Millennials, meureun pangalusna dipikawanoh salaku generasi Yang kapanggih roti bakar alpukat éta kahiji tumuwuh nepi jeung internét, geus katempo naékna web sakuliah dunya sarta popularitasnya tumuwuh. Ti mimiti anu hina dugi ka anu urang tingali ayeuna – millennials parantos ningali sadayana. Janten, ku nyarios kitu anjeun bakal dihampura pikeun mikir yén aranjeunna ogé anu paling pinter sacara digital: aranjeunna aya nalika tautan phishing janten populer sareng penjahat, janten aranjeunna sigana terang anu pangsaéna nalika ngahindarkeunana, leres?

Teuing percaya diri jeung teuing babagi

Tétéla yén panalungtikan anyar nunjukeun yen bari millennials na Gen-X memang pribumi digital, maranéhna sabenerna condong jadi overconfident tur babagi teuing data, dibandingkeun loba generasi séjén saméméh atawa sanggeus aranjeunna.

Sababaraha conto tina laporan nunjukkeun yén sanaos sateuacanna kakeunaan panipuan phishing, 74% déwasa anu ditaliti nyarios yén aranjeunna tetep ngabagi inpormasi pribadi dina situs média sosial, nganggo kecap konci anu sami, sareng bahkan ngiringan kuis online (ngabagikeun data pribadi sapertos sato munggaran. ngaran) piaraan, ngaran budak indung, jsb); sarta ngan saperlima jalma umur 25-35, anu geus udagan scams phishing, ngalakukeun sagala aksi pikeun nyobaan jeung nyegah eta lumangsung deui.

Janten sigana nalika déwasa ngartos résiko sareng bahaya anu aya di sabudeureun panipuan, aya sakedik parobihan dina paripolah jalma – sigana nunjukkeun yén éta sanés kakurangan kasadaran, tapi sikep sugema kana panipuan digital anu langkung pencét.

Naon anu tiasa dilakukeun?

Data anu kami bagikeun sacara online langkung berharga tibatan anu kantos – para penipu daék mayar artos nyata pikeun kéngingkeun aksés kana data pribadi sapertos rekening PayPal, rekening bank bahkan hal-hal sapertos paspor sareng lisénsi supir. Kusabab ieu, penting pikeun jalma ngajaga data onlinena kalayan akal sehat anu sami sareng mobil atanapi bumi. David Emm, Panaliti Kaamanan Principal di Kaspersky nyarios yén “Urang kedah nyandak tindakan pikeun ngajagi diri sacara online sareng lakukeun ayeuna. Saolah-olah nyaho ngeunaan bahaya jalan, tapi tetep meuntas tanpa nempo. Waktosna pikeun déwasa sadaya umur nyandak tanggung jawab pikeun kasalametan online urang sorangan sareng ngadopsi prakték kaamanan siber anu saé pikeun ngajagaan diri sareng kulawarga urang ayeuna sareng ka hareup.

Upami anjeun hoyong diajar langkung seueur, anjeun tiasa maca laporan lengkep di dieu.


#Naha #déwasa #teu #malire #kana #résiko #cybercrime