Taylor Swift hoyong seueur hal anu saé pikeun peminatna – tapi oven Walanda gratis sanés salah sahijina.

Penipuan anyar parantos muncul dina média sosial, dimana Swift’s AI deepfake nargétkeun Swifties satia kalayan janji produk Le Creuset gratis. Tapi teu saurang ogé ditungtungan ku cookware penyanyi urang loba-dipikacinta. Gantina, aranjeunna mungkas nepi ka kasus panipuan identitas. scam panganyarna ieu nuturkeun runtuyan selebritis deepfakes dina YouTube Jeung scam nu ogé sasaran Kelly Clarkson.

Carita ieu janten headline. Teu heran mertimbangkeun profil luhur penyanyi urang. Fraudsters geus nyieun versi sintétik tina sora Swift ngagunakeun téhnologi kloning sora AI kami geus disorot dina blog urang saméméhna.

Kalayan skrip pikeun klon sora asli sareng cuplikan pidéo béntang, para scammers (sanés Swift) nyorong fans pikeun nyandak tawaran gratis. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta biaya pengiriman $ 9.96. Dibayar ku kartu kiridit atawa debit. Sakali dina leungeun fraudsters, kartu bakal boga muatan, sarta kadangkala boga muatan sababaraha kali. Gemblengna, éta kasus klasik tina panipuan identitas – waktos ieu sareng pulas klon sora AI.

Gambar footage tina scam média sosial Taylor Swift.

Le Creuset gancang nunjukkeun yén teu aya promosi sapertos kitu sareng promosi Le Creuset anu disertipikasi bakal dipasang dina saluran sosial resmina. Janten, janten jelas, Tay-Tay moal ngirim anjeun Le Creuset.

Hanjakal Swift kapanggih dirina dina parusahaan loba jalma. Sakumaha anu urang wartoskeun saacanna, 2023 ningali seueur panipuan kloning selebriti AI anu ngajajas barang tiruan, panipuan investasi jahat, sareng transaksi mata uang kripto palsu. Blog prediksi 2024 kami nyauran langkung seueur anu sami taun ieu, sareng scam Taylor Swift parantos ngamimitian dina mode profil luhur.

Upami jalma henteu acan ngupingkeun panipuan kloning AI, aya kasempetan anu saé ayeuna.

Téknologi McAfee anyar tiasa ngadeteksi scam Taylor Swift sareng panipuan AI anu sami.

Janten naon anu kedah urang pigawé? Kumaha urang ngabedakeun mana anu nyata sareng anu palsu online? Proyék Mockingbird kami nunjukkeun jawaban.

Kami nembé ngumumkeun Project Mockingbird dina acara téknologi CES di Las Vegas, téknologi anyar anu ngabantosan ngadeteksi audio anu dibangkitkeun AI dina deepfakes. Pikirkeun éta salaku detektor bohong anu ngadeteksi warta palsu sareng skéma sanés.

Tingali diri anjeun. Kami maénkeun pidéo scam alat masak Taylor Swift ngalangkungan téknologi Project Mockingbird kami. Anjeun bakal ningali luncat garis beureum nalika ngadeteksi audio anu diklon, nunjukkeun dugi ka mana audiona nyata atanapi palsu, sapanjang garis waktos anu dipetakeun.

Salian ngadeteksi panipuan selebriti, pendekatan deteksi klon AI ieu ogé merangan bentuk deepfakes anu populer pisan. AI wrapping panipuan, dimana fraudsters mungkus ucapan kloning maranéhna kana video sah. Tempo conto di handap. Di dieu, penipu ngagunakeun klip presenter warta nyata pikeun dandanan video scam investasi ChatGPT maranéhanana.

Perhatikeun kumaha detektor ngadaptar dina garis dasar nalika presenter warta nyarios, nunjukkeun audio asli. Teras perhatikeun kumaha audio ngaluncat nalika audio kloning muncul – bagian tina pidéo anu nunjukkeun scam investasi ChatGPT.

