Anjeun siap pikeun sababaraha kentang mashed jeung dialog cringe-inducing? Kami ogé henteu. Nyiapkeun liburan sareng daptar ngamimitian paguneman anu bakal ngajaga kulawarga anjeun langkung aman sareng nyegah anjeun ditaroskeun.

Di tengah-tengah pikagumbiraeun pésta sareng seueurna kumpul-kumpul anu sarat karbohidrat, biasana biasa kalibet dina paguneman mimitian ti nginget-nginget ngeunaan jaman-jaman anu saé pikeun kahirupan cinta sareng parobahan karir anu teu kaduga. Anjeun kabeneran, kami gaduh solusi pikeun obrolan anu kagok ieu.

(lebih…)

Kecerdasan jieunan biasa dicadangkeun pikeun élmuwan anu paling cemerlang dina populasi sareng terasing di laboratorium top dunya. Ayeuna, AI sayogi pikeun saha waé anu gaduh sambungan internét. Alat sapertos ChatGPTVoice.ai, DALL-E, sareng seueur deui parantos dibawa AI kana kahirupan sapopoetapi kadang istilah anu digunakeun pikeun ngajelaskeun kamampuan sareng cara damelna henteu umum.

Ieu mangrupikeun 10 istilah umum anu anjeun tiasa ngadangu dina kalimah anu sami sareng alat AI karesep anjeun, dina warta sore, atanapi caket cai cooler. Gaduh kamus AI ieu gunana pikeun tetep terang ngeunaan topik populér ieu (jeung kadang kontroversial).

AI dihasilkeun eusi

Eusi anu dihasilkeun ku AI nyaéta sapotong média tinulis, audio, atanapi visual anu didamel sawaréh atanapi sadayana ku alat anu didamel ku intelijen buatan.

Upami aya anu ngagunakeun AI pikeun ngawangun hiji hal, éta henteu otomatis hartosna aranjeunna selingkuh atanapi nyandak potong kompas sacara teu tanggung jawab. AI sering janten tempat anu saé pikeun ngamimitian nalika ngagariskeun, nyusun pikiran awal, atanapi milarian cara anyar pikeun ningali masalah.

halusinasi AI

Nalika patarosan anjeun ngabingungkeun AI, éta henteu salawasna ngaku yén éta henteu terang jawabanna. Janten tibatan henteu masihan jawaban, éta bakal nyiptakeun jawaban anu disangka anjeun hoyong ngadangu. Jawaban anu diciptakeun ieu katelah halusinasi AI.

Hiji kasus dunya nyata ngeunaan halusinasi AI anu mahal lumangsung di New York dimana pengacara ngagunakeun ChatGPT pikeun nyerat ringkesan. Ringkesna sigana lengkep sareng nyebatkeun sumber, tapi tétéla teu aya sumber.1 Éta sadayana figment tina “imajinasi” AI.

kotak hideung

Pikeun ngarti istilah kotak hideung, pikir AI salaku sistem gears, pulleys na belts conveyor housed dina kotak. Dina kotak tembus, anjeun tiasa ningali kumaha input janten produk ahir; kumaha oge, sababaraha AI disebut kotak hideung. Éta hartosna anjeun henteu terang kumaha AI dugi ka kasimpulanana. AI lengkep nyumputkeun prosés nalar na. Kotak hideung tiasa janten masalah upami anjeun hoyong pariksa deui padamelan AI.

deepfakes

deepfakes nyaéta manipulasi poto, video, atawa klip audio pikeun ngagambarkeun kajadian nu teu kungsi kajadian. Sering dianggo pikeun skits média sosial sareng tulisan viral pikaseurieun, karakter anu teu pikaresepeun ogé ngamangpaatkeun deepfakes pikeun nyebarkeun laporan warta palsu atanapi nipu jalma.

Contona, jalma nempatkeun politikus dina pose unflattering jeung backgrounds poto. Kadang-kadang deepfake dimaksudkeun pikeun pikaseurieun, tapi dina waktos anu sanés panyipta deepfake aya niat pikeun ngahudangkeun gosip anu tiasa nyiptakeun dissent atanapi ngarusak reputasi subjek poto. Salah sahiji tip pikeun ningali gambar palsu nyaéta ningali panangan sareng wajah jalma di latar tukang. Deepfakes mindeng nambahkeun atawa miceun ramo atawa distort ekspresi raray.

