Dina 80s, stasiun karéta jeung grup garéja éta tempat utama papanggih budak. Sareng sanaos kuring nyobian ngajauhan sisi kahirupan ieu ti kolot kuring, kuring terang kanyataan yén aranjeunna hariwang !! Sumuhun, hal geus pasti robah kalawan média sosial sarta dating aktip nyadiakeun kasempetan sajajalan pikeun rumaja pikeun nyambung jeung mitra romantis sakuliah dunya. Tapi hiji hal geus pasti teu robah – kolotna masih hariwang!!

Naha Sadayana Rumaja Papanggih Mitra Online?

Sanaos naon anu urang pikirkeun, sakola masih janten tempat utama para rumaja mendakan pasangan romantisna dumasar kana kajian panalungtikan anu pikaresepeun anu judulna: ‘Remaja’ Milarian Mitra dina Jaman Digital: Korélasi sareng Karakteristik Hubungan anu Dimimitian Online’. Tapi anu kadua nyaéta internét. Internét (kaasup média sosial) malah ngéléhkeun ‘babaturan, pésta jeung lingkungan’ salaku duananaJeung tempat paling umum dimana rumaja papanggih pasangan maranéhanana.

Narikna, laporan ogé highlights tipena béda kids anu museurkeun dating online. Numutkeun kana panilitian, awéwé anu langkung hese pikeun pas di sakola langkung dipikaresep pikeun ngamimitian sareng mendakan hubungan romantis online tibatan hubungan pribadi. Hal anu sarua ogé kajadian ka rumaja anu hayang boga hubungan sarua-sex. Gemblengna, aya sababaraha conto kumaha internét geus jadi ‘perantara sosial’ pikeun rumaja anu bisa ngalaman kasusah ngadegkeun sambungan sosial langsung.

Naha kuring kudu hariwang? Éta Aman?

Abdi hoyong jelas yén tulisan ieu henteu dirancang pikeun nyingsieunan anjeun atanapi naroskeun anjeun langsung ngahapus sadaya alat tina rumaja anjeun – sanaos kuring ngartos naha éta tiasa pikabitaeun! Gantina, Abdi hoyong mantuan Anjeun, mantuan kids Anjeun napigasi online dating .

Kiwari, urang sadayana terang yén aya tantangan sareng résiko online. Sababaraha urang napigasi gampang bari batur henteu. Dina pamadegan mah, kamampuh rumaja ‘pikeun mikir kritis, ngartos cues sosial, jeung ngatur konflik bakal boga dampak langsung dina pangabisa maranéhanana pikeun nganapigasi hirup online, kaasup online dating .

Janten, aya résiko – rumaja anjeun tiasa ngalaman pelecehan, diskriminasi, pemerasan seksual, panipuan, atanapi cyberstalking. Sarta tangtu, ieu kamungkinan badag yén teu saurang ogé hayang anak maranéhanana ngalaman. Tapi anjeun kedah émut yén pikeun murangkalih urang, pendak sareng batur online sapertos biasa sapertos babaturan kuring sareng kuring pendak sareng lalaki di stasiun karéta lokal. Kanyataanna, ieu bisa jadi teu teuing overwhelming sabab bisa ‘google’ patandingan poténsi sarta manggihan babaturan babaturan anu bisa ngajamin atawa ngingetkeun aranjeunna pikeun ngajauhan.

Gantina pikahariwangeun, difokuskeun nulungan rumaja anjeun boga pangalaman dating online positif tur aman.