Project Mockingbird nandaan demonstrasi publik munggaran ngeunaan téknologi deteksi AI anyar urang. Salian deteksi audio AI, kami ogé ngusahakeun téknologi pikeun deteksi gambar, deteksi video, sareng deteksi téks.

Kalayan kamampuan ieu, kami bakal nempatkeun kamampuan terang naon anu leres atanapi palsu kana panangan anjeun. Cara anu sanés anjeun tiasa mikir nyaéta yén McAfee sapertos gaduh detektor bohong dina saku tukang anjeun. Kalayan éta, anjeun bakal terang naon anu nyata sareng naon anu palsu online. Hiji hal anu urang sadayana peryogi langkung seueur nalika téknologi AI dewasa.

Pindah ka hareup, urang bakal ningali langkung ti ngan ukur panipuan selebriti. Kami bakal ningali klon sora AI anu dianggo pikeun nipu anggota kulawarga pikeun ngirim artos salaku bagian tina scam pesen darurat palsu. Urang bakal ningali éta dianggo pikeun cyberbullying. Sareng urang bakal ningali aktor anu jahat ngagunakeun éta pikeun ngaganggu pidato politik dina siklus pamilihan umum 2024 di sakumna dunya.

Ngaliwatan éta sadayana, kami tujuanana pikeun masihan anjeun kakuatan kapercayaan — pikeun ngandelkeun naon anu anjeun tingali sareng kadéngé online. Pikeun terang naon anu nyata sareng anu palsu. Proyék Mockingbird ngagambarkeun léngkah umum munggaran urang nuju tujuan éta.

Nepangkeun McAfee + Ultimate

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Henteu #Taylor #Swift #Moal #Ngirimkeun #Oven #Walanda #Gratis #Anjeun #Penipuan #Kloning #Anyar

Urang mindeng ngobrol ngeunaan bahaya ngundeur versi bajakan kaulinan, sabab bisa ngandung malware. Tapi aranjeunna henteu ngan ukur ancaman. kejutan pikaresepeun ogé bisa muncul dina kaulinan gratis, nu ngan kajadian Super Mario 3: Mario Salawasna. Tapi hal kahiji kahiji…

Malware dina kaulinan gratis Super Mario 3: Mario Salawasna

Anu Super Mario runtuyan (alias Super Mario Bros. atawa basajan Mario) mangrupa salah sahiji dunya kaulinan paling dipikacinta. Dina 38 taun ayana, geus aya 24 kaulinan aslina dina séri utama nyalira, teu nyebut puluhan remakes na remasters. Salaku tambahan, aya tujuh séri spin-off anu nambihan skor pertandingan Mario jagat raya. Mangkaning, aranjeunna sadayana gaduh hiji hal anu umum: sadaya kaulinan ieu – kecuali pangecualian anu paling langka – sacara resmi dileupaskeun ngan dina platform Nintendo sorangan.

Janten naon anu anjeun laksanakeun upami anjeun hoyong maén Mario dina komputer anjeun? Anjeun kedah ngaunduh port PC atanapi anu disebut fangame. Nanging, émut yén teu aya pilihan anu resmi atanapi sayogi diunduh dina halaman wéb Nintendo.

Kusabab ieu, quests mindeng bisa ngakibatkeun sababaraha koridor poék, dimana jenis enterprising tapi licik bisa masihan anjeun hal bahaya tinimbang kaulinan. Hal kawas ieu ngan lumangsung kalawan bebas kaulinan Super Mario 3: Mario Salawasna, dijieun ku fans. Para ahli mendakan versi kaulinan anu nginféksi komputer korban ku sababaraha jinis malware sakaligus.

Anu di jero katépa Mario Salawasna

Ranté serangan nyaéta kieu: nalika Mario Salawasna kit distribution dibuka, kaulinan dipasang dina komputer, babarengan jeung Bot pangluhurna Klién Pertambangan sareng Dangerous Monero Miner (XMR). Klien pertambangan teras masang malware anu sanés dina komputer – éta Umbral maling.

