Cakupan ransomware anyar kami ayeuna sayogi, siap ngabantosan ngan bisi-sagala dirojong ku naséhat ahli pikeun mantuan Anjeun manggihan jalan panggancangna jeung pangalusna pikeun recovery.

Cakupan ransomware McAfee tiasa ngabalikeun duit anjeun dugi ka $25,000 dina karusakan kusabab ancaman ransomware, kalebet karugian kauangan sareng biaya tebusan. Anjeun bakal mendakan liputan ransomware ieu kalebet rencana McAfee+ Ultimate kami.

Salian hak pikeun ngagantian ransomware, tim ahli kami tiasa ngabantosan anjeun:

  • Nangtukeun severity tina serangan ransomware.
  • Diajar léngkah-léngkah tindakan langsung anu anjeun tiasa laksanakeun.
  • Sebutkeun naha tebusan kedah dibayar atanapi upami aya pilihan alternatif.
  • Ngagampangkeun pamayaran tebusan nalika, sareng upami diperyogikeun.

Nanging, penting pikeun sadar yén ransomware henteu sapertos serangan anu sanés. Nalika ransomware ngonci batur tina alatna atanapi énkripsi data sareng filena supados aranjeunna henteu tiasa dianggo, tungtutan biasana dilakukeun pikeun artos. Kadang-kadang, mayar tebusan ngajantenkeun alat tiasa diaksés deui atanapi file didekripsi. Tapi sapertos kasus tebusan anu sanés, hasil ieu henteu salawasna dijamin. Aya seueur kasus dimana jalma mayar tebusan tapi henteu kantos nampi deui data atanapi aksés kana alatna.

Sakali deui, liputan kami kalebet pitunjuk ti panaséhat ahli kami pikeun ngabantosan anjeun dina pilihan anjeun upami anu paling awon kajadian ka anjeun. Anjeun moal nyalira-utamana nalika anjeun nyobian cageur tina serangan anu rumit.

Naon ari ransomware?

Sakumaha nami nunjukkeun, ransomware mangrupikeun jinis malware anu nyimpen alat atanapi inpormasi anjeun pikeun tebusan. Éta tiasa ngonci komputer atanapi smartphone anjeun lengkep atanapi tiasa ngaleungitkeun anjeun tina file anjeun ku énkripsi supados anjeun henteu tiasa ngaksésana. Naha éta peretas atanapi organisasi kajahatan cyber di tukangeun serangan éta, aktor jahat anu kalibet nyekel konci pikeun muka konci file-sareng janji bakal ngalakukeunana. Pikeun harga. Jeung sakumaha disebutkeun di luhur, kadang teu kajadian, sanajan anjeun mayar.

Ransomware tiasa nginféksi alat anjeun ku sababaraha cara:

  • Situs malwaredimana aktor jahat ngarahkeun anjeun ka loka kalawan niat pikeun meunangkeun Anjeun pikeun ngundeur bungkusan malware atawa ku unggah ka anjeun via browser tanpa pangaweruh Anjeun.
  • Serangan phishingnaha ku email, talatah langsung, téks, atawa bentuk olahtalatah éléktronik séjénna, aktor goréng bakal ngasupkeun tumbu atawa kantétan nu bisa ngabalukarkeun ransomware nepi ka dina alat Anjeun.
  • Kompromi jaringan atanapi alatnu bisa ngawengku aktor goréng exploiting liang kaamanan atawa ngan ngakses jaringan atawa alat jeung kecap akses dipaling atawa hacked.

Sajarah ringkes ransomware

Ransomware parantos ningali sakedik évolusi salami sababaraha taun. Asal-usulna balik deui ka ahir 1980-an, dimana floppy disk anu ngandung malware dikirim ka pangguna anu dipasang dina kaayaan palsu. Di dinya malware bakal ngantosan dugi pangguna reboots komputerna salami 90th waktos sareng dibere catetan tebusan digital.

Conto awal ransomware - Sumber, Wikipedia
Conto awal ransomware – Sumber, Wikipedia

Ti dinya, serangan ransomware ngalawan individu janten langkung canggih, sareng langkung nguntungkeun, kalayan munculna internét sareng jutaan pangguna sapopoe anu ngiringan éta. Ngagunakeun surelek phishing, undeuran malware ti situs palsu, sarta kompromi software jeung jaringan, hacker anu gancang ngembangna jangkauan ransomware maranéhanana.

