Tina ngaleungitkeun sababaraha salinan dugi ka mupus téténggér anu kaleuleuwihan, ieu mangrupikeun lima tip pikeun ngahindarkeun panyimpen cyber.

Pembersih musim semi nyayogikeun kasempetan anu sampurna pikeun ngahias bumi fisik sareng digital anjeun. Bari clutter digital daun euweuh footprints fisik, éta undoubtedly bisa nyandak up spasi mental signifikan. Lingkungan digital anu pabalatak tiasa nyababkeun setrés, ngahalangan produktivitas sareng ningkatkeun kerentanan kana ancaman siber.

Hadé pisan pikeun ngahindarkeun cyber hoarding sareng netepkeun rutinitas pikeun éfisién ngatur alat digital anjeun. Turutan tip ieu pikeun nyegerkeun bumi digital anjeun sareng ningkatkeun karaharjaan méntal anjeun.

Hapus duplikat file

Payil duplikat tiasa kalayan gampang mendakan jalan kana rohangan digital anjeun tanpa anjeun perhatikeun. Henteu merhatikeun nalika ngaunduh atanapi mindahkeun file dina komputer anjeun tiasa nyiptakeun kabingungan tina duplikat dokumén anu ngaganggu produktivitas anjeun sareng nyéépkeun rohangan panyimpen anu signifikan.

Janten proaktif sareng hapus salinan tambahan nalika anjeun mendakanana. Upami file penting, nyadangkeunana nganggo hard drive atanapi jasa panyimpen awan. Ngagunakeun alat kawas CCleaner bisa mantuan ngabereskeun sakeupeul file nu teu dihoyongkeun clogged desktop Anjeun tur ningkatkeun kinerja alat Anjeun.

Prun koropak anjeun

Nyegah koropak surelek anjeun tina tumpukan sapertos tumpukan piring kotor dina tilelep dapur anjeun. Ngajaga email anu paling relevan sareng akalna anu diajukeun sareng ditandaan tiasa mangpaat. Sanajan kitu, backlogs tina surelek can dibaca / sawaréh dibaca bisa jadi kahariwang-inducing sarta berpotensi bisa ninggalkeun informasi sénsitip dikubur tur diaksés ku hacker.

Pikeun ngahindarkeun hacking, hapus email lami sareng ékspor kantétan anu diperyogikeun kana hard drive atanapi awan. Sakumaha didadarkeun di urang pos saméméhna, Anggo struktur organisasi digital anyar anjeun pikeun nyiptakeun polder anu dilabélan pikeun nyortir email anu relevan. Sareng unduh aplikasi sapertos Pindah ka roll.me pikeun unsubscribe ti e-newsletter atanapi sales digests anjeun teu maca. Anu langkung penting, hapus akun email lami anu anjeun henteu anggo.

Pupus tetengger anu kaleuleuwihan

Pertimbangkeun nyieun sareng mupus situs wéb anu ditandaan sapertos anjeun ngalakukeun barang-barang dina lomari pangkeng anjeun. Upami anjeun henteu acan maca dina taun katukang, waktosna pikeun ngabuang. Upami anjeun ingkar kana téténggér salaku cara pikeun tetep dina situs wéb anu paling sering anjeun kunjungi, kamungkinan anjeun parantos ngumpulkeun sakumpulan situs anu henteu relevan deui sareng bersaing pikeun perhatian terbatas anjeun.

Apdet sareng hapus tetengger anjeun sacara teratur pikeun mastikeun aksés gancang sareng langkung seueur rohangan panyimpen. Nyetél wates standar bakal ngirangan overflow tetengger.

Scrub média sosial Anjeun

Ngabersihan akun média sosial anjeun ku mupus, unfollow, sareng unfriending bot média sosial atanapi jalma anu anjeun henteu berinteraksi deui. Sakali rengse, nyandak eta undak salajengna ku masang software ngawaskeun aman kayaning Avast Hiji Platinum.

Fitur ngawaskeun média sosial Avast One Platinum ngingetkeun pangguna kana kagiatan anu curiga dina Instagram, Twitter sareng Facebook sareng ngadeteksi sadayana tina kontén telenges dugi ka panipuan online anu tiasa nunjukkeun akun anu dikompromi. Sajaba ti éta, 24/7 rojongan teknis ahli sadia pikeun mantuan pamaké meunangkeun deui kadali akun maranéhanana gancang tur aman.

Nyingkirkeun sampah digital

Léngkah ahir dina proyék beberesih musim semi nyaéta ngaluarkeun sampah. Ieu ogé lumaku pikeun beberesih digital. Pertimbangkeun nyumbang, ngajual, atanapi ngadaur ulang telepon anu lami sareng ditinggalkeun, alat jaringan, printer, jsb. Tapi ke heula, inget kana mupus sadaya data anu aya tur turutan sagala tungtunan daur ulang nalika miceun alat digital Anjeun.

Wilujeng musim semi beberesih!

#Pembersihan #cinyusu #cyber #Ngabersihan #bumi #digital #anjeun