Peniruan audio anu dibantuan AI – dianggap deepfakes – ogé beuki dipercaya. Numutkeun McAfee “Awas Scammers jieunanlaporan, 25% responden global ceuk panipuan sora lumangsung ka dirina atawa batur maranéhna terang. Tujuh puluh tujuh persén jalma anu jadi sasaran scams voting leungit duit salaku hasilna.

Pangajaran jero

Beuki deukeut prosés pamikiran AI ka otak manusa, kamungkinan AI leuwih akurat. Pangajaran jero ngalibatkeun latihan AI pikeun nalar sareng nginget inpormasi sapertos manusa, hartosna mesin tiasa ngaidentipikasi pola sareng ngadamel prediksi.

AI anu tiasa dijelaskeun

AI anu tiasa dijelaskeun – atanapi kotak bodas – nyaéta sabalikna ti kotak hideung AI. Model AI anu tiasa dijelaskeun salawasna nunjukkeun naon anu dilakukeun sareng kumaha dugi ka kacindekanana. AI anu tiasa dijelaskeun tiasa ningkatkeun kapercayaan anjeun dina hasil ahir sabab anjeun tiasa mariksa deui naon jawabanna.

generatif AI

Generative AI mangrupikeun jinis intelijen buatan anu ngawasa seueur alat AI arus utama ayeuna, sapertos ChatGPT, Bard, sareng Craiyon. Sapertos bolu, AI generatif nyerep data anu ageung sareng ngingetna pikeun nginpokeun unggal jawaban anu didamel.

Mesin diajar

Pembelajaran mesin mangrupikeun bagian integral tina AI, sabab ngamungkinkeun AI diajar sareng terus ningkatkeun. Tanpa parentah eksplisit pikeun ngalakukeunana, machine learning dina AI ngamungkinkeun AI jadi pinter beuki dipaké.

AI tanggung jawab

Henteu ngan ukur jalma-jalma kedah nganggo AI sacara tanggung jawab, tapi jalma-jalma anu ngarancang sareng ngaprogram AI ogé kedah ngalakukeunana sacara tanggung jawab. Téknologi kedah mastikeun yén data anu diandelkeun ku AI akurat sareng bébas tina bias. Kegigihan ieu diperyogikeun pikeun mastikeun yén kaluaran AI leres sareng tanpa bias.

Hirup

Sentient mangrupa kecap sipat anu hartina jalma atawa hal anu sadar parasaan, sensasi, jeung émosi. Dina pilem futuristik ngagambarkeun AI, dunya karakter dialungkeun kana rusuh nalika robot datang ka hirup, atawa nalika aranjeunna “ngarasa” emosi kawas manusa. Sanaos ngajantenkeun drama Hollywood anu saé, AI ayeuna henteu hirup. Teu empathize atanapi ngartos harti sabenerna kabagjaan, kabagjaan, kasedih, atawa sieun.

Janten sanajan AI ngarang carita pondok anu saé pisan aranjeunna bakal ngajantenkeun anjeun ceurik, aranjeunna henteu terang yén naon anu diciptakeunana nyentuh. Éta ngan ukur minuhan ajakan sareng nganggo pola pikeun nangtukeun kecap mana anu bakal dipilih salajengna.

1The New York Times, “Ieu Anu Kajadian Nalika Pengacara Anjeun Nganggo ChatGPT

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#kecap #konci #kecerdasan #jieunan #Anjeun #kudu #nyaho

Sababaraha kecap akses anu paling kuat anu anjeun tiasa dianggo nyaéta anu anjeun henteu kedah émut.

Aneh sakumaha keur disada, nya, lamun ngagunakeun manajer sandi. Pangatur kecap akses nyiptakeun sareng nyimpen kecap konci anu kuat sareng unik pikeun unggal akun anjeun sareng émut pikeun anjeun.

Sareng émut mangrupikeun akar masalah nalika kecap konci anu teu aman.