Umbral earns kerak na ku maok ampir sagala informasi berharga bisa kapanggih dina mesin korban: Kapercayaan-disimpen browser, konci cryptowallet, sarta tokens sési – file leutik nu loka atawa jasa online dipaké pikeun nginget anjeun jadi teu perlu nyimpen aranjeunna dina (a saeutik kawas cookies). Umbral estu resep moro sengketa, Telegram, Roblox Jeung Minecraft token. Sajaba ti éta, maling bisa meunang rekaman webcam jeung Potret layar tina komputer kainféksi. Gemblengna, sapotong malware pisan jahat sareng fungsionalitas anu lega.

Hasilna nyaéta kotak masalah Pandora pikeun korban anu katépaan Super Mario 3: Mario Salawasna. Kahiji, komputer maranéhanana jadi laggy sarta meakeun kakuatan leuwih ti biasa alatan pertambangan latar tukang. Kadua, aranjeunna ngajalankeun résiko pangbajak akun alatan Umbral maok sandi maranéhna. Katilu, jeung nu awon: lamun salah sahiji konci swasta cryptowallet urang disimpen dina komputer, ieu ngancam leungitna finansial saharita.

Malware nu nyerang gamers

Sacara umum, masalah ieu cukup nyebar. Kaulinan bajakan sareng gratis tina sumber anu curiga mangrupikeun wilayah idéal pikeun panambang anu goréng. Komputer kaulinan biasana spésifikasi luhur – khususna kartu grafik, anu dipikabutuh pikeun pertambangan.

Ieu hartosna aranjeunna langkung cocog pikeun pertambangan cryptocurrency di tukangeun pangguna tibatan sababaraha mesin kantor anu lambat pisan. Ngadeteksi panambang disumputkeun ku anjeun nyalira mangrupikeun padamelan anu sesah – anu peryogi antipirus anu saé.

Saliwatan, nu geus disebutkeun di luhur Roblox Jeung Minecraftkanggo Umbral resep maok token sési akun, tradisional tops daptar kaulinan paling dipikahoyong ku cybercriminals: ti phishers mun panyebaran malware. Nu anyar, urang wrote ngeunaan kumaha Tukang narekahan maling disebarkeun dina kedok Minecraft mods.

Ngajaga diri!

Tungtungna, sababaraha tip pikeun pamaén pikeun nyegah janten korban cybercriminals:

  • Unduh kaulinan tina sumber resmi wungkul. Ieu hiji-hijina jalan dijamin teu nyandak hal pikaresepeun.
  • Upami anjeun hoyong nyimpen artos dina kaulinan, aya metode anu langkung aman tibatan ngaunduh salinan bajakan tina situs anu curiga sareng torrents.
  • Entong kabobodo ku janji pai di langit. Kaulinan anu ditunggu-tunggu moal tiasa diunduh sateuacan rilis resmina (sahenteuna sacara sah), sedengkeun versi anu henteu aya pikeun platform khusus anjeun moal kawujud ku angan-angan.
  • Ati-ati nalika ngunduh sareng masang mods, sareng khususna cheats – anu terakhir kedah dihindari sadayana, tangtosna.
  • Pikeun ngajagaan tina maling, cobian ulah nyimpen kecap akses dina panyungsi anjeun. Langkung saé ngagunakeun manajer sandi anu dipercaya.
  • Tur pastikeun masang dina mesin kaulinan Anjeun solusi kuat kalawan modeu kaulinan husus nu ngajaga anjeun aman salila kaulinan Anjeun tanpa lags bangor.


#Malware #dina #kaulinan #gratis #Super #Mario #Mario

Saha waé tiasa nyobian ChatGPT gratis. Tapi éta henteu ngeureunkeun scammers tina nyobian kas dina éta.

Sajumlah aplikasi cryptic parantos muncul dina Apple App Store sareng Google Play. Aranjeunna masquerade salaku aplikasi GPT Chat jeung nyoba nipu nu boga smartphone kalawan langganan palsu.