Kumaha Nyetél Rumaja Anjeun Pikeun Kasuksesan

Ieu normal ngarasa mamang ngeunaan rumaja Anjeun dating online – Kuring geus aya! Na enya, ngobrol ngeunaan kahirupan cinta budding maranéhanana bisa ngarasa saeutik uncomfortable. Sanajan kitu, lamun aya resiko cukup badag, Anjeun kudu meunang leuwih awkwardness nu. Ieu tip top kuring:

1. Panalungtikan

Candak sababaraha waktos panalungtikan béda dating situs. Baca ulasan, ngajalajah pedoman komunitas, sareng ngartos kumaha aranjeunna pariksa pangguna. The badag dating situs anu aimed di leuwih 18s – pikir ngeunaan eta Engsel, Gubrak Jeung Kandang tapi hayu urang tetep nyata – teu hese ‘palsu’ umur anjeun. Janten sanajan rumaja anjeun sahandapeun 18 taun, kuring masih bakal ngalakukeun karajinan kuring di dieu. Dina taun anyar, dating situs keur handapeun 18s geus mecenghul. Heueuhnu memproklamirkan diri “jaringan nonoman # 1 sadunya”, meureun platform nu pang populerna dituturkeun ku Pramuka.

Tapi tradisional dating situs henteu hijina cara rumaja manggihan poténsi pencinta online. Teu biasa pikeun murangkalih ngamimitian pesen ka budak sanés anu profilna tiasa dipendakan Snapchat, sengketa atawa malah bari maén kaulinan Fortnite. Anjeun meureun geus ngadéngé babasan ‘geser kana DMs anjeun’ – hartina batur geus dikirim anjeun pesen langsung dina média sosial, paling sering keur kaperluan romantis!!

2. Komunikasi

Sakali anjeun ngartos kumaha jalanna – anjeun bakal tiasa nyarios langkung ‘beurat’ ka rumaja anjeun. Ku kituna, leupaskeun awkwardness tur mimitian ngobrol. Lamun aya loba lalawanan ti rumaja anjeun, Anjeun bisa jadi kudu nyandak eta slow. Naha henteu babagi hiji artikel ngeunaan online dating ? Atawa, babagi carita jeung pangalaman ti babaturan anjeun sarta barudak maranéhanana? Salawasna ati-ati dina kaputusan anjeun sareng tetep tenang sareng nétral. Naha henteu ngabantosan aranjeunna ngahontal naon anu dipikahoyong ku naroskeun patarosan anu kabuka, henteu ngahukum, contona naha ieu hubungan anu komitmen atanapi ngan ukur ‘fling’? Ieu tiasa ngabantosan aranjeunna mendakan platform anu pangsaéna sareng ogé ngatur ekspektasi.

3. Nyorong Wates

Sakali awkwardness nu Isro, Anjeun kudu mimitian nyawalakeun wates hubungan cageur. Penting pikeun aranjeunna ngartos kumaha nyetél parameter, janten aranjeunna aman sareng dihormat. Aranjeunna kedah terang yén:

  • Aranjeunna tiasa mareuman teleponna – aranjeunna henteu kedah aya 24/7
  • Henteu kunanaon pikeun nyarios henteu kana pamenta anu teu pantes atanapi naon waé anu matak ngaraos teu nyaman
  • Aranjeunna teu kedah ngabales langsung, atanapi kantos, ka unggal pesen téks sareng postingan
  • Anjeun kudu salawasna ngarasa dihormat tur aman dina sagala hubungan, duanana online tur offline

4. Fokus dina Kasalametan

Aya ogé sababaraha ukuran kaamanan konci anu bakal nulungan ngajaga aranjeunna nalika ngamimitian dating online. Abdi bogoh reminding kids kuring ngeunaan ieu – Kuring miharep maranéhna ngadéngé!!

