisan ieu mangrupikeun daptar pariksa anu tiasa ngabantosan anjeun dina perencanaan perumahan.

Naha aset anjeun gaduh nilai nyata atanapi sentimental, anjeun tiasa nyiapkeun harta anjeun pikeun jalma anu anjeun pikahoyong.

Naon aset digital dina wasiat?

Jawaban anu pangsaéna pikeun patarosan ieu bakal datang ti panaséhat hukum anjeun. Nanging, pikeun tujuan diskusi, aset digital mangrupikeun téks atanapi média dina bentuk digital anu ngagaduhan nilai sareng nawiskeun hak pikeun ngagunakeunana.

Pikeun ngararangkay dina istilah sapopoé, hayu urang tingali sababaraha conto aset digital di dunya anu langsung aya dina pikiran. aranjeunna kaasup, Tapi No dugi ka:

  • Perpustakaan poto
  • perpustakaan eBook
  • pilem digital
  • musik digital
  • Mata uang digital, sapertos bitcoin
  • mil hawa
  • titik hotél

Nanging, aset digital tiasa gampang dilegakeun ka kalebet langkung jauh:

  • Akun kaulinan online-tambah item dina kaulinan sareng sks patali sareng maranehna.
  • Mata uang disimpen dina platform pamayaran online.
  • Etalase online, sapertos eBay, Etsy, atanapi situs wéb bisnis.
  • Ngaran domain ramatloka, boh dipaké atawa spekulatif diayakeun pikeun dijual deui engké.
  • Dokumén disimpen dina panyimpenan awan, sapertos dokumén kauangan sareng panalungtikan karuhun.
  • Token non-fungible (NFT), sapertos karya seni digital sareng file sanés.

Sareng ngeunaan harta anjeun, anjeun ogé tiasa nganggap:

  • Perbankan online sareng rekening kauangan
  • akun e-mail
  • Ruang obrolan sareng papan pesen pikeun kapentingan sareng hobi anjeun
  • Akun médis sareng asuransi
  • Blog
  • akun utiliti
  • rekening sarupa séjénna éta Kamungkinan mantuan pelaksana Anjeun ngatur estate Anjeun

Éta cukup daptar, sareng éta ogé henteu lengkep lengkep.

Mimitian ku inventaris aset digital anjeun

Prosés nyetél aset digital anjeun dimimitian sapertos aspék tata estate anu sanés. Daptar sadaya aset digital sareng akun anu anjeun gaduh.

Ti dinya, anjeun tiasa ningali naon anu anjeun gaduh sareng naon anu anjeun hoyong bagikeun-sareng naon anu anjeun tiasa disebarkeun. Kanyataanna, lamun datang ka digital, aya sababaraha hal nu teu bisa bener nyebutkeun. Hayu urang nempo leuwih deukeut.

Aset digital naon anu anjeun tiasa dugikeun ku wasiat anjeun?

Sacara umum, aset digital anu anjeun gaduh tiasa diwariskeun. “Milik” mangrupikeun kecap konci di dieu. Seueur barang digital anu urang milik saleresna dilisensikeun ka urang, nyaéta No bisa dialihkeun. Langkung seueur ngeunaan éta salajengna, tapi conto-conto hal anu anjeun tiasa transfer kalebet:

  • Dana disimpen dina akun pamayaran online sapertos PayPal atanapi Venmo.
  • Dana hutang ka anjeun ngalangkungan toko online anu anjeun kelola.
  • Cryptocurrency, kawas bitcoin.
  • Musik digital anu anjeun mésér sareng gaduh.

Parios sareng panaséhat hukum anjeun pikeun mastikeun yén anjeun sasuai sareng surat hukum di daérah anjeun. Tingali ogé kana salah sahiji perjanjian lisénsi anjeun Kamungkinan barang sorangan sapertos nami domain internét sareng mil maskapai anu anjeun gaduh. Sakapeung Anjeun tiasa nransper ieu. Dina sejen kasus, Anjeun teu tiasa. Panaséhat hukum anjeun tiasa ngabantosan nangtukeun naha éta leres-leres tiasa ditransfer.

Naon aset digital anu henteu tiasa ditransfer ngaliwatan wasiat anjeun?