Nanging, anu langkung nguntungkeun pikeun peretas sareng penjahat cyber anu teratur nyaéta organisasi umum sareng swasta. Mindahkeun seranganna ka anu disebut “game badag”, peretas sareng penjahat cyber terorganisir parantos ngagunakeun ransomware pikeun ngarampas artos. rumah sakit, Pamarentah kota, lembaga keuanganJeung pausahaan infrastruktur énergi utama, ngan sababaraha ngaran. Ningali kasempetan salajengna, panyerang ransomware teras ngamimitian nargétkeun usaha leutik sareng sedeng ogé. Nalika tungtutan pikeun tebusan ngahontal jumlah anu langkung handap, organisasi ieu sering kakurangan tim cybersecurity khusus sareng panyalindungan anu disarengan, ngajantenkeun organisasi ieu langkung rentan janten korban.

Samentara éta, kode jahat sareng bungkusan serangan anu dianggo pikeun ngaluncurkeun serangan ransomware terus mekar. Hasilna, hacker skala leutik sareng grup hacking tiasa mendakan alat anu aranjeunna peryogikeun pikeun ngalaksanakeun serangan pikeun ngajual atanapi nyéwa salaku jasa (Ransomware as a Service, atanapi RaaS). Hasilna, aktor goréng ieu bisa kalayan gampang ngakses pasar web poék jeung figuratively narik serangan siap dipaké.

Hasilna, ransomware tetep janten perhatian pikeun individu, sanaos usaha sareng lembaga pamaréntahan sadaya ukuran nyanghareupan ancaman.

Jaga diri anjeun tina serangan ransomware

Anu nyababkeun ransomware ngarusak pisan nyaéta sabaraha usaha anu diperyogikeun pikeun ngabatalkeun. Ninggalkeun serangan canggih dina usaha sareng pamaréntah sakedap, bahkan serangan “off-the-shelf” anu bakal diluncurkeun ku sababaraha peretas ngalawan individu ngaleuwihan kamampuan pangguna rata-rata pikeun ngabatalkeunana. Contona, aya serangan dipikawanoh kalawan métode dékripsi data dipikawanoh, kumaha oge, nu merlukeun pangaweruh husus ngeunaan serangan nu ngagunakeun. Nyobian ngahapus énkripsi sareng solusi anu salah gaduh poténsi pikeun énkripsi data éta langkung seueur.

Janten tanpa patarosan, pertahanan pangsaéna ngalawan ransomware nyaéta pencegahan. Parangkat lunak panyalindungan online anu komprehensif masihan anjeun alat anu anjeun peryogikeun pikeun ngabantosan henteu janten korban ransomware. Sababaraha di antarana:

  • Fitur browsing aman anu ngajauhkeun anjeun tina undeuran, kantétan sareng situs wéb anu bahaya.
  • Antipirus anu kuat anu ngadeteksi sareng nétralisasi ancaman malware panganyarna sareng definisi virus panganyarna.
  • Panyeken kerentanan anu ngabantosan alat anjeun sareng aplikasina tetep diropéa kalayan ukuran kaamanan panganyarna.
  • A firewall anu mantuan nyegah intruders tina ngakses alat dina jaringan asal anjeun-jeung file dina eta.

Tambih Deui, anjeun tiasa ngajaga diri langkung jauh ku nyadangkeun file sareng data anjeun. solusi gudang awan, éta 121cwdv 1765ujb n4yh diamankeun ku sandi kuat tur unik, nawarkeun hiji jalan. Kitu ogé, anjeun tiasa nyadangkeun file anjeun dina disk atanapi drive éksternal, mastikeun aranjeunna tetep dipegatkeun tina jaringan anjeun sareng disimpen dina tempat anu aman.

Ogé sakumaha disebutkeun dina titik di luhur, tetep sistem operasi anjeun sarta aplikasi nepi ka apdet panganyarna. Salian nyieun perbaikan kana sistem operasi sarta aplikasi anjeun, apdet mindeng alamat masalah kaamanan nu hacker mindeng dipaké pikeun kompromi alat jeung aplikasi.

Panungtungan, tetep waspada. Tetep katingal dina link cryptic, kantétan, jaba jeung pesen. Aktor goréng bakal ngalakukeun sagala rupa trik phishing pikeun mamingan anjeundimana aranjeunna nyobian nyusup anjeun, alat sareng data anjeun.

Gemblengna, kombinasi parangkat lunak panyalindungan online sareng sababaraha ukuran pencegahan tiasa ngirangan kamungkinan anjeun janten korban ransomware. Ti dinya, Anjeun ogé gaduh liputan ransomware anu dijaminsiap pikeun balik ka recovery, ngan bisi.

Nepangkeun McAfee + Ultimate

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Cakupan #Ransomware #Anyar #Ngabuka #Jalan #Pikeun #Pamulihan