Tapi anjeun bisa manggihan eta gancang mun anjeun terang naon néangan.

Naon ChatGPT, sareng naon anu dilakukeun ku jalma-jalma?

ChatGPT mangrupikeun jasa chatbot berbasis AI anu diciptakeun ku OpenAI. Éta ngamungkinkeun anjeun gaduh paguneman manusa anu luar biasa sareng AI anu parantos diprogram sareng diinformasikeun dina sababaraha generasi pangwangunan. Pasihan petunjuk atanapi naroskeun patarosan, sareng AI nyayogikeun réspon anu lengkep.

Teu heran, jutaan jalma ngagorowok ngagunakeun éta. Kabéh nu diperlukeun nyaéta hiji ajakan, sarta ajakan rentang tebih tur lega.

Jalma-jalma giliran ChatGPT pikeun ngabantosan aranjeunna nyerat surat panutup pikeun wawancara padamelan, ngadamel saran perjalanan sareng ngajelaskeun topik ilmiah anu rumit dina basa anu sederhana. Hiji jalma nyorot kumaha aranjeunna ngagunakeunana ChatGPT pikeun ngajalankeun kaulinan tabel Dungeons & Dragons pikeun aranjeunna. (Upami anjeun kantos maén, anjeun terang yén éta mangrupikeun tugas anu rumit anu peryogi kacerdasan anu lumayan pikeun ngahibur kaulinan.)

Éta ngan sababaraha conto. Pikeun kuring sorangan, kuring parantos nganggo ChatGPT di dapur. Abdi sareng kulawarga parantos ngagali kana sagala jinis resep énggal berkat AI na.

ChatGPT Sketchy App on App Store sarta Google Play

Janten dimana scammers sumping?

Scammers, nembe mimiti ngeposkeun aplikasi copycat anu katingalina didamel ku ChatGPT tapi henteu. Naon deui, aranjeunna ngecas jalma pikeun ngagunakeun éta-conto utama fleeceware. OpenAI, produsén ChatGPT, nembé ngaluncurkeun aplikasi iosna pikeun pangguna iPhone AS sareng tiasa diundeur ti Apple App Store Ieuh. Versi Android resmi masih henteu dileupaskeun.

Fleeceware meniru jasa anu tos aya gratis atanapi béaya rendah teras ngecas biaya anu kaleuleuwihan pikeun ngagunakeunana. Dasarna, éta copycat. Anu mahal dina éta.

Fleeceware scammers mindeng mamingan korban maranéhanana jeung “uji coba bébas” nu gancang dirobah jadi langganan. Nanging, kalayan fleeceware, syarat langganan anu luhur pisan. Éta bisa tagihan pamaké dina dasar mingguan, sarta dina laju loba nu leuwih luhur ti laju bade.

Hasilna nyaéta yén aplikasi fleeceware tiasa ngarugikeun korban sababaraha dolar sateuacan aranjeunna tiasa ngabatalkeunana. Malah parah, korban bisa poho ngeunaan aplikasi sagemblengna tur méakkeun ratusan dollar saméméh maranéhna sadar naon anu lumangsung. Sakali deui, sadayana kanggo aplikasi saderhana anu gratis atanapi praktis gratis di tempat sanés.

Anu ngajadikeun fleeceware sesah ditingali nyaéta katingalina sah dina pandangan kahiji. Seueur aplikasi smartphone nawiskeun langganan sareng pameseran in-app anu sanés. Hasilna, fleeceware nyumput dina tetempoan polos diantara rébuan aplikasi sah séjén dina harepan nu bakal ngundeur éta.

Kalayan saurna, aplikasi naon waé anu ngecas ngagunakeun ChatGPT nyaéta fleeceware. ChatGPT nawiskeun fungsionalitas dasar anu tiasa dianggo ku saha waé gratis.