Mindahkeun mangrupikeun topik anu penting. Sakumaha didadarkeun di luhur, sababaraha akun anu anjeun gaduh dilisensikeun ka anjeun sareng anjeun nyalira. Janten, aranjeunna moal mindahkeun. Dua conto pangbadagna nyaéta média sosial sareng akun email. Ieu tiasa gaduh akibat anu serius upami anjeun Entong ninggalkeun parentah husus dina kumaha akun kudu diatur sanggeus maot anjeun.

Salaku conto, naha anjeun hoyong propil média sosial anjeun tetep online salaku peringatan atanapi anjeun badé nutupna? Catet yén platform média sosial anu béda gaduh kawijakan anu béda pikeun ngurus akun pangguna anu maot. Salaku conto,Facebook ngamungkinkeun nyieun akun memorable nu ngidinan babaturan sareng kulawarga neruskeun babagi kenangan. Kabijakan rupa-rupa, janten parios sareng platform média sosial anu anjeun pikahoyong pikeun spésifikna.

Nya kitu, naha pelaksana anjeun peryogi aksés ka akun e-mail anjeun pikeun nanganan masalah perkebunan? Sareng kumaha upami aksés kana akun online pikeun mayar tagihan sareng tungtungna nutup akun éta? Sadayana, ieu mangrupikeun titik pikeun diskusi sareng pengacara perumahan anu berpengalaman anu terang undang-undang di daérah anjeun.

Hal anu sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta langganan kana akun streaming ogé henteu tiasa ditransfer. Seringna, eBook sareng publikasi digital anu anjeun gaduh ngan ukur dilisensikeun ka anjeun salaku pamilik tunggal sareng henteu tiasa ditransfer. Pariksa kasapukan patali kalayan barang sapertos ieu sareng ngobrol sareng pengacara anjeun ngeunaan éta pikeun nangtukeun naon anu tiasa sareng henteu tiasa dilakukeun sareng aranjeunna.

Blog sareng komunitas online

Aspék séjén tina warisan digital anjeun nyaéta sora anjeun. Upami anjeun blogger atanapi pamilon dina komunitas online, anjeun Kamungkinan kahayang pikeun fiduciary atawa anggota kulawarga ninggalkeun pos pamitan. Sumawona, dina kasus blog, anjeun Kamungkinan hoyong nyetél sababaraha cara pikeun ngajaga karya anjeun online atanapi diarsipkeun ku sababaraha cara. Sakali deui, anjeun tiasa damel sareng pengacara anjeun pikeun masihan petunjuk khusus.

Pasihan aksés ka pelaksana anjeun kana aset digital anjeun

Anjeun moal tiasa ngalihkeun aset upami pelaksana henteu tiasa ngaksés éta. Conto kahirupan nyata nunjukkeun naha eksekutif digital penting pisan. Pertimbangkeun carita awéwé anu kaleungitan poto kulawarga saatos salakina maot. Anjeunna nyimpen éta dina akun panyimpenan online anu anjeunna henteu gaduh aksés. Sareng hanjakalna, perusahaan moal masihan anjeunna aksés saatosna.

Ieu kajadian pisan sareng seueur akun sareng jasa online. Numutkeun hukum, almarhum tiasa gaduh akun panyimpenan sareng média anu disimpen di dinya, tapi perusahaan panyimpen awan gaduh server dimana média disimpen. Aksés ku batur salian ti almarhum tiasa janten palanggaran kabijakan privasi atanapi perjanjian pangguna.

Salah sahiji cara pikeun nyegah patah hati sapertos kieu nyaéta ngabahas masihan aksés ka pelaksana kana akun anjeun. Anjeun tiasa mertimbangkeun daptar akun, ngaran pamaké, sareng kecap akses dina surat katutup kalawan parentah nu ngajelaskeun naon rék. Surat disegel penting: wasiat umum catetan sanggeus anjeun maot. Surat anu kapisah sareng disegel sanés, anu ngajantenkeun tempat anu aman pikeun ngirim inpormasi akun. Sakali deui, anjeun tiasa ngabahas pilihan sapertos kieu sareng pengacara anjeun.

Jaga aset digital anjeun

Hiji hal anu anjeun tiasa laksanakeun ayeuna anu tiasa ngajagi aset digital anjeun pikeun jangka panjang nyaéta ngagunakeunpanyalindungan kaamanan komprehensif. Leuwih ti hiji antipirus, Kaamanan Komprehensif bisa ngajaga file berharga jeung penting aman ku enkripsi, panangan sadaya akun online Anjeun sareng kecap akses kuat, sarta ogé ngajaga idéntitas anjeun. Fitur sapertos ieu bakal ngabantosan anjeun mastikeun yén warisan digital anjeun aman.

