“Tapi sadayana gaduh hiji.”

Éta kecap anu biasa pikeun kolot, khususna upami anjeun gaduh paguneman smartphone munggaran anjeun sareng rumaja atanapi pra-rumaja anjeun. Dina pikiran maranéhanana sarerea boga smartphone jadi maranéhanana hayang hiji teuing. Tapi naha “sadayana” leres-leres gaduhna? Muhun, putra anjeun teu salah.

Panaliti global anyar urang mendakan éta 76% barudak umur 10 nepi ka 14 taun dilaporkeun ngagunakeun smartphone atawa alat mobilekalawan Brazil ngarah jalan kalawan 95% jeung AS nuturkeun rata global 65%.

Angka kami nunjukkeun yén murangkalih anu gaduh smartphone sareng alat sélulér mangrupikeun seuseueurna murangkalih anu langkung ageung.

Tangtosna, ngan kusabab sadayana gaduh smartphone sanés hartosna éta cocog pikeun murangkalih sareng kulawarga anjeun. Barina ogé, kalawan smartphone datang aksés ka dunya vast tur praktis limitless aksés ka internét, aktip, média sosial, talatah instan, SMS jeung kaulinan, sadayana dina jangkauan konstan. Kantun nempatkeun, sababaraha rumaja sareng pra-remaja henteu siap pikeun éta, boh tina segi kadewasaan, kabiasaan, atanapi kamampuan pikeun miara sareng ngagunakeun alat sapertos kitu sacara tanggung jawab.

Tapi tina sudut pandang kolot, smartphone munggaran ngagaduhan sababaraha kaunggulan anu ageung. Salah sahiji alesan utama kolotna masihan barudak maranéhanana smartphone nyaeta “tetep di touch”, tur éta kaharti. Aya anu ngahibur nalika terang yén murangkalih anjeun ngan ukur nelepon atanapi sms — sareng anjeun tiasa ngalacak dimana aranjeunna nganggo pelacak GPS. Kitu ogé, éta hadé pikeun terang yén aranjeunna tiasa ngahontal anjeun ogé kalayan gampang. Bisa disebutkeun, éta bisa jadi alesan naha sababaraha kolotna mungkas nepi méré kids maranéhanana smartphone saeutik sooner ti aranjeunna kedah.

Nanging, anjeun henteu peryogi smartphone pikeun nga-sms, ngalacak, sareng ngobrol sareng anak anjeun. Anjeun gaduh alternatif.

Alternatip smartphone

Salah sahiji cara pikeun mikir ngeunaan smartphone munggaran anjeun nyaéta hal anu anjeun pikahoyong. Dina basa sejen, lamun internét éta kolam renang, anak anjeun kudu diajar ngajajah shallows kalawan sababaraha alat basajan saméméh diving kana tempat deeper kalawan smartphone.

Ngenalkeun téknologi sareng pamakean internét sacara laun-laun tiasa ngawangun familiarity sareng kapercayaan bari ogé masihan anjeun kontrol. Anjeun tiasa ngawas kamajuanana, netepkeun aturan sareng ekspektasi sapanjang jalan. Saterusna, iraha waktuna pas, aranjeunna tiasa leres-leres kéngingkeun smartphone munggaran.

Tapi kumaha?

Sigana mah loba kolot boga pamanggih sarua jeung produsén alat dengekeun. Aranjeunna geus kapanggih alternatif smartphone nu masihan barudak kasempetan pikeun nganapigasi internét mobile, sahingga aranjeunna ngarasa nyaman jeung kapamilikan alat jeung kaamanan kana waktu tanpa nyieun luncat langsung ka smartphone full-diulas. Hayu urang tingali sababaraha pilihan éta, sareng sababaraha alternatif anu langkung lami.

Tracker GPS pikeun murangkalih

Ieu alat leutik, dirancang ruggedly klip kana sabuk, ransel, atawa saukur slips kana saku, mere Anjeun kamampuhan pikeun nempo dimana anak anjeun. Gemblengna, éta sapertos fungsi “manggihan kuring” anu aya dina smartphone urang. Lamun datang ka trackers GPS pikeun murangkalih, anjeun bakal mendakan rupa-rupa pilihan sareng faktor bentuk, sareng fitur sapertos tombol SOS, “geofencing” anu tiasa ngirim panggeuing nalika anak anjeun asup atanapi angkat ka daérah anu tangtu (sapertos imah atawa sakola), jeung sabaraha sering ngirim lokasi diropéa (pikeun ngatur umur batre).

Naon waé tracker GPS anu anjeun pilih, pastikeun éta dirarancang khusus pikeun murangkalih. Nu disebut “tag pinter” dirancang pikeun manggihan hal kawas konci leungit na dompét téh ngan éta-trackers dirancang pikeun manggihan hal, teu barudak.