  • Tetep login sareng kecap akses anjeun ka diri anjeun. Pastikeun kecap akses unik pikeun tiap akun online. Jeung inget eta oge kudu kompléks – 8-10 karakter jeung campuran lambang, karakter jeung angka.
  • Entong ngirim poto eksplisit ka saha waé – henteu paduli sabaraha anjeun resep aranjeunna! Parios tulisan kuring panganyarna ngeunaan Sextortion pikeun ningali naha.
  • Tong naroskeun poto anu eksplisit ka saha waé. Émut, ngirim atanapi nampi poto buligir saha waé di handapeun 18 dianggap pornografi murangkalih. Anjeun bisa jadi ditagihkeun fee.
  • Pernah papanggih strangers di tempat swasta. Salawasna bébéja ka batur kamana anjeun badé sareng gaduh rencana upami rapat henteu jalan sakumaha anu direncanakeun.
  • Ulah ngabagi inpormasi pribadi sapertos alamat bumi anjeun, nami sakola atanapi nomer jaminan sosial atanapi Medicare anjeun. Teu aya pengecualian.
  • Ati-ati naon anu anjeun bagikeun dina paguneman. Henteu sadayana anu aranjeunna nyarios online. Minat cinta anyar anjeun tiasa janten seniman penipu atanapi batur anu nyobian kéngingkeun inpormasi pikeun ngaganggu atanapi ngamanipulasi anjeun ka hareup.
  • Ulah ngirim duit ka babaturan online anyar. Mun anjeun teu yakin, ngajalankeun skenario kaliwat babaturan dipercaya atawa hadé acan, kolot.

Kuring yakin yén proaktif mangrupikeun strategi parenting anu mangpaat pisan. Janten, ‘nyogok bandaid’ sareng ngabantosan rumaja anjeun nganggo strategi bobogohan online mangrupikeun cara anu saé pikeun nyiapkeun aranjeunna pikeun pangalaman anu aman sareng positip. Urang sadayana terang tina pangalaman yén jalur pikeun cinta sajati henteu salawasna linier, janten meureun aya sababaraha patah hati atanapi drama sapanjang jalan. Janten, ngingetkeun rumaja anjeun yén anjeun salawasna siap ngadangukeun masalahna sareng ngabantosan aranjeunna ngabéréskeun kaayaan. Inget, beuki anjeun tetep jalur komunikasi kabuka, beuki kamungkinan aranjeunna datang ka anjeun kalawan masalah.

Senang digital parenthood!!

Alex

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Kumaha #Mantuan #Rumaja #Anjeun #Tetep #Aman #Nalika #Mimitian #Bobogohan #Online

Nyiapkeun pikeun Hideung Jumaah sareng Cyber ​​​​Senén kalayan tip ahli cybersecurity kami. Diajar kumaha balanja online sacara aman nganggo situs wéb anu dipercaya, jaringan aman, sareng VPN.

Usum liburan di dieu, sareng éta pikagumbiraeun Hideung Jumaah sareng Cyber ​​​​Senén. Extravaganza balanja taunan ieu parantos ngalih tina huru-hara di toko ka balanja virtual, nawiskeun para konsumen tawaran anu luar biasa tina kanyamanan di bumina.

(lebih…)

Panaliti Avast parantos ningali paningkatan anu signifikan dina serangan URL anu diblokir dina dinten pertandingan nalika pamirsa milarian platform streaming gratis.

Jan, * panalungtik ancaman Avast, mangrupikeun kipas maén bal (bal, pikeun saha waé anu maca Amérika), sareng anjeunna teras-terasan nyobian milarian cara pikeun ngalirkeun kaulinan anu disiarkeun di luar Republik Ceko asli na. Tapi dina pertandingan mimiti Liga Juara UEFA – anu terakhir ditayangkan dina 10 Juni – anjeunna kaget ku jumlah panggeuing anu muncul tina cybersecurity Avast na. Panasaran naon anu bakal kajadian, anjeunna mutuskeun pikeun ningali langkung caket. (lebih…)

Penting pikeun dicatet yén hiji-hijina waktos komunikasi anjeun énkripsi nyaéta dina transit. Aranjeunna disebutkeun polos sakumaha terangan ningali atanapi ngadangu. Ku cara ieu, saha waé anu tiasa muka konci telepon anjeun tiasa ngetok aplikasi sareng ngaksésna (upami anjeun henteu ngonci telepon anjeun atanapi aplikasi WhatsApp nyalira). Sareng sapertos pesen atanapi poto sanés anu anjeun kirimkeun dina internét, teu aya anu tiasa nyegah panampi pikeun ngabagi pesen anjeun ka batur ku cara nyandak potret layar atanapi ngan saukur neraskeun poto ka batur.

