Spoiler: Iklan anu anjeun tingali pikeun cryptocurrency X énggal anu dirojong ku Elon Musk sanés sigana.

Dina bentang panipuan online anu dinamis, tim Avast kami parantos ngaidentipikasi panipuan anu énggal sareng wani, nganggo sasaruaan Elon Musk. Dina kuartal ieu, kami mendakan iklan anu nampilkeun Musk pikeun ngamajukeun cryptocurrency énggal. Ironisna, iklan ieu dibayar sareng ditampilkeun dina platform Musk nyalira, nyiptakeun bunderan dukungan anu nipu.

(lebih…)

Trend anyar dina fashion online: Naékna butik palsu. Ngartos, ngakuan tanda, sareng tindakan naon anu kedah dilakukeun upami anjeun ditipu.

Hanjakalna, lonjakan balanja online parantos nyayogikeun jalan pikeun seueur panipuan internét. Penjahat siber pinter nyetél butik online palsu, nawiskeun rangkeian produk mimitian ti pakean trendi ka gadget téknologi luhur, sareng sakapeung, bahkan piaraan. Kebangkitan platform toko online ramah-pamaké, asalna dirancang pikeun simplify peluncuran storefronts digital, geus inadvertently nyumbang kana masalah ieu.

(lebih…)

Gampang sareng akrab sareng sagala rupa téknologi ngajantenkeun generasi muda janten target anu langkung ageung pikeun panipuan sareng malware.

Upami anjeun naroskeun patarosan ieu sababaraha taun ka pengker, seueur anu tiasa nganggap yén generasi sepuh bakal janten target utama panipuan online. Asup akal. Seuseueurna urang ningali panipuan phishing sareng email salaku rutinitas anu kagok, gampang dilaksanakeun anu dirancang pikeun ngamangpaatkeun jalma-jalma anu kirang pinter digital sapertos generasi ngora.

(lebih…)

Koléksi patch Juli Microsoft tétéla janten kejutan. Mimiti, aranjeunna sakali deui ngalereskeun Internet Explorer anu sigana maot. Kadua, saloba genep kerentanan geus aktip dieksploitasi ku panyerang. Katilu, dua tina genep ditutup, sanés nganggo patch, tapi kalayan rekomendasi.

Ieu jumlah statistik: 132 aliran ditutup – salapan diantarana dianggap kritis. Eksploitasi 37 kerentanan tiasa nyababkeun palaksanaan kode anu sawenang-wenang, 33 diantarana – pikeun ngangkat hak husus, 13 – ngalangkungan fitur kaamanan, sareng 22 – kamungkinan, panolakan jasa.

Naha aranjeunna patch Internet Explorer?

Kami nembe nyerat yén Internet Explorer parantos maot – tapi henteu cekap. Khususna, urang ngobrol ngeunaan saran Microsoft pikeun tetep masang apdet kaamanan ngeunaan IE, sabab sababaraha komponénna masih aya dina sistem. Sareng ayeuna janten jelas naha aranjeunna masihan naséhat ieu. Patch Juli nutup saloba tilu vulnerabilities dina MSHTML, mesin di jero browser legendaris. Dina pedaran CVE, Microsoft nyatakeun ieu:

Sanajan Microsoft geus ngumumkeun deprecation tina aplikasi Internet Explorer 11 dina platform nu tangtu sarta aplikasi Microsoft Edge Warisan geus deprecated, platform MSHTML, EdgeHTML, jeung Aksara kaayaan masih didukung. Platform MSHTML dianggo ku mode Internet Explorer dina Microsoft Edge ogé aplikasi séjén liwat kadali WebBrowser. Platform EdgeHTML dianggo ku WebView sareng sababaraha aplikasi UWP. Platform naskah dianggo ku MSHTML sareng EdgeHTML tapi ogé tiasa dianggo ku aplikasi warisan anu sanés. Pembaruan pikeun ngatasi kerentanan dina platform MSHTML sareng mesin skrip kalebet kana Pembaruan Kumulatif IE; Parobihan EdgeHTML sareng Chakra henteu dilarapkeun kana platform éta.

Pikeun tetep ditangtayungan sapinuhna, kami nyarankeun yén para nasabah anu masang apdet Kaamanan Ngan masang apdet IE Cumulative.

Anu paling bahaya tina kerentanan IE anu nembé kapendak nyaéta CVE-2023-32046, sareng éta parantos dianggo dina serangan nyata. Eksploitasi anu suksés ngamungkinkeun para penjahat cyber naékkeun hak-hakna pikeun korban. Skenario serangan ngalibatkeun ngahasilkeun file jahat anu dikirim ka korban ku mail atanapi hosted dina ramatloka compromised. Sadaya anu diperyogikeun ku panyerang nyaéta ngayakinkeun pangguna pikeun nuturkeun tautan sareng muka filena.

Dua kerentanan anu sanés – CVE-2023-35308 sareng CVE-2023-35336 – tiasa dianggo pikeun ngalangkungan fitur kaamanan. Urut ngamungkinkeun penjahat cyber nyieun file bypass mékanisme Mark-of-the-Web ambéh maranéhanana bisa dibuka ku aplikasi Microsoft Office tanpa mode Protected View. Jeung duanana liang bisa dipaké pikeun nipu korban kana ngakses URL di Zona Kaamanan Internet anu kirang restrictive ti dimaksudkeun.

Rekomendasi tinimbang patch

Dua kerentanan salajengna ogé dieksploitasi sacara aktip, tapi tibatan patch pinuh, aranjeunna ngan ukur nampi. saran kaamanan.

Kahiji – CVE-2023-36884 (kalawan rating CVSS 8.3) – keur dieksploitasi dina serangan RCE Storm-0978 / RomCom on Kantor sarta Windows. Pikeun tetep aman, Microsoft nyarankeun nambihan sadaya executable Office kana daptar FEATURE_BLOCK_CROSS_PROTOCOL_FILE_NAVIGATION.

Masalah kadua anu teu direngsekeun aya hubunganana sareng penandatanganan supir tingkat kernel. Ieu henteu gaduh indéks CVE, tapi ngan ukur pituduh sareng saran (ADV-230001). Microsoft ngabatalkeun seueur sertipikat pamekar anu dianggo dina serangan APT sareng meungpeuk sababaraha supir jahat, tapi panyababna tetep. Peretas masih tiasa ngadaptarkeun supir nganggo sertipikat Microsoft, atanapi ditandatanganan ku tanggal anu di-backdated pikeun dianggo salaku salah sahiji pengecualian sareng henteu ngabutuhkeun tandatangan portal pamekar MS.

Salaku pancegahan, Microsoft nyarankeun tetep Windows sareng EDR diropéa. Hiji-hijina panglipur leutik nyaéta pikeun ngamangpaatkeun éta supir, panyerang kedah gaduh hak istimewa administrator.

The vulnerabilities sésana dieksploitasi

Salian ti kerentanan anu disebatkeun di luhur, aya tilu deui liang anu dieksploitasi ku cybercriminals.

  • CVE-2023-32049 – SmartScreen fitur kaamanan bypass kerentanan. Eksploitasi ngamungkinkeun panyerang nyiptakeun file anu muka tanpa ningalikeun peringatan Windows “Diunduh tina Internét”.
  • CVE-2023-36874 – kerentanan eskalasi hak husus dina jasa ngalaporkeun Kasalahan Windows. Ngidinan panyerang pikeun ningkatkeun hak istimewa upami aranjeunna parantos ngagaduhan idin normal pikeun nyiptakeun polder sareng file ngawaskeun kinerja téknis.
  • CVE-2023-35311 – Kaamanan fitur bypass kerentanan dina Outlook. Eksploitasi ngabantosan penjahat cyber ngahindarkeun peringatan nalika nganggo sawangan.

Kumaha tetep aman

Pikeun ngajaga sumber daya perusahaan aman, kami nyarankeun masang patch kaamanan pas mungkin, sareng ngajagi sadaya komputer sareng server anu tiasa dianggo kalayan solusi modéren anu tiasa ngadeteksi eksploitasi kerentanan anu dipikanyaho sareng teu kadeteksi.


#Microsoft #Juli #Patch #Salasa

Sarah teu ningali datang.

