hoyong terang, panasaran sarta pohara mandiri. Ieu mangrupikeun tilu kecap anu aya dina pikiran nalika kuring nganggap budak kuring salaku rumaja sareng déwasa ngora. Ayeuna, ieu sadayana kualitas hébat tapi nalika Anjeun coba ngajarkeun murangkalih anjeun nganapigasi internét, kualitas ‘hébat’ ieu sering ngajantenkeun hal-hal langkung sesah!! Jenis panasaran hoyong mendakan sareng nalungtik – Anu pangalaman! Tapi ieu ogé ngajadikeun tugas urang salaku kolotna leuwih nangtang, utamana lamun datang ka ngajaga eta tina eusi pantes nu bisa kapanggih online.

Naon eusina teu pantes?

Singketna, eusi anu teu pantes nyaéta naon waé anu dipendakan ku anak anjeun dina internét anu aranjeunna ngaganggu atanapi anu henteu siap digedékeun. Bisa jadi hiji gambar, video atawa téks tulisan anu karasa tur upsetting. Nya, ieu tiasa kajantenan teu kahaja tapi ogé ngahaja.

Seueur urang langsung mikiran bahan eksplisit séksual nalika urang mikirkeun eusi anu teu pantes, tapi hanjakalna aya deui. Ieu ogé bisa ngawengku bahan nu promotes extremism atawa terorisme, gambar telenges atawa salinan, situs atawa tulisan hate atawa karasa, sarta informasi palsu atawa nyasabkeun.

Sabaraha Barudak Australia Anu Kakeunaan?

Sakumaha anjeun tiasa bayangkeun, sesah milarian data anu akurat ngeunaan sabaraha murangkalih anu kakeunaan eusi anu teu pantes. Loba barudak anu horéam ngaku naon maranéhna nempo, ngarasa isin, atawa teuing distressed ngalaporkeun pangalaman maranéhanana. Janten, kamungkinan yén statistik saleresna langkung luhur tibatan data anu dilaporkeun. Panaliti anu dilakukeun ku Kantor eSafety kami nunjukeun yen mayoritas barudak Australia umur 12 nepi ka 17 geus katempo eusi pantes. Ieu detilna:

  • 57% geus katempo kekerasan nyata yén maranéhna kapanggih disturbing
  • Ampir 50% barudak umur 9 nepi ka 16 taun remen kakeunaan gambar seksual.
  • 33% geus nempo gambar atawa video nu ngamajukeun terorisme

Naon anu anjeun tiasa laksanakeun Pikeun Ngaleutikan Nempoan Eusi Anu Teu Patuh Anak anjeun?

Éta dilawan nu bakal ningali hal pantes online? Kuring miharep kuring bisa ngajawab euweuh, tapi kanyataanana éta dina sababaraha tahap barudak anjeun meureun bakal ningali hiji hal nu maranéhna manggihan ngabingungkeun atawa upsetting. Janten, kaulinan kolot di dieu nyaéta pikeun mastikeun ieu kajantenan telat-gancang sareng aranjeunna siap pikeun nungkulanana. Ieu dimana kuring nyarankeun anjeun nempatkeun énergi anjeun pikeun ngajantenkeun ieu:

1. Nyetél Aturan Ground

Abdi kipas ageung tina perjanjian téknologi kulawarga anu ngagariskeun ekspektasi anjeun pikeun paripolah online barudak anjeun sareng ‘aturan papacangan’ kulawarga. Ieu kedah saluyu sareng umur, tapi upami murangkalih anjeun cukup ngora, punten kalebet daptar situs anu tiasa didatangan, aplikasi anu tiasa diunduh, sareng inpormasi anu aranjeunna tiasa bagikeun – henteu aya inpormasi anu tiasa diidentipikasi sacara pribadi. Kuring ogé bakal kaasup aturan ngeunaan pamakéan alat – euweuh alat di pangkeng sapeuting!! Tempo pos kuring Ieuh anu bakal nulungan anjeun ngaropea deal pikeun kulawarga anjeun.

