Panaliti kaamanan mendakan pelanggaran data anu ageung ngandung langkung ti 26 milyar rékaman – kumpulan log hacker anu dikumpulkeun tina LinkedIn, Twitter, Adobe sareng rébuan organisasi sanés. Panginten pangageungna tina jinisna, panalungtik nicknamed MOAB atanapi “The Mother of All Abuses.”

Kalayan milyaran inpormasi pribadi dikompromi, anjeun pasti tiasa ngandelkeun hiji hal di dieu. aktor goréng kaluar aya pasti bakal ngamangpaatkeun windfall ieu. Kami bakal ngabagikeun léngkah-léngkah anu anjeun tiasa lakukeun pikeun tetep aman.

Sakumaha ageung pelanggaran MOAB?

Ngan pikeun ngartos wengkuan pelanggaran, pangkalan data anu nembé kapendak ngandung langkung ti 3,800 polder, masing-masing ngandung rékaman tina pelanggaran data individu. Ku alatan éta, nembongan yen rékaman breached ieu disusun ngaliwatan waktu pikeun nyieun database ieu.

Daptar 3.800 polder kalebet merek sareng éntitas utama sapertos Twitter/X (281 juta rékaman), LinkedIn (251 juta rékaman), Evite (179 juta rékaman), sareng Adobe (153 juta rékaman). Anjog jalan dina hal breaches rékaman téh Tencent, kalawan 1.5 miliar rékaman kakeunaan.

Panaliti ogé mendakan yén bocorna ngandung catetan ti organisasi pamaréntahan di AS, Brazil, Jerman, Filipina, Turki sareng nagara-nagara sanés.

Nepi ka ayeuna, teu aya grup anu ngaku tanggung jawab pikeun kompilasi inpormasi anu bocor ieu. Panaliti ngaduga yén éta tiasa janten “aktor jahat, calo data, atanapi jasa anu tiasa dianggo sareng data anu ageung.”

Naon anu kuring tiasa laksanakeun pikeun ngajagaan diri saatos ngalanggar MOAB?

Dibikeun skala palanggaran éta, pilihan pangsaéna anjeun nyaéta ngalaksanakeun saolah-olah data anjeun kajebak di jerona.

Pelanggaran ieu saleresna mangrupikeun harta karun pikeun peretas sareng penipu. Kalayan inpormasi anu aya di jerona, aranjeunna tiasa ngaluncurkeun serangan susulan. Sapertos maling identitas, usaha phishing, sareng serangan éntri kecap akses sering kajantenan saatos ngalanggar. Sareng leres, ieu mangrupikeun palanggaran anu ageung.

Kami henteu tiasa ngantebkeun cukup yén akting ayeuna kritis.

Léngkah langsung kalebet:

Ganti kecap akses anjeun sareng nganggo manajer sandi.

Ngarobah sandi ayeuna kudu. Sandi anu kuat sareng unik anu pangsaéna, anu hartosna henteu pernah nganggo deui kecap konci anjeun dina situs sareng platform anu béda. Ngagunakeun manajer sandi bakal mantuan Anjeun tetep dina luhureun sagalana, bari ngajaga kecap akses Anjeun aman. Salaku tambahan, ngarobah kecap akses anjeun sacara rutin tiasa nyababkeun kecap konci anu dipaling henteu aya gunana sabab parantos lami.

Aktipkeun auténtikasi dua faktor.

Sanaos kecap konci anu kuat sareng unik mangrupikeun garis pertahanan anu saé, ngamungkinkeun auténtikasi dua faktor dina sadaya akun anjeun bakal ngabantosan alesan anjeun ku nyayogikeun lapisan kaamanan tambahan. Dinten ayeuna, beuki umum ningali bank sareng sagala jinis jasa online ngan ukur ngamungkinkeun aksés kana akun anjeun saatos anjeun masihan kodeu aksés sakali-waktos anu dikirim ka email atanapi smartphone anjeun. Upami akun anjeun ngadukung auténtikasi dua faktor, aktipkeun.