Pertimbangkeun sabaraha kecap akses anu anjeun gaduh dina sadaya akun anjeun. Teras pertimbangkeun kecap konci anu lami kanggo akun online sareng forum anu anjeun henteu dianggo deui, ogé iraha waé anjeun nyiptakeun kecap konci pikeun toko online anu anjeun kantos balanja sakali atanapi dua kali. Sadaya kecap akses éta, seueur teuing pikeun dilacak, sumawona ngatur. Sareng éta nyababkeun kecap konci anu teu aman. sandi basajan. Atawa kecap akses nu dipaké sababaraha kali dina sababaraha akun.

Hacker ngandelkeun eta. Aranjeunna resep lamun jalma make kecap akses basajan, make deui kecap akses, nimba kecap akses tina kamus, atawa nangtukeun kecap akses maranéhanana dina ngaran piaraan maranéhanana ‘mana hacker bisa kalayan gampang diturunkeun tina tulisan média sosial korban. Éta ogé resep alat “brute force” anu ngabantosan aranjeunna asup kana akun ku gancang ngalebetkeun login akun sareng rébuan kecap konci poténsial dina sababaraha menit.

Janten nalika anjeun ngagampangkeun kahirupan anjeun nganggo kecap konci anu sederhana atanapi tiasa dianggo deui, anjeun ogé ngagampangkeun kahirupan pikeun peretas.

Éta tempat pangatur sandi asup. Ngajadikeun hirup anjeun gampang pikeun tetep aman bari tetep hésé pikeun hacker-utamana hésé kalayan kuat, sandi unik pikeun tiap akun anjeun nu bisa Anjeun ngamutahirkeun rutin, nu nawarkeun sababaraha panyalindungan kuat anjeun boga ngalawan hacker ngabajak akun anjeun.

Beda antara kecap akses alus jeung goréng

Kahiji, hayu urang nempo prakték sandi umum bari tetep dina pikiran sababaraha hal. Peretas bakal milarian gajian anu paling gancang. Dina sababaraha kasus, aranjeunna bakal tiasa dianggo sareng daptar panjang akun anu aranjeunna badé lebet. Upami kecap akses dina daptar éta kabuktian hésé direngsekeun, aranjeunna bakal ngalih ka daptar salajengna ngaharepkeun kecap konci éta goréng supados aranjeunna tiasa gampang rengat. Ieu jenis ékonomi hacker. Seringna aya sakedik insentif pikeun aranjeunna nyéépkeun waktos tambahan pikeun kecap konci anu kuat nalika seueur kecap konci anu lemah.

Janten kumaha kecap konci anu goréng katingalina? Ieu sababaraha conto:

  • Hapus kecap akses:Program cracking sandi dimimitian ku ngasupkeun daptar kecap akses umum (jeung arguably puguh). Ieu bisa ngawengku “sandi” basajan atawa “1234567”. Anu sanésna kalebet jalur keyboard umum sapertos “qwerty.” Jalur keyboard anu langkung panjang sapertos “qwertyuiop” ogé dipikanyaho ku peretas sareng alatna.
  • Sandi diulang:Anjeun panginten gaduh kecap konci anu teu tiasa dipecahkeun anu anjeun hoyong dianggo pikeun sadaya akun anjeun. Nanging, ieu hartosna upami hacker badé badami salah sahiji akun anjeun, sadaya akun anjeun anu sanés bakal rentan. Ieu taktik favorit hacker. Aranjeunna bakal nargétkeun akun sareng jasa anu kirang aman, teras cobian nganggo deui kredensial éta dina jasa anu langkung aman sapertos bank online sareng perusahaan kartu kiridit.
  • Sandi inpormasi pribadi:Sandi anu kalebet ulang taun anjeun, nami anjing, atanapi nickname anjeun tiasa diserang. Sanaos gampang pikeun anjeun émut, éta ogé gampang pikeun para peretas mendakan — sapertos ku jalan gancang ka profil média sosial anjeun, khususna upami éta henteu disetel ka pribadi.

