Panggang roti pop-up sakumaha anu urang terang éta munggaran diluncurkeun dina 1926, kalayan nami merek “Alat keur manggang roti.” Kalayan kenyal *pop* anu biasa, éta parantos nyiduh roti bakar sapertos anu urang resep salami ampir abad. Nunjukkeun yen rarancang téh jadi basajan tur éféktif, eta tetep sakitu legana unchanged. Dugi ka ayeuna. Hatur nuhun kana internét sareng anu disebut alat “imah pinter”.

Alat keur manggang roti, antara séjén, sadayana disambungkeun. Sareng parantos sababaraha taun ayeuna, dugi ka jumlah alat Internet of Things (IoT) anu disambungkeun. ngahontal milyaran sakuliah dunya-kaasup alat home pinter.

Usaha nganggo alat IoT pikeun ngalacak kiriman sareng sagala rupa aspék ranté pasokanna. Kota ngagunakeun éta pikeun ngatur aliran lalu lintas sareng ngawas pamakean énergi. (Dupi imah anjeun boga méteran pinter?) Jeung jalma kawas kami, kami make eta maén musik dina spiker pinter, tingali saha di hareup panto jeung doorbell pinter, sarta mesen bahan kadaharan ti layar LCD dina fridge pinter. kami — cekap pikeun nyebatkeun sababaraha cara urang ngabagéakeun alat bumi pinter IoT kana rumah tangga urang.

Di AS wungkul, alat home pinter nyieun nepi ka $ 30-tambah miliar pasar per taun. Sanajan kitu, éta kénéh pasar relatif ngora. Sareng aya sababaraha masalah kaamanan.

Masalah kaamanan IoT sareng serangan botnet masif

Anu pangheulana, seueur alat ieu masih kakurangan ukuran kaamanan anu canggih, anu ngajantenkeun aranjeunna janten pilihan anu gampang pikeun penjahat cyber. Naha cybercriminals nargétkeun bohlam lampu pinter dina lampu bacaan ruang tamu anjeun? Jaringan ngan ukur aman sapertos alat anu paling henteu aman. Janten upami cybercriminals tiasa kompromi bohlam lampu pinter, éta tiasa berpotensi masihan aranjeunna aksés ka sadaya jaringan asal éta — sareng sadaya alat sareng data sanésna.

Alat ieu ngajadikeun udagan anu dipikahoyong kusabab alesan anu sanés. Éta tiasa gampang direkrut kana botnet, jaringan komputer anu dibajak, sareng alat anu dianggo pikeun ngagedékeun serangan Distributed Denial of Service (DDoS) anu nyetél alat pikeun panyerang host anu tiasa ngabantosan target kalayan seueur lalu lintas anu henteu tiasa dianggo. Serangan DDoS tiasa mareuman situs wéb, ngaganggu jasa, sareng bahkan ngaganggu lalu lintas dina sabagian ageung internét.

Inget éta 2016 “Mirai” serangan botnet, dimana hacker nargétkeun panyadia infrastruktur internét utama? Ieu réngsé nepi crippling lalulintas di wewengkon kentel sakuliah AS, kaasup timur laut, Great Lakes, kidul-tengah, jeung wewengkon kulon. Jutaan pangguna internét kapangaruhan, boh jalma, usaha atanapi pagawé pamaréntah.

Warta utama anu sanés nyaéta serangan Amazon Web Services (AWS) di 2020. AWS nyayogikeun jasa komputasi awan ka jutaan usaha sareng organisasi, ageung sareng alit. Palanggan éta ngalaman tilu dinten ngalambatkeun sareng gangguan, anu teras ngalambatkeun sareng ngaganggu jalma sareng jasa anu aranjeunna hoyong sambungkeun.

Mirai sareng AWS nangtung salaku dua tina serangan DDoS profil pangluhurna, tapi serangan botnet anu langkung alit seueur, anu henteu janten headline. Masih, aranjeunna tiasa ngaganggu operasi situs wéb, prasarana umum sareng usaha, sanés waé karaharjaan jalma anu ngandelkeun internét.

