Pikeun seueur jalma, apdet smartphone Android mangrupikeun nyeri. Di hiji sisi, aranjeunna penting pikeun ngalereskeun bug sareng kerentanan bahaya dina telepon anjeun, bari ogé mawa fitur anyar anu mangpaat sareng dukungan pikeun téknologi panganyarna. Di sisi anu sanés, apdet sering ditunda, dipasang dina waktos anu paling parah, aranjeunna tiasa ngalambatkeun telepon anjeun, sareng dina kasus anu parah pisan nyababkeun leungitna data atanapi bahkan bata alat.

Hayu urang terang kumaha masang apdet Android anu leres pikeun nampi sagala kauntungan sareng tanpa kasangsaraan.

Rupa-rupa jinis apdet

“Masang apdet” tiasa ngarujuk kana lima skénario anu béda-béda gumantung kana naon anu leres-leres diropéa.

  1. Ngamutahirkeun aplikasi. Aplikasi individu dina alat diropéa sacara otomatis atanapi sacara manual via toko aplikasi (Google Play, Huawei AppGallery sareng anu sami). Ngamutahirkeun hiji aplikasi dina hal ieu jarang mangaruhan aplikasi sejenna sarta umumna boga dampak saeutik dina gadget.
  2. Ngamutahirkeun komponén Android. Pamekar Google parantos lami komitmen kana modularisasi, ku kituna seueur bagian tina sistem operasi (sapertos layar telepon atanapi panempo poto) dasarna mangrupikeun aplikasi anu misah. Sababaraha di antarana ogé ngundeur apdet ngaliwatan toko aplikasi; batur (sapertos Google Play Services) anu gaya-diropéa dina tingkat handap.
  3. Ngamutahirkeun ekstensi ti pabrik smartphone. Anu ngabédakeun smartphone Samsung, Oppo atanapi Xiaomi tina alat Android anu “murni” nyaéta ekstensi proprietary na, anu sering sacara radikal ngarobih penampilan sistem operasi sareng nganggo nami mewah sapertos OneUI atanapi ColorOS. Struktur internal sareng metode pembaruan rupa-rupa ti vendor ka anu ngajual – seueur anu nyobian ngamutahirkeun ekstensi waktos saluyu sareng sékrési apdet Android umum, tapi ieu sanés aturan anu kuat.
  4. Ngamutahirkeun Android sorangan. Google ngaluncurkeun apdet Android utama sataun sakali – nambihan hiji nomer versi utama – tapi perbaikan bug sareng apdet kaamanan muncul unggal bulan. Sanajan kitu, lolobana smartphone teu meunang versi panganyarna tina Android ti Google langsung: produsén model tangtu kudu mimiti nambahkeun komponén-tingkat low bener jeung ekstensi husus vendor, lajeng nawiskeun versi panganyarna tina Android ka pamaké. Ku alatan éta, pikeun sagala apdet Android, waktu ti peluncuran nepi ka kasadiaan dina smartphone lian ti Google Pixel atawa alat ngajalankeun AOSP (Android Open Source Project) bisa nyandak mana ti sabulan nepi ka … salawasna – gumantung kana speed produsén urang.
  5. Ngamutahirkeun komponén-tingkat low. Ieu ngandung harti bootloader, 4G / firmware chip Wi-Fi, supir jeung kawas. Sakumaha aturan, komponén ieu diropéa babarengan jeung sistem operasi, tapi maranéhna bisa meunang apdet sorangan lamun perlu. Barina ogé, jinis pembaruan ieu ngan ukur dikaluarkeun ku perusahaan anu ngadamel telepon anjeun.

Pembaruan tina dua jinis munggaran (bootloader, 4G / firmware chip Wi-Fi) sumping sacara otomatis atanapi kalayan pencét tombol dina toko aplikasi anu anjeun pikahoyong, sareng biasana ngan ukur sababaraha detik; batur butuh leuwih lila, merlukeun restarting smartphone, sarta saeutik leuwih rawan efek samping. Ieu ngandung harti yén anjeun kedah nyerep potensi niup.

Naon anu salah

Gangguan. Dina seueur alat pabrik, béwara ngeunaan pembaruan énggal muncul dina laci béwara sareng tetep aya. Kadang-kadang maranehna make layar pinuh sarta ménta instalasi saharita. Hiji ketok salah tur telepon anjeun geus narik dina gigabytes data – Allah nyaram lamun anjeun dina mode roaming.

Nyokot spasi telepon. Pembaruan kaamanan sareng perbaikan bug biasana sakedik, tapi vérsi énggal tina ekstensi vendor atanapi Android sorangan tiasa langkung ageung tibatan anu miheulaanna. Sareng ieu nyiptakeun masalah sorangan pikeun smartphone anggaran kalayan kapasitas panyimpen anu rendah.

Pasang apdet bug. Malah Google nyieun kasalahan. Salaku conto, pangguna anu ngamutahirkeun ka Android 12 ngalaman rupa-rupa masalah – tina sambungan jaringan anu teu stabil sareng tampilan kedip-kedip ka alat anu bata. Masalah anu sami kadang kajantenan sareng ekstensi vendor.

Leungitna data atawa fungsionalitas. Kajadian anu jarang tapi paling pikaresepeun nyaéta nalika, saatos pembaruan, sababaraha aplikasi lirén damel (upami, contona, aranjeunna tos lami teuing pikeun nampi apdet) atanapi data pangguna leungit.