Perjangjian anu jelas sareng rinci hartosna unggal anggota kulawarga gaduh aturan anu jelas anu bakal ngajaga aranjeunna aman. Jigana ngabagikeun ‘naha’ sareng murangkalih kuring penting pisan – pikeun mastikeun yén aranjeunna terang yén anjeun aya di dieu pikeun, ngajaga aranjeunna aman sareng nyetél pikeun pangalaman online anu positif.

2. Komunikasi Sacara Rutin, Buka jeung Tenang

Jieun unggal usaha pikeun nyieun lingkungan imah dimana barudak anjeun ngarasa nyaman ngobrol jeung babagi ngeunaan sagala aspek kahirupan maranéhanana tanpa judgment. Sakali anjeun gaduh éta, anjeun bakal tiasa gaduh paguneman rutin anu bakal ngabantosan aranjeunna langkung ngartos dunya online sareng anu paling penting, jaga aranjeunna aman! Tujuanana di dieu nyaéta pikeun gaduh paguneman dua arah anu asli tanpa ngajantenkeun aranjeunna sapertos nuju diajar. Salaku conto, anjeun tiasa ngajelaskeun yén naon waé anu aranjeunna bagikeun sacara online bakal nyiptakeun ‘tapak digital’ sorangan, janten aranjeunna kedah ati-ati kumaha kalakuanana. Anjeun ogé tiasa ngajelaskeun ka aranjeunna ngeunaan bahaya nyebarkeun rumor online atanapi ngabagi poto atanapi guyonan anu nyeri.

Sareng upami anak anjeun terang yén anjeunna tiasa ngobrol sareng anjeun ngeunaan naon waé sareng anjeun moal kaleuleuwihi, aranjeunna bakal langkung dipikaresep pikeun nyarioskeun ka anjeun upami aranjeunna ningali dina internét anu matak hariwang. Ayeuna, urang sadayana ngarepkeun éta henteu kajantenan, tapi urang sadayana hoyong tiasa ngabantosan murangkalih pikeun ngatasi tantangan upami sareng iraha waé.

3. Pertimbangkeun Parental Controls

Kadali parental tiasa janten alat anu mangpaat anu ngamungkinkeun anjeun ngawas sareng ngatur naon anu katingali sareng laksanakeun ku anak anjeun online. Tangtosna, ngagunakeun kadali parental sanes solusi anu teu gampang – anjeun tetep kedah waspada sareng investasi, tapi éta tiasa janten hal anu saé. Ieu naon anu kuring resep:

  • Maranéhanana bisa Blok anak anjeun ngaksés situs wéb atanapi aplikasi – contona nganggo kaméra atanapi mésér barang
  • Maranéhanana bisa Nyaring miceun eusi nu teu pantes, contona eusi seksual, eusi nu promotes ngarugikeun diri, kekerasan, judi atawa rasisme
  • Maranéhanana bisa monitor waktos online anak anjeun sareng nyayogikeun laporan ngeunaan situs anu didatangan, aplikasi anu aranjeunna anggo, sareng frékuénsi sareng waktos anu aranjeunna nyéépkeun dina unggal situs.
  • Maranéhanana bisa ngatur wates waktu sareng blokir aksés anak anjeun saatos waktos anu ditangtukeun

Tempo inpo nu leuwih lengkep tentang McAfee kadali parental Ieuh.

4. Paké Search Engine Child-Friendly

Salaku urang sadaya terang, euweuh wates pikeun manggihan hal online. Jadi, jalma ngora panasaran boga loba kasempetan pikeun meunangkeun jawaban kana patarosan maranéhanana. Nanging, ieu sanés idéal upami anak anjeun henteu ngagaduhan umur atanapi pangalaman pikeun ngadukung anjeun. Ku kituna, hayu atuh ngenalkeun anjeun sababaraha mesin pencari ramah-nak anu bakal mastikeun aya wates cageur pikeun pikiran panasaran!