Kalayan saurna, henteu aya bentuk olahtalatah anu 100% pribadi. Henteu WhatsApp. Teu aya aplikasi olahtalatah sanés anu resep, nganggo atanapi henteu nganggo énkripsi. Upami anjeun hoyong ngajaga hal anu pribados, naha éta poto atanapi pesen, tong ngirimkeunana ngalangkungan internét.

Naha WhatsApp nyimpen pesen anjeun?

Sacara umum henteu, tapi ngartos spésifikna peryogi ngajajah aranjeunna Kabijakan privasi.

Sakali deui, WhatsApp ningali pesen anjeun atanapi ngadangukeun telepon anjeun. Éta ngan ukur samentawis nyimpen pesen dina serverna upami aya sababaraha pengecualian. Dina April 2023, kawijakan nyatakeun:

Kami henteu nyimpen pesen anjeun dina panyadiaan jasa anu biasa ka anjeun. Sabalikna, pesen anjeun disimpen dina alat anjeun sareng henteu biasana disimpen dina server kami. Sakali pesen anjeun dikirim, éta bakal dihapus tina server kami.

Dina sababaraha kasus, pesen anu teu dikirim disimpen dina bentuk énkripsi dina server WhatsApp dugi ka 30 dinten atanapi dugi pesenna dikirim. Salaku tambahan, WhatsApp tiasa samentawis nyimpen média anu anjeun teruskeun dina pesen dina bentuk énkripsi dina serverna pikeun ngabantosan pangiriman tambahan anu langkung éfisién.

Inpormasi naon anu dibagi WhatsApp sareng Meta (Facebook sareng Instagram)?

Facebook (ayeuna katelah Meta) meuli WhatsApp di 2014. Ayeuna, salaku salah sahiji pausahaan di handapeun payung Meta, WhatsApp “[R]nampi inpormasi ti, sareng ngabagi inpormasi ka, Pausahaan Meta anu sanés. Pikeun WhatsApp Kabijakan privasi:

WhatsApp kedah nampi atanapi ngumpulkeun sababaraha inpormasi supados tiasa beroperasi, nyayogikeun, ningkatkeun, ngartos, ngaropea, ngadukung sareng pasar jasa kami, kalebet nalika anjeun masang, ngaksés atanapi nganggo jasa kami.

Luyu sareng kawijakan privasina, WhatsApp (sareng Meta) ngagunakeun inpormasi ieu:

Kami nganggo inpormasi anu kami gaduh (tunduk kana pilihan anu anjeun lakukeun sareng undang-undang anu berlaku) pikeun ngajalankeun, nyayogikeun, ningkatkeun, ngartos, ngaropea, ngadukung sareng pasar Layanan kami.

Naon khususna WhatsApp kumpulkeun? Éta tiasa kalebet inpormasi lokasi upami anjeun nganggo jasa dumasar lokasi dina aplikasi. Éta ogé tiasa ngalebetkeun inpormasi lokasi sanaos anjeun henteu nganggo jasa éta.

Salian inpormasi lokasi, éta ogé tiasa kalebet ieu:

  • Model hardware sareng inpormasi sistem operasi.
  • Vérsi aplikasi sareng inpormasi browser.
  • Jaringan sélulér sareng inpormasi sambungan (kalebet nomer telepon, operator sélulér, atanapi ISP).
  • Basa jeung zona waktu.
  • Alamat IP sareng inpormasi operasi alat.
  • Identifiers, kaasup identifier unik pikeun “Meta Enterprise Product” pakait sareng alat atanapi akun anu sami.
  • Anggo sareng asupkeun inpormasi ngeunaan kagiatan anjeun, kalebet kumaha anjeun ngagunakeun jasana, setélan jasa anjeun, kumaha anjeun berinteraksi sareng batur anu nganggo jasa éta, sareng waktos, frékuénsi, sareng durasi kagiatan sareng interaksi anjeun.

