Usum 3 tina séri TV The Mandalorian masihan urang tingali kaayaan kaamanan inpormasi di jagat Star Wars salapan taun saatos Patempuran Yavin. Jeung beuki kuring diawaskeun acara ieu, beuki kuring meunang gambaran yén sagala masalah infosec di galaksi jauh, jauh boga dua akar – lalawora sarta droids. Sateuacan anjeun neraskeun maca, punten perhatoskeun yén aya spoiler dina téks.

Sakabeh kaayaan kalawan droids di alam semesta Star Wars raises tangtu … isu etika-moral. Masalahna, aranjeunna hirup (aranjeunna mikir, ngarasa, sareng gaduh émosi), sedengkeun dina waktos anu sami aranjeunna milik batur (atanapi jalma).objék). Komo karakter “alus” teu ningali ieu salaku masalah. Samentara éta, droids bisa boga motif sorangan, nu teu merta ka liking jeung kahayang nu boga maranéhanana.

Tina hal-hal anyar anu urang pelajari tina usum The Mandalorian ieu, urang ayeuna terang kumaha droid nampi apdet parangkat lunakna. Tétéla, maranéhna nganjang ka bar pikeun meunangkeun beja panganyarna… via booze! (Kuring nebak nu ngajadikeun hiji musabab alus lamun ditanya “naha anjeun mabok deui?”: “Karek diropéa, sayang!”) Bar ngalayanan inuman Nepenthe, nu mangrupakeun pelumas pikeun panyalindungan maké mékanis dicampurkeun jeung subparticles ngirim apdet programming sarta paréntah anyar. ti mainframes. Mun jujur, ieu teu sigana pisan aman: droids beroperasi dina ampir unggal juru galaksi, bari ieu kahiji kalina urang geus katempo hiji bar pikeun aranjeunna. Leungit, sahenteuna ayeuna urang terang aranjeunna tiasa nampi apdet naon waé!

IG-11 droid killer

Deukeut ahir Usum 1, direhabilitasi droid Assassin IG-11 – bari dikurilingan ku Kakaisaran – nyatakeun yén, nurutkeun protokol produsén urang, anjeunna teu kudu direbut ku musuh, sahingga ngaktifkeun timer destruct. Dina tiori, ieu mangrupakeun ide nu sae: eta dirancang teu ukur ngajaga informasi dina mémori droid urang, tapi ogé pikeun nyegah droid ngalawan juragan aslina.

Tapi, aya hiji masalah: palaksanaan goréng mékanisme timer destruct ieu. Dina usum katilu, tokoh utama mutuskeun pikeun ngaktipkeun deui comrades na fallen dina leungeun. Jeung tétéla yén ieu téh rada doable! Sajaba ti, sanajan mesin geus leungit loba kelereng na, sababaraha bit informasi masih aya-contona, eta masih bisa cutatan sub-paragraf 16 protokol Bondsman Guild. Ieu jelas nunjukkeun kumaha teu dipercaya mékanisme ngancurkeun diri kalayan karusakan data darurat: éta henteu tiasa dipercaya.

Astromech droid R5-D4

R5-D4 mangrupakeun droid kawentar. Anjeunna mangrupikeun salah sahiji droid cacad munggaran anu urang tingali dina jagat Star Wars. R5 parantos aya ti mimiti (kaopat) épisode Star Wars, nalika anjeunna disalurkeun pikeun dibeli ku Lukas Skywalker Jawas kusabab gangguan motivator. Dina usum katilu The Mandalorian, droids digantelkeun kana nami séri salaku co-pilot sareng ngajalajah planét Mandalore – sabagian ageung ancur ku perang. Sanajan kitu, tétéla yén R5 boga saeutik hormat keur hak kapamilikan, sarta geus tetep satia ka urut dunungan na-mantan mutineer, ayeuna pilot Républik Anyar.