Aya hiji kasus dimana anjeun tiasa mayar fee pikeun ngagunakeun ChatGPT. Éta gaduh tawaran tingkat langganan sorangan, ChatGPT Ditambah. Ku ngalanggan, ChatGPT ngabales langkung gancang kana pamundut sareng nawiskeun aksés salami jam sibuk nalika pangguna gratis tiasa ditumpurkeun. Éta hiji-hijina kasus anu sah dimana anjeun tiasa mayar kanggo ngagunakeunana.

Gemblengna, beuki loba jalma anu néangan hiji coba ChatGPT. Nanging, aranjeunna panginten henteu sadar éta gratis. Penipu ngandelkeun éta, janten kami ningali seueur aplikasi ChatGPT palsu anu tujuanana masang fleeceware kana telepon masarakat.

Kumaha anjeun ngajaga fleeceware sareng aplikasi jahat sanés tina telepon anjeun?

Maca citak anu saé.

Baca pedaran aplikasi tur tingal naon pamekar sabenerna geus nawarkeun. Upami aplikasi ngecas anjeun nganggo ChatGPT, éta mangrupikeun fleeceware. Saha waé tiasa nganggo ChatGPT gratis ku cara nyiptakeun akun dina halaman wéb resmina, https://chat.openai.com.

Candak katingal dina ulasan.

Ulasan tiasa nyarioskeun ka anjeun sakedik ngeunaan hiji aplikasi. Éta ogé tiasa nyarioskeun ka anjeun perusahaan anu ngajantenkeun aranjeunna nanganan eupan balik palanggan.

Dina kasus fleeceware, anjeun sigana bakal ningali ulasan ngawadul ngeunaan istilah pamayaran anu teu jelas. Éta tiasa nyebatkeun uji coba tilu dinten anu otomatis dirobih janten langganan bulanan atanapi mingguan anu mahal. Salaku tambahan, aranjeunna tiasa ngajelaskeun kumaha istilah pamayaran parantos robih sareng janten langkung mahal salaku hasilna.

Dina kasus aplikasi anu sah, masalah tagihan tiasa timbul ti waktos ka waktos, janten tingali kumaha perusahaan ngadamel keluhan. Pausahaan anu terhormat biasana bakal nyayogikeun tautan ka layanan palanggan dimana jalma tiasa ngabéréskeun masalah naon waé anu aranjeunna gaduh. Tanggapan perusahaan anu teu jelas, atanapi henteu aya réspon, kedah ngangkat bandéra beureum.

Jadi skeptis ngeunaan ulasan overwhelmingly positif.

Scammers pinter. Aranjeunna bakal ngandelkeun anjeun ningali ulasan anu saé kalayan 4/5 béntang atanapi langkung sareng nganggap éta cukup saé. Aranjeunna terang ieu, ku kituna aranjeunna bakal ngabungkus halaman badarat aplikasina sareng puluhan ulasan palsu sareng penjilat pikeun ngajantenkeun aplikasi éta sah. Taktik ieu ngagaduhan tujuan anu sanés: nyumputkeun ulasan nyata anu ditulis ku pangguna nyata, anu tiasa négatip sabab aplikasina mangrupikeun panipuan.

Filter ulasan aplikasi pikeun ulasan hiji-bintang sareng tingali naon anu dipikaresep ku jalma. Naha aranjeunna nyebatkeun prakték tagihan anu agrésif, sapertos harga ridiculously tinggi sareng siklus tagihan mingguan anu disebatkeun di luhur? Éta meureun tanda fleeceware. Sakali deui, tingali upami pamekar aplikasi nyarioskeun masalah sareng perhatikeun kualitas résponna. Perusahaan anu sah jujur ​​hoyong ngabantosan pangguna anu frustasi sareng nyayogikeun léngkah-léngkah anu jelas pikeun ngabéréskeun masalah éta.

Hindarkeun toko aplikasi pihak katilu.