Jieun rencana pikeun aset digital anjeun

Nalika ideu rencana real estate digital muncul, lampu sigana bakal aya dina sirah anjeun. “Tangtosna, éta ngajadikeun rasa sampurna.” Gampang pisan pikeun nganggap hal-hal digital urang, sigana ku cara anu henteu urang lakukeun ku barang-barang fisik urang. Tapi sakumaha anu anjeun tingali, aya kasempetan anu saé pikeun anjeun gaduh warisan digital pikeun diwariskeun. Ku cara ngatur ayeuna, anjeun tiasa mastikeun yén kahayang anjeun diturutan. Daptar pariksa ieu tiasa ngabantosan anjeun ngamimitian.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Perencanaan #Perumahan #Digital #Naon #anu #kudu #dilakukeun #sareng #Aset #Digital #anjeun

Bari urang ngarasakeun buah tina kahirupan digital urang – eBooks, pilem, akun surelek, propil média sosial, toko eBay, poto, kaulinan online, sarta leuwih – bakal datang hiji waktu nalika urang kudu nanya ka diri urang sorangan, Naon kajadian ka sadaya hal alus ieu lamun kuring maot?

Sapertos naon waé anu dipiboga, éta ogé tiasa diwariskeun ngalangkungan perkebunan urang.

Kalayan ledakan média digital, dagang, sareng mata uang digital ogé, aya kasempetan anu saé pikeun anjeun gaduh aset digital rébuan dolar. Salaku conto, urang tiasa ningali panalungtikan anu urang lakukeun dina taun 2011 anu mendakan yén jalma-jalma nempatkeun nilai rata-rata $37,438 dina aset digital anu dipiboga dina waktos éta. Ayeuna, kalayan kamekaran jasa streaming, mata uang digital, neundeun awan sareng seueur deui dina sapuluh taun ka pengker, jumlah éta karasa konservatif.

Lebetkeun anggapan ngeunaan warisan digital, cara anjeun tiasa katalog sareng nyiapkeun aset digital anjeun pikeun masihan harta anjeun.

Mimitian perencanaan perumahan pikeun aset digital anjeun

Sapertos seueur aspék kahirupan digital ayeuna, undang-undang perencanaan perumahan mimiti ngiringan kanyataan anu disanghareupan ku pengacara, pelaksana, sareng ahli waris nalika ngurus perkebunan sareng aset digitalna. Di AS, undang-undang anyar digulung anu ngabahas kumaha aset digital dirawat nalika nu bogana maot. Contona, aranjeunna masihan hiji fiduciary (sapertos agén real estate, wali, atawa agén dina surat kuasa) hak pikeun ngatur aset digital batur lamun maranéhna geus boga hak pikeun ngatur aset nyata jalma éta. Hukum sapertos kitu terus mekar, sareng tiasa rupa-rupa ti nagara bagian ka nagara di AS

Kalayan éta dina pikiran, teu aya anu ditawarkeun dina tulisan ieu mangrupikeun nasihat hukum, atanapi henteu kedah ditafsirkeun sapertos kitu. Pikeun naséhat hukum, anjeun tiasa sareng kedah milarian naséhat ti pengacara perumahan anjeun ngeunaan pendekatan anu pangsaéna pikeun anjeun sareng undang-undang di daérah anjeun. Nanging, anggap tulisan ieu mangrupikeun daptar pariksa anu tiasa ngabantosan anjeun dina perencanaan perumahan.

Abdi ngarepkeun tulisan ieu bakal muka panon anjeun kana nilai digital anu anjeun kedah terangkeun, nyata sareng séntiméntal, sareng ngabantosan anjeun nyiapkeun harta anjeun pikeun naon anu anjeun pikahoyong.

Naon aset digital dina wasiat?

Jawaban anu pangsaéna pikeun patarosan ieu bakal datang ti panaséhat hukum anjeun. Nanging, pikeun tujuan diskusi, aset digital mangrupikeun téks atanapi média dina bentuk digital anu ngagaduhan nilai sareng nawiskeun hak pikeun ngagunakeunana.