Hiji indung tunggal di ahir 40s nya, “Sarah” éta desperately ngalamun sanggeus cerai nya (ngaran robah ngajaga identitas dirina). putra rumaja nya geus yakin dirina gabung dating situs, jadi manehna nyieun profil dina aplikasi populér. Saatos sababaraha kaping gagal, manéhna manggihan Scott (ngaran ogé robah). Anjeunna karismatik, bageur. “Kami ngagaduhan sambungan instan,” saur Sarah.

Aranjeunna spent jam dina telepon babagi Rahasia deepest maranéhanana sarta malah dimimitian ngabayangkeun hareup babarengan. Tapi sanggeus ngeunaan tilu bulan, Scott pencét kali teuas. Mimitina, anjeunna kedah nginjeum $ 400 kanggo mayar tikét pesawat pikeun nganjang ka baraya anu maot, anu anjeunna langsung mayar deui. Dina sababaraha bulan ka hareup, jumlah éta ningkat kana $ 1,000 kanggo nyéwa sareng $ 3,000 pikeun usaha bisnis.

Pangmayaran pikeun injeuman henteu kantos sumping, sareng sateuacan lami, Sarah nginjeumkeun cinta énggalna langkung ti $ 8,500. Nalika anjeunna mencét anjeunna artos, Scott ngagaduhan Sarah online, pindah ka luar kota, sareng anjeunna henteu kantos ningali deui. Anjeunna henteu ngabagi carita na ka seueur jalma. Anjeunna henteu ngalaporkeun éta. Anjeunna teuing embarrassed sarta humiliated malah jadi depresi sanggeus naon anjeunna disebut “tippuan Scott”. Nyeri, anjeunna kaleungitan kapercayaan ka batur.

Sara henteu nyalira. Di AS wungkul, ngeunaan 70.000 jalma ngalaporkeun scams roman 2022, nurutkeun Komisi Trade Federal (FTC). Karugian dilaporkeun jumlahna $ 1.3 milyar kalayan karugian rata-rata $ 4,400. Sareng kalayan statistik sapertos kitu, angka-angka éta ngan ukur ngagambarkeun naon anu dilaporkeun. Sakumaha seueur “Sarah” di AS anu ditipu sareng henteu kantos ngalaporkeun? Sabaraha sadunya?

Éta nyeri tina online dating jeung scams roman. nyeri finansial jeung emosional meunang diperparah ku rasa éra jeung hina. Barina ogé, korban néangan cinta jeung silaturahim.

Sareng éta anu diandelkeun ku scammers. Tapi éta henteu kedah ngeureunkeun anjeun hiji roman anu muncul online. Kalayan haté anu kuat sareng panon anu seukeut, anjeun tiasa ningali panipuan sareng ngeureunkeunana sateuacan karusakan parantos réngsé.

Kumaha online dating jeung scams roman dimimitian?

dating jeung roman scams bisa dimimitian ku sababaraha cara. Éta bisa ngamimitian dina dating aktip tur situs, sakumaha dina kasus Sarah urang. Sanajan kitu, aranjeunna bisa lumangsung di tempat séjén sarta malah muncul ujug-ujug ogé. Scammers bakal sabudeureun asup média sosial, téks, jeung kaulinan online ku ping poténsial korban kalayan pesen bubuka teu kaduga-sajenis preamble digital. Kanyataanna, FTC ngalaporkeun yén 40% tina online dating jeung scams roman dimimitian ku pesen dina média sosial, dibandingkeun ngan 19% on dating aktip.

Kalayan sambungan awal dijieun, obrolan dimimitian, sarta silaturahim (atawa leuwih) tumuwuh ti dinya. Sapanjang jalan, scammers bakal sering ngandelkeun campuran carita rada aheng tapi dipercaya pikeun mamingan korban. Seringna, éta bakal ngalibetkeun padamelan sareng dimana aranjeunna damel. Laporan nyebatkeun scammers bakal nyarioskeun ngeunaan janten pagawé di rig minyak lepas pantai, anggota militér anu ditempatkeun di luar negeri, dokter damel sareng organisasi internasional, atanapi damel dina jinis padamelan anu bakal nyegah aranjeunna gampang patepang sacara pribadi.

Kalayan ngadegna hubungan palsu, scammers ngamimitian naroskeun artos. FTC ngalaporkeun yén maranéhna bakal nungtut duit pikeun sababaraha alesan bogus, biasana revolving sabudeureun sababaraha nurun predicament dimana maranéhna butuh “saeutik pitulung” ngarah bisa mayar:

  • Pikeun tiket pesawat atawa expenses perjalanan séjén.
  • Pikeun biaya médis.
  • Biaya pabean pikeun nyokot hiji hal.
  • Hutang judi.
  • Visa atanapi dokumen perjalanan resmi anu sanés.

Daptar na terus, tapi éta inti umum. Scammers mindeng ngagunakeun carita kalawan komplikasi metot nu sigana rada masuk akal, nu scammer amorous ngajadikeun eta disada saolah-olah maranéhna sabenerna bisa ngagunakeun bantuan keuangan korban.

Kumaha scammers bakal nanya ka anjeun mayar

Jalma anu geus Filed laporan panipuan nyebutkeun yen aranjeunna geus dibayar scammers maranéhanana dina sababaraha cara biasa.

Salah sahiji cara nyaéta ngirim artos, sering ngalangkungan perusahaan transfer kawat. Kauntungannana jalur ieu, pikeun fraudsters, éta téh salaku alus sakumaha Mayar tunai. Sakali deui leungit. Korban teu ngagaduhan panyalindungan anu dipibanda ku cara pamayaran sanés, sapertos kartu kiridit anu ngamungkinkeun anu gaduhna ngabatalkeun atanapi ngajukeun gugatan.

Cara séjén nyaéta ngaliwatan kartu kado. Scammers sadaya belang, henteu ngan Penipu asmara, sapertos kieu sabab tiasa dianggo sacara efektif sapertos artos, naha éta kartu kado pikeun pangecér online utama atanapi ranté toko bata sareng mortir. Kawas transfer kawat, Iraha kartu kado dihurungkeun, duit di jero hésé pisan cageur, lamun sagala.

Hiji pangmayaran anu langkung umum nyaéta ngalangkungan kartu debit anu tiasa dimuat deui. Penipu Kamungkinan Nyuhunkeun pamenta awal pikeun kartu sapertos kitu, teras jieun sababaraha pamenta nurutan pikeun ngamuat deui.

Gemblengna, scammers roman biasana bakal néangan padika pembayaran panggampangna nu paling hese ngabantah atawa pindah leuwih, ninggalkeun korban dina selat finansial. Iraha scam geus leuwih.

Kumaha carana ulah nyeureud tina online dating atanapi scams roman

Nalika pendak sareng jalma énggal online, FTC naroskeun ieu:

  • Entong ngirimkeun artos atanapi kado ka jalma anu anjeun teu acan kantos tepang sacara pribadi-sanaos aranjeunna ngirim artos heula ka anjeun.
  • Ngobrol jeung batur nu dipercaya ngeunaan minat cinta anyar ieu. Gampang sono hal-hal anu henteu nambahan. Jadi perhatikeun lamun babaturan atawa kulawarga anjeun prihatin.
  • Candak hubungan lalaunan. Naroskeun patarosan sareng milarian jawaban anu teu konsisten.
  • Coba milarian gambar sabalikna tina unggal gambar profil anu dianggo ku jalma. Lamun maranehna patali dina ngaran séjén atawa kalawan rinci taliti, éta panipuan a.

Fraudsters, sanajan maranehna heartless, tetep manusa. Aranjeunna nyieun kasalahan. Carita anu didamelna ngan ukur kitu. Carita. aranjeunna Kamungkinan Pergaulan nepi rinci maranéhna, lalaki waktu jeung tanggal maranéhna salah, atawa ngan lalaki bray up dina bohong blatant. oge, Inget yén sababaraha scammers Kamungkinan gawé bareng sababaraha korban sakaligus, nu kasempetan sejen pikeun aranjeunna meunang bingung tur derailed. Tetep panon on eta. Inconsistency mangrupakeun watermark tina tipu daya.

Ngajaga diri leuwih jauh ti scams

1. Konci privasi anjeun dina média sosial

Platform média sosial sapertos Facebook, Instagram sareng anu sanésna masihan anjeun pilihan pikeun ngajantenkeun profil sareng tulisan anjeun ngan ukur katingali ku babaturan. Milih setelan ieu ngajaga internét lega tina ningali naon anu anjeun laksanakeun, ucapkeun, sareng posting, anu tiasa ngabantosan ngajaga privasi anjeun sareng ngirangan inpormasi anu tiasa dimanfaatkeun ku scammers roman.