Di sisi anu sanés, ieu mangrupikeun kecap konci anu kuat:

  • Panjang:Tanpa asup kana éta, kecap akses anu langkung panjang tiasa janten kecap konci anu langkung kuat. Lamun anjeun milih tina sakabeh keyboard sadia tina angka, hurup, jeung simbul, kecap akses nu panjangna 12 karakter leuwih hese rengat ti kecap akses nu ngan lima atawa malah tujuh karakter panjangna. Sareng sanaos henteu aya kecap konci anu teu tiasa dirobih, nyandak jumlah éta ka 16 karakter nyorong kecap konci anjeun kana kategori anu aman pisan salami éta henteu ngandelkeun kecap atanapi frasa umum.
  • Kompleks:Pikeun ningkatkeun kaamanan kecap akses anjeun, éta kedah ngandung kombinasi hurup ageung, hurup leutik, simbol, sareng angka. Algoritma hacking milarian pola kecap sareng angka. Ku nyampur jinis karakter, anjeun bakal ngarobih pola sareng ngajaga akun anjeun aman.
  • Unik:Unggal akun anjeun kedah gaduh kecap konci sorangan. Ieu hususna leres pikeun akun sénsitip sapertos lembaga keuangan, akun média sosial sareng akun anu aya hubunganana.
  • Diropéa: Sanaos anjeun gaduh kecap konci anu kuat, éta henteu aman deui upami dipaling, sapertos pelanggaran data. Dina hal ieu, ngamutahirkeun sandi anjeun unggal sababaraha bulan nyadiakeun panyalindungan tambahan. Ku cara ieu, upami hacker maok salah sahiji kecap akses anjeun nalika ngalanggar, kecap konci éta tiasa janten kuno nalika aranjeunna nyobian ngagunakeunana kusabab anjeun ngapdet aranjeunna.
  • Dirojong ku Multi-Factor Authentication (MFA): MFA nawiskeun lapisan panyalindungan anu sanés ku nambihan faktor sanés kana prosés login, sapertos anu anjeun gaduh sapertos telepon sélulér. MFA parantos janten pokok dina seueur prosés login pikeun bank, aplikasi pamayaran, sareng akun kaulinan vidéo nalika aranjeunna téks atanapi nelepon ka telepon sélulér anjeun kalayan kode kaamanan anu diperyogikeun pikeun ngarengsekeun prosés login. Janten, sanaos hacker tiasa gaduh kecap konci anjeun, aranjeunna tetep bakal dikonci tina akun anjeun sabab henteu gaduh kode kaamanan éta sabab aya dina telepon anjeun.

Jieun kecap akses kuat sorangan

Panjang, rumit, unik, sareng diropéa, aranjeunna sadayana dijelaskeun di luhur-kumaha anjeun ngatur sadayana éta tanpa nyiptakeun sekuen gobbledygook anu anjeun moal émut? Anjeun tiasa ngalakukeun ieu nganggo kecap akses. Frase bakal masihan anjeun 12 atanapi langkung karakter anu disebatkeun di luhur, sareng kalayan sababaraha léngkah tambahan, éta tiasa janten hal anu unik sareng rumit. Ieu conto tilu léngkah:

  1. Pilih frasa anu teu émut pikeun anjeun:Éta henteu kedah janten frasa anu biasa anjeun anggo dina akun média sosial. Mun anjeun hiji avid runner, Anjeun bisa milih hiji frase kawas, “Ngajalankeun 26.2 Rocks!”
  2. Ganti hurup ku angka sareng simbol:Leupaskeun spasi. Teras, anjeun tiasa nempatkeun simbol sareng nomer dina sababaraha hurup. Runn1ng26.2R0ck$!
  3. Kalebet campuran kotak surat:Panungtungan, anjeun hoyong hurup ageung sareng leutik anu henteu gaduh pola anu jelas. Algoritma terang kumaha milarian pola kapitalisasi umum sapertos Kasus onta atawa PascalCase. Runn1NG26.2R0cK$!

Anjeun ayeuna gaduh kecap akses anu anjeun tiasa émut kalayan sakedik prakték, anu masih tangtangan alat anu dianggo ku peretas pikeun ngarobih kecap konci.

