Dunya digital tiasa janten daérah anu nangtang, khususna pikeun kolot atanapi nini urang anu nyobian nganapigasi éta. Sapertos urang ngabimbing barudak urang ngartos sareng ngagunakeun Internét sacara aman, ngadidik lansia anu dipikacinta ngeunaan résiko sareng prakték pangsaéna pikeun ngagunakeun Internét sami pentingna. Ku janten proaktif sareng ngalibetkeun aranjeunna dina kahirupan digital urang, urang tiasa ngabantosan kasalametan onlinena.

Ngajagi Duanana Tungtung spéktrum Jaman

Generasi sandwich, istilah anu diciptakeun pikeun jalma tengah yuswa anu kedah ngurus murangkalih sareng sepuh sepuh, ngagaduhan tugas anu sesah pikeun mastikeun kasalametan jalma anu dipikacinta boh offline sareng online. Kalayan ubiquity téknologi sareng internét, panyalindungan kulawarga urang parantos ngalegaan saluareun dunya fisik ka dunya maya. Leuwih ti kantos, hal anu penting pikeun mastikeun yén barudak urang jeung leuwih dipikacinta manula aman tina ancaman poténsi sarta scams nu lurk di internet.

Harepan hirup ningkat, sareng seueur jalma anu milih karir sateuacan janten kolot. Ieu ngandung harti yén jalma tengah-yuswa sering miara barudak sareng kolotna sepuh, ngajantenkeun aranjeunna generasi ‘sandwich’. Aranjeunna kedah milih antara ngajaga barudakna tina ancaman cyber sareng mastikeun kolotna henteu janten korban panipuan online. Tanggung jawabna sigana ageung, tapi kalayan pangaweruh sareng alat anu leres, éta tiasa diurus.

Tip McAfee Pro: Henteu paduli umur, urang sadayana kedah ngahiji dina ngadukung panyalindungan identitas sareng privasi online. Cybercriminals teu ngabentenkeun; aranjeunna nargétkeun generasi béda béda. Diajar ngeunaan ancaman siber ayeuna mangrupikeun garis pertahanan munggaran pikeun ngajagaan kulawarga sacara online.

Pamakéan Internét di Kalangan Sepuh

Internét parantos janten bagian penting dina kahirupan modéren, sareng manula henteu aya iwal ti tren ieu. Numutkeun kana Otoritas Komunikasi sareng Media Australia (ACMA), langkung ti 90% warga Australia anu langkung kolot ngagaduhan konektipitas internét di bumina dina taun 2020, paningkatan anu signifikan tina 68% dina taun 2017. Paningkatan ieu disababkeun ku pandémik, anu parantos nyorong langkung seueur jalma. pikeun ngaksés internét di imahna dina taun 2020. manula ngagunakeun internét pikeun ngalaksanakeun kagiatan sapopoé, sapertos perbankan, balanja, sareng tetep nyambung sareng anu dipikacinta.

Aspék séjén anu kedah dipertimbangkeun nyaéta peran média sosial dina kahirupan manula. Seueur manula nganggo platform sapertos Facebook pikeun nyambung sareng kulawarga sareng réréncangan, anu tiasa janten sumber penting pikeun pangrojong émosional sareng papacangan sosial. Nyorong manula ngagunakeun platform ieu sacara aman sareng tanggung jawab tiasa ngabantosan aranjeunna tetep nyambung sareng ngajaga kaséhatan méntalna.

Ngagali langkung jero: Jutaan Pamaké Facebook Tanpa Sadar Ngabagi Tulisan sacara Umum

Sanajan kitu, diajar surfing internét aman tiasa tugas tangguh pikeun aranjeunna. Kawas nyetir mobil, ngagunakeun internét aman merlukeun pangaweruh jeung prakték. Ku sabab éta, penting pikeun nyayogikeun pituduh sareng dukungan anu konsisten ka sepuh urang anu dipikacinta pikeun mastikeun kasalametanana di dunya digital. Salah sahiji cara anu épéktip nyaéta tetep saderhana. Tong buru-buru ngartos sadayana sakaligus. Gantina, ngadidik aranjeunna ngeunaan aktip anyar atawa poténsi resiko online step by step. Pendekatan ieu mastikeun yén aranjeunna ngartos unggal naséhat sareng langkung dipikaresep pikeun ngalaksanakeunana.

Tips Top pikeun Kasalametan Online pikeun manula

Nalika pangalaman digitalna mekar, aya léngkah-léngkah anu tiasa urang laksanakeun pikeun ngabantosan sepuh urang anu dipikacinta tetep aman online. Tina ngagunakeun parangkat lunak panyalindungan pikeun ngatur kecap akses sacara efektif, tip ieu tiasa ngadamel bédana anu signifikan dina mastikeun panyalindungan onlinena.

1. Software panyalindungan

Investasi dina parangkat lunak panyalindungan anu dipercaya mangrupikeun cara anu efektif pikeun ningkatkeun kaamanan online. Parangkat lunak kaamanan tingkat luhur nawiskeun panyalindungan komprehensif ngalawan ancaman sapertos virus sareng malware, anu teu disadari tiasa diunduh tina internét. Éta ogé tiasa nawiskeun balanja online anu aman ku ngaidentipikasi sareng meungpeuk résiko sateuacan aranjeunna tiasa ngarugikeun pangguna.