2. Google sorangan, teras pupus naon manggihan

Dupi anjeun kantos googled sorangan online? Anjeun bakal mendakan inpormasi pribadi sapertos tanggal lahir, alamat sateuacana, nami barudak sareng umurna, perkiraan panghasilan anjeun, sareng seueur deui. Inpo ieu dikumpulkeun ku calo data sarta sadia pikeun dijual ka advertisers goréng atawa scammers. scammers canggih ngagunakeun informasi ieu nyieun propil sarta salajengna mangpaatkeun korban maranéhanana. Ladenan Pembersih Data Pribadi tiasa ngabantosan anjeun ngahapus data pribadi sapertos kieu tina wéb.

3. Ucapkeun “henteu” ka strangers anu mawa requests sobat

Janten kritis kana uleman anjeun nampi. Urang asing leumpang asup jeung kaluar Kamungkinan janten langkung ti roman scammers. aranjeunna bisa jadi rekening palsu dirancang pikeun ngumpulkeun informasi ngeunaan pamaké pikeun tujuan cybercrime, atawa bisa jadi rekening dirancang pikeun nyebarkeun informasi palsu. Aya seueur ogé. Kanyataanna, dina Q1 2023 nyalira,Facebook nyandak tindakan ngalawan 426 juta akun palsu. Nolak pamenta kitu.

4. Nengetan deukeut detil on Anjeun dating profil

Saloba mungkin, nyadiakeun jumlah minimum jéntré dina profil dating Anjeun. Diaku, ieu merlukeun saeutik polah balancing. Rék nempatkeun sababaraha émbaran kaluar aya pikeun mantuan manggihan patandingan, tapi teuing bisa mere Anjeun jauh jeung dimana anjeun bade. Sarua pikeun poto profil anjeun. Pastikeun Anjeun gaduh kasang tukang umum-pilari, tinimbang naon bae anu bisa nangtukeun dimana anjeun cicing, digawé, atawa dihadiran sakola.

5. Jaga diri sareng alat anjeun

Parangkat lunak panyalindungan online tiasa nyegah anjeun ngaklik tautan bahaya anu tiasa dikirim ku scammers anjeun online, bari ngajauhkeun anjeun tina ancaman sanés sapertos virus, ransomware, sareng serangan phishing sacara umum. Éta ogé tiasa ningali inpormasi pribadi anjeun, ku ngajagi privasi anjeun sareng ngawaskeun email anjeun, SSN, rekening bank, kartu kiridit, sareng inpormasi sanésna anu scammers atanapi maling identitas. Kamungkinan dipaké.Kalawan maling identitas lumangsung rada umum poé ieusoftware kaamanan estu kudu.

mungkas éta

Lamun nyangka yén anjeun keur ditipu on, mungkas hubungan jeung ngalaporkeun eta, sakumaha teuas sakumaha anu kasebut Kamungkinan ngarasa.

Ngabéjaan FTC diReportFraud.ftc.govpikeun dukungan sareng léngkah-léngkah salajengna pikeun ngabantosan anjeun pulih saloba-lobana kauangan anjeun. Kitu ogé, béjakeun ogé situs média sosial, aplikasi, atanapi jasa dimana panipuan parantos kajantenan. Dina sababaraha kasus,Anjeun meureun hoyong file laporan pulisi, nu urang nutupan dina artikel lega kami ngeunaan maling identitas na panipuan.

Upami anjeun ngirim dana via kartu kado, FTC nyarankeun ngajukeun klaim ka perusahaan pas mungkin.Aranjeunna nawiskeun saran langkung seueur pikeun ngajukeun klaim di dieu,bareng jeung daptar nomer kontak pikeun merek kartu kado ilahar dipaké ku fraudsters.

Panungtungan, ngan bersantai. Mun anjeun korban hiji online dating atanapi scam roman, nyaho yén anjeun teu kahiji atawa jalma panungtungan bisa dicokot Kauntungannana ku cara kieu. Ku ngalaporkeun kasus anjeun, anjeun leres pisan Kamungkinan mantuan batur ti ragrag korban ogé.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Phony #Valentines #Penipuan #Bobogohan #Online #sareng #Kumaha #Teangan #Éta

Naon téknologi blockchain? Istilah ieu dikaitkeun rada mindeng, tapi teu salawasna meunang katerangan pantes.

Ngartos dasar-dasar blockchain tiasa ngabantosan anjeun ngartos sababaraha parobihan ageung anu lumangsung online. Ieu teh téhnologi dasar nu underpins cryptocurrencies na NFTs (non-fungible tokens), tapi boga sababaraha aplikasi munculna séjén ogé.

Gemblengna, ngartos kumaha téknologi blockchain tiasa dianggo bakal masihan anjeun pamahaman langkung seueur ngeunaan kumaha éta pamustunganana tiasa ngabentuk jalan anjeun dina dinten anjeun.

Téknologi Blockchain ngagaduhan poténsi anu ageung kusabab cara anu unik sareng desentralisasi pikeun nanganan data-anu nandaan léngkah munggaran pikeun ngartos kumaha jalanna.

Kumaha blockchains jalan

Cara anu gampang pikeun ngabayangkeun kumaha blockchain jalanna nyaéta nganggo buku besar kuno. Unggal éntri ledger mangrupakeun tumbu dina “ranté”. Dina unggal ranté aya identifier unik katelah hash jeung blok data pakait sareng eta. Kana waktu, ranté ditambahkeun, nu ngamutahirkeun hash salaku blok anyar data ditambahkeun kana ranté nu.

conto basajan tina parentah resep gudang blockchain. Widang Hash sareng Barang(data) Saméméhna ngahasilkeun widang Hash. Hash ieu janten bagian tina catetan salajengna.

Tapi salah sahiji aspék anu paling penting dina téknologi blockchain nyaéta ieu — éta desentralisasi. Puluhan, ratusan, rébuan, atawa leuwih pamilon dina lagu blockchain sarta sangkan méré konfirmasi transaksi pakait sareng aranjeunna.

Unggal blockchain éntri disahkeun via konsensus, dimana unggal pamilon dina jaringan blockchain kedah “satuju” yén data dina unggal éntri leres. Pamilon dina jaringan blockchain tiasa ngahontal konsensus ngaliwatan sababaraha model, tapi umumna aranjeunna nganggo komputasi kriptografi pikeun nga-validasi apdet ranté.

Ku cara kieu, téknologi blockchain ngaleungitkeun kabutuhan otoritas sentral pikeun ngawas transaksi, sapertos bank. Pasang saukurblockchain ngaleungitkeun panganteur. Sarta eta ngajadikeun transaksi leuwih anonim salaku hasilna.

Pamilon dina jaringan blockchain nampi sajumlah leutik cryptocurrency per urus salaku ganjaran pikeun usaha maranéhanana. Lebetkeun ideu pertambangan crypto, dimana sababaraha panambang nyetél kebon skala ageung tina komputer khusus anu kuat anu milu dina jaringan blockchain.

Blockchains datangna dina bentuk umum jeung swasta. Publik sakumaha keur disada, dimana saha bisa ilubiung dina blockchain nu. Éta bisa maca, nulis atawa sangkan méré konfirmasi data dina blockchain nu. Blockchain swasta ngan ukur diondang sareng tiasa nyetél aturan ngeunaan saha anu tiasa ngarobih blockchain.

Seueur éntri ledger blockchain ngarékam transaksi kauangan anu aya hubunganana sareng cryptocurrencies. Sanajan kitu, entri ledger bisa ngandung sagala jenis data. Hiji tiasa kalayan gampang nyimpen dokumén, gambar, file log atanapi barang-barang sanés dina blockchain. Malah program desentralisasi, ogé katelah kontrak pinter, bisa disimpen.

Gemblengna, aya seueur deui téknologi blockchain ti ngan ukur cryptocurrencies.

Kumaha blockchains dianggo? Aplikasi blockchain dunya nyata.

