*TW: Nyebutkeun Bunuh Diri

Gairah urang pikeun ngajagaan jalma henteu lirén dina kaamanan online. Urang paduli pisan ngeunaan jalma urang, kulawarga sareng babaturanana, sareng komunitas urang.

Pikeun mikawanoh Dunya Pencegahan Bunuh diri dina 10 Séptémber sareng ngabantosan normalisasi sareng nyorong paguneman ngeunaan kaséhatan méntal sapanjang taun, kami nembe ngayakeun diskusi sareng kolega McAfee sareng aktivis pencegahan bunuh diri sareng juragan The Jordan Legacy, Steve Phillip. Salila sési ieu, Steve ngabahas pangalaman bunuh diri pribadi na sareng naon anu anjeunna pelajari ti saprak ngadegkeun The Jordan Legacy dina hal nyiptakeun lingkungan anu terbuka sareng aman pikeun sadayana.

Ngabejaan urang saeutik ngeunaan The Jordan Legacy?

“Kuring ngadegkeun The Jordan Legacy dina 2020, saatos bunuh diri putra kuring anu umurna 34 taun, Yordania, dina bulan Désémber 2019. Éta mangrupikeun perusahaan nonprofit kadaptar Komunitas Minat (CIC), anu misina nyaéta pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan bunuh diri. , ngamimitian paguneman, mantuan ngarecah stigma sabudeureun topik ieu jeung paling importantly, kalibet masarakat jeung gaw pikeun ngabahas jeung ngaidentipikasi solusi praktis nu bakal nulungan nyegah bunuh diri.

Naha Poé Pencegahan Bunuh Diri Sedunia (WSPD) penting?

“#WSPD penting dina nyorot pembunuh pangbadagna lalaki sareng awéwé di handapeun umur 35. Numutkeun WHO, urang kaleungitan 700,000 urang sacara global pikeun bunuh diri unggal taun – éta hiji jalma unggal 45 detik. Rata-rata, unggal bunuh diri bakal mangaruhan 135 jalma séjén. Hartina, leuwih ti 95 juta jalma nu bunuh diri unggal taun! Sareng bari #WSPD mangrupikeun dinten anu penting pikeun disorot, penting pikeun urang ngakuan yén kasadaran bunuh diri kedah lumangsung 365 dinten dina sataun.

Naha aya stigma sakitar kaséhatan méntal sareng bunuh diri?

“Aya sababaraha alesan kunaon aya stigma sakitar kaséhatan méntal sareng bunuh diri. Sacara umum, ieu kusabab kurangna pamahaman sareng asumsi masarakat – sapertos jalma anu ngagaduhan gangguan kaséhatan méntal tiasa bahaya, teu tiasa dipercaya, atanapi teu tiasa padamelan. Kasang tukang budaya ogé maénkeun peran dina nyieun stigma – budaya tangtu nempo gering méntal sarta bunuh diri salaku tabu. Basa anu dianggo sakitar kaséhatan méntal sareng bunuh diri ogé tiasa ngahasilkeun stigma. Di Inggris, usaha bunuh diri dihukum di 1961, tapi istilah ‘bunuh diri’ masih sering dianggo sapertos bunuh diri atanapi narajang.

Kumaha urang tiasa ngabuka paguneman sareng ngadukung batur anu tiasa bajoang sareng kaséhatan méntal?

“Penting pikeun naroskeun ka jalma kumaha aranjeunna kalayan niat anu tulus ngadangukeun sareng ngartos jawabanana. Seuseueurna jalma anu berjuang sareng kaséhatan méntalna henteu merta hoyong anjeun ngalereskeunana, tapi aranjeunna hoyong ngarasa yén aranjeunna didangu. Naroskeun patarosan kabuka, sapertos ‘bejakeun ka kuring kumaha perasaan anjeun leres-leres?’, ‘jelaskeun ka kuring kumaha ieu mangaruhan anjeun?’, ‘bejakeun ka kuring, kumaha perasaan anjeun saatos ieu?”

Kumaha urang tiasa nyiptakeun harepan ngalangkungan tindakan – salaku anggota kulawarga, babaturan sareng kolega?

“Urang kedah janten masarakat anu langkung saé sareng langkung welas asih ku ngakuan yén sadayana, dina sababaraha waktos dina kahirupanna, tiasa bajoang sareng kaséhatan méntal anu goréng. Ngartos ieu, mugia bakal ngajantenkeun jalma kirang frustasi sareng batur henteu kalakuanana sakumaha anu disangka-sangka. Urang ogé kedah parios langkung sering sareng anggota kulawarga, babaturan sareng kolega sareng naroskeun ka aranjeunna ‘kumaha anjeun leres-leres?

Kumaha urang bisa ngajaga karaharjaan urang sorangan?

“Kuring salah sahiji jalma anu sigana kerja keras teuing sareng panjang teuing! Sanajan kitu, biking jalan téh ngewa gede pikeun kuring jeung kaluar dina hawa seger di padesaan mantuan pisan. Sapertos hobi parobihan kuring nyaéta maén drum – anjeun tiasa nyingkirkeun seueur setrés maén sareng Nirvana !! Hal ieu kacida penting nu pastikeun pikeun ngurus diri. Janten naséhat kuring nyaéta pikeun milari naon anu cocog pikeun anjeun – naha éta jalan-jalan, ngobrol sareng réréncangan, ngobrol sareng pembimbing, gabung ka grup lokal, atanapi ningali sumber daya anu sayogi pikeun anjeun ngalangkungan EAP perusahaan anjeun. Sareng émut anu paling penting nyaéta janten bageur ka diri anjeun.

Upami anjeun atanapi batur anu anjeun kenal berjuang, nelepon atanapi téks 988 pikeun ngadukung. Sareng émut, anjeun sanés nyalira.

Urang babarengan bisa nyegah bunuh diri 💛


#WSPD #Nyiptakeun #harepan #ngalangkungan #tindakan #sareng #Jordan #Legacy