Anaking

Ieu mangrupikeun mesin pencari anu dirancang pikeun nyayogikeun hasil anu aman pikeun murangkalih sahingga ngan ukur ngabalikeun sajumlah hasil anu terbatas – sampurna! Eta geus dirancang pikeun meungpeuk kecap sumpah palapa jeung basa ‘kasar’ tapi a Média akal sehat percobaan kapanggih yén sababaraha eusi telenges bisa dihasilkeun maké éta.

pilarian barudak

Mesin pencari ieu nganggo parangkat lunak panyaring anu ketat Google pikeun ngahasilkeun hasil anu énggal tanpa résiko anu teu pantes. Sistem panyaring kecap konci canggihna ngawaskeun éjahan sareng modifikasi alternatif anu saé pikeun jalma ngora!

anakRex

Ogé ngagunakeun SafeSearch Google, KidRex ngamajukeun halaman anu ramah-budak dina hasil na. Éta ogé gaduh pangkalan data tambahan tina kecap konci sareng situs anu teu pantes sareng meungpeuk hasil média sosial. Saé pisan!

Nanging, upami anjeun ngan ukur hoyong lengket sareng Google sareng ngaktifkeunana SafeSearch saringan, anjeun pasti tiasa. Émut, anjeun kedah ngaktipkeun dina unggal alat anu tiasa dianggo ku anak anjeun – kalebet teleponna!

4. Janten kabuka sarta jadi conto hébat

Sabaraha sering anjeun ngadangu diri nyarios atanapi ngalakukeun hal anu dilakukeun ku ibu anjeun? Kuring ngalakukeun eta sadaya waktu! Kolot urang mangrupikeun pangaruh panggedéna sareng panutan anu paling ageung. Ieu ogé lumaku pikeun cara urang berinteraksi sareng téknologi. Pastikeun murangkalih anjeun ningali anjeun ngaraosan waktos bébas téknologi, supados aranjeunna ‘normalisasi’. Ninggalkeun telepon anjeun di bumi nalika anjeun leumpang anjing, henteu pernah nempatkeun telepon anjeun dina méja makan sareng teras-terasan hurungkeun telepon anjeun, ulah ngaganggu nalika ngobrol sareng murangkalih anjeun. Kirang waktos kanggo téknologi hartosna langkung seueur waktos pikeun hubungan manusa nyata.

Janten kabuka ogé cara anu penting pikeun ngajagaan barudak anjeun. Nyatana, langkung kabuka sareng komunikatif anjeun sareng murangkalih anjeun, kirang alesan aranjeunna kedah ngalakukeun ‘panalungtikan’ online sorangan. Janten, upami anjeun nyiptakeun lingkungan anu nyarioskeun ngeunaan pubertas, parobahan hormonal sareng hubungan rumaja normal, aranjeunna sigana henteu kedah milarian jawaban dina Google – sareng résiko ningali eusi anu teu pantes.

Janten, upami anjeun gaduh grup tweens atanapi rumaja panasaran, maka kuring ngirim anjeun anu pangsaéna. Éta sanés tugas anu gampang pikeun ngajagi aranjeunna tina eusi anu langkung nangtang anu ditawarkeun ku internét. Tapi sanggeus kaluar ti sisi séjén – sarta salamet – abdi tiasa assure yén anjeun leuwih proaktif, nu bakal gampang lalampahan.

Sing salamet!!

Alex XX

PS Upami anjeun mikir ngeunaan kadali parental, tong hilap ngaktifkeunana dina jasa streaming anjeun ogé. Netflix, Amazon Perdana Jeung Booth sadayana nawiskeun kadali parental anu tiasa ngawates eusi anu tiasa ditingali ku budak anjeun. Ieu pasti patut usaha.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Lima #Cara #Ngajagi #Barudak #Anjeun #Tina #Eusi #Online #Teu #Patuh