Jieun kecap akses anu kuat sareng manajer sandi

Nalika anjeun nganggap jumlah akun anu anjeun kedah lindungi, kéngingkeun kecap konci anu kuat sareng unik pikeun tiap akun anjeun tiasa nyéépkeun waktos. Saterusna, ngamutahirkeun eta rutin masih bisa nyandak leuwih lila. Éta tempat manajer sandi asup.

Pangatur kecap akses damel pikeun nyiptakeun kecap akses anu kuat sareng unik pikeun akun anjeun. Ieu bakal janten senar acak tina angka, hurup, sareng karakter. Éta moal diapalkeun, tapi manajer bakal ngapalkeunana pikeun anjeun. Anjeun ngan ukur kedah nginget hiji kecap konci pikeun ngaksés alat manajemén anjeun.

Pangatur sandi anu kuat ogé ngajaga kecap konci anjeun aman. Kami ngajagi kecap akses anjeun ku cara ngocok sareng AES-256, salah sahiji algoritma enkripsi anu paling kuat. Ngan anjeun tiasa ngadekrip sareng ngaksés inpormasi anjeun kalayan faktor anu anjeun pilih. Tambih Deui, manajer sandi kami nganggo MFA-anjeun bakal diverifikasi ku sahenteuna dua faktor sateuacan asup.

Jaga sandi anjeun

Naha éta kecap akses anu anjeun damel atanapi kecap konci master pikeun manajer kecap konci anjeun, pertimbangkeun ngadamel daptar offline. Ieu bakal ngajaga aksés ka akun anjeun upami anjeun hilap. Pastikeun pikeun nyimpen daptar ieu di tempat offline anu aman-nyadar yén anjeun badé ngajagi tina maling fisik. Ngonci kabinét filing mangrupikeun hiji pilihan sareng brankas leutik tahan seuneu tapi langkung aman.

Pangatur sandi ngan ukur bagian tina solusi kaamanan sandi anjeun. Salaku conto, Anjeun oge bakal hoyong nganggo software panyalindungan online komprehensif pikeun nyegah anjeun nuturkeun tautan dina serangan phishing anu dirancang pikeun maok inpormasi login akun anjeun. Sami lumaku pikeun tumbu jahat nu bisa muncul dina pilarian. Parangkat lunak panyalindungan online tiasa ngajauhan anjeun ogé.

Dina sababaraha kasus, aktor goréng kaluar aya ngan saukur bakal balanja web poék pikeun ngaran pamaké sarta sandi combos dipaling ti breaches data. Jasa ngawaskeun identitas sabab urang sorangan tiasa ngabéjaan upami inpormasi anjeun dugi ka dinya. Éta tiasa ngawas wéb poék pikeun inpormasi pribadi anjeun, kalebet email, KTP pamaréntah, kartu kiridit sareng inpormasi akun bank, sareng seueur deui. Kami nyayogikeun peringatan awal sareng pituduh pikeun léngkah salajengna upami data anjeun dipendakan dina wéb poék, rata-rata 10 bulan langkung awal ti jasa anu sami.​

Pangatur sandi anu pangsaéna ngajantenkeun waktos anjeun online langkung aman-sareng langkung saderhana ogé.

Pangatur sandi ngaleungitkeun nyeri tina kecap akses. Éta nyiptakeun kecap konci anu kuat sareng unik pikeun unggal akun anu anjeun gaduh. Éta kalebet perbankan, média sosial, kartu kiridit, balanja online, jasa kauangan, atanapi anjeun namina. Gemblengna.

Jeung inget, remembering téh sadayana ngeunaan kecap akses. Peretas ngarepkeun anjeun bakal puguh nganggo kecap konci anjeun ku cara nyiptakeun kecap konci anu saderhana, nganggo deui anu sanés, atanapi kombinasi dua sabab éta ngagampangkeun pikeun nginget éta. Éta kaéndahan manajer sandi. Éta émut pikeun anjeun, ku kituna anjeun ngan saukur tiasa ngiringan perjalanan anjeun online. Aman.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Sandi #Pangkuatna #sareng #Cara #Pangsaéna #pikeun #Nyiptakeun #sareng #Émut #Kecap #aksés