Jam pinter pikeun murangkalih

Kalayan nyukcruk GPS sareng seueur fitur ramah-komunikasi anu sanés pikeun kulawarga, jam tangan pinter tiasa masihan jaminan ka kolot anu dipilarian bari masihan téknologi anu saé pikeun murangkalih. Widang pilihan téh lega, ngomong saeutikna. Smartwatches pikeun murangkalih tiasa rupa-rupa ti alat anu ditawarkeun ku operator sélulér sapertos Verizon, T-Mobile, sareng Vodaphone ka batur ti Apple, Explora, sareng Tick Talk. Ku alatan éta, éta mangrupakeun ide nu sae pikeun ngalakukeun panalungtikan saeutik pikeun nyieun pilihan katuhu pikeun anjeun jeung anak anjeun.

fitur has kaasup texting kawates sarta nelepon, tur anjeun bakal manggihan yén sababaraha alat nu leuwih awét sarta leuwih cai-tahan ti batur, bari batur boga kaméra jeung kaulinan basajan. Sapanjang jalur éta, anjeun tiasa milih jam tangan pinter anu gaduh setélan “waktos sakola” supados henteu janten gangguan di kelas. Ogé, anjeun langkung saé nengetan umur batre, sabab sababaraha sigana ngalakukeun padamelan anu langkung saé pikeun nahan muatan tibatan anu sanés.

Smartphone pikeun barudak

Éntri anu kawilang anyar dina pamandangan nyaéta smartphone anu dirarancang khusus pikeun murangkalih, anu nawiskeun léngkah utama pikeun kapamilikan smartphone lengkep. Sigana, karasa sareng fungsina sapertos smartphone, tapi tanpa browsing wéb, toko aplikasi sareng média sosial. Sakali deui, fitur bakal rupa-rupa, tapi aya sababaraha cara murangkalih tiasa nyimpen sareng maénkeun musik, ngalirkeunana via Bluetooth kana headphone atanapi spiker, sareng masang aplikasi anu anjeun satuju.

Sababaraha disapasangkeun sareng aplikasi kontrol parental anu ngamungkinkeun anjeun ngenalkeun langkung seueur fitur dina waktosna dina waktos anu pikaresepeun-sareng éta tiasa nyaring téks tina kontak anu henteu disatujuan sateuacan aranjeunna dugi ka anak anjeun. Deui, purchases kawas ieu merlukeun sababaraha panalungtikan, tapi ngaran kawas Gabb nirkabel sarta telepon Pinwheel nawarkeun titik awal.

Telepon lipat

Nu heubeul bisa dipercaya. Rugged sareng kompak, sareng biasana kalayan umur batre anu séhat, telepon flip ngalakukeun naon anu anjeun peryogikeun—ngabantosan anjeun sareng budak anjeun tetep nyambung. Aranjeunna masih hiji pilihan, sanajan anak anjeun bisa balk di pamanggih hiji ponsel éta “teu jadi tiis sakumaha smartphone a”. Sanajan kitu, lamun urang ngobrol ngeunaan laun ngawanohkeun alat nu bagerak jeung internét mobile ka barudak urang, telepon flip tetep.

Sababaraha ngan ukur telepon sareng teu aya anu sanés, sedengkeun modél sanésna tiasa nawiskeun langkung seueur pungsionalitas sapertos kaméra sareng keyboard ngageser pikeun téks. Sareng saluyu sareng téma di dieu, anjeun badé nimbangkeun pilihan anjeun supados anjeun tiasa milih telepon anu gaduh fitur anu anjeun pikahoyong (sareng henteu hoyong) pikeun murangkalih anjeun.

Amenity kana éta smartphone munggaran

Sanaos naon anu dipikiran ku rumaja atanapi pra-rumaja anjeun, teu aya buru-buru nyandak panangan anjeun dina smartphone anu munggaran. Sareng anjeun terang ogé. Anjeun gaduh waktos. Geus waktuna pikeun laun-laun nyandak kapamilikan smartphone, ku alat nu ngajaga anjeun disambungkeun tur ngajaga eta ngajalankeun gede pikeun anak anjeun.

Ku asup kana éta smartphone munggaran, anjeun bakal manggihan kasempetan dimana anjeun bisa ngawas sarta pituduh pamakéan internét maranéhanana. Anjeun ogé bakal mendakan seueur momen pikeun ngabantosan anak anjeun ngamimitian ngawangun kabiasaan anu séhat ngeunaan kapamilikan sareng perawatan alat, etiket, sareng kaamanan online. Gemblengna, pendekatan ieu tiasa ngabantosan anjeun ngawangun kolam renang pangalaman anu bakal mangpaat nalika dinten ageung tungtungna sumping – dinten smartphone munggaran.


#Alternatif #Smartphone #Ngagampangkeun #Anjeun #Nganggo #Kahiji #Anak #Anjeun