Pikeun ngararangkay dina istilah sapopoé, hayu urang tingali sababaraha conto aset digital di dunya anu langsung aya dina pikiran. Aranjeunna kalebet tapi henteu dugi ka:

  • Perpustakaan poto
  • perpustakaan eBook
  • pilem digital
  • musik digital
  • Mata uang digital, sapertos bitcoin
  • mil hawa
  • titik hotél

Nanging, aset digital tiasa gampang dilegakeun ka kalebet langkung jauh:

  • Ngalanggan jasa streaming sareng publikasi online
  • Akun kaulinan online-sareng barang-barang dina kaulinan anu aya hubunganana sareng aranjeunna
  • Mata Artos disimpen dina platform pamayaran online
  • Etalase online, sapertos eBay, Etsy, atanapi situs wéb bisnis
  • Ngaran domain ramatloka, boh dipaké atawa spekulatif diayakeun pikeun dijual deui engké
  • Dokumén disimpen dina panyimpenan awan, sapertos dokumén kauangan sareng panalungtikan karuhun

Sareng ngeunaan harta anjeun, anjeun ogé tiasa nganggap:

  • Perbankan online sareng rekening kauangan
  • akun e-mail
  • Ruang obrolan sareng papan pesen pikeun kapentingan sareng hobi anjeun
  • Akun médis sareng asuransi
  • Blog
  • akun utiliti
  • Sareng akun anu sami anu tiasa ngabantosan pelaksana anjeun ngatur harta anjeun

Éta cukup daptar, sareng éta ogé henteu lengkep lengkep.

Mimitian ku inventaris aset digital anjeun

Prosés nyetél aset digital anjeun dimimitian sapertos aspék tata estate anu sanés, ku daptar sadaya aset digital sareng akun anu anjeun gaduh. Ti dinya, anjeun tiasa ningali naon anu anjeun gaduh sareng naon anu anjeun hoyong bagikeun-sareng naon anu anjeun tiasa disebarkeun. Kanyataanna, lamun datang ka digital, aya sababaraha hal nu teu bisa bener nyebutkeun. Hayu urang nempo leuwih deukeut.

Aset digital naon anu anjeun tiasa dugikeun ku wasiat anjeun?

Sacara umum, aset digital anu anjeun gaduh tiasa diwariskeun. “Milik” mangrupikeun kecap konci di dieu. Seueur barang digital anu urang milik saleresna dilisensikeun ka kami, anu henteu tiasa ditransfer. Langkung seueur ngeunaan éta salajengna, tapi conto-conto hal anu anjeun tiasa transfer kalebet:

  • Dana disimpen dina akun pamayaran online sapertos PayPal atanapi Venmo.
  • Dana alatan anjeun ngaliwatan toko online nu Anjeun ngatur.
  • Cryptocurrency, kawas bitcoin.
  • Musik digital anu anjeun mésér sareng gaduh.

Parios sareng panaséhat hukum anjeun pikeun mastikeun yén anjeun nuturkeun hurup hukum di daérah anjeun, sareng tingali ogé perjanjian lisénsi anu anjeun gaduh pikeun hal-hal sapertos nami domain internét sareng mil maskapai anu anjeun tiasa tahan pikeun nangtukeun naha éta tiasa ditransfer.

Naon aset digital anu henteu tiasa ditransfer ngaliwatan wasiat anjeun?

Ieu topik penting. Sakumaha anu kacatet di luhur, sababaraha akun anu anjeun gaduh ngan ukur dilisensikeun ka anjeun sareng anjeun nyalira. Ku kituna, aranjeunna moal mindahkeun. Dua conto pangbadagna nyaéta média sosial sareng akun email. Ieu tiasa gaduh akibat anu serius upami anjeun henteu masihan petunjuk khusus ngeunaan kumaha akunna kedah diatur saatos maot anjeun.

Salaku conto, naha anjeun hoyong propil média sosial anjeun tetep online salaku peringatan atanapi anjeun badé nutupna? Catet yén platform média sosial anu béda gaduh kawijakan anu béda pikeun nanganan akun pangguna anu maot. Contona, Facebook ngamungkinkeun kreasi akun memorable nu ngidinan babaturan sareng kulawarga neruskeun babagi kenangan. Kabijakan rupa-rupa, janten parios sareng platform média sosial anu anjeun pikahoyong pikeun spésifikna.

Kitu ogé, naha pelaksana anjeun peryogi aksés ka akun email anjeun pikeun nanganan masalah perkebunan? Sareng kumaha upami aksés kana akun online pikeun mayar tagihan sareng tungtungna nutup akun éta? Sadayana, ieu mangrupikeun titik pikeun diskusi sareng pengacara perumahan anu berpengalaman anu terang undang-undang di daérah anjeun.