Kami henteu kantos terang naha ieu kusabab fungsionalitas standar astromech atanapi akibat tina modifikasi parangkat lunak anu dilakukeun ku pemberontak, tapi R5-D4 tiasa ngaksés jaringan inpormasi sareng ngaleungitkeun sistem kaamanan Kaisar. Tapi éta henteu kedah hariwang: barina ogé, anjeunna ngalakukeun ieu pikeun kapentingan anu gaduh. Malah anu langkung pikasieuneun nyaéta hiji dinten anjeunna nyebarkeun koordinat Mandalorian rahasia ka tilas pasangan perang. Saterusna, nalika Kaptén Teva mutuskeun pikeun neangan tempat nyumputkeun Mandalorians ‘, anjeunna bieu indit sarta ngobrol jeung sakabeh droids anjeunna terang. Ieu ngandung harti yén R5 terus ngalaporkeun whereabouts na ka babaturan Rebel sarta spionase on boga na.

Droid reprogrammed ti Plazir-15

Planét Plazir-15 mangrupikeun dunya dimana jalma-jalma henteu damel – sadaya padamelan anu nyéépkeun tenaga kerja dilakukeun ku droids Kaisar anu diprogram sareng separatis. Hayu urang sisihkan sual naha dunya séjén teu hirup cara sarua, bari Républik Anyar terus miceun parabot Kakaisaran urang. Kalolobaan droids dipaké deui bersyukur pikeun kasempetan kadua, sabab disebutkeun aranjeunna bakal dibongkar. Tapi planét ieu terus nyanghareupan insiden nu patali droid – ti sabotase minor nepi ka serangan langsung ka manusa.

Tokoh utama nganggap peran hiji tim réspon kajadian pikeun nalungtik runtuyan kajadian panganyarna, sarta manggihan yén software droid urang geus tampered kalawan. Jeung karuksakan ieu dilakonan ku racunan mékanisme pangiriman update disebut tadi: dina salah sahiji bets Nepenthe, subparticles nu diganti ku nano-droids nu reprogram drinkers maksa aranjeunna ngarugikeun manusa jeung harta maranéhanana. Alesan anu sanés pikeun ragu kana réliabilitas mékanisme update firmware ieu.

Sanajan kitu, teu pisan hésé pikeun manggihan palaku. Komisaris Helgait, kapala kaamanan anu ngurus SOC lokal, ogé hacker. Tapi ieu (nu disebut) batur sapagawean urang indit jeung ninggalkeun jalan satapak finansial ku mesen nano-droid ti kantor kaamanan informasi lokal dina ngaran sorangan (sanajan sirah ti kaamanan!) Sahenteuna anjeunna cukup pinter datang nepi ka mékanisme spin a reprogrammed perangna droid deui ka versi firmware separatist; hijina masalah – anjeunna gagal sabenerna ngagunakeun mech alatan kurangna waktu.

Status cybersecurity sahiji faksi utama

Gemblengna, aya hiji kecap pikeun ngajelaskeun kamajuan dina kawijakan kaamanan informasi Républik Anyar jeung sésa-sésa Kakaisaran, sarta kecap éta téh. degradasi.

Républik Anyar

Républik Anyar aktip nyoba ngahijikeun urut pagawé Kakaisaran kana masarakat. Teu diragukeun, éta mangrupikeun inisiatif anu dipuji. Nanging, éta sanés kaputusan anu paling wijaksana pikeun masihan jalma anu perang di sisi musuh kirang ti sataun katukang aksés kana inpormasi anu digolongkeun. Tapi ieu henteu ngaganggu saha waé: Moff Gideon (jalma jahat) tilas perwira komunikasi (jalma jahat) tiasa katingal pacing kantor Kolonel Tuttle (lalaki alus) – tanggung jawab nyebarkeun bantuan militér ka Républik dunya. Samentara éta, urut élmuwan Kaisar keur hoarding aset Kakaisaran urang dipiceun.

