Ditulis ku: Christy Penjahat jeung Oliver Devane

Soccer (atanapi Soccer sakumaha anu urang sebut di AS) nyaéta olahraga anu pang populerna di dunya, kalayan langkung ti 3,5 milyar fans sadunya. Dina 20 Nopémberth, Piala Dunya lalaki dimimitian (pun intended) di Qatar. Ieu acara, turnamén anu dimaénkeun ku 32 tim nasional unggal opat taun, nangtukeun juara dunya olahraga. Éta ogé bakal janten salah sahiji acara olahraga anu paling ditonton sahenteuna sahenteuna opat taun ka pengker (saprak Piala Dunia sateuacana).

Kajadian tingkat popularitas sareng minat ieu ogé narik scammers sareng penjahat siber anu hoyong ngamangpaatkeun pikagumbiraeun para peminat. Ieu kumaha cara ningali panipuan ieu sareng tetep bébas pinalti salami turnamen taun ieu.

Piala anyar, saha ieu?

tipu daya mangrupakeun alat anu cybercriminals geus ngagunakeun pikeun taun ayeuna. Kalolobaan urang wawuh jeung tanda ngabejaan – kecap salah eja, grammar goréng, sarta ngirim surelek nu alamat surélék teu asup akal atawa nu nomer telepon teu kanyahoan. Tapi pikagumbiraeun jeung antisipasi bisa awan judgment urang. Naon kipas bal anu henteu kagoda pikeun meunang perjalanan gratis pikeun ningali tim asal na ilubiung dina turnamen pamungkas? Penjahat siber bet yén pikagumbiraeun ieu bakal ngémutan penilaian fans, nyababkeun aranjeunna ngaklik tautan jahat anu tungtungna ngaunduh malware atanapi maok inpormasi pribadi.

Penting pikeun sadar yén pesen ieu tiasa ngalangkungan sababaraha saluran, kalebet email, pesen téks (ogé katelah smishing) sareng saluran olahtalatah sanés sapertos WhatsApp sareng Telegram. Henteu paduli sumberna, penting pikeun tetep waspada sareng mikir sakedap sateuacan ngaklik tautan atanapi nyayogikeun inpormasi pribadi atanapi perbankan.

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal phishing sareng cara milarian phisher, tingali “Naon Phishing?” blog.

Duit nyata pikeun tiket palsu

Dumasarkeun kana AksiFraud, pusat pelaporan cybercrime sareng panipuan nasional Inggris, rébuan jalma janten korban panipuan tikét dina taun 2019 — sareng éta ngan ukur di Inggris. Penipuan tikét nyaéta nalika aya anu ngémbarkeun tikét pikeun dijual, biasana ngalangkungan halaman wéb atanapi papan pesen, ngumpulkeun pamayaran teras ngaleungit, tanpa anu mésér kantos nampi tikét.

Piala Dunia mangrupikeun target utama (sareng lumayan) pikeun jinis panipuan ieu, kalayan fans daék mayar rébuan dolar pikeun ningali timna bersaing. Kasempetan kalolobaan jalma gaduh tikét anu kuat (atanapi dompét digital) ayeuna, tapi upami anjeun badé nyobian perjalanan menit terakhir, waspada kana panipuan ieu sareng pastikeun anjeun nganggo calo tikét anu sah sareng terhormat. . Pikeun leres-leres aman, lengket sareng calo tikét anu terkenal sareng anu nawiskeun panyalindungan konsumen. Perhatikeun ogé situs anu henteu nampi kartu debit atanapi kiridit sareng ngan ukur nampi pangmayaran dina bitcoin atanapi transfer kawat sapertos anu aya dina situs tikét palsu di handap ieu:

Kotak beureum di sisi katuhu gambar nunjukkeun yén situs tiket nampi pamayaran via Bitcoin.

Bandéra beureum sanésna anu kedah diperhatoskeun nyaéta situs wéb anu naroskeun anjeun ngahubungi aranjeunna pikeun mayar sareng hiji-hijina inpormasi kontak nyaéta via WhatsApp.

Streaming pertandingan

Hayu urang realistis – lolobana urang kudu puas nonton Piala Dunya ti kanyamanan di imah urang sorangan, atawa pub di jalan. Upami anjeun ningali turnamén online, pastikeun anjeun nganggo jasa streaming anu sah. Google gancang tina “Siaran Resmi Piala Dunia FIFA 2022” sareng nagara anjeun bakal masihan anjeun inpormasi anu anjeun peryogikeun pikeun nonton acara kalayan aman ngaliwatan saluran resmi. Situs FIFA sorangan oge sumber alus inpormasi.

Situs streaming ilegal biasana ngandung iklan anu nipu sareng malware anu tiasa ngarugikeun anjeun alat.

Tong dibawa ka bank

Di nagara atanapi daérah dimana tohan olahraga sah, Piala Dunia 2022 diperkirakeun ningali paningkatan kagiatan. Henteu aya kakurangan tina hal-hal anu kedah ditaroskeun, ti mimiti kameunangan/kaleungitan saderhana dugi ka menit anu pasti bakal dicitak ku pamuter khusus. Sagalana tunduk kana tohan.

Salaku kalawan conto urang saméméhna, kanaékan sah judi ieu mawa kanaékan aktivitas curang. Penipuan tohan online sering dimimitian nalika pangguna diarahkeun atanapi milarian situs judi sareng ditungtungan dina situs curang. Saatos nempatkeun hiji alungan jeung meunang, pamaké nyadar yén sanajan maranéhna bisa geus “meunang” duit, aranjeunna moal bisa mundur tur malah kadang dipenta pikeun deposit leuwih duit pikeun make winnings sadia, komo lajeng, aranjeunna tetep moal. Nepi ka tungtun taun prosés ieu, bettors geus leungit kabeh duit awal maranéhanana (sarta engké sababaraha, berpotensi) kitu ogé informasi pribadi wae aranjeunna dibagikeun dina loka.

Sapertos panipuan anu sanés, pangguna kedah waspada kana situs-situs anu katingalina rurusuhan atanapi pinuh ku kasalahan. Anjeun pangalusna alungan (enya, deui, pun) nyaéta néangan hiji layanan online ngadegkeun anu disatujuan ku kaayaan anjeun atanapi komisi kaulinan wewengkon urang. Tungtungna, maca print rupa ngeunaan insentif atawa bonus sok mangrupakeun ide nu sae. Upami aya anu saé teuing janten leres, langkung saé pariksa deui.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep tentang kumaha carana maen judi online aman, sarta pikeun detil ngeunaan kumaha legalized tohan online jalan di AS, Parios blog urang ngeunaan topik ieu.

Tetep Sambungan Éta Aman

Ngagunakeun sambungan Wi-Fi umum bébas picilakaeun. Data pangguna dina jaringan ieu henteu dijagi, ngajantenkeun aranjeunna rentan ka penjahat cyber. Naha anjeun iinditan ka Qatar pikeun lalajo kaulinan atawa nyekel eta kalawan babaturan di pub favorit anjeun, lamun disambungkeun ka sambungan Wi-Fi umum, pastikeun anjeun ngagunakeun sambungan dipercaya. sambungan VPN.

Masihan cheaters kartu beureum lempeng dina Piala Dunya ieu

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal scams, mangga buka kami kaca atikan scam. Muga kalayan tips ieu anjeun bisa ngarasakeun sarta ilubiung dina sababaraha pikagumbiraeun tina Piala Dunya, barina ogé, fun mangrupakeun gawang!


#Entong #Kajebak #Offside #Sareng #Penipuan #Piala #Dunia #Ieu