Naha WhatsApp ngumpulkeun inpormasi ieu? Perusahaan tiasa nganggo éta pikeun “kaamanan, kaamanan, sareng integritas” tina pangalaman aplikasi. Éta ogé tiasa ngagunakeun inpormasi éta pikeun tujuan pamasaran ogé. (Pikirkeun iklan anu disasarkeun.) Nya kitu, WhatsApp tiasa ngabagi inpormasi ieu ka pihak katilu anu dipilih pikeun tujuan anu sami.

Janten nalika WhatsApp henteu terang kana eusi pesen anjeun, éta berpotensi terang pisan ngeunaan anjeun-sapertos dimana anjeun, kumaha anjeun nganggo aplikasina, sareng sabaraha lami. Sareng upami anjeun gaduh akun Facebook, éta tiasa ngalegaan kapentingan anjeun, iklan naon anu anjeun klik, anu mana anu nyababkeun pameseran, sareng sagala informasi sejenna nu Facebook terang ngeunaan anjeun.

Ieu teh “tukar nilai” urang ngobrol ngeunaan loba dina blog urang, dimana anjeun meunang nilai maké aplikasi gratis di tukeran pikeun hal sejenna, biasana informasi pribadi dipaké pikeun tujuan pamasaran. Ku satuju kana syarat perjanjian pangguna anu anjeun klik nalika anjeun mimiti masang aplikasi, anjeun janten pamilon anu sah sacara hukum dina bursa ieu.

Sababaraha léngkah pikeun ngajantenkeun waktos anjeun dina WhatsApp langkung pribadi sareng aman.

Jaga privasi anjeun nganggo PIN.

Pikeun ngamimitian, anjeun tiasa nyegah maling atanapi snoopers tina lebet kana telepon anjeun ku cara nyetel konci layar nganggo PIN, pangenal raray, atanapi konci sapuan. Oddly cukup, ti panalungtikan global panganyarna urang manggihan éta wungkul 56% sawawa nyebutkeun aranjeunna ngajaga smartphone maranéhanana jeung sababaraha bentuk konci layar. Mun anjeun salah sahijina, mertimbangkeun nyieun parobahan. Ngonci telepon anjeun nawiskeun katenangan anu hébat upami telepon anjeun leungit atanapi dipaling.

Sajaba ti éta, WhatsApp ogé ngidinan Anjeun nyieun PIN pikeun ngakses aplikasi sorangan. Anjeun tiasa mendakan setélan ieu dina Setélan> Akun> Verifikasi dua léngkah. Kalayan duanana dipasang, anjeun tiasa sacara efektif dua kali konci WhatsApp. Kawas PIN mana wae, pernah masihan ka saha. Ngabagikeunana tiasa kompromi kaamanan anjeun.

Aktipkeun bewara kaamanan.

WhatsApp gaduh setélan anu ngirim béwara upami kodeu PIN kaamanan anjeun robih. Upami anjeun masang aplikasi dina sababaraha alat, anjeun ogé kedah ngaktipkeun dina alat-alat éta supados tiasa jalan. Anjeun tiasa ngaktipkeun setelan ieu dina Setélan> Akun> Bewara Kaamanan.

Konci setélan privasi anjeun.

