Godaan pikeun ngahémat artos nalika ngagaleuh alat anu mahal nyaéta pikabitaeun — gadget ti merek anu teu dipikanyaho tiasa nawiskeun spésifikasi anu sami pikeun fraksi harga merek anu langkung populér, bari gaduh set-top box Android atanapi Android TV tiasa. nyimpen duit. waragad dina rupa langganan.

Hanjakalna, alat-alat anu murah – sapertos tuang siang gratis – sering gaduh pitfalls, janten penting pikeun ngalakukeun panalungtikan anjeun sateuacan mésér.

Reuwas bahaya

“Kado” anu paling teu dihoyongkeun anu kadang-kadang dipendakan dina alat Android anu murah sareng henteu namina nyaéta malware anu tos dipasang. Ieu teu sagemblengna jelas naha aktor jahat dipasang eta langsung di pabrik, naha éta lumangsung dina jalan ka toko, atawa naha produsén haphazardly dipaké trojanized firmware pihak katilu, tapi pas anjeun muka kotak jeung ngahurungkeun alat anyar. , malware nu mana kana aksi. Jenis inféksi ieu bahaya pisan.

  • Trojan ieu hese dideteksi sareng ampir teu mungkin dihapus. Éta terpadu langsung kana firmware alat sareng gaduh hak istimewa sistem. Pangetahuan sareng parangkat lunak khusus diperyogikeun pikeun milarian sareng ngahapus aranjeunna, tapi teu aya jaminan yén malware bakal musna salamina sareng moal aktip deui.
  • Panyerang boga aksés pinuh ka alat jeung data. Tanpa meryogikeun idin atanapi pamundut, aranjeunna tiasa maok inpormasi, nyegat kodeu auténtikasi, masang program tambahan, sareng sajabana.

Penjahat siber ngadamel artos tina alat anu tos katépa ku sababaraha cara, anu sadayana ngarugikeun pembeli.

  • Penipuan pariwara. Alat mintonkeun iklan – mindeng discreetly dina jandela halimunan. Salaku bagian tina panipuan, software tambahan bisa dipasang dina alat nu simulates lampah pamaké katarik advertisements tangtu. Pikeun nu boga alat, ieu ngakibatkeun operasi slow sarta clutters memori smartphone anyar maranéhanana atawa set-top box.
  • Maling data sareng ngabajak akun. Cybercriminals teu boga masalah intercepting kecap akses, pesen, nomer kartu bank, kode auténtikasi, data geolocation atawa informasi mangpaat séjén ngaliwatan hiji alat kainféksi. Sababaraha ieu dipaké pikeun “marketing” (i.e., Iklan sasaran), sarta sababaraha dipaké pikeun schemes curang lianna.
  • Ngajalankeun proxy. Penjahat siber tiasa ngaktipkeun server proxy dina alat anu kainféksi, ngamungkinkeun urang luar ngaksés internét ku pura-pura janten korban, sareng nyumputkeun lagu sareng alamat IP anu nyata. Hasilna, nu boga alat bisa ngalaman lag internét parna, nepi ka sagala rupa daptar mungkir, komo narik perhatian agénsi penegak hukum.
  • Jieun akun online, sapertos dina WhatsApp atanapi Gmail. Akun-akun ieu teras dianggo pikeun ngirim spam, sareng nu gaduh alat tiasa mendakan larangan anti-spam sareng blokir anu ditumpukeun ku jasa ieu dina alat atanapi sadaya jaringan asal.

Hanjakal, skenario di luhur teu ilahar. Dina kasus pang anyarna taun ieu, sakitar 200 modél alat Android kapanggih katépaan ku skéma panipuan Badbox. Seuseueurna mangrupikeun kotak set-top TV murah tina sagala rupa merek anu dijual online atanapi di hypermarket éléktronik, tapi aya ogé tablet sareng smartphone, kalebet gadget anu dibeli pikeun sakola. Para ahli ngadeteksi Trojan Triada dina sakabéh éta. Malware Android ieu munggaran dipendakan ku analis Kaspersky dina taun 2016, sareng éta didadarkeun salaku salah sahiji anu paling canggih dina platform Android. Tangtosna, pamekar henteu cicingeun salami mangtaun-taun. Badbox nganggo alat anu kainféksi pikeun panipuan iklan sareng ngajalankeun proxy.

Taun ka tukang, Lemon Group kapanggih kalibet dina panipuan iklan – 50 merek béda alat Android katépa ku Trojan Guerilla. Taun 2019, Google nyorot kasus anu sami, tapi tanpa nyebatkeun pabrik khusus atanapi jumlah modél alat anu katépaan. Samentara éta, kajadian pangbadagna jenis ieu lumangsung dina 2016 sarta mangaruhan 700 juta smartphone anu dipaké pikeun maling data sarta panipuan iklan.