Pertimbangkeun ngagunakeun monitoring identitas, khususna pikeun wéb poék.

Ladenan ngawaskeun identitas tiasa ngawas sadayana tina alamat email dugi ka KTP sareng nomer telepon pikeun tanda-tanda pelanggaran supados anjeun tiasa nyandak tindakan pikeun ngamankeun akun anjeun sateuacan dianggo pikeun maling identitas. pasar wéb dimana penjahat séjén mésér aranjeunna pikeun serangan sorangan. Kami ngawas wéb poék pikeun inpormasi pribadi anjeun sareng masihan béwara sateuacanna upami data anjeun kapendak di dinya, rata-rata 10 bulan sateuacan jasa anu sami.

Pariksa kiridit anjeun, mertimbangkeun hiji freeze kaamanan, sarta meunang panyalindungan maling ID.

Nalika inpormasi pribadi dileupaskeun, aya kamungkinan yén peretas, penipu, atanapi maling bakal ngamangpaatkeunana. Ieu bisa ngawengku committing panipuan, nyaéta withdrawing dana tina rekening aya, sarta maling, ku nyieun rekening anyar dina ngaran korban.

Ku alatan éta, mertimbangkeun nyokot ukuran preventif ayeuna. Mariksa kiridit anjeun, nerapkeun kaamanan freezes, sarta meunang panyalindungan maling bisa mantuan Anjeun tetep aman sanggeus breach. Anjeun tiasa kéngingkeun tilu sareng rencana McAfee + Advanced atanapi Ultimate kami. Fitur di antarana:

Pemantauan kiridit ngawaskeun parobihan kana skor kiridit, laporan, sareng akun anjeun kalayan béwara sareng petunjuk anu pas dina waktosna supados anjeun tiasa nyandak tindakan pikeun ngatasi maling identitas.

Kaamanan ngajaga anjeun sacara proaktif ku cara ngeureunkeun aksés anu henteu sah kana rekening kartu kiridit, bank, sareng utilitas anu tos aya atanapi tina akun anyar anu dibuka dina nami anjeun. Sareng éta moal mangaruhan skor kiridit anjeun.

Maling ID & Cakupan Pamulihan nyayogikeun anjeun $2 juta dina cakupan maling identitas sareng dukungan pamulihan identitas upami ditangtukeun yén anjeun janten korban maling identitas. ahli.

Ogé mertimbangkeun ngagunakeun panyalindungan online komprehensif.

Sakumpulan parangkat lunak panyalindungan online anu lengkep tiasa nawiskeun lapisan kaamanan tambahan. Salian ngokolakeun kecap akses sareng panyalindungan maling identitas, éta ogé kalebet deteksi panipuan anu dikuatkeun ku AI anu tiasa mikawanoh téks palsu, email, sareng tautan dina média sosial anu katingali sah. Upami anjeun teu kahaja ngetok atanapi ngaklik tautan anu teu jelas? Tong hariwang, éta ogé tiasa ngahalangan tautan éta pikeun nyandak anjeun ka situs anu picilakaeun. Gemblengna, parangkat lunak panyalindungan online nawiskeun anjeun sajumlah pertahanan sareng langkah-langkah pencegahan iraha waé pelanggaran data lumangsung. Nyatana, palanggaran éta ageung sapertos pelanggaran MOAB.

Nepangkeun McAfee + Ultimate

Kami bakal ngawas wéb poék pikeun inpormasi pribadi anjeun, kalebet email, KTP pamaréntah, kartu kiridit sareng nomer rekening bank, sareng seueur deui. Kami bakal ngabantosan ngajaga inpormasi pribadi anjeun aman, kalayan peringatan awal upami data anjeun kapendak dina wéb poék, rata-rata 10 bulan sateuacan jasa anu sami.​

#Miliar #Rékor #Dileupaskeun #dina #Ibu #Sadaya #Nyiksa