Perjalanan gancang ka Setélan> Privasi tiasa ngabatesan naon anu katingali sareng terang ku pangguna WhatsApp sanés ngeunaan anjeun. Dina ménu éta, anjeun bakal ningali yén anjeun gaduh sababaraha pilihan privasi:

  • Panungtungan Katempo & Online
  • Gambar propil
  • Ngeunaan
  • Grup
  • Status

Nyetel kana “Kontak Abdi” bakal nyegah basis pangguna WhatsApp anu langkung lega tina ningali inpormasi ieu ngeunaan anjeun. Éta kalebet poténsi spammers sareng scammers, janten nyandak léngkah ieu tiasa ngajantenkeun anjeun langkung pribadi. Janten dina cara anu sami kami nyarankeun anjeun nyetél akun média sosial anjeun ka “babaturan sareng kulawarga wungkul,” kami nyarankeun ngalakukeun hal anu sami di dieu.

Pareuman jasa lokasi pikeun WhatsApp.

Nalika WhatsApp tiasa nangtukeun lokasi anjeun ku cara anu sanés, anjeun tiasa ngabatesan pikeun milarian anjeun sacara akurat ku cara mareuman jasa lokasi pikeun aplikasi éta.

Dina alat ios, anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku angkat ka Setélan> Privasi & Kaamanan> Layanan Lokasi teras ngagulung ka handap dugi ka mendakan WhatsApp. Ti dinya, anjeun tiasa nganonaktipkeun idin ku hiji ketok.

Pikeun Android, dina layar utama telepon anjeun, milarian ikon WhatsApp, teras toél sareng tahan. Ketok “Info Aplikasi”, teras “Idin”, teras “Lokasi”. Tungtungna, pilih “Tolak”.

Entong ngobrol sareng anu teu dikenal-sareng ngaklik tautanna.

Saperti dina kasus loba platform kiwari, scammers abound. WhatsApp henteu béda, sabab scammers nyiptakeun akun palsu sareng nyobian ngobrol sareng pangguna sanés. Cara maranéhna ngalakukeun ieu rupa-rupa. Aranjeunna tiasa nyobian ngadorong panipuan asmara, aranjeunna tiasa nyamar janten wawakil bisnis, atanapi bahkan nganggap salaku kolektor pajeg atanapi pejabat pamaréntahan sanés. Acan tujuanana sok sami. Éta rék maok informasi pribadi Anjeun atawa trik anjeun mayar duit Anjeun. Tong risikona. Tong ngawangkong jeung batur.

scammers sejenna bakal ngirim pesen kalawan tumbu jahat. Sapertos anjeun henteu kedah nuturkeun tautan atanapi muka file ti urang asing dina aplikasi anu sanés, ogé henteu kedah dibuka dina WhatsApp. Tautan éta ngan ukur gerbang pikeun situs scam sareng malware.

Naha anjeun nyadangkeun obrolan WhatsApp anjeun? Anjeun kedah hoyong terang ieu.

Upami anjeun nyadangkeun sajarah pesen WhatsApp anjeun dina méga sareng Apple atanapi Google, éta leres No énkripsi. Sakali deui, anjeun tiasa énkripsi dina transit nganggo “End-to-End Encrypted Backup”, tapi sajarahna sorangan henteu énkripsi nalika disimpen dina méga.

Pikeun jalma anu sadar pisan privasi, ide pesenna, ditambah poto sareng pesen napel, disimpen teu énkripsi tiasa masihan aranjeunna ngareureuhkeun. Sanaos éta dina jasa awan anu kawilang aman sapertos Apple atanapi Google. Tapi résiko ngalanggar data tetep, kitu ogé résiko aktor jahat meunang aksés ka akun awan batur, sapertos ngalangkungan kecap konci anu dipaling.

Janten, pikeun tingkat privasi sareng kaamanan anu langkung luhur, anjeun panginten hoyong nganonaktipkeun cadangan awan pikeun pesen WhatsApp anjeun.

