Henteu sakabéh pagawé perusahaan ngarasa kudu ngonci layar nalika ninggalkeun komputer karya maranéhanana unattended. Nanging, ieu saleresna mangrupikeun aspék anu penting pikeun kaamanan inpormasi perusahaan: upami sacara fisik aya di kantor, panyerang tiasa nganggo komputer anu henteu dijaga sareng henteu dikonci pikeun kéngingkeun inpormasi anu berharga atanapi masang malware. Ku alatan éta, salah sahiji aturan dasar anu perlu diajarkeun ka pagawé nyaéta salawasna ngonci komputer nalika ninggalkeun meja maranéhanana.

Panginten cara anu paling terkenal pikeun ngonci layar nyaéta ngalangkungan ménu. Jang ngalampahkeun ieu pamaké Windows kudu muka Menu Mimitian ku ngaklik ikon Logo Windows, teras klik ikon pamaké, dituturkeun ku konci. Alternatipna, aranjeunna tiasa pencét Ctrl + Alt + Del tur klik Konci dina layar nu muka – atawa ngan pencét Lebetkeun sanggeus Ctrl + Alt + Del.

Nya kitu, dina macOS, pamaké kudu klik dina ikon Apple di belah kénca juru luhur layar tur pilih konci layar tina menu nu.

Sanes tindakan anu paling pajeulit, tapi ngalibatkeun sababaraha gerakan mouse sareng klik. Sareng ditilik ku jumlah jalma anu henteu ganggu ngonci mesinna, seueur anu mendakan repot teuing ieu. Warta anu saé nyaéta aya seueur cara alternatif pikeun ngonci komputer anjeun. Janten, upami anjeun kaleungitan harepan pikeun ngayakinkeun kolega anjeun nganggo pilihan dasar, nyarankeun aranjeunna nyobian pilihan anu langkung sederhana sareng gancang.

Métode 1: nganggo potong kompas keyboard

Anjeun tiasa ngonci komputer dina ngan sababaraha detik nganggo sababaraha tombol – sareng anjeun henteu kedah ngonpigurasikeun nanaon. Potong kompas Windows sareng macOS duanana diatur sacara standar.

  • Dina Windows (10 atanapi 11), ngan pencét Jandéla + L.
  • Dina macOS, kombo anu anjeun peryogikeun nyaéta Kontrol + Komando + Q.

Métode 2: nganggo tombol daya

Aya metode anu langkung gampang dina Mac modern: nempatkeun ramo anjeun dina sénsor Touch ID bakal langsung ngonci layar (kibor Apple tanpa Touch ID gaduh tombol Konci khusus). Janten henteu milarian deui potong kompas anu pas dina kibor – “tombol” ieu mangrupikeun anu anjeun peryogikeun.

Hanjakalna pikeun pangguna Windows, teu aya anu sarimbag. Nanging komputer tiasa dikonpigurasi supados mencét tombol daya bakal nempatkeun kana mode sare sareng ngonci dina waktos anu sami. Jang ngalampahkeun ieu, dina Setélan kakuatan sareng boboindit ka Pilih fungsi tombol daya dina setélan kakuatan tambahan, panggihan Nalika kuring mencet tombol daya tur pilih Saré. Ogé, di Pilihan loginmanggih Kudu asup tur pilih salawasna.

Métode 3: ngan ukur mindahkeun pointer

macOS ngagaduhan fitur anu disebut Hot Corners. Tujuanana saderhana pisan: mindahkeun pointer ka salah sahiji tina opat juru layar bakal memicu tindakan anu tos siap. Tindakan ieu tiasa kalebet ngonci layar. Setup ngan ukur sababaraha menit, saatos anjeun tiasa ngonci layar kalayan gerakan tunggal pointer ka juru anu dipilih.

Windows teu gaduh fitur Hot Corners anu siap dianggo. Nanging, aya alat anu disebut WinXCorners anu ngamungkinkeun anjeun nambihan kana sistem sareng nganggo sudut, contona, pikeun ngonci layar.

Upami anjeun resep henteu masang nanaon, Windows nawiskeun alternatif anu sami: anjeun tiasa nempatkeun potong kompas dina desktop anjeun anu, nalika diklik dua kali, bakal ngonci komputer. Ngan nyieun potong kompas anyar, jeung saterusna Ketik lokasi item kotak, lebetkeun ieu:

%windir%System32rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation

Métode 4: nganggo Dynamic Lock

Tungtungna, pilihan pangsaéna pikeun anu hilap pisan: Dynamic Lock in Windows 10 sareng 11 (Bluetooth diperyogikeun). Fitur ieu otomatis ngonci komputer nalika anjeun sareng alat anu dipasangkeun kaluar tina jangkauan Bluetooth. Kieu kumaha carana nyetélana.

Sanaos macOS henteu gaduh fitur asli sapertos kitu, anjeun tiasa ngaunduh aplikasi Near Lock, anu ngalakukeun padamelan anu sami. Éta ogé ngamungkinkeun anjeun henteu ngan ukur nganggo iPhone anjeun, tapi ogé Apple Watch anjeun pikeun otomatis ngonci Mac anjeun. Pilihan anu terakhir tiasa janten pilihan anu langkung aman: anjeun moal salawasna gaduh telepon anjeun dimana waé anjeun angkat di kantor, bari aya (panginten) langkung seueur kasempetan pikeun nonton dina pigeulang anjeun.

Sareng tangtosna, anjeun kedah salawasna ngonpigurasikeun sadaya alat anjeun pikeun ngonci otomatis saatos sababaraha waktos teu aktip.

Langkung pangaweruh, langkung kaamanan

Pikeun ngalengkepan karyawan perusahaan anjeun ku pangaweruh dasar anu langkung berharga sareng kaahlian mangpaat anu aya hubunganana sareng cybersecurity, latihan mangrupikeun jalan anu kedah dilakukeun. Contona, ieu tiasa diurus ku Kaspersky Automated Security Awareness Platform.


#Kumaha #carana #ngonci #layar #anjeun #gancang #sareng #gampang #dina #Windows #sareng #macOS