Nganggo VPN dina smartphone anjeun sacara ageung tiasa ningkatkeun privasi anjeun, khususna sareng sadaya pelacakan data anu aya ayeuna.

Kanggo sababaraha waktos ayeuna, kami parantos nyarankeun VPN nalika nganggo Wi-Fi umum di bandara, perpustakaan, hotél, sareng warung kopi. Nunjukkeun yen ieu jaringan umum, hacker ditangtukeun bisa snoop dina alat sejenna ngirimkeun data dina eta. Kalayan VPN, sambungan naon waé janten sambungan anu aman, kalebet Wi-Fi umum. Naséhat éta masih berlaku. Tapi aya alesan anu hadé pikeun ngagunakeun éta dina telepon sélulér anjeun sadaya waktos-kanggo privasi anjeun.

Hayu urang mimitian ku ningali gancang dua hal gedé anu tiasa dilakukeun ku VPN pikeun anjeun.

Éta ngajaga anjeun langkung aman.

Enkripsi bank-grade dipaké ku VPN kuat ngajaga data anjeun sarta informasi dina transit, sahingga hésé pisan pikeun hacker nénjo sambungan anjeun. (Pikirkeun data sareng inpormasi anjeun ngalangkungan torowongan anu teu tiasa dianggo atanapi katingali ku batur.) Ku cara éta, VPN ngajantenkeun sagala jinis kagiatan online langkung aman-sapertos perbankan, balanja, sareng mariksa kauangan anjeun.

Éta ngajaga privasi anjeun.

Ku masking whereabouts anjeun sarta alamat IP, babarengan jeung enkripsi nu mantuan ngajaga kagiatan anjeun pribadi, VPN ngurangan jumlah informasi pribadi nu batur bisa ngumpulkeun jeung ngalacak. Éta kalebet panyadia ladénan internét, perusahaan média sosial, usaha, pamekar aplikasi, situs wéb sareng anu sanés anu ngumpulkeun data anjeun pikeun tujuan pamasaran atanapi kanggo dijual deui ka pihak katilu.

Smartphone anjeun, privasi anjeun sareng VPN

Sajauh privasi anjeun prihatin, VPN dina smartphone tiasa janten gerakan anu pinter. Aya sababaraha alesan pikeun éta: kahiji, kusabab cara smartphone gaduh téknologi pelacak tambahan anu diwangun, sareng kadua, kusabab sadaya data anu tiasa dilacak anu urang ciptakeun nalika make smartphone sakumaha mindeng urang ngalakukeun-nepi ka genep jam per poé pikeun sababaraha.

Ngeunaan kumaha smartphone Anjeun dijieun, kolektor data bisa panén inpo pribadi Anjeun nu nembongkeun naon anu anjeun lakukeun, nalika anjeun ngalakukeun eta, jeung dimana anjeun ngalakukeun eta ogé. Sababaraha téknologi ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nangtukeun dimana anjeun iraha waé, sapertos GPS sareng jasa lokasi, bareng jeung konektipitas Bluetooth jeung tracking lokasi dumasar kana munara ponsel nu nuju disambungkeun ka. Malah nyeken kode QR sareng telepon sélulér anjeun tiasa nembongkeun inpormasi lokasi. Sagalana tiasa langkung tepat, anu pikaresepeun pikeun pangiklan, usaha, bahkan pamaréntah.

Teras, pikirkeun sadaya kagiatan anu anjeun laksanakeun dina telepon anjeun, kalayan tekenan khusus kana aplikasi anu anjeun anggo sareng data anu aranjeunna ciptakeun, ngeunaan kasehatan anjeun, kabiasaan balanja anjeun, perjalanan anjeun, sareng saha anjeun ngobrol, sareng eusi naon anu anjeun pasang. online. — ngan ukur nyebatkeun sababaraha hal. Sakali deui, inpormasi sorangan berharga pikeun pangumpul data. Janten langkung berharga nalika aranjeunna mendakan dimana Anjeun ngalakukeun hal ieu.

dicandak babarengan, pausahaan calo data gampang ngumpulkeun informasi ieu ti jutaan alat, ngahasilkeun milyaran titik data, sarta nyieun daptar badag informasi sasaran. Sareng inpormasi éta janten khusus pisan. Kalawan sababaraha calo data ngumpulkeun ratusan nepi ka rébuan titik data per jalma, aranjeunna tiasa masihan pembeli kabetot snapshot resolusi luhur saha anjeun, dimana anjeun cicing, saha anggota kulawarga anjeun, panghasilan anjeun, dimana anjeun balanja, naon anu anjeun lakukeun. hoyong mésér – langsung ka sampo karesep anjeun. Tur éta ngan pikeun starters.

Henteu heran yén sadaya kagiatan calo data ieu micu bisnis global diperkirakeun $ 200 miliar dollar AS per taun.

Kumaha ieu kajadian? Biasana ngalangkungan kabijakan privasi anu anjeun tiasa atanapi henteu acan maca.