Fakta metot: fungsi Trojan malah nyieun kana telepon belet. Ancaman palaku “ngalatih” aranjeunna pikeun ngirim téks dumasar kana paréntah ti server sentral (contona, pikeun ngalanggan ladenan nu mayar) jeung neraskeun téks asup ka server sorangan, sahingga bisa ngagunakeun nomer telepon push-tombol pikeun ngadaptar. pikeun layanan anu merlukeun konfirmasi via téks.

spésifikasi palsu

Masalah kadua sareng alat Android anu murah ti pabrik anu teu dipikanyaho nyaéta bédana antara spésifikasi anu dinyatakeun sareng “ngeusian” anu saleresna. Kadang-kadang ieu lumangsung alatan kasalahan desain hardware. Contona, adaptor Wi-Fi-speed tinggi bisa disambungkeun ka USB 2.0 beus slow sahingga laju mindahkeun data dinyatakeun sacara fisik unattainable; atawa, alatan bug firmware, jangji mode HDR video teu jalan.

Sareng kadang-kadang ieu mangrupikeun kasus palsu, sapertos nalika alat anu ngajanjikeun 4GB RAM sareng resolusi 4K kanyataanna ngan ukur tiasa dianggo sareng 2GB sareng henteu nawiskeun kualitas gambar HD tapi 720p.

Masalah dukungan sareng ancaman kaamanan

Sanaos alat Android tingkat katilu henteu langsung kainfeksi malware, résiko kaamananna langkung ageung tibatan merek anu terkenal. Android salawasna perlu diropéa, sarta Google ngalereskeun kerentanan sarta ngaleupaskeun patch unggal bulan, tapi patch ieu ngan dilarapkeun ka alat Android murni (AOSP) jeung Google Pixel. Pikeun sakabéh versi sejen tina sistem operasi, apdet tanggung jawab produsén alat husus, sarta loba geus slow update firmware – lamun sagala. Kukituna, bahkan dina gadget énggal anjeun tiasa mendakan Android 10 anu luntur, sareng ngan saatos sababaraha taun dianggo, sadaya parangkat lunak anu dipasang dina éta bakal angkat ka musium.

Kumaha ngagabungkeun ékonomi jeung kaamanan

Kami henteu mamatahan pangguna ngan saukur mésér gadget anu mahal — henteu sadayana hoyong atanapi mampuh ngalakukeun ieu. Tapi nalika milih alat anggaran, éta hadé pikeun nyandak pancegahan tambahan:

  • Pilih merek anu parantos lami sareng aktip dijual di seueur nagara — sanaos éta henteu kawéntar.
  • Upami anjeun teu acan kantos nguping produsén khusus, entong nyéépkeun waktos anjeun maca online ngeunaan set-top box, TV atanapi modél telepon khusus – tapi ngeunaan perusahaan éta sorangan.
  • Diajar situs wéb perusahaan sareng pariksa yén bagian dukungan ngagaduhan detil kontak, inpormasi jasa, sareng – anu paling penting – apdet firmware sareng petunjuk unduh.
  • Baca ulasan pembeli dina forum khusus – sanés dina pasar atanapi situs wéb toko. Perhatosan khusus kana korelasi antara spésifikasi nyata sareng nyata, kasadiaan apdet, sareng paripolah alat anu anéh atanapi curiga.
  • Upami anjeun gaduh kasempetan ningali alat dina aksi langsung di toko, lakukeun. Di dinya, buka setélan sareng tingali upami aya pilihan pikeun masang apdet. Sareng pariksa ogé sabaraha lami Android anu dipasang. Naon waé anu aya di handap vérsi 12 tiasa dianggap katinggaleun jaman.
  • Bandingkeun harga alat anu anjeun pikahoyong sareng merek Cina top sapertos Huawei atanapi Xiaomi. Alat anu kirang dikenal tapi kualitas luhur kalayan spésifikasi anu sami tiasa satengah harga merek Cina anu “kawentar” – tapi bédana tina sababaraha pesenan ageungna curiga.
  • Pas anjeun ngagaleuh alatna, kenalkeun diri anjeun sareng setélanna, ngapdet firmware ka versi anu pang anyarna, teras cabut atanapi mareuman sadaya aplikasi anu sigana ngaleuwihan sarat dina setélan.
  • Pikeun alat anu ngamungkinkeun pamasangan aplikasi, pasang panyalindungan Android lengkep langsung saatos ngagaleuh sareng aktivasina.


#Malware #spésifikasi #palsu #sareng #masalah #sanésna #dina #alat #Android #anu #murah