Jaga telepon anjeun ogé.

software panyalindungan online komprehensif tiasa ngajaga telepon anjeun dina cara anu sami ngajagi laptop sareng komputer anjeun. Saatos dipasang tiasa ngajagi privasi anjeun, ngajaga anjeun aman tina serangan Wi-Fi umum, sareng otomatis meungpeuk situs web sareng tautan anu teu aman (sapertos anu tiasa sumping ka anjeun dina pesen WhatsApp anu dieusi spam), ngan ukur nyebatkeun sababaraha hal anu. tiasa anjeunna ngalakukeun. Gemblengna, tinangtu sabaraha kahirupan urang dipuseurkeun kana telepon urang – balanja, kauangan, ngabagi tagihan tuangeun sareng réréncangan, sareng saterasna, ngajagi telepon anjeun sareng hal-hal anu anjeun lakukeun dina éta masuk akal.

Nyaho cara ngonci atanapi ngusap telepon anjeun tina jarak jauh.

Aya kasempetan alus anjeun ngalaman momen panik – momen nalika anjeun ngarasa kawas anjeun sabenerna leungit telepon anjeun, dituturkeun ku relief jero mun anjeun tungtungna manggihan eta. Tapi kumaha upami telepon anjeun leungit atanapi dipaling? Kombinasi nyukcruk alat, ngonci alat, sareng ngusap jauh tiasa ngabantosan ngajaga telepon anjeun sareng data di dinya.

Produsén alat anu béda-béda gaduh cara anu béda pikeun ngalakukeun ieu, tapi hasilna sami – anjeun tiasa nganggo telepon anjeun, nyegah saha waé anu nganggo éta, sareng malah ngusap upami anjeun leres-leres hariwang yén éta aya dina panangan anu salah atanapi ngan saukur leungit. . Apple nyadiakeun pamaké ios kalawan step by pituduh hambalanJeungGoogle ogé nawiskeun pituduh pikeun pangguna Android.

WhatsApp: Lumayan pribadi, to the point.

WhatsApp pasti pisan pribadi lamun datang ka pesen jeung komunikasi sora nalika dikirim antara jalma – tapi teu jadi loba lamun datang ka data séjén aplikasi ngumpulkeun bari Anjeun keur make eta.

Sanaos sabagéan ageung pangumpulan data ieu lumangsung dina kaayaan perjanjian sareng kabijakan privasi pangguna, anjeun tiasa nyandak léngkah-léngkah pikeun ngawatesanana kana sababaraha gelar. Anjeun tiasa nyandak langkung seueur léngkah anu tiasa ngajantenkeun waktos anjeun dina WhatsApp langkung aman ogé.

Sapertos aplikasi gratis naon waé, ngagunakeun éta ngalibatkeun sababaraha jinis bursa nilai. Ngartos inpormasi naon anu dilakukeun sareng henteu dikumpulkeun ku aplikasi tiasa ngabantosan anjeun nangtukeun upami tukeur nilai cocog pikeun anjeun.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Kumaha #Pribadi #WhatsApp #Sabenerna #Tetep #Aman #Nalika #Nganggo #Aplikasi

Upami anjeun sapertos sabagéan ageung jalma, anjeun resep tetep nyambung nalika nuju atanapi nuju jalan-jalan. Éta sababna pikabitaeun pikeun nyambung ka jaringan Wi-Fi umum gratis, tapi anjeun kedah terang yén jaringan ieu tiasa muka anjeun kana sababaraha résiko anu serius.

Jaringan Wi-Fi umum mindeng kakurangan ukuran kaamanan disebut enkripsi, nu scrambles informasi dikirimkeun ti komputer atawa alat Anjeun ka router anu jadi strangers teu bisa maca eta. Tanpa ukuran kaamanan ieu, inpormasi anu anjeun kirimkeun ka jaringan ieu berpotensi dicegat ku penjahat cyber.

Inpormasi ieu tiasa kalebet kecap konci perbankan sareng média sosial anjeun, ogé inpormasi idéntifikasi anjeun. Penjahat cyber panasaran ogé berpotensi stalk anjeun ku ningali situs web nu Anjeun buka, sarta naon anjeun ngetik kana formulir web.