Dina kawijakan éta, produsén alat, perusahaan média sosial, pamekar aplikasi sareng saterasna bakal jéntré data naon anu aranjeunna kumpulkeun, dina kaayaan naon, naon anu aranjeunna lakukeun sareng éta, sareng upami aranjeunna ngabagi atanapi ngajual deui data ka pihak sanés. Nanging, upami anjeun kantos nyitak kana citak tina kabijakan privasi, naon anu dicarioskeun henteu salawasna jelas. Ayeuna pertimbangkeun sadaya aplikasi anu anjeun gaduh dina telepon anjeun sareng kabijakan privasi anu aya hubunganana sareng masing-masing — gambar privasi data pribadi anjeun janten kirang jelas.

Kalayan data digital sareng pangumpulan inpormasi dipanggang kana seueur anu urang lakukeun online, éta henteu heran leuwih ti 70% jalma ngarasa privasi data maranéhanana di luar kontrol maranéhanana.

Tapi aya hal anu anjeun tiasa laksanakeun.

Jaga privasi anjeun dina smartphone anjeun nganggo VPN

Nganggo VPN dina smartphone anjeun tiasa ngajantenkeun anjeun langkung anonim sacara online. VPN tiasa ngaleutikan data anu kakeunaan nalika dikirimkeun ka sareng ti smartphone anjeun. Hasilna, perusahaan sareng calo data berpotensi langkung seueur diajar ngeunaan anjeun, balanja anjeun, perjalanan anjeun, kabiasaan anjeun, sareng inpormasi anu sanés anu aranjeunna tiasa kumpulkeun sareng kauntungan.

Sanaos anjeun gaduh pilihan VPN gratis, kuring nyarankeun ngahindarkeunana. Salaku kalawan loba “gratis” jasa, bakal aya sababaraha nyekel, mindeng ngalibetkeun pendataan. Salaku conto, sababaraha anu disebut “VPN gratis” ngagaduhan jasa pelacak malware atanapi saleresna dikumpulkeun data pribadi sarta informasi pikeun dijual-hal anu anjeun hoyong VPN dicegah.

Kusabab éta privasi anjeun anu urang bahas, laksanakeun parios latar tukang. Naha VPN anu anjeun anggap parantos diaudit sacara mandiri pikeun kaamanan? Téknologi anu ngawasa kami ngalaman pamariksaan anu lengkep unggal taun. Pilarian artikel warta sareng tingali naha VPN anu anjeun tingali gaduh catetan lagu pikeun ngumpulkeun sareng ngajual data ku cara naon waé. Sakali deui, kalayan téknologi VPN kami, kami henteu ngarékam atanapi ngalacak naon anu anjeun laksanakeun online supados kagiatan online anjeun tetep pribadi.​

Sareng ogé Ngabersihan Data Pribadi…

Kumaha upami inpormasi anu parantos beredar? Urang Ngabersihan Data Pribadi tiasa ngabantosan anjeun ngahapus inpormasi pribadi anjeun tina situs calo data anu résiko luhur, ku kituna anjeun bisa nyegah eta tina keur salajengna dikumpulkeun sarta dijual online. Upami anjeun henteu yakin naha data sareng inpormasi anjeun aya, mertimbangkeun naon salah calo data utama touted kaliwat— ngahontal leuwih ti 62 nagara jeung kamampuhan pikeun ngahontal leuwih ti 2.5 milyar konsumén sacara global. Kalayan 5 milyar pangguna internét ayeuna, éta mangrupikeun satengah tina populasi online di dunya. Sareng éta ngan hiji calo data.

Ogé, anggap yén calo data nampi seueur inpormasi ti tempat-tempat sanés ti smartphone anjeun sareng alat anu disambungkeun. Aranjeunna skim sarta compile rékaman publik nu patali jeung anjeun, informasi dibeuli ti retailers kalawan program kartu kasatiaan, teu nyebut data sensus, rékaman pangadilan, sarta rékaman kandaraan motor. Sareng éta ngan ukur sababaraha tina seueur sumber. Nganggo Pembersih Data Pribadi urang ogé tiasa ngabantosan ngahapus rékaman sapertos kitu.

Kéngingkeun langkung seueur privasi dina smartphone anjeun

Kalawan babarengan, kombinasi VPN sareng Private Data Cleanup tiasa ngabantosan anjeun janten langkung pribadi ti kantos. Kalayan seueur kahirupan digital urang anu dikumpulkeun, dilacak, sareng ditabulasi, sering tanpa kanyaho kami berkat kawijakan privasi anu ngabingungkeun, ngadalikeun privasi anjeun masuk akal sareng janten langkung gampang berkat alat sareng jasa anu sayogi pikeun anjeun.

Coba McAfee Mobile Security

Ngarasakeun alat sélulér anu langkung aman sareng panyalindungan sadaya-dina-hiji


#Privasi #mangga #Naha #VPN #dina #smartphone #anjeun #tiasa #janten #langkah #anu #pinter #pikeun #anjeun