McAfee + Protection mangrupikeun conto anu saé. Éta nawiskeun kaamanan komprehensif pikeun sadaya alat anu nyambung dina kulawarga. Parangkat lunak ieu nyayogikeun panyalindungan sacara real-time ngalawan malware, virus, sareng ancaman sanésna, mastikeun kagiatan online kulawarga anjeun tetep aman. Éta ogé ngabantosan dina ngatur kecap akses sareng milarian alat anu leungit atanapi dipaling, ku kituna nyayogikeun lapisan kaamanan tambahan.

2. Kasadaran panipuan jeung Protection

Nalika generasi sepuh janten langkung biasa kana dunya online, aranjeunna sering janten target penjahat cyber sareng panipuan online. Ku alatan éta, penting pikeun ngajaga aranjeunna waspada kana rupa-rupa panipuan anu sering lumangsung dina internét. Scam ieu tiasa aya dina sababaraha bentuk, sapertos email phishing, telepon palsu, situs web palsu, sareng seueur deui. Lansia kedah ngingetkeun rutin pikeun henteu ngabales email ti sumber anu teu dikenal atanapi bahkan ngawalon telepon ti nomer anu teu dikenal. Anu langkung penting, aranjeunna kedah dikondisikeun pikeun naroskeun legitimasi telepon ti bank atanapi lembaga sanés. Upami aranjeunna henteu yakin kana identitas panelepon, aranjeunna kedah nyuhunkeun inpormasi kontak panelepon pikeun nelepon deui.

Urang kedah émut yén salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun nyegah janten korban panipuan nyaéta tetep terang sareng terang ngeunaan naon panipuan sareng kumaha éta lumangsung. Rutin ngadatangan halaman wéb kasadaran panipuan sapertos ScamWatch bakal mangpaat pisan. Ngadidik sepuh urang dipikacinta ngeunaan scams paling umum sarta ngabogaan paguneman kabuka ngeunaan scams panganyarna bisa nyata ngurangan Chances maranéhanana keur scammed. Aranjeunna bakal diajar ngakuan usaha panipuan sareng gaduh pamahaman anu langkung saé ngeunaan tindakan anu kedah dilakukeun salajengna pikeun ngajagaan diri.

3. Sandi jeung Software Update

Nganggo manajer sandi henteu ngan ukur ngabantosan kecap konci anu rumit tapi ogé émut kana éta, ku kituna ngagampangkeun beungbeurat pikeun sepuh urang anu dipikacinta pikeun nginget seueur kecap konci. Salaku tambahan, pastikeun sadaya parangkat lunak diropéa sacara teratur. Seringna, apdet parangkat lunak kalebet patch pikeun kerentanan kaamanan. Ku alatan éta, hal anu penting pikeun ngajadikeun otomatis apdet software dina alat maranéhanana.

Ngagali langkung jero: Naha Pembaruan Parangkat Lunak Penting pisan

Ngahijikeun Kaamanan Téhnologi Sakuliah Generasi

Hiji pendekatan unik pikeun mastikeun kasalametan online pikeun lansia anu dipikacinta nyaéta ngalebetkeun aranjeunna dina rencana kaamanan digital kulawarga anjeun. Strategi ieu saluyu sareng ideu “generasi sandwich” sareng tanggung jawab dibagikeun pikeun mastikeun panyalindungan online pikeun generasi ngora sareng sepuh. Upami anggota kulawarga sepuh anjeun nganggo aplikasi sapertos Messenger, pertimbangkeun nyetél obrolan grup kulawarga anu kalebet anggota ngora sareng sepuh.

Ngagali langkung jero: Cacat Facebook Messenger Bisa Ngidinan Penjahat Nyegat Pesen

Pendekatan inklusif ieu tiasa janten platform pikeun ngabagikeun warta ngeunaan résiko online sareng masihan pangaweruh ngeunaan cara ngatasi masalah ieu. Ngabogaan diskusi kulawarga ngeunaan kaamanan digital bisa mantuan instill rasa tanggung jawab koléktif pikeun panyalindungan online. Salian ti éta, ogé bisa ngadorong pangajaran antargenerasi. Barudak anjeun tiasa ngamangpaatkeun pangaweruh téknologi pikeun ngabantosan nini-nini ngartos aplikasi énggal atanapi ngarengsekeun masalah téknis, nyorong budaya diajar babarengan sareng silih rojong dina kulawarga.

Pikiran Pamungkas

Salaku dunya urang terus nangkeup kamajuan téhnologis, mayungan sepuh urang dipikacinta ti poténsi ancaman online tur panipuan leuwih penting batan kantos. Sanajan kitu, tugas ieu teu kudu jadi hésé teuing. Kalayan pituduh anu leres, alat anu leres, sareng pendekatan kulawarga anu inklusif, urang tiasa ngabantosan jalma anu dipikacinta ku aman napigasi sareng nikmati dunya digital. Nyokot waktos ngadidik aranjeunna ngeunaan resiko online, mastikeun aranjeunna geus dipasang software pelindung, sarta tetep nepi ka tanggal dina scams panganyarna bisa nyata ngurangan résiko maranéhanana encountering ancaman online. Ku nyieun hiji lingkungan nu ngarojong learning jeung kaamanan, urang bisa mastikeun yén manula ngarasa yakin, aman tur disambungkeun di dunya digital.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Kasalametan #online #pikeun #manula #Blog #McAfee