Nyatana, gampang pisan nyolong inpormasi anjeun dina jaringan anu teu aman, para penjahat siber kadang-kadang nyetél hotspot Wi-Fi anu bahaya di daérah lalu lintas anu luhur, sapertos bandara, kalayan tujuan pikeun ngumpulkeun inpormasi pangguna.

Éta sababna upami anjeun kedah nyambung nalika anjeun jauh, anjeun ngan ukur kedah nganggo jaringan Wi-Fi anu aman sareng diiklankeun saé. Anjeun biasana tiasa nyarios upami aranjeunna nganggo enkripsi sabab peryogi kecap konci pikeun gabung.

Upami anjeun kedah ngalakukeun hal anu sénsitip sacara online, sapertos mariksa kasaimbangan akun bank anjeun atanapi ngagaleuh, cobian lengket kana halaman wéb anu dimimitian ku “HTTPS” sanés ngan ukur “HTTP”. “S” nangtung pikeun aman sareng nunjukkeun yén situs éta ngagunakeun énkripsi pikeun ngajagi data anjeun. Anjeun oge bisa néangan ikon padlock héjo di mimiti alamat browser, nunjukkeun yén sambungan ramatloka aman.

Upami anjeun nganggo telepon sélulér, anjeun tiasa ngaliwat jaringan Wi-Fi sadayana sareng nyambungkeun nganggo jaringan sélulér. Ieu rada leuwih aman sabab leuwih hese pikeun cybercriminals mun sniff kaluar data pribadi anjeun ti jalma séjén dina jaringan.

Upami anjeun sering ngarambat, pertimbangkeun investasi dina Virtual Private Network (VPN), nyaéta parangkat lunak anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun sambungan anu aman ka jaringan sanés dina Internét. Saha waé anu berpotensi nyobian nénjo anjeun ngan ukur ningali yén anjeun nyambung ka VPN, sareng sanés naon anu anjeun lakukeun.

Tangtosna, hal anu paling penting pikeun diinget nyaéta yén ngagunakeun Wi-Fi umum sok picilakaeun, sareng peryogi sababaraha léngkah tambahan pikeun ngajagi data anjeun.

Ieu sababaraha tip pikeun ngabantosan anjeun tetep aman:

  • Pikir dua kali samemeh nyambung ka jaringan Wi-Fi umum, utamana lamun teu merlukeun kecap akses pikeun gabung.
  • Hindarkeun ngagunakeun komputer umum gratis. Penjahat cyber kadang nempatkeun komputer anu dikompromi dina hotspot Wi-Fi anu sah kalayan tujuan nyebarkeun malware atanapi maok data anjeun.
  • Coba ngajaga transaksi sénsitip, sapertos perbankan online sareng balanja, pikeun jaringan bumi atanapi kantor anjeun anu aman.
  • Upami anjeun dina jaringan umum, lengket kana situs anu dimimitian ku “HTTPS” supados anjeun terang aranjeunna aman. Ekstensi browser HTTPS Everywhere tiasa alihan anjeun ka halaman énkripsi upami sayogi. Ogé, néangan ikon konci héjo dina palang alamat browser urang.
  • Nalika nganggo laptop anjeun, pastikeun mareuman “ngabagikeun” polder sareng alat anjeun supados teu aya anu sanés dina jaringan tiasa ngaksésana. Pilarian wéb gancang tiasa nyarioskeun ka anjeun kumaha ngalakukeun ieu dina sistem operasi anjeun.
  • Anggo parangkat lunak kaamanan anu lengkep sareng tetep diropéa. Upami parangkat lunak anjeun kalebet firewall, pastikeun pikeun ngaktipkeunana.

Nepangkeun McAfee + Ultimate

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Naha #anjeun #kedah #atiati #nalika #nganggo #WiFi #umum