Éta sadayana karasaeun teu bahaya. Anu teu wondered selebritis mana maranéhanana kasampak kawas atawa naon 80s lagu pangalusna cocog kapribadian maranéhanana? Samentara sababaraha kuis leutik anu pikaresepeun sareng kaulinan jinis pangenal raray anu muncul dina média sosial mangrupikeun pangiklan-dihasilkeun sareng henteu bahaya, anu sanés parantos dirancang sacara saksama pikeun maok data anjeun.

Numutkeun kana Better Business Bureau (BBB), konsumen kedah ati-ati ku tés IQ, kuis anu ngabutuhkeun anjeun pikeun tukeur inpormasi. Gumantung kana tujuan panipuan, hiji klik tiasa nyababkeun email atanapi spam téks énggal, pertambangan data jahat, atanapi bahkan biaya bulanan dina tagihan telepon anjeun.

Salian kuis spammy, scammers ogé ngagunakeun click bait, nu headline dirancang pikeun meunangkeun clicks anjeun sarta data. Headline sapertos sering janji tidbits ngeunaan selebriti jeung malah bisa legitimize carita ngeunaan kapentingan manusa nu ngaku, “jeung anjeun moal yakin naon anu lumangsung salajengna.” Bari sababaraha headline maranéhanana anu ditulis ku pausahaan reputable anu ngan nyoba ngajual produk jeung bersaing pikeun clicks, batur anu sarap data nu ngancurkeun privasi Anjeun.

Pertahanan pangalusna ngalawan bait klik nyaéta pangaweruh. Sarupa sareng wabah warta palsu anu beredar online, umpan klik janten langkung canggih sareng nipu dina penampilan, anu hartosna pangguna kedah langkung canggih dina ngartos kumaha carana nyingkahan pitfalls digital ieu.

5 Tip pikeun Ngabantosan Anjeun Ngalilindeuk Klik Anjeun

  1. Ngan sebutkeun henteu, bantosan batur pikeun ngalakukeun hal anu sami. Penipu ngartos paripolah digital manusa sareng kuis desain anu aranjeunna terang bakal nampi seueur saham. “Senang” sareng “Wah!” gampang viral. Nolak ngirimkeun inpormasi sareng nalika anjeun ningali éta, sebutkeun sapertos blogger David Neilsen (katuhu). Target scammers nyaéta aksés kana data anjeun sareng aksés ka halaman sosial anjeun, anu masihan aranjeunna aksés ka anjeun data babaturan. Upami anjeun hoyong terang karakter Harry Potter mana anu anjeun resep, terang yén anjeun badé mayar kalayan privasi anjeun – janten latih nyarios henteu.
  2. Pariksa babaturan anjeun. Geus aya poé ratusan rébu “babaturan jeung pengikut” pikeun negeskeun nilai sosial urang. Kalawan unggal sobat kanyahoan anjeun ngidinan kana bunderan digital Anjeun, Anjeun ningkatkeun Chances anjeun kaleungitan malah leuwih privasi. Naha nyandak resiko? Ogé nengetan saha nu babagi kontes, kuis atawa kaulinan. A sobat dipikawanoh meureun geus hacked. Kotektak feed maranéhna pikeun nempo naha aya nanaon luar biasa jeung akun.
  3. Waspada tina ngabajak klik. Téhnik jahat ieu nipu pamaké wéb pikeun ngaklik hal anu béda ti anu dirasakeun ku pangguna anu diklik, anu tiasa nyababkeun panyingkepan inpormasi rahasia atanapi scammers anu ngawasa komputerna.
  4. Waspada kana panipuan ‘Like Farming’. Kuis tiasa janten bagian tina scam anu disebut “Like Farming”. Dina skenario ieu, scammers nyieun eusi sah, teras swap eta pikeun sejen, eusi kirang desirable sanggeus pos mana viral.
  5. Saluyukeun setelan Anjeun. Kusabab kalolobaan kuis ieu muncul dina Facebook, mimitian nyaluyukeun setelan anjeun di dinya. Anjeun bakal dipenta tina Setélan pikeun milih / ngabatalkeun milih tingkat idin anu tos aya. Ieu salah sahiji cara gampang pikeun ngeureunkeun madness nu. Cara anu sanés nyaéta angkat ka pos/kuis anu saleresna sareng klik panah anu ngadep ka handap di katuhu luhur postingan. Ngabejaan Facebook pikeun meungpeuk jenis ieu iklan atawa pos, atawa lamun yakin éta scam a, laporkeun pos.
  6. Nilai waktos online Anjeun. Click bait mangrupikeun runtah waktos anu ageung. Nalika judul atanapi kuis ngagoda pangguna pikeun ngaklik tanpa masihan seueur inpormasi ngeunaan saha anu nuturkeun, tulisan-tulisan éta langkung seueur klik, anu ngalihkeun aranjeunna kana ranté dahareun Facebook. Terus di pikiran click bait mangrupakeun bubu nu A) trik anjeun kana B) wastes waktu berharga jeung C) ngaluarkeun eusi ti babaturan na kaca Facebook nu sabenerna hayang ningali.

Lanskap digital kami dibumbuan ku warta palsu sareng umpan klik, janten sesah ngawangun kapercayaan sareng individu sareng merek anu gaduh pesen sareng produk anu sah pikeun dibagikeun. Lamun anjeun ngartos jenis panipuan data, seukeutna gambar anjeun sarta pangabisa pikeun membela clicks anjeun bakal jadi alam kadua. Tetep senang, diajar, nyambung, tapi jaga haté anjeun dina unggal klik. Pastikeun pikeun ngajaga alat Anjeun ditangtayungan bari anjeun dina eta!

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Naha #Anjeun #Ditangkep #Umpan #Klik