Anu mimiti sareng pangpentingna, téknologi blockchain mangrupikeun jantung cryptocurrency. Dimana wae cryptocurrencies dibeuli, spent, atawa ditukeurkeun, blockchain aya pikeun mempermudah transaksi. Nanging, urang ogé tiasa nunjukkeun sababaraha aplikasi anyar sareng ngembang, kalebet:

  • NFTs: Aplikasi populér séjén tina téhnologi blockchain nyaeta NFTs (non-fungible tokens), nu mindeng dipaké pikeun ngarekam jeung mindahkeun kapamilikan aset digital. Contona di antarana Gambar .jpeg karya seni, video, atawa malah tweets, kayaning nu dijual ku urut CEO Twitter Jack Dorsey pikeun $ 2,9 jutaan.
  • Transfer barang dunya nyata: Sagampil barang digital bisa dibeuli jeung dijual via blockchain, kitu ogé hal kawas kandaraan jeung harta. Blockchain tiasa pariksa pamilik asli, penjualan, teras transfer kapamilikan ka pihak anu ngagaleuh.
  • Aplikasi kaséhatan sareng élmu: Dokter sareng panalungtik ayeuna ngajalajah téknologi blockchain minangka sarana pikeun ngumpulkeun, ngesahkeun, sareng ngabagi data médis sacara aman.
  • Ngawaskeun ranté suplai: Éntri sapertos Ledger ngajantenkeun téknologi blockchain idéal pikeun ngalacak kamajuan barang nalika ngahontal konsumen. Perusahaan otomotif ngajalajah téknologi ieu pikeun ngatur padagang sareng prosés manufaktur sadayana. Sarupa oge, eta boga aplikasi dina tatanén salaku dahareun disusud sapanjang ranté suplai na sakuliah growers, shippers, wholesalers, retailers sarta tungtungna ka pembeli.
  • Data 5G: Usaha, organisasi sareng kota bakal beuki ngadopsi alat anu diaktipkeun 5G pikeun ngawas sadayana tina sistem pemanasan di gedong dugi ka alat médis sareng sinyal lalu lintas. Téknologi Blockchain tiasa ngabantosan pariksa kaaslian data anu bakal ditukeurkeun ku parangkat ieu – khususna pikeun alat anu diaktipkeun 5G anu bakal ngabantosan ngajalankeun infrastruktur kritis sareng operasi bisnis.

Pro jeung kontra ngeunaan téhnologi blockchain

Téknologi Blockchain nawiskeun sababaraha kaunggulan, tapi ogé ngagaduhan kalemahan.

Desentralisasi ngaleungitkeun kabutuhan pihak katilu dina transaksi sabab blockchain nyayogikeun verifikasi sareng ngawaskeun transaksi anu kedah dilalui. Dina kasus transaksi kauangan, éta ngaleungitkeun kabutuhan bank. Dina penjualan harta, éta ngaleungitkeun kabutuhan perusahaan judul.

Sanajan kitu, lamun aya konflik atawa masalah antara pihak, aranjeunna teu boga otoritas sentral pikeun ngatur resolusi. (Pariksa carita ieu ditulis ku wartawan BBC ngeunaan usahana pikeun meunangkeun dana crypto anu dipaling.)

Sajaba ti, desentralisasi bisa nyadiakeun pihak kalawan anonimity, nu bisa masking aktivitas ilegal-sahingga ngajadikeun cryptocurrencies mata uang dunya pikeun scammers jeung pasar hideung dina web poék.

Téknologi Blockchain kabuka, hartosna sacara téoritis saha waé anu gaduh alat anu dilengkepan khusus tiasa ngahasilkeun panghasilan salaku panambang dina ékonomi blockchain. Tapi kanyataanana nyaéta kalolobaan téknologi aya dina panangan sababaraha. Pikeun ngamimitian, alat pertambangan ieu mahal. Kadua, butuh ratusan alat ieu pikeun tambang sacara efektif, nunjukkeun naékna kebon pertambangan ukuran industri anu disebatkeun di luhur.

Pikeun nempatkeun hal-hal kana sudut pandang, diperkirakeun ku hiji ulikan yén ”

Tambih Deui, sadaya kakuatan komputasi éta aya dina biaya tambahan-énergi. Butuh listrik pikeun ngajalankeun éta widang pertambangan badag, sarta diperlukeun malah leuwih listrik pikeun tetep tiis. Hasilna, pertambangan crypto tiasa nyiptakeun tapak suku karbon anu ageung pisan upami listrik dibangkitkeun tina bahan bakar fosil.

Gambar jeung data kahadean Digonomis

Pikeun catetan, cryptocurrency kadua panggedéna, Ethereum geus nyieun strides hébat dina watesan konsumsi énergi. Ieu ngamutahirkeun cara cryptocurrency ngahontal konsensus dina blockchain sarta ngagunakeun tanaga jauh leuwih saeutik salaku hasilna. Perkiraan nunjukkeun éta tapak suku karbon Ethereum turun ku ngeunaan 99.992% ti 11.016.000 nepi ka 870 métrik ton CO2.

Masa depan téknologi blockchain

Sajauh téhnologi mana, urang masih hirup di poé mimiti blockchain. Sarta bari loba fokus populér na revolves sabudeureun peranna dina cryptocurrencies kawas Bitcoin, téhnologi nu nawarkeun leuwih ti éta. Tangtosna, tetep kedah ditingali aplikasi mana ieu bakal nyandak akar.

Blockchain boga eta halangan soranganSanajan kitu, utamana dina hal kaamanan. Sapertos téknologi anu nyambungkeun anu sanés, éta tunduk kana hacks sareng serangan. Milyaran dollar dina cryptocurrency geus dipaling ti pamaké individu jeung séntral mangtaun-taun.

Masalah kaamanan teu merta patali jeung blockchain sorangan. Hésé pisan pikeun hack berkat énkripsi sareng sifat desentralisasi blockchain. Di sisi anu sanés, jaringan anu aya dina aranjeunna rentan ka serangan-sapertos serangan interception dimana aktor anu jahat nimba inpormasi atanapi mata uang kripto. Serangan sanésna ngalibatkeun banjir jaringan blockchain sareng idéntitas palsu anu pamustunganana ngadat sistem. Tapi leuwih mangpaatkeun kalemahan dina protokol kaamanan dipaké ku platform kayaning bursa cryptocurrency.

Teras aya serangan phishing anu kabuktian, dimana scammers nipu korban pikeun nyerahkeun konci enkripsi pribadina. Kalayan konci, scammers tiasa ngosongkeun dompét digital tina mata uang kripto atanapi kompromi jaringan blockchain swasta sareng datana.

Jelas, masa depan tetep spekulatif nalika jalma sareng organisasi ngajalajah panggunaan téknologi blockchain. Tanpa sual, kaamanan bakal maénkeun peran utama dina nyoko na.

Naon hartosna blockchain pikeun pangguna internét sapopoé?

Iwal anjeun dabbling dina cryptocurrencies sorangan, blockchain dipikaresep bakal tetep téhnologi balik layar. Sahenteuna pikeun ayeuna.

Tapi masih tiasa ngabentuk dinten anjeun ku sababaraha cara. Bisa mantuan mawa produk seger ka pasar Anjeun. Panginten aman utilitas pinter sareng infrastruktur pinter di kota anjeun. Sareng éta tiasa masihan produsén mobil anjeun alat anu kuat pikeun ngaidentipikasi sareng ngémutan bagian anu lepat dina mobil anjeun.

Sanajan kaamanan, konsumsi énergi jeung halangan equity tetep, aya kasempetan alus yén téhnologi blockchain bakal neruskeun ngarobah kahirupan urang. Sareng ngartos kumaha jalanna tiasa ngabantosan anjeun langkung ngartos parobihan éta.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Dasar #Blockchain #Naon #Téknologi #Blockchain #sareng #Kumaha #Éta #Ngarobih #Kahirupan #Urang

Dompét hardware dianggap solusi panyimpen cryptocurrency anu paling dipercaya pikeun sadayana. Alat khusus anu nandaan sadaya operasi blockchain anu gaduhna offline katingalina langkung dipercaya tibatan panyimpenan online atanapi aplikasi komputer. Barina ogé, urang ngadangu warta ngeunaan Hacking jeung bangkrut tina platform bursa cryptocurrency online ampir unggal bulan, bari aktip anu jelas rentan ka ancaman komputer umum kayaning malware.

