Ngalengkepan sareng ngabimbing anak anjeun anu disambungkeun sacara digital mangrupikeun salah sahiji tantangan anu paling hese anu anjeun bakal nyanghareupan salaku kolot. Salaku anak anjeun tumuwuh sarta robah, kitu ogé kagiatan online maranéhanana. Grup babaturan, aplikasi paporit, sareng kapentingan online tiasa robih ti sasih ka sasih, naha éta kadali parental tiasa janten réréncangan indung.

Nurutkeun a laporan ti Common Sense Media, rumaja méakkeun rata-rata tujuh jam 22 menit dina telepon maranéhanana sapoé. Rumaja (umur 8 nepi ka 12) méakkeun opat jam 44 menit unggal poé. Ieu waktos di luar tugas sakola.

Éta seueur waktos kanggo jalan-jalan di alam maya pikeun tujuan hiburan, sareng éta waé ningkat saprak pandémik.

Neunggeul kasaimbangan antara waktu layar jeung pamakéan cageur alat mangrupa tantangan kantos-ngembang. Di hiji sisi, set alat anak anjeun mangrupikeun saluran penting anu nyambungkeun aranjeunna kana jati diri, katampi peer, sareng karaharjaan émosional. Di sisi anu sanés, alat anu sami ogé mangrupikeun panto anu tiasa nyababkeun masalah sapertos cyberbullying, prédatorkabiasaan picilakaeun, sarta perjuangan gambar diri dina kahirupan anak anjeun.

Ngangkat Bar Kasalametan

Kontrol parental mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun kolotna nyetél kadali kana panggunaan internét barudakna. Kadali kalebet saringan eusi (eusi anu teu pantes), wates pamakean (kadali waktos), sareng ngawaskeun (tracking kagiatan).

Seueur téknologi anu parantos dipiboga ku kulawarga anjeun atanapi situs anu didatangan ku murangkalih anjeun gaduh kadali kolot dasar (nyaéta, kontrol anu diwangun pikeun android jeung iphone sareng jaringan sosial sapertos YouTube). Tapi, tingkat séjén kontrol parental datang dina parangkat lunak anu dirancang khusus pikeun nyaring, ngawatesan, sareng ngalacak kagiatan digital. Kadali kolot anu dirarancang konsumen ieu nawiskeun kulawarga bentuk panyalindungan anu langkung luhur sareng langkung kuat.

Mun anjeun kawas loba kolot anu muka blog ieu, anjeun dina kasusah. Anjeun merhatikeun kagiatan online anak anjeun, tapi teu yakin kumaha carana mulangkeun kasaimbangan. Leres, anjeun hoyong milarian parangkat lunak kontrol parental anu pangsaéna sareng nerapkeun panyalindungan digital.

8 Tanda Kulawarga Anjeun Perlu Kontrol Kolot

Unggal dinamika kulawarga béda, sakumaha ogé unggal pendekatan kulawarga pikeun ngawas online. Tapi, seuseueurna kolot satuju yén nalika pangaruh négatip mimiti mangaruhan kaséhatan émosional sareng fisik kulawarga, milarian solusi énggal tiasa ngabantosan anjeun balik deui.

Gumantung kana umur anak anjeun, Anjeun meureun hoyong mertimbangkeun kontrol parental lamun:

1. Aranjeunna teu ngabales mun anjeun ngobrol aranjeunna

Upami anak anjeun sibuk ku telepon sélulérna sareng nyababkeun masalah komunikasi di kulawarga anjeun, anjeun panginten hoyong mertimbangkeun parangkat lunak anu kalebet wates waktos. Nyambungkeun sareng anak anjeun salami waktos bébas alat tiasa ningkatkeun komunikasi.

2. Aranjeunna geus mimiti neglecting housework jeung tanggung jawab kulawarga

Aya seueur alesan nilai-nilai tiasa turun, atanapi minat tiasa ngirangan. Nanging, upami anak anjeun langkung seueur waktos online, ngawatesan atanapi ngawaskeun naon anu lumangsung dina waktos éta tiasa ngabantosan kasaimbangan émosional sareng disiplin diri pikeun ngalaksanakeun tanggung jawab.

3. Sajarah browser maranéhanana nembongkeun aksés ka eusi picilakaeun

Pilarian online polos tiasa nyababkeun hasil anu henteu polos atanapi murangkalih tiasa milarian kontén ngan saukur kusabab panasaran. Kadali kolot sacara otomatis meungpeuk situs anu teu cocog sareng umur sareng nyaring situs web, aplikasi, sareng pamilarian wéb.

4. Aranjeunna moal masihan jauh alat maranéhanana tanpa gelut

Lamun telepon sélulér geus jadi puseur dunya anak anjeun dina expense hormat kolot jeung aturan kulawarga, maranéhanana bisa kalibet dina kabiasaan online pantes, hook up jeung babaturan salah, atawa bajoang jeung kasaimbangan téknologi. Kalawan kadali parental ditangtoskeun, kolotna bisa meungpeuk eusi picilakaeun, nempo kagiatan sapopoé, tur nyetel wates waktu cageur.

5. Aranjeunna leungit minat outings kulawarga jeung kagiatan non-digital lianna

kabiasaan goréng ngabentuk cicingeun ngaliwatan waktu. Mun anak anjeun geus robah fokus maranéhanana nyirorot dina tilu nepi ka genep bulan panungtungan, mertimbangkeun magnifying naha. Ieu bisa jadi teu pamakéan téknologi, tapi anjeun bisa mertimbangkeun hiji lapisan tambahan panyalindungan lamun kitu.

6. Aranjeunna indit ka kamar sejen pikeun ngabales téks a

Bari dulur pantes privasi, lamun terus sneaking jauh pikeun nyekel up kalawan babaturan nyaeta norma anyar anak anjeun, Anjeun bisa mertimbangkeun nyieun sababaraha pangaluyuan waktos layar.

7. Éta béak

Tanpa pangaweruh kolot, barudak bisa ngaganti sare pikeun waktos layar. Kontrol parental tiasa ngabantosan anjeun ngaleungitkeun kabiasaan anu teu damang ieu. Netepkeun wates waktu bisa mantuan barudak ngalaman sare hadé, moods hadé,Deui fokus, sareng langkung énergi.

8. Aranjeunna bagikeun online

Upami anjeun ngotéktak média sosial anak anjeun sareng perhatikeun yén profilna umum tinimbang pribadi, atanapi upami anak anjeun condong ngabagi inpormasi pribadi anu kaleuleuwihan, kadali parental tiasa ngabantosan anjeun ngawas kagiatan anu bakal datang.

Ideally, urang sadayana bakal leuwih resep hirup di dunya dimana urang leres pisan teu merlukeun kadali kolot. Hanjakalna, éta sanés kanyataan ayeuna atanapi anu bakal datang. Ku kituna urang recalibrated, terus diajar, sarta terus nambahkeun kana kaahlian parenting urang. Sakumaha biasa, kami yakin yén alat kaamanan digital anu munggaran nyaéta investasi dina paguneman anu konsisten, terbuka sareng jujur ​​​​sareng anak anjeun. Jeung alat kadua? Leres, kéngingkeun kontrol kolot. Sanaos anjeun tiasa ngupingkeun sababaraha hemming sareng hawing ti murangkalih anjeun, katenangan pikiran anu anjeun pikahoyong tina gaduh kadali parental bakal teu ternilai.

Coba McAfee Total Protection

Miluan 600+ juta pangguna anu ngandelkeun McAfee Total Protection pikeun tetep aman online.


#Tanda #Ieu #Bisa #jadi #Waktosna #pikeun #Kontrol #Kolot