Naha anjeun masih kedah ngamutahirkeun

Karentanan. Carita ngeunaan kumaha smartphone tiasa katépaan ku malware tanpa tindakan ti pangguna atanapi tanpa tanda-tanda yén aya anu salah sanés fiksi, tapi hasil tina ngamangpaatkeun bug bahaya dina Android sorangan sareng aplikasi anu dipasang. Kerentanan malah muncul dina modul sélulér atanapi Wi-Fi. Sareng upami anjeun nganggap “fiksi mata-mata” ieu henteu dianggo pikeun anjeun, ati-ati – penjahat siber bakal resep ngagunakeun jinis kerentanan ieu pikeun maok artos, kecap akses, sareng naon waé anu teu dikonci. Unggal apdet Android bulanan ngalereskeun sababaraha kerentanan serius sareng belasan atanapi dua kerentanan anu résiko-rendah.

Kutu. Tina paningkatan konsumsi daya sareng bocor mémori dugi ka masalah fokus kaméra, perbaikan bug anu aya hubunganana sareng komponén low-end, Android sorangan, sareng / atanapi ekstensi vendor ngajantenkeun pangalaman smartphone langkung pikaresepeun.

Kasaluyuan. Sanaos anjeun henteu resep hal-hal énggal, engké atanapi engké anjeun kedah ngapdet panyungsi anjeun, program sareng sistem operasi supados tiasa teras-terasan nganggo aplikasi online bahkan ngadatangan halaman wéb anu tangtu. Mangsa pangrojong pikeun vérsi parangkat lunak anu lami turun, sareng, contona, dina Chrome anu luntur pisan, seueur situs nolak dibuka kalayan leres.

tips Top pikeun apdet repot-gratis

Paké ngan sumber resmi. Ngundeur apdet ngan liwat toko aplikasi pikaresep Anjeun atawa setelan sistem smartphone Anjeun. Ulah install apdet ti ramatloka a iwal produsén nawarkeun euweuh cara séjén; Dina hal ieu, sakumaha di luhur, unduh apdet ngan tina situs resmi pabrik éta — henteu kantos tina agrégator, média warta, atanapi situs anu teu dipikanyaho.

Jieun cadangan. Android henteu nyadangkeun sadayana sacara otomatis, tapi anjeun tiasa nyetél unggah poto sareng dokumén ka Google Drive, sedengkeun kontak, almenak sareng sababaraha data sanésna dicadangkeun kana akun Google anjeun, sareng seueur aplikasi (contona, WhatsApp) parantos diwangun. – dina cadangan. Setel cadangan dina sadaya aplikasi upami mungkin, supados inpormasi penting disimpen dina awan unggal wengi. Upami anjeun henteu percanten ka awan pihak katilu, aya utilitas pikeun nyingkronkeun telepon anjeun sareng pangladén panyimpenan dina jaringan asal anjeun.

Optimalkeun ngundeur apdet. Jelajah setelan smartphone anjeun. Upami apdet tiasa disaluyukeun, pilih pikeun ngaunduhna wengi, upami Wi-Fi sareng listrik sayogi. Ku cara éta, unduhan apdet moal ngaganggu pagawéan anjeun siang-siang, nganggo data sélulér anjeun, atanapi boros batré anjeun. Upami teu aya setélan sapertos kitu, sareng béwara apdet sering sumping dina waktos anu henteu pas, anjeun résiko mareuman béwara atanapi mariksa apdet sacara otomatis. Dina hal ieu, anjeun kudu setel panginget biasa (contona, sabulan sakali dina sabtu minggu) pikeun mariksa apdet sacara manual ngaliwatan setelan alat. Hadé pisan mun éta milih hiji waktos instalasi mun anjeun bisa mampuh mareuman telepon bari.

Janten selektif. Upami éta sanés perbaikan kerentanan kritis, anjeun tiasa ngalambatkeun masangna – tapi tangtosna henteu lami; kumaha oge, antosan sababaraha poé nepi ka saminggu kedah rupa, bari mariksa panglawungan pikeun nempo lamun boga smartphone sarua aya masalah sareng apdet. Upami kitu, ieu bakal masihan waktos pikeun ratusan aranjeunna pikeun nyoarakeun keluhanna, sareng, upami anjeun untung, bakal aya waktos kanggo versi patched kaluar.

Nyingkirkeun hal-hal anu teu perlu. Piceun dokumén anu diunduh anu henteu diperyogikeun deui, mupus cache, mupus aplikasi anu henteu dianggo, sareng mindahkeun poto sareng pidéo ka awan ngabantosan seueur mémori smartphone sareng ngirangan kamungkinan masalah update. Saliwatan, aplikasi mobile urang pikeun Android hadir kalawan parabot beberesih junk mangpaat.

Apdet aplikasi sareng firmware nyalira. Pikeun ngagampangkeun ngalacak sumber masalah poténsial, ulah ngapdet aplikasi sareng firmware dina waktos anu sami: saatos ngapdet sistem operasi sareng ekstensi vendor, antosan sababaraha dinten sateuacan masang apdet aplikasi – deui, ngan upami teu aya kerentanan kritis. ngalereskeun.

Pasang Kaspersky Security & VPN dina alat Android anjeun. Aplikasi kami ngingetkeun sareng ngajagi anjeun tina kerentanan anu dipikanyaho, nyeken aplikasi anu diunduh pikeun virus, ngalereskeun setélan alat jahat, ngatur idin aplikasi, meungpeuk tautan jahat, sareng ngajaga data anjeun aman upami telepon anjeun leungit atanapi dipaling.


#Kumaha #carana #ngapdet #Android #tanpa #bug #leungitna #data #resiko #kaamanan #atawa #repot #séjén