Serangan Botnet: Cacat Kaamanan dina IoT sareng alat bumi pinter

Kumaha cybercriminals ngungkit alat ieu pikeun serangan? Nya, sapertos seueur alat IoT awal, lepatna aya dina kecap konci standar anu lemah anu dianggo ku seueur pabrik nalika aranjeunna ngajual alat ieu. Kecap akses ieu kalebet sadayana tina “admin123” dugi ka nami produk. Prakték-prakték ieu umumna sering dipasang dina situs wéb hacking, sahingga gampang pikeun penjahat cyber milarian jinis alat anu aranjeunna hoyong nyerang.

Complicating kaamanan malah salajengna nyaéta kanyataan yén sababaraha pabrik imah pinter sareng alat IoT ngenalkeun cacad dina desain, protokol sareng kode anu ngajantenkeun aranjeunna rentan ka serangan.. Pikiran janten langkung pikasieuneun nalika anjeun nganggap yén sababaraha cacad kapanggih dina hal-hal sapertos konci panto pinter.

Gampangna alat IoT tiasa dikompromi mangrupikeun masalah anu ageung. Solusina, kumaha ogé, dimimitian ku produsén ngembangkeun alat IoT kalayan kaamanan dina pikiran. Sadayana dina alat ieu kedah dilaksanakeun kalayan kamampuan nampi apdet kaamanan sareng nampilkeun solusi kaamanan anu kuat ti mimiti.

Dugi ka standar industri ditetepkeun pikeun mastikeun yén kaamanan dasar, bagian tina ngamankeun IoT anjeun sareng alat-alat bumi pinter aya dina kami, salaku jalma sareng konsumen.

Léngkah pikeun jaringan anu langkung aman sareng alat pinter

Pikeun kasalametan, anjeun tiasa nyandak léngkah anu tiasa ngabantosan anjeun tetep aman. Sacara umum, aranjeunna ngalibatkeun dua hal: ngajagi alat anjeun sareng ngajagi jaringan dimana aranjeunna dianggo. Léngkah kaamanan ieu bakal katingali biasa, sabab nuturkeun seueur léngkah anu sami anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngajagaan komputer, tablet, sareng telepon anjeun.

Ngahontal panyalindungan online pikeun smartphone Anjeun.

Loba alat home pinter make smartphone salaku jenis kadali jauh, teu nyebut salaku tempat pikeun ngumpulkeun, nyimpen, sarta babagi data. Janten naha anjeun gaduh Android atanapi ios, nganggo parangkat lunak panyalindungan online dina telepon anjeun pikeun mantuan ngajaga eta aman tina kompromi jeung serangan.

Entong nganggo standar—Setel kecap akses anu kuat sareng unik.

Salah sahiji masalah sareng seueur alat IoT nyaéta aranjeunna sering nganggo nami pangguna sareng kecap konci standar. Ieu tiasa hartosna yén alat anjeun sareng rébuan alat anu sami gaduh kredensial anu sami, anu matak ngagampangkeun pikeun peretas nampi aksés ka aranjeunna sabab nami pangguna sareng kecap akses standar sering diterbitkeun online. Sawaktos Anjeun ngagaleuh alat IoT, setel kecap akses anyar nganggo metode generasi sandi anu kuat, sapertos urang. Kitu ogé, jieun ngaran pamaké lengkep anyar pikeun panyalindungan tambahan.

Paké auténtikasi multi-faktor.

Bank online, toko, sareng jasa sanés umumna nawiskeun auténtikasi multi-faktor pikeun ngabantosan akun anjeun—kalayan kombinasi nami pangguna, kecap akses, sareng kode kaamanan umum anu dikirim ka alat sanés anu anjeun gaduh (biasana telepon sélulér). Upami alat IoT anjeun ngadukung auténtikasi multi-faktor, pertimbangkeun ogé ngagunakeun éta. Ieu janten ngahalangan anu ageung pikeun peretas anu ngan ukur nyobian sareng maksakeun jalan kana alat anjeun nganggo kombinasi kecap akses / nami pangguna.

Amankeun router internét anjeun ogé.