Sanaos pertimbangan ieu masuk akal, Investasi teu tiasa ditangtayungan lengkep ku ngan saukur gaduh dompét crypto hardware, sabab pamilikna ogé rentan ka sababaraha serangan. Ku alatan éta, éta peryogi panyalindungan ngalawan…

Panas jeung tiis, hardware jeung software dompét

Sateuacan urang teraskeun kana nganalisa résiko, hayu urang nyimpulkeun sakeudeung bédana antara rupa-rupa dompét. Pikeun ngamimitian, dompét henteu nyimpen aset crypto sorangan. Inpormasi ngeunaan aset kacatet dina blockchain, sedengkeun dompét crypto ngan saukur gudang anu aman pikeun konci pribadi (rusiah) masing-masing. Pamilik peryogi konci pikeun ngarékam transaksi énggal ka blockchain – nyaéta, pikeun mindahkeun cryptocurrency. Salian konci rusiah, dompet crypto biasana nyimpen konci publik non-rusiah nu dipaké pikeun nampa mindahkeun.

Aya sababaraha cara pikeun nyimpen konci pribadi:

  1. Énkripsi dina server. Ieu dompét online atanapi custodians ditawarkeun ku séntral populér, kaasup Binance na Coinbase.
  2. Dina aplikasi mobile dina komputer atawa smartphone.
  3. Dina alat offline anu misah.
  4. Salaku runtuyan alfanumerik ditulis dina salembar kertas.

Dina conto kahiji jeung kadua, toko konci sok online; kituna, konci bisa dipaké pikeun asup transaksi on blockchain nu iraha wae. Ieu dompet “panas”.

Pikeun ngirim artos nganggo pilihan tilu atanapi opat, tindakan tambahan anu tangtu diperyogikeun: nyambungkeun alat anjeun ka komputer atanapi telepon sélulér, atanapi ngalebetkeun inpormasi tina kertas. Ieu dompet “tiis”.

Alat panyimpen konci anu mandiri khusus disebut dompét hardware; hiji aplikasi dirancang pikeun nyimpen konci dina komputer biasa tur smartphone mangrupakeun dompét software.

Hibrida dua sareng tilu ngajantenkeun pilihan anu sanés – upami rada aheng – pilihan: ngajaga konci dina smartphone anu misah sok disimpen offline. Campuran bakal ngahasilkeun dompét parangkat lunak, sanaos anu saé.

Sababaraha kecap ngeunaan dompet kertas. Dompét kertas mangrupikeun citak konci anjeun sareng / atanapi frasa siki (langkung seueur ngeunaan éta engké), sareng panggunaanana dugi ka nampi artos atanapi janten cadangan. Pikeun nyéépkeun artos anjeun, anjeun kedah ngalebetkeun konci pribadi anjeun ka solusi parangkat lunak online. Éta nalika dompét tiis anjeun janten panas.

Jinis dompét hardware

Dompét hardware paling sering katingali sapertos mémori USB atanapi konci mobil ageung. Aranjeunna biasana ningalikeun layar pikeun mariksa transaksi. Pikeun ngadaptarkeun transaksi, anjeun nyambungkeun dompét anjeun ka komputer atanapi smartphone anjeun, mindahkeun tina komputer atanapi smartphone, pariksa inpormasi dina layar dompét, sareng mastikeun tindakan ku cara ngalebetkeun kode PIN atanapi ngan saukur mencét tombol. Kauntungan utama tina dompét hardware nyaéta yén aranjeunna ngadaptarkeun operasi tanpa ngirimkeun konci pribadi anjeun ka komputer – ku kituna ngajagaan data tina mékanisme maling saderhana.

Salaku tambahan, seueur dompét ngandung pungsi tambahan sareng tiasa dianggo salaku konci hardware pikeun auténtikasi dua faktor.

Aya ogé dompét anu nyarupaan kartu bank, sareng dompét anu ngadeukeutan format “telepon offline”, tapi ieu kirang umum. Anu terakhir ngagaduhan layar anu lengkep sareng ngamungkinkeun ngadaptarkeun transaksi ku nyeken kode QR. Seueur model ieu henteu ngagaduhan palabuhan sanés sanés port ngecas, janten teu aya anu nyambungkeunana ka dunya luar kecuali kaméra sareng tampilan.

Résiko nomer hiji: leungitna atawa karuksakan

Résiko anu paling atra pikeun pamilik dompét hardware asalna tina kamungkinan kaleungitan barang-barangna. Pikeun ngajaga dompét tina pamakean anu teu diidinan – contona, upami leungit – anggo kode PIN atanapi biometrik: ieu kedah diaktipkeun dina dompét anjeun. Beda sareng telepon sélulér sareng kartu bank, PIN panjang tiasa dianggo – dugi ka 50 digit pikeun sababaraha modél; ngan inget: nu panjang – nu hadé.

Karusakan fisik dompét ogé ngancurkeun data anu disimpen di jerona, janten penting pikeun gaduh salinan cadangan konci pribadi anjeun. Nyadangkeun didamel nalika dompét crypto sorangan didamel: anjeun bakal ningali anu disebut frasa siki anu diwakilan ku senar 12 atanapi 24 kecap Inggris. Ku cara nuliskeunana dina urutan anu bener, anjeun tiasa ngadamel deui konci umum sareng pribadi anjeun. Generasi frase siki distandarisasi dina kalolobaan solusi blockchain (algoritma BIP39), janten upami, sebutkeun, dompét Ledger leungit, anjeun tiasa ngabalikeun data anjeun kana dompét hardware ti padagang sanés, sapertos Trezor, atanapi salah sahiji “panas”. “dompét software. .

Penting pisan pikeun henteu nyimpen frasa cikal dina sagala bentuk digital anu sayogi, sapertos poto dina telepon anjeun, file téks, atanapi anu sanésna. Ideally, eta kudu ditulis handap dina kertas jeung disimpen dina tempat pisan aman kayaning aman atawa aman. Éta langkung penting pikeun henteu pernah ngungkabkeun frasa siki ka saha waé, sabab ngan ukur fungsina nyaéta pikeun nyéépkeun dompét crypto anjeun anu leungit.

Résiko nomer dua: phishing sareng panipuan

Dompét hardware henteu masihan panyalindungan ngalawan rékayasa sosial. Mun korban sukarela milih mindahkeun atawa discloses frase awal maranéhna pikeun palsu “crypto-dompét teknis rojongan spesialis”, duit leungit paduli tingkat panyalindungan hardware di tempat. Jalma anu licik lamun datang ka scams: bait robah sadaya waktu. Sababaraha conto anu bersinar kalebet email pelanggaran data anu dikirim ka pamilik dompét crypto hardware, sareng situs web palsu anu dirarancang janten réplika pasti tina séntral cryptocurrency anu terkenal atanapi panyadia dompét crypto.

Butuh waspada – komo teu percaya paranoid (dina rasa positip) tina naon waé anu teu disangka-sangka – pikeun nyegah anu awon kajadian. Sumber hébat pitulung sejen nyaeta , nu ngajadikeun resiko ngadatangan situs phishing ampir enol.

Résiko nomer tilu: malware

Komputer atanapi smartphone anu kainféksi virus mangrupikeun panyabab umum kaleungitan investasi cryptocurrency. Upami korban nganggo dompét online (panas), penjahat tiasa maok konci pribadi sareng ngalaksanakeun transaksi naon waé anu diperyogikeun pikeun ngosongkeun dompét. Trik éta moal tiasa dianggo sareng dompét hardware, tapi vektor serangan sanésna tiasa dianggo dina hal ieu. Salaku conto, nalika korban ngalakukeun transfer anu sah, malware tiasa ngarobih alamat dompét tujuan pikeun mindahkeun artos ka penjahat. Jang ngalampahkeun kitu, malware ngawas clipboard jeung, pas alamat dompét crypto disalin di dinya, ngaganti eta ku alamat dompét fraudster urang.

Ancemanna tiasa dikurangan ku sababaraha cara ku cara nyocogkeun alamat anu ditampilkeun dina dompét panas atanapi dina layar dompét tiis, tapi gumantung kana alat sababaraha masalah anu sanés tiasa dimaénkeun: seueur dompét hardware gaduh layar anu alit teuing pikeun dibaca cekap. blockchain alamat nu panjang. Sareng terang yén integrasi dompét hardware sareng aplikasi komputer ogé rentan ka serangan, bahkan alamat anu ditampilkeun dina layar komputer tiasa dibohongan.

Strategi pangsaéna nyaéta pikeun nyegah malware.

Résiko nomer opat: dompét palsu sareng dirobih

Meuli dompét hardware mangrupikeun masalah sanés anu kedah ditilik kalayan ati-ati: sanaos aranjeunna kaluar tina pabrik, alat-alat ieu parantos janten udagan penjahat. Aya laporan pembeli dompét crypto anu ngajual mémori USB anu dieusian ku Trojans, unit palsu sareng firmware anu dirobih, atanapi “panggantian gratis pikeun alat anu ruksak dina garansi”.

Pikeun ngahindarkeun ancaman sapertos kitu, henteu kantos mésér dompét crypto hardware anu dianggo, tina iklan baris online, atanapi di lelang online. Sok cobian mesen ti toko online resmi anu ngajual. Nalika iket datang, mariksa alat pikeun karuksakan (streaks lem, goresan, tanda karuksakan) jeung cocog eta ka pedaran disadiakeun dina ramatloka resmi, dimana aranjeunna biasana daptar fitur kaaslian utama jeung nyadiakeun saran ngeunaan kumaha carana ngakuan palsu a.

Résiko nomer lima: peretasan fisik kalayan analisa mémori

Ieu mangrupikeun ancaman anu paling aheng – tapi sanés anu paling dipikaresep. Seueur serangan dina modél dompét populér (hiji, dua, tilu, opat) dumasar kana kanyataan yén ku cara ngaleungitkeun unit sacara fisik sareng nyambungkeun sirkuitna kana alat khusus, batur tiasa ngamanipulasi firmware, maca tina mémori, atanapi ngaganggu transfer data. antar unit komponén. Hasilna, peryogi sababaraha menit pikeun nimba konci pribadi atanapi versi énkripsi anu enteng.

Perlindungan ngalawan résiko ieu dua kali. Kahiji, nengetan husus ka kaamanan fisik dompét anjeun, ngajaga tina maling sarta pernah ninggalkeun eta unattended. Kadua, anjeun teu kedah mopohokeun ukuran pelindung tambahan, sapertos frasa sandi dina dompét Trezor.


#Dompét #crypto #panas #dompét #crypto #tiis #naon #éta #sareng #kumaha #aranjeunna #dipaling

Naha anjeun kantos ngotéktak online sareng ngaklik tautan atanapi hasil pamilarian anu nyandak anjeun ka situs anu nyababkeun kode kasalahan “Sambungan anjeun henteu pribadi” atanapi “Sambungan anjeun henteu aman”? Upami anjeun henteu resep kana hasilna, anjeun tiasa ngaléngkah ka pilihan hasil anu sanés. Tapi upami anjeun kagoda pikeun nganjang ka situs éta, anjeun kedah yakin yén anjeun ngartos naon hartosna peringatan, naon résikona, sareng kumaha cara ngaleungitkeun kasalahan upami diperyogikeun.

Naon hartosna “hubungan ieu sanés pribadi”?

Kasalahan “Sambungan anjeun henteu pribadi” hartosna panyungsi anjeun henteu tiasa mastikeun yén situs wéb ngagaduhan protokol enkripsi anu aman pikeun ngajagaan alat sareng data anjeun. Anjeun tiasa mendakan kasalahan ieu dina alat naon waé anu nyambung ka Internét – komputer, smartphone, atanapi tablet.

Janten, naon anu bakal kajadian nalika anjeun ningali kasalahan “Sambungan ieu sanés pribadi”?

Pikeun ngamimitian, penting pikeun terang yén ningali kasalahan ngan ukur peringatan, sareng sanés hartosna inpormasi pribadi anjeun parantos dikompromi. Kasalahan “Sambungan anjeun henteu pribadi” hartosna yén halaman wéb anu anjeun badé kunjungan henteu gaduh sertipikat kaamanan lapisan sockets aman (SSL).

Pamilik situs wéb kedah rutin ngajaga lisénsi pikeun mastikeun kamampuan énkripsi situs éta énggal. Lamun sertipikat SSL situs web urang kadaluwarsa, éta hartina nu boga situs teu renew lisénsi enkripsi maranéhanana, tapi lain hartosna aranjeunna aya gunana. Malah situs wéb ageung sapertos LinkedIn kakurangan tina aberrations sakedapan anu bakal ngalungkeun kasalahan. LinkedIn salah ngantepkeun sertipikat SSL subdomainna kadaluwarsa.

Dina ahir 2021, panyadia sertipikat SSL anu penting, Hayu Encrypt, kaluar tina bisnis. Nalika domain akar maranéhanana sacara resmi kadaluwarsa, éta nyiptakeun masalah pikeun seueur ngaran domain sareng sertipikat SSL anu dipiboga ku perusahaan anu sah. Kasalahan privasi nyiptakeun masalah pikeun usaha tanpa disadari, sabab seueur pangunjung halaman wébna kedah prihatin ngeunaan kaamanan situs.

Sanaos henteu hartosna halaman wéb henteu aman pikeun dikotektak, éta henteu kedah dipaliré. Sambungan internét anu aman penting pikeun ngajagaan diri anjeun online. Seueur situs web jahat anu bahaya pikeun didatangan, sareng kasalahan sertipikat SSL ieu bakal ngajagi anjeun tina lebet kana situs-situs éta tanpa disadari.

Standar sertifikasi SL parantos ngabantosan wéb janten tempat anu langkung aman pikeun transaksi. Ieu ngabantuan mastikeun kagiatan online sapertos mayar tagihan online, mesen produk, nyambungkeun ka perbankan online, atanapi ngajaga akun email pribadi anjeun aman sareng aman. Kaamanan online terus ditingkatkeun ku standar Transport Layer Security (TLS), anu ngajangjikeun janten protokol panerus SSL.

Janten ati-ati iraha waé nganjang ka situs-situs anu nyababkeun kasalahan “sanés sambungan pribadi”, sabab éta berpotensi ngajantenkeun data pribadi anjeun kirang aman sareng ngantepkeun alat anjeun rentan ka virus sareng malware.

Catetan: Kasalahan “Sambungan anjeun henteu pribadi” mangrupikeun idiom Google Chrome. Pangguna Microsoft Edge atanapi Mozilla Firefox bakal ningali kasalahan “Sambungan anjeun henteu aman” salaku pesen peringatan.

Kumaha carana ngalereskeun kasalahan “sambungan teu pribadi”.

Upami anjeun yakin yén halaman wéb atanapi halaman aman, sanaos peringatan ti browser wéb anjeun, aya sababaraha hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngabéréskeun kasalahan éta.

    • Refresh kaca. Dina sababaraha kasus, kasalahan téh saukur kasalahan sakedapan. Coba muat ulang halaman pikeun ngaleungitkeun kasalahan samentara.
    • Tutup browser sareng buka deui. Nutup sareng muka deui browser wéb anjeun ogé tiasa ngabantosan kasalahan samentawis.
    • Upami anjeun nganggo WiFi umum, pikir dua kali. Peretas sering ngeksploitasi WiFi umum kusabab routerna biasana henteu aman atanapi henteu dijaga leres pikeun kaamanan. Sababaraha jaringan WiFi umum tiasa henteu gaduh sambungan SSL, atanapi tiasa ngawatesan aksés anjeun ka situs wéb. Anjeun tiasa ngotéktak langkung aman di rohangan umum upami anjeun gaduh parangkat lunak antipirus atanapi solusi jaringan pribadi virtual (VPN).
    • Paké mode “Incognito”. Panyungsi anu paling sering dianggo (browser Google Chrome, Mac Safari, Mozilla Firefox, sareng Microsoft Edge) nawiskeun “mode incognito” anu ngamungkinkeun anjeun ngotéktak tanpa ngumpulkeun data dina sajarah atanapi cache. Buka situs dina jandela incognito anyar sareng tingali upami kasalahanna masih muncul.
    • Hapus cache dina panyungsi anjeun. Sanajan cookies ngajadikeun browsing web leuwih merenah tur pribadi, aranjeunna ogé bisa nyimpen informasi sénsitip. Peretas bakal ngamangpaatkeun data sindangan pikeun nyobaan sareng kéngingkeun kecap akses, mésér inpormasi, sareng naon waé anu tiasa dimanfaatkeun. Hapus data browsing sateuacan nganjang ka situs kalayan kasalahan “sambungan teu aman” pikeun ngabantosan ngawatesan data anu sayogi pikeun peretas.
    • Pariksa tanggal sareng waktos komputer. Upami anjeun sering ningali kasalahan “sambungan henteu pribadi”, anjeun kedah parios sareng pastikeun komputer anjeun gaduh waktos sareng tanggal anu akurat. Jam komputer anjeun sakapeung gaduh masalah timestamp sareng tanggal sareng diganggu ku sababaraha cara. Upami éta salah, saluyukeun tanggal sareng setel waktos ka setélan anu leres.
    • Pariksa software antipirus Anjeun. Upami parangkat lunak antipirus anjeun sénsitip, anjeun panginten kedah nganonaktipkeun sakedap pikeun ngaleungitkeun kasalahan. Parangkat lunak antipirus ngajagi anjeun, janten anjeun kedah ati-ati pikeun nginget pikeun ngahurungkeun deui parangkat lunak saatos anjeun ngalangkungan kasalahan.
    • Pastikeun panyungsi anjeun sareng sistem operasi parantos diropéa. Anjeun kedah ngamutahirkeun parangkat lunak kritis sareng sistem operasi anjeun. Panyungsi luntur tiasa ngamimitian glitching sareng tiasa ningkatkeun kajadian kasalahan sapertos kieu.
    • Panalungtikan ramatloka. Laksanakeun milarian gancang pikeun perusahaan tina situs wéb anu anjeun hoyong kunjungan sareng pastikeun yén aranjeunna mangrupikeun bisnis anu sah. Anjeun tiasa milarian ulasan, rating Biro Usaha anu langkung saé, atanapi pariksa forum pikeun ningali naha jalma sanés ngagaduhan masalah anu sami. Pastikeun anjeun ngeja alamat situs wéb anu leres sareng anjeun gaduh URL anu leres pikeun situs éta. Peretas tiasa ngamangpaatkeun URL anu salah éja atanapi alternatif pikeun nyobian sareng ngajebak pangguna milarian merek anu dipercaya.
    • Upami sanés anjeun, éta aranjeunna. Upami anjeun parantos nyobian sadaya téknik ngungkulan di luhur sareng masih ningali kasalahan, sigana masalahna aya dina situsna sorangan. Upami anjeun hoyong terjun (sanggeus ngabersihan cache browser), anjeun tiasa ngaklik pilihan pikeun “teruskeun ka domain”, sanaos henteu disarankeun. Anjeun panginten kedah milih “setélan canggih” teras klik deui pikeun nganjang ka situs éta.

Inget, anjeun nyandak resiko iraha wae anjeun mopohokeun kasalahan. Sakumaha anu kami nyarios, anjeun tiasa ngantepkeun diri anjeun rentan ka peretas saatos kecap akses, inpormasi pribadi sareng résiko anu sanés.

Kumaha ngajaga privasi anjeun nalika browsing online

Data sareng inpormasi pribadi anjeun penting pisan pikeun peretas, ku kituna aranjeunna bakal teras-terasan milarian cara anyar pikeun nyobian sareng kéngingkeun. Ieu sababaraha cara pikeun ngajagaan diri sareng data anjeun nalika ngotéktak online.

  • Solusi antipirus nyaeta, sacara pribadi, garis pangalusna anjeun panyalindungan ngalawan Hacking. Solusi sapertos McAfee + Ultimate nawiskeun sadaya alat anu anjeun peryogikeun pikeun ngajaga data sareng alat anjeun aman.
  • Paké kecap akses kuat jeung auténtikasi dua-faktor lamun sadia.
  • Hapus ekstensi browser anu henteu dianggo (atawa aplikasi telepon) pikeun ngurangan aksés.
  • Jaga sistem operasi sareng browser anjeun tetep diropéa. Anjeun tiasa muka préferénsi sistem sareng milih ngapdet sistem anjeun sacara otomatis.
  • Anggo solusi VPN anu aman pikeun ngajaga data anjeun nalika ngotéktak.
  • Anggo modeu incognito browser paporit anjeun pikeun ngurangan data nu disambungkeun ka alat Anjeun.
  • Hapus sadaya aplikasi pihak katilu tina média sosial anjeun akun — khususna upami anjeun nembé nyandak kuis Facebook atanapi anu sami (ogé, ulah nyandak kuis Facebook).
  • Ngalibetkeun setelan privasi pangluhurna dina unggal panyungsi anjeun.
  • Salawasna pariksa bar alamat pikeun HTTPS sateuacan ngabagi kartu kiridit atanapi data sénsitip sanés dina situs wéb.
  • Bagikeun inpormasi pribadi sareng pribadi anu kirang dina média sosial.

Panggihan kumaha McAfee ngajaga anjeun sareng data anjeun tina ancaman

Nalika urang terus ngalakukeun bisnis anu langkung kritis sacara online, urang ogé kedah ngalakukeun anu saé pikeun ngatasi résiko tina seueur fasilitas internét.

Alat cybersecurity komprehensif sapertos McAfee+ Ultimate tiasa ngabantosan anjeun tina panipuan online, maling identitas, sareng usaha phishing, sareng mastikeun anjeun gaduh sambungan anu aman. McAfee ngabantosan ngajaga inpormasi sénsitip anjeun tina panangan peretas sareng tiasa ngabantosan anjeun ngajaga tapak suku data digital anjeun langkung hampang kalayan ngabersihkeun data pribadi.

Kalayan ahli McAfee di sisi anjeun, anjeun tiasa ngaraosan sadayana anu ditawarkeun dina wéb kalayan kapercayaan dina panyalindungan total.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun.


#Sambungan #Ieu #Henteu #Pribadi #Naon #Éta #sareng #Kumaha #Ngajagi #Privasi #Anjeun

Naha anjeun kantos ngotéktak online sareng ngaklik tautan atanapi hasil pamilarian anu nyandak anjeun ka situs anu nyababkeun étars a”sambungan anjeun teu swasta“Atawa” sambungan anjeun teu amankode kasalahan? Upami anjeun henteu resep kana hasilna, anjeun tiasa ngaléngkah ka pilihan hasil anu sanés. Tapi upami anjeun kagoda pikeun nganjang ka situs éta, anjeun kedah yakin yén anjeun ngartos naon hartosna peringatan, naon résikona, sareng kumaha cara ngaleungitkeun kasalahan upami diperyogikeun.

Naon hartosna “hubungan ieu henteu pribadi”?

A”sambungan anjeun teu lepat pribadi “. hartina panyungsi anjeun teu bisa nangtukeun kalawan pasti yén situs web boga protokol enkripsi aman pikeun ngajaga alat jeung data anjeun. Anjeun tiasa mendakan kasalahan ieu dina alat naon waé anu nyambung ka Internét – komputer, smartphone, atanapi tablet.

Janten, naon anu bakal kajadian nalika anjeun ningali kasalahan “Sambungan ieu sanés pribadi”?

Pikeun ngamimitian, penting pikeun terang yén ningali kasalahan ngan ukur peringatan, sareng sanés hartosna inpormasi pribadi anjeun parantos dikompromi. A”sambungan anjeun teu swastahartina kasalahan situs wéb anu anjeun badé kunjungan henteu gaduh SSL panganyarna (lapisan stop kontak aman) sertipikat kaamanan.

Pamilik situs wéb kudu ngajaga lisensi rutin pikeun mastikeun kamampuhan enkripsi situs urang tetep up to date. Lamun ramatloka sertipikat SSL kadaluwarsa, hartina nu boga situs teu renew lisénsi enkripsi maranéhanana, tapi lain hartosna aranjeunna henteu kapake. Malah jaba badag kawas LinkedIn gaduh drift sakedapan anu bakal ngalungkeun kasalahan. LinkedIn salah ngantepkeun aranjeunna subdomains Sertipikat SSL selang.

Nepi ka tungtun taun 2021, panyadia signifikan tina Sertipikat SSL, Hayu urang Encrypt, kaluar tina bisnis. Nalika domain akar na sacara resmi kadaluwarsa, éta nyiptakeun masalah pikeun seueur jalma ngaran domain Jeung sertipikat SSL milik pausahaan sah. Anu kasalahan privasi nyieun masalah pikeun usaha unknowingly, sakumaha loba nu datang ramatloka maranéhanana kudu paduli kaamanan situs.

Sanaos henteu hartosna halaman wéb henteu aman pikeun dikotektak, éta henteu kedah dipaliré. Aman sambungan internét éta penting pisan ngajaga diri online. Seueur situs jahat anu bahaya pikeun didatangan, sareng ieu Kasalahan sertipikat SSL bakal ngajaga anjeun tina meunang kana eta unnoticed.

Sertifikasi SSL standar geus mantuan nyieun web tempat leuwih aman pikeun transaksi. Ieu ngabantuan mastikeun kagiatan online sapertos mayar tagihan online, mesen produk, nyambungkeun ka perbankan online, atanapi ngajaga akun email pribadi anjeun aman sareng aman. Kaamanan online terus ditingkatkeun ku Transport Layer Security anyar (TLS) standar, nu janji janten protokol panerusna SSL.

Janten ati-ati iraha waé anjeun nganjang ka situs-situs anu nyababkeun “henteu sambungan pribadi” kasalahan, sabab éta berpotensi meunang anjeun data pribadi kurang aman tur ngajadikeun alat Anjeun rentan ka virus jeung malware.

Catetan: sambungan anjeun teu swastakasalahan nyaéta Google Chromeéksprési. Microsoft Edge atawa Mozilla Firefox pamaké gantina bakal ningali pesen “sambungan anjeun teu amankasalahan salaku pesen warning.

Kumaha carana ngalereskeun kasalahan “sambungan teu pribadi”.

Upami anjeun yakin yén halaman wéb atanapi halaman aman, sanaos peringatan anjeun browser wébaya sababaraha hal nu bisa Anjeun pigawé pikeun troubleshoot kasalahan.

  • Refresh kaca. Dina sababaraha kasus, kasalahan téh saukur kasalahan sakedapan. Coba ngamuat deui kaca pikeun samentara override kasalahan.
  • Tutup browser sareng buka deui. Nutup sareng ngabuka deui anjeun browser wéb eta oge bisa mantuan mupus kasalahan samentara.
  • Mun anjeun aktip WiFi umummikir dua kali. Hacker mindeng mangpaatkeun WiFi umum sabab maranéhna routers biasana teu jadi aman atawa ogé dijaga pikeun kaamanan. Sajumlah jaringan WiFi umum bisa jadi teu boga sambungan SSL, atanapi aranjeunna tiasa ngawatesan aksés anjeun ka situs wéb. Anjeun tiasa ngotéktak langkung aman di rohangan umum upami anjeun gaduh software antipirus atawa jaringan pribadi virtual (VPN) solusi.
  • Paké mode “Incognito”. Panyungsi panglobana dipaké (browser Google Chrome, Mac‘S Safari, Mozilla FirefoxJeung Microsoft Edge) tawaran “Modeu incognito” anu ngamungkinkeun anjeun ngotéktak tanpa ngumpulkeun data dina sajarah atanapi cache. Buka situs dina a Jandéla incognito anyar tur tingal lamun kasalahan masih muncul.
  • Hapus cache dina panyungsi anjeun. Sanajan cookies ngajadikeun browsing web leuwih merenah tur pribadi, aranjeunna ogé bisa nyimpen informasi sénsitip. Hacker bakal ngungkit data sindangan pikeun nyobaan sareng kéngingkeun kecap akses, inpormasi mésér, sareng naon waé anu tiasa dianggo. Pupus data pilarian sateuacan angkat ka situs kalayan “sambungan nyaéta teu amankasalahan pikeun mantuan ngawatesan data sadia hacker.
  • Parios éta tanggal komputer jeung waktu. Upami anjeun sering ningali kasalahan “sambungan henteu pribadi”, anjeun kedah parios sareng pastikeun komputer anjeun gaduh waktos sareng tanggal anu akurat. milik anjeun jam komputer kadang tiasa gaduh timestamp sareng tanggal masalah sareng janten glitchy dina sababaraha cara. lamun teu bener, nyaluyukeun tanggal Jeung ngatur waktu ka setelan nu bener.
  • Pariksa anjeun software antipirus. Lamun anjeun software antipirus sensitip, Anjeun bisa jadi kudu nganonaktipkeun sakeudeung pikeun meunangkeun kaliwat kasalahan. Parangkat lunak antipirus ngajaga anjeun, janten anjeun kedah ati-ati pikeun ngingetkeun pikeun ngahurungkeun deui parangkat lunak saatos anjeun ngaliwat kasalahan.
  • Pastikeun panyungsi anjeun sarta sistem operasi paling énggal. Anjeun kudu salawasna ngurus software penting anjeun sarta sistem operasi pinuh diropéa. Panyungsi luntur tiasa ngamimitian glitching sareng tiasa ningkatkeun kajadian kasalahan sapertos kieu.
  • Panalungtikan ramatloka. Laksanakeun milarian gancang pikeun perusahaan tina situs wéb anu anjeun hoyong kunjungan sareng pastikeun yén aranjeunna mangrupikeun bisnis anu sah. Anjeun tiasa milarian ulasan, rating Biro Usaha anu langkung saé, atanapi pariksa forum pikeun ningali naha jalma sanés ngagaduhan masalah anu sami. Pastikeun anjeun ngeja alamat situs wéb anu leres sareng anjeun gaduh URL anu leres pikeun situs éta. Hacker bisa ngamangpaatkeun URL salah eja atawa alternatif pikeun nyobaan mamingan pamaké pilari merek dipercaya.
  • Upami sanés anjeun, éta aranjeunna. Upami anjeun parantos nyobian sadayana ngarengsekeun masalah téhnik di luhur jeung anjeun masih ningali kasalahan, masalah kamungkinan tina situs sorangan. Upami anjeun daék nyandak résiko (sanggeus réngsé cache browser), anjeun tiasa ngaklik pilihan pikeun “teruskeun ka domain”, sanaos henteu disarankeun. Anjeun panginten kedah milih “setélan canggih” teras klik deui pikeun nganjang ka situs.

Inget, anjeun nyandak resiko iraha wae anjeun mopohokeun kasalahan. Salaku urang disebutkeun, anjeun bisa nyieun diri rentan ka hacker sanggeus kecap akses, inpo pribadi jeung resiko séjén.

Kumaha ngajaga privasi anjeun nalika browsing online

data pribadi anjeun sarta informasi pohara berharga pikeun hacker, ngarah bakal tetep néangan cara anyar pikeun nyobaan jeung meunangkeun eta. Ieu sababaraha cara pikeun ngajagaan diri sareng data anjeun nalika ngotéktak online.

  • Solusi antipirus nyaeta, sacara pribadi, garis pangalusna anjeun panyalindungan ngalawan Hacking. Solusi sapertos McAfee + pamungkas nawiskeun sadaya alat anu anjeun peryogikeun pikeun ngajaga data sareng alat anjeun aman.
  • Paké kecap akses kuat jeung auténtikasi dua-faktor lamun sadia.
  • Hapus ekstensi browser anu henteu dianggo (atawa aplikasi telepon) pikeun ngurangan aksés.
  • Salawasna jaga anjeun sistem operasi jeung browser up-to-date. anjeun tiasa muka konci preferensi sistem sareng pilih pikeun ngapdet sistem anjeun sacara otomatis.
  • Paké aman VPN solusi pikeun ngajaga data anjeun nalika ngotéktak.
  • Paké browser favorit anjeun modeu incognito pikeun ngurangan data nu disambungkeun ka alat Anjeun.
  • Hapus sadaya aplikasi pihak katilu tina média sosial anjeun akun — khususna upami anjeun nembé nyandak kuis Facebook atanapi anu sami (ogé, ulah nyandak kuis Facebook).
  • Ngalibetkeun setelan privasi pangluhurna dina unggal panyungsi anjeun.
  • Salawasna pariksa bar alamat pikeun HTTPS saméméh babagi kartu kiridit atawa data sénsitip séjén dina situs web.
  • Bagikeun inpormasi pribadi sareng pribadi anu kirang dina média sosial.

Panggihan kumaha McAfee ngajaga anjeun sareng data anjeun tina ancaman

Nalika urang terus ngalakukeun bisnis anu langkung kritis sacara online, urang ogé kedah ngalakukeun anu saé pikeun ngatasi résiko tina seueur fasilitas internét.

Parabot cybersecurity komprehensif sapertos McