Manusa luar biasa dina katabahanana. Saluareun kamampuan urang pikeun ngawangun sareng tumuwuh peradaban, urang gaduh ciri anu kirang kahartos tapi sami pentingna – nyaéta kamampuan pikeun nipu diri urang sorangan. Implikasi alam ieu lega tur rupa-rupa, sakapeung manifesting dina kabiasaan sigana irasional, kayaning underestimating resiko dina widang cybersecurity.

Psikologi ngajalajah faktor anu ngabédakeun manusa tina spésiés séjén di planét urang – nyaéta alesan. Cara urang ngarasa dunya sabudeureun urang jeung cara urang meta, sadar atawa teu sadar, ditangtukeun ku pikiran urang. Sanajan kitu, lamun datang ka assessment resiko, brains urang mindeng jadi korban watesan maranéhanana. Éta kacenderungan bawaan urang pikeun ngaremehkeun ancaman anu laun-laun muncul, ngagentos hiji résiko pikeun anu sanés, atanapi kajebak dina ilusi kontrol anu nunjukkeun daya tahan urang dina teu malire kanyataan anu parah. Ieu lumaku pikeun lingkungan digital ayeuna sareng pendekatan urang pikeun cybersecurity.

Cybersecurity: Bahaya salah ngitung résiko

Kacenderungan psikologis ieu gaduh dampak anu signifikan dina dunya cybersecurity. Karyawan mindeng menerkeun kabiasaan picilakaeun kawas ngaklik on Tumbu kanyahoan atawa surelek atanapi ignoring parasaan Gut maranéhna lamun hal karasaeun curiga. Profesional cybersecurity tiasa gaduh kapercayaan teuing kana kamampuan sorangan pikeun nanganan ancaman salajengna, tinimbang milarian bantosan ti pihak katilu anu berpotensi gaduh pangalaman langkung. Pace slow breaches nyieun headline nyiptakeun ilusi yén urang kebal kana breach salajengna, sarta sanajan urang terus mungkir eta, résiko terus ningkat tanpa urang sadar.

Data survey nyadiakeun sababaraha wawasan pikahariwangeun. Numutkeun kana panilitian McAfee diantara konsumen Amérika, 71% tina umur 18-34 percaya yén datana langkung aman ayeuna tibatan sataun katukang. Kitu ogé, 65% jalma umur 35-54 satuju. Ieu kontras pisan sareng ancaman anu ngembang pesat di alam maya urang, sapertos kanyataan yén sapuluh taun ka pengker, McAfee Labs niténan 25 ancaman énggal unggal dinten, sedengkeun ayeuna urang nyanghareupan langkung ti 400,000 ancaman énggal unggal dinten!

Ngagali langkung jero: Laporan McAfee Labs Ngungkabkeun Ancaman COVID-19 Panganyarna sareng Lonjakan Malware

Balukar tina Exaggerating

Sanaos sadar kana bahaya anu ngembang di alam maya, para konsumen sering overestimate kamampuan pikeun ngabéla tina ancaman ieu. Overconfidence gandeng jeung timer tipu daya nampilkeun kasempetan idéal pikeun aktor ancaman pikeun ngamangpaatkeun kerentanan maranéhanana. Korban, boh konsumen sareng profésional cybersecurity, teu sadar ngiklankeun diri salaku target anu gampang pikeun serangan cyber salajengna.

Untungna, aya solusi pikeun masalah ieu. Sanaos henteu réalistis pikeun ngaleungitkeun kacenderungan bawaan urang pikeun nipu diri, urang pasti tiasa ngatasi éta ngaliwatan dialog kabuka sareng diskusi konstruktif ngeunaan kacenderungan urang pikeun salah ngitung résiko. Ku ngalakukeun ieu, urang bisa ngarampas pakarang musuh, nyata ngurangan arsenal maranéhanana, sarta ngurangan ancaman.

Tip McAfee Pro: Éta sadayana dimimitian ku kasadaran diri. Urang ngan ukur tiasa ngarampas pakarang musuh-musuh ieu – dina kontéks ieu peretas – upami urang terang ancaman cybersecurity panganyarna anu tiasa nyanghareupan urang. Panggihan leuwih seueur ngeunaan panganyarna warta kaamanan cyber di McAfee.

Bacaan Salajengna ngeunaan Persépsi Risk Cybersecurity

Upami anjeun hoyong langkung seueur ngeunaan persepsi résiko cybersecurity, pertimbangkeun maca buku anu disebut “The Second Economy: The Race for Trust, Treasure and Time in the Cybersecurity War.” Buku ieu langkung jero kana pajeulitna cybersecurity, ngajelaskeun sacara rinci seluk beluk nganapigasi lingkungan ancaman cyber sareng kumaha cara ngajagaan diri sacara efektif.

Salaku tambahan, McAfee parantos ngembangkeun strategi holistik pikeun ngajantenkeun pangalaman diajar cybersecurity janten perjalanan anu informatif. Sumberdaya kami kalebet koleksi blog anu rupa-rupa, laporan anu mencerahkan, sareng pituduh anu ajar. Bahan ieu didamel sacara saksama pikeun nyayogikeun seueur inpormasi ngeunaan cara ngurus kahirupan online anjeun.

Psikologi tina tipu daya

Otak manusa geus kabel ngaliwatan rébuan taun évolusi pikeun ngajaga urang tina ancaman jeung mastikeun survival urang. Hanjakal, kusabab mékanisme “perlindungan” ieu, urang mindeng deceived ngeunaan realitas resiko. tipu daya ieu teu ngahaja tapi mangrupakeun hasil tina biases kognitif, nu tendencies ingrained nu mangaruhan judgment urang jeung nyieun kaputusan.

Rupa-rupa bias kognitif dimaénkeun nalika ngevaluasi résiko. Contona, ‘optimisme bias’ ngajadikeun urang yakin yén urang kirang rentan kana hasil négatip ti jalma séjén. ‘Bias Konfirmasi’ nyorong urang pikeun napsirkeun inpormasi dina cara anu ngesahkeun kapercayaan urang anu tos aya. Dina bentang cybersecurity, bias ieu tiasa nyorong urang pikeun nganggap remeh ancaman sareng overestimate kamampuan urang pikeun ngatasina.

Optimisme bias, contona, bisa ngakibatkeun individu jeung organisasi jadi overly optimistis ngeunaan sikep cybersecurity maranéhanana. Bias ieu tiasa nyababkeun aranjeunna percanten yén aranjeunna langkung dipikaresep tibatan batur ngalaman ngalanggar kaamanan, sanaos aranjeunna gaduh kerentanan anu sami atanapi sami. Ieu tiasa nyababkeun kurangna investasi dina ukuran kaamanan sareng kurangna kasiapan pikeun ancaman poténsial.

Samentara éta, bias konfirmasi bisa ngabalukarkeun professional cybersecurity mun selektif neangan tur napsirkeun informasi nu aligns jeung kapercayaan saméméhna maranéhanana ngeunaan kaamanan. Contona, upami hiji organisasi yakin yén téhnologi kaamanan nu tangtu mangrupakeun solusi pangalusna, maranéhna bisa teu sadar nyaring data nu contradicts pintonan ieu. Ieu tiasa nyababkeun ngalaksanakeun ukuran kaamanan anu teu efektif sareng rasa kaamanan palsu.

Ngenalkeun sareng ngungkulan bias ieu penting pisan dina widang cybersecurity pikeun mastikeun yén résiko ditaksir sacara akurat, sareng tindakan anu luyu dilaksanakeun pikeun ngajagaan data sareng sistem anu sénsitip. Profesional cybersecurity kedah narékahan pikeun ngajaga obyéktipitas, milarian rupa-rupa sudut pandang, sareng kalibet dina penilaian résiko sareng usaha mitigasi pikeun ngalawan bias ieu.

Ngatasi Kasalahan Ancaman Siber

Dibikeun kumaha bias kognitif internalisasi urang tiasa mangaruhan négatip kana penilaian résiko, penting pikeun nyandak usaha pikeun ngirangan kasalahan anu hasilna. Kahiji, urang kudu sadar yen pikiran urang rentan ka tipu daya sarta bisa mislead urang dina evaluating ancaman cyber. Ieu kalebet katerbukaan kana kritik sareng karep pikeun naroskeun asumsi urang ngeunaan cybersecurity.

Kadua, urang kedah ngabina budaya diajar sareng kasadaran ngeunaan cybersecurity. Program latihan rutin sareng bengkel tiasa ngabantosan individu ngartos ancaman poténsial sareng diajar kumaha cara ngalawanna sacara efektif. Kasadaran cybersecurity teu kudu lumangsung sakali; ieu kedah janten prosés anu terus-terusan. Tungtungna, nyoko pendekatan proaktif kana cybersecurity anu museurkeun kana nyegah ancaman tinimbang ngan ukur ngaréspon kana ancaman tiasa ngabantosan ngirangan résiko. Pendekatan ieu henteu ngan ukur nguatkeun pertahanan urang tapi ogé nguatkeun urang pikeun adaptasi sareng mekar dina dunya anu beuki nyambung, dimana kaamanan inpormasi urang penting pisan.

Ngagali langkung jero: Tingali Diri Anjeun Online – Lima Cara Gancang pikeun Janten Aman Online

Pikiran Pamungkas

Penipuan sareng daya tahan pikiran manusa mangrupikeun dua sisi tina koin anu sami. Sanaos hal-hal ieu nyumbang kana kasalametan sareng kasuksésan urang salaku spésiés, aranjeunna sakapeung tiasa nyababkeun urang sesat di daérah kompleks sapertos kaamanan maya. Ngenalkeun bias kognitif urang sareng damel pikeun ngungkulan éta tiasa ngabantosan urang langkung saé meunteun sareng ngaréspon ancaman cyber. Kalayan pendekatan proaktif kana cybersecurity sareng usaha anu terus-terusan pikeun ningkatkeun kasadaran, urang tiasa nyandak léngkah-léngkah ka arah alam maya anu langkung aman.

Kami ngajak anjeun pikeun ngajalajah subjek ieu langkung jauh ngaliwatan buku, “Ekonomi Kadua: Perlombaan pikeun Amanah, Harta, sareng Waktu dina Perang Cybersecurity.” Laporan ieu nyayogikeun pandangan komprehensif ngeunaan dunya cybersecurity anu kompleks sareng nawiskeun wawasan anu berharga pikeun sacara efektif nganapigasi lingkungan ancaman cyber. Alternatipna, anjeun ogé tiasa ngotéktak sumberdaya cybersecurity kami di McAfee.


#Cybersecurity #Salah #ngitung #Ancaman #Siber #Blog #McAfee