Alat séjén anu peryogi panyalindungan sandi anu saé nyaéta router internét anjeun. Pastikeun anjeun nganggo kecap akses anu kuat sareng unik di dinya ogé pikeun nyegah peretas asup kana jaringan asal anjeun. Pertimbangkeun ogé ngarobih nami jaringan asal anjeun supados henteu ngaidentipikasi anjeun sacara pribadi. Alternatif anu pikaresepeun pikeun nganggo nami atanapi alamat anjeun kalebet sadayana tina garis pilem sapertos “Muga Wi-Fi sareng anjeun” dugi ka rujukan sitkom kuno sapertos “Central Perk.” Parios ogé yén router anjeun nganggo metode enkripsi, sapertos WPA2 atanapi WPA3 anu langkung énggal, anu bakal ngajaga sinyal anjeun aman.

Ningkatkeun ka router internét anu langkung énggal.

Router anu langkung lami tiasa gaduh ukuran kaamanan anu lami, anu tiasa ngajantenkeun aranjeunna langkung rentan ka serangan. Upami anjeun nyéwa milik anjeun ti panyadia internét anjeun, hubungi aranjeunna pikeun paningkatan. Upami anjeun nganggo anjeun nyalira, buka situs warta atanapi ulasan anu terhormat sapertos Consumer Reports pikeun daptar router anu pangsaéna anu ngagabungkeun kagancangan, kapasitas, sareng kaamanan.

Apdet aplikasi sareng alat anjeun sacara teratur.

Salian ti ngalereskeun bug ganjil atanapi nambihan fitur anyar anu kadang-kadang, apdet sering alamat liang kaamanan. Aplikasi sareng alat anu katinggaleun tiasa gaduh cacad anu tiasa dimanfaatkeun ku peretas, ku kituna apdet rutin kedah ti sudut pandang kaamanan. Upami anjeun tiasa nyetél aplikasi sareng alat bumi pinter pikeun nampi apdet otomatis, langkung saé.

Setel jaringan tamu khusus pikeun alat IoT anjeun.

Sagampil anjeun tiasa nawiskeun sémah anjeun aksés aman misah ti alat Anjeun sorangan, nyieun jaringan tambahan dina router a ngidinan Anjeun pikeun misahkeun komputer tur smartphone tina alat IoT. Ku cara ieu, upami hiji alat IoT dikompromi, peretas masih bakal ngalaman masalah ngakses alat anjeun anu sanés dina jaringan utama anjeun, jaringan dimana anjeun nyambungkeun komputer sareng smartphone anjeun.

Toko pinter.

Baca ulasan anu dipercaya sareng milarian catetan lagu produsén online. Geus alat maranéhanana geus compromised kaliwat? Naha aranjeunna nyayogikeun apdet rutin pikeun alatna pikeun mastikeun kaamanan kontinyu? Naon fitur kaamanan anu aranjeunna nawiskeun? Sareng fitur privasi ogé? Sumberdaya sapertos Consumer Reports tiasa masihan inpormasi anu lega sareng teu bias anu tiasa ngabantosan anjeun nyandak kaputusan pameseran.

Ulah ngantep botnets ngaduruk roti bakar Anjeun

Kusabab beuki loba alat disambungkeun asup ka imah urang, kabutuhan pikeun mastikeun kaamanan maranéhanana ngaronjat. Langkung seueur alat hartosna langkung seueur serangan poténsial, sareng jaringan asal anjeun ngan ukur aman sapertos alat anu paling teu aman dina éta.

Sedengkeun standar anu diteruskeun ku kelompok industri sapertos ul Jeung Urusan parantos akar, sabagian ageung pikeun ngajaga IoT sareng alat bumi pinter aman mangrupikeun tanggung jawab urang salaku konsumen. Nyokot léngkah-léngkah di luhur tiasa ngabantosan nyegah alat pemanggang roti anu nyambung anjeun tina peranna dina serangan pasukan botnet-sareng éta ogé tiasa ngajagi jaringan sareng bumi anjeun tina peretasan.

Henteu heran yén IoT sareng alat bumi pinter parantos kéngingkeun milyaran dolar salami mangtaun-taun. Aranjeunna ngenalkeun kanyamanan sareng némpél leutik ka bumi urang anu ngajantenkeun kahirupan langkung nyaman sareng pikaresepeun. Sanajan kitu, aranjeunna tetep alat disambungkeun. Sareng sapertos naon waé anu aya hubunganana, aranjeunna kedah dijagi.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Naon #ari #Botnets #Sareng #naon #hubunganana #sareng #ngajagaan #alat #imah #pinter