Hal anu sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta langganan kana akun streaming ogé henteu tiasa ditransfer. Seringna, eBook sareng publikasi digital anu anjeun gaduh ngan ukur dilisensikeun ka anjeun salaku pamilik tunggal sareng henteu tiasa ditransfer. Sakali deui, pariksa perjanjian anu aya hubunganana sareng hal-hal sapertos kieu sareng ngobrol sareng pengacara anjeun ngeunaan éta pikeun nangtoskeun naon anu tiasa sareng henteu tiasa dilakukeun ku éta.

Blog sareng komunitas online

Aspék séjén tina warisan digital anjeun nyaéta sora anjeun. Mun anjeun blogger atawa pamilon dina komunitas online, Anjeun meureun hoyong fiduciary atawa anggota kulawarga ninggalkeun pos pamitan. Ogé, dina kasus blog, Anjeun meureun hoyong nyetél sababaraha cara pikeun karya Anjeun tetep online atawa diarsipkeun dina sababaraha cara. Sakali deui, anjeun tiasa damel sareng pengacara anjeun pikeun masihan petunjuk khusus ngeunaan naon anu kedah dicarioskeun teras naon anu kudu dilakukeun sareng blog atanapi situs anu dimaksud.

Pasihan aksés ka pelaksana anjeun kana aset digital anjeun

Kuring gaduh conto kahirupan nyata naha ieu penting pisan. Babaturan kuring kaleungitan poto anjeunna sareng salakina kusabab disimpen dina akun panyimpen online anu anjeunna henteu tiasa diaksés. Sareng hanjakalna, perusahaan moal masihan anjeunna aksés saatosna. Ieu kajadian pisan sareng seueur akun sareng jasa online. Numutkeun hukum, sanaos almarhum tiasa gaduh akun panyimpen sareng média anu disimpen di dinya, perusahaan panyimpen awan gaduh server dimana média disimpen. Kasusah poténsial di dieu nyaéta panyadia ladénan online tiasa ningali masihan wawakil pribadi anjeun aksés kana akun anjeun salaku palanggaran kabijakan privasi atanapi perjanjian pangguna.

Salah sahiji cara pikeun nyegah patah hati sapertos kieu nyaéta ngabahas masihan aksés ka pelaksana kana akun anjeun. Ieu tiasa disayogikeun ku daptar akun, nami pangguna, sareng kecap akses anu disimpen dina surat anu disegel sareng wasiat anjeun, sareng petunjuk anu ngajelaskeun kahoyong anjeun. Ieu penting: wasiat mangrupikeun catetan umum saatos anjeun maot. Anjeun teu hoyong inpormasi sapertos nami pangguna sareng kecap konci anu aya. Sakali deui, anjeun tiasa ngabahas pilihan sapertos kieu sareng pengacara anjeun.

Jaga aset digital anjeun

Hiji hal anu anjeun tiasa laksanakeun ayeuna anu tiasa ngajagi aset digital anjeun pikeun jangka panjang nyaéta ngadopsi panyalindungan kaamanan komprehensif. Leuwih ti hiji antipirus, Kaamanan Komprehensif bisa ngajaga file berharga jeung penting aman ku enkripsi, panangan sadaya akun online Anjeun sareng kecap akses kuat, sarta ogé ngajaga idéntitas anjeun. Fitur sapertos ieu bakal ngabantosan anjeun mastikeun yén warisan digital anjeun aman.

Jieun rencana

Nalika kuring ngungkabkeun ideu warisan digital sareng réréncangan, lampu hurung dina sirahna. “Tangtosna, éta ngajadikeun rasa sampurna.” Gampang pisan pikeun nganggap hal-hal digital urang, sigana ku cara anu henteu urang lakukeun ku barang-barang fisik urang. Tapi sakumaha anu anjeun tingali, aya kasempetan anu saé pikeun anjeun gaduh warisan digital pikeun diwariskeun. Ku netepkeun ayeuna, anjeun tiasa mastikeun yén kahayang anjeun diturutan, sareng kuring ngarepkeun Daptar pariksa ieu ngabantosan anjeun ngamimitian.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Perencanaan #Perumahan #Digital #Naon #anu #kudu #dilakukeun #sareng #Aset #Digital #anjeun