Google Play ngalaksanakeun bagianna pikeun ngajaga rak virtualna tina aplikasi anu sarat malware sareng pangiriman anu lengkep prosés, salakudilaporkeun ku Google. Saterusna, eta ngajaga hal leuwih aman ngaliwatan App Defense Alliance nu babagi kecerdasan sakuliah jaringan mitra, nu kami reueus anggota. Saterusna, pamaké ogé boga pilihan pikeun ngajalankeunPlay Nangtayunganpikeun mariksa kaamanan aplikasi sateuacan diunduh. App Store Apple ngagaduhan prosés kiriman anu ketat pikeun ngirim aplikasi. oge, Apple ngaleungitkeun ratusan rébu aplikasi jahat ti tokona unggal taun.

Toko aplikasi pihak katilu Kamungkinan teu boga panyalindungan kawas ieu di tempat. Leuwih ti éta, sababaraha di antarana bisa jadi hiji hareup pikeun kagiatan ilegal. Organisasi kajahatan siber anu dikelompokeun sacara sadar ngeusian toko pihak katilu ku aplikasi anu maok dana atanapi inpormasi pribadi. Lengket sareng toko aplikasi resmi pikeun paling lengkep panyalindungan mungkin.

Ngabolaykeun langganan nu teu dihoyongkeun tina telepon Anjeun.

Loba aplikasi fleeceware ngahaja nyieun hésé bolaykeun. Anjeun bakal sering ningali keluhan ngeunaan éta dina ulasan, “Kuring henteu ningali dimana kuring tiasa unsubscribe!” Nyoplokkeun aplikasi tina telepon anjeun teu cukup. Langganan anjeun bakal tetep aktip kecuali anjeun ngabatalkeun metode pamayaran anjeun.

Kabeneran, telepon anjeun ngagampangkeun ngabatalkeun langganan langsung tina ménu setélan. Ngabatalkeun mastikeun yén kartu kiridit atanapi debit anjeun moal ditagihkeun nalika siklus tagihan salajengna lumangsung.

Ati-ati. Seueur aplikasi fleeceware gaduh siklus tagihan anu agrésif. Kadang mingguan.

Cara anu paling aman sareng pangsaéna pikeun nikmati ChatGPT: Langsung ka sumberna.

ChatGPT gratis. Saha waé tiasa nganggo éta ku nyiptakeun akun gratis sareng OpenAI di https://chat.openai.com. Aplikasi telepon sélulér anu ngecas anjeun pikeun ngagunakeunana nyaéta panipuan.

Kumaha pikeun ngundeur aplikasi resmi ChatGPT

Anjeun tiasa ngundeur aplikasi resmi, ayeuna dina ios ti App Store

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Saha #waé #Bisa #Coba #ChatGPT #Gratis #Tong #Ditipu #Aplikasi #Sneaky #Anu #Beban #Anjeun

Aplikasi open-source parantos ngadegkeun sorangan dina sistem IT bisnis ageung sareng sedeng. Tina bagian anu ngadominasi sapertos pangladén wéb, pangkalan data, sareng analitik, solusi open source ayeuna ogé dianggo sacara lega pikeun wadahisasi, pembelajaran mesin, DevOps, sareng tangtosna, pamekaran parangkat lunak. Seueur usaha anu nuju ka open source pikeun tugas non-IT, sapertos CRM, produksi kontén visual, sareng penerbitan blog. Numutkeun ka Gartner, langkung ti 95% usaha dina sektor IT nganggo solusi open source, tapi bahkan diantara perusahaan non-IT angka na di luhur 40% sareng ngembang. Sareng éta henteu kaétang seueur kasus dimana perpustakaan open source dianggo di jero aplikasi proprietary.

Milih antara sumber kabuka sareng katutup jauh tina gampang: sanés ngan ukur masalah anu mayar sareng gratis, atanapi ngadukung sareng henteu ngadukung. Nalika mutuskeun naon waé solusi IT, usaha kedah mertimbangkeun sababaraha aspék penting.

Biaya sareng jadwal palaksanaan

Sanaos sering henteu aya biaya lisénsi pikeun solusi open source, ngalaksanakeunana henteu gratis. Gumantung kana pajeulitna solusi Anjeun, Anjeun bisa jadi kudu ngatur anggaran waktu tim IT Anjeun, mawa konsultan ahli, atawa komo nyewa pamekar nu bakal terus adaptasi aplikasi Anjeun pikeun kaperluan bisnis Anjeun.