Kaayaan goréng tina sudut mana waé:

  • Aya droid panalungtikan Kaisar ngalayang di tengah Coruscant (ibukota républik), anu ngajaga komunikasi pidéo antarplanét langsung antara Kaisar sareng mata-matana.
  • Dina wates kota (enya, sakabéh planét sabenerna aya dina wates kota, tapi tetep) perenahna, rada unguarded, hiji kapal ibukota Kaisar – saha bisa lengkah jeung nginjeum sababaraha contraptions teu-kitu-légal.
  • Prosedur “rehabilitasi méntal” pikeun korban propaganda Kaisar nanaon tapi aman: Patugas Republik ninggalkeun muhrim sampurna dina panel kontrol Genep-O-Dua Mitigators, sanajan manipulasi kalayan anjeunna bisa ngarugikeun sabar atawa jeopardize prosedur.

sésa Kaisar

Dua épisode terakhir masihan kami kasempetan pikeun ningali pangkalan Kaisar di ruruntuhan Mandalore. Sareng sigana dasarna dirancang ku batur anu gaduh pandangan anu anéh ngeunaan kaamanan. Dasarna ngagaduhan pusat kaamanan inpormasi sareng komunikasi anu lengkep, dimana spesialis lokal tiasa ngalacak gerakan urang luar dina peta dasar sareng nyambung ka komandan Kaisar anu dipasang di pangkalan anu sanés. Sakumaha anu anjeun ngarepkeun, sistem inpormasi kritis ngagaduhan ukuran kaamanan fisik anu kuat: pikeun ngahontal pusat kedah ngalangkungan koridor sababaraha medan gaya sareng pasukan serangan Kaisar dipasang di antawisna. Tapi, percanten atanapi henteu, pusatna ngagaduhan panto sanés anu nuju ka hanggar kalayan aksés ka permukaan planét! Jeung panto teu dijaga pisan! Jenis ragu reliabiliti sistem kaamanan aksés sakabéhna.

Salaku tambahan, aya gangguan kaamanan sistem konci Kaisar standar:

  • Panel kontrol nu ngatur fasilitas kloning bisa diakses tanpa auténtikasi nanaon – sabotase sagalana anjeun tiasa.
  • Paburencay di sapanjang dasarna nyaéta palabuhan pikeun antarmuka droid éksternal, dimana droid anu teu leres-leres henteu ngan ukur tiasa nganonaktipkeun médan gaya anu ngahalangan koridor, tapi ogé nganonaktipkeun kontrol biasa tina rupa bumi. C’mon Imperials, sanés Death Star anjeun di hack ku cara anu sami kirang ti 10 taun ka pengker? Teu aya cukup waktu pikeun ngumpulkeun sababaraha countermeasures tur nambahkeun sababaraha apdet kaamanan?

mékanisme interception kontrol kapal

Aya hiji deui kajadian di Plazir-15 – kirang kasohor tapi rada pikahariwangeun. Puseur kontrol lalulintas lokal kumaha bae manages ngadalikeun pesawat ruang angkasa Mandalorian salila pendekatan badarat na. Susunanna rasional dina téori: langkung saé yén badarat dikawasa ku jalma anu gaduh pangaweruh bentang lokal. Tapi dina tingkat praktis, ayana téhnologi misalna dina kapal perang ngabalukarkeun anceman. Hiji dinten bakal dieksploitasi dina kaayaan tempur pikeun nabrak starfighter dina permukaan planét atanapi kana kapal angkasa sanés.

Kumaha carana ulah babagi adil tina masalah ieu

Masalah sareng droids sareng kapal angkasa tiasa dihindari upami sistem inpormasina dumasar kana sistem kekebalan cyber anu beroperasi. Éta bakal nyababkeun droid, henteu paduli kahayangna pikeun nolak atanapi paréntah éksternal, teu tiasa ngalakukeun tindakan naon waé kecuali disatujuan sacara khusus ku program anu gaduh. Ogé, pejabat Kakaisaran sareng Républik sami-sami langkung saé kalayan latihan kasadaran cybersecurity modern biasa.


#Usum #Mandalorian #sareng #cybersecurity