Aya ogé modél lisénsi hibrid, anu ngamungkinkeun anjeun ngagunakeun édisi komunitas aplikasi gratis, tapi versi anu diperpanjang sareng fitur “perusahaan” masih peryogi lisénsi anu mayar.

Sajaba ti éta, loba produk open source teu datang jeung dokuméntasi lengkep jeung/atawa up-to-date atawa kursus latihan pikeun pamaké tungtung. Pikeun palaksanaan anu ageung, gap ieu kedah dieusi nyalira, nyéépkeun waktos sareng artos.

Kauntungannana open source dina fase palaksanaan nyaeta, tangtosna, kamungkinan nguji pinuh. Sanaos anjeun ngarencanakeun nyebarkeun solusi open source salaku junun hosting atanapi kalayan bantosan kontraktor khusus, ngajalankeun tés (bukti konsép) diri anjeun langkung efektif tibatan ningali demonstrasi pidéo ngeunaan solusi proprietary. Anjeun bakal gancang ningali kumaha fungsional sareng lumaku solusi pikeun bisnis khusus anjeun.

Nalika ngabandingkeun solusi sumber kabuka sareng katutup sateuacan nyebarkeun, penting pikeun ngartos sabaraha waktos anu sayogi pikeun uji, sareng naha anjeun gaduh pilihan pikeun ngarobih produk dina tahap awal. Upami watesna henteu dipencet, sareng jawaban kana patarosan anu kadua nyaéta enya, maka uji lengkep ngeunaan produk open source asup akal.

waragad rojongan

Pangrojong dinten-dinten sareng konfigurasi seueur aplikasi open source skala industri, ogé adaptasina kana beban kerja anu luhur, peryogi pangaweruh anu khusus sareng jero ti tim IT. Upami éta henteu hasil, pangaweruh ieu kedah dipésér – boh ngalangkungan nyewa ahli atanapi outsourcing. Jenis outsourcing anu paling umum ngalibatkeun bantosan para ahli khusus aplikasi (format Red Hat), atanapi hosting anu dioptimalkeun pikeun solusi IT khusus (Kube Clusters, WP Engine, atanapi format anu sami).

Tangtosna, dukungan anu dibayar ogé standar pikeun solusi proprietary; Ieu mah sakadar open source nu peryogi eta. Biaya, Samentara éta, comparable. Salaku prakték nempokeun, rojongan teknis taunan pikeun aplikasi open source perusahaan umumna ngan 10-15% langkung mirah ti solusi proprietary.

Perbaikan bug, fitur anyar sareng skala

Sanaos solusi open-source anu dewasa sacara rutin diénggalan ku fitur anu diperpanjang sareng perbaikan bug, seringna para pangembang henteu masihan prioritas bug anu penting pikeun usaha khusus. Ieu malah leuwih umum dina kasus requests fitur. Di dieu, Anjeun kudu diuk jeung ngadagoan sabar, atawa méakkeun waktu adi pamekar urang (di-imah atawa hired) nulis kode perlu. Naon nice éta ieu mungkin sahenteuna téoritis; hal goréng éta bisa ngahurungkeun kana expense badag tur unpredictable.

Catet yén junun hosting ngaleungitkeun hariwang tina masang patch sareng ngapdet aplikasi, tapi henteu tiasa ngabantosan kustomisasi individu sapertos kitu. Pausahaan anu peryogi sapertos dasarna asup kana pasar ngembangkeun, sarta kudu milih format extension maranéhna nyieun: a garpu produk software utama atawa cabang ngembangkeun utama tambahan dina partnership jeung pamekar aslina tina aplikasi. Ieu dimana kaunggulan strategis open source dimaénkeun – nyaéta, kalenturan pamakean sareng laju inovasi.

Integrasi cross-platform jeung rojongan

Pikeun solusi multi-komponén skala ageung anu aktip tukeur data, integrasi sareng kasaluyuan sareng sababaraha platform tiasa maénkeun peran utama dina pilihan produk parangkat lunak. Prioritas di dieu nyaéta dukungan pikeun format industri pikeun neundeun sareng tukeur data, ditambah antarmuka program aplikasi (API) anu didokumentasikeun. Kadang-kadang solusi vendor tunggal sareng kode sumber katutup tiasa nyumponan sarat ieu langkung saé tibatan sakumpulan solusi open source – bahkan anu kualitasna luhur. Tapi éta salawasna mangpaat pikeun ngira-ngira biaya tweaking hiji solusi open-source lamun ngéléhkeun on kriteria sejen tur geus lulus fase bukti-of-konsép.

Résiko, kaamanan sareng patuh

Open source sering disebut-sebut langkung aman. Barina ogé, upami aya anu tiasa ningali kode sumber sareng ngalereskeun bug, éta kedah langkung aman tibatan panawaran kotak hideung proprietary, sanés?

Sakumaha biasa, kanyataanana langkung rumit. Kahiji, loba aplikasi open source boga jutaan garis kode, nu teu saurang ogé bisa pinuh audit. Ieu angka nu gede ngarupakeun apdet pikeun kode ngan complicates tugas salajengna. Kitu cenah, leutik henteu hartosna aman. Salaku conto, kerentanan Shellshock basis Bash henteu kapendak salami 20 taun!

Kadua, masalah kagumantungan pisan akut, sabab aplikasi jeung kode boga ranté suplai sorangan. Aplikasi open source tiasa nganggo pustaka open source pihak katilu, anu teras-terasan numbu ka perpustakaan pihak katilu anu sanés, sareng anu ditugaskeun pikeun mariksa aplikasi éta nyalira tiasa henteu mariksa sadaya perpustakaan. Résiko ranté ieu geus ditémbongkeun waktu jeung waktu deui: vulnerabilities dina bébas Log4j perpustakaan logging mangaruhan rébuan solusi open source badag, mangaruhan grandees kayaning Amazon, Cloudflare na elastis; serangan nu ngaganti perpustakaan npm kalawan ngaran jahat dianggo dina Apple sarta Microsoft; sareng kaputusan pamekar anu mandiri henteu ngadukung perpustakaan pad kénca alit di gudang npm lumpuh langkung ti sarébu aplikasi sareng situs populér (kalebet Facebook) salami sababaraha jam.

kagumantungan software.

Sumber: xkcd.com/2347

Masalah sanésna sareng katergantungan nyaéta lisénsi. Lisensi open source cukup khusus, sareng henteu aya pamayaran sanés hartosna teu aya anu gaduh hak cipta. Aplikasi sorangan sareng perpustakaanna tiasa nganggo sababaraha lisénsi, sareng ngalanggar anu langkung ketat (Copyleft) pinuh ku litigation. Sarupa sareng Inok kaamanan IT anu mapan sareng prosés mitigasi kerentanan, pangguna konci sareng pamekar parangkat lunak open source kedah gaduh prosés anu sami pikeun pariksa patuh lisénsi sacara rutin – idéalna semi-otomatis.

Sadaya di luhur henteu hartosna yén open source mangrupikeun pilihan anu paling awon tina sudut pandang kaamanan inpormasi. Anjeun ngan ukur kedah ngartos sadaya résiko: tim palaksanaan kedah ngira-ngira budaya pangembangan sareng frékuénsi apdet kaamanan dina aplikasi anu saingan sareng ngadalikeun dependensi sareng lisensi (contona, nganggo tagihan software bahan). Ogé, upami perusahaan anjeun damel dina widang pamekaran parangkat lunak, disarankeun pikeun nyeken sadaya bungkusan open source pikeun kerentanan sareng fungsionalitas anu ngabahayakeun.


#Naha #bisnis #anjeun #tiasa #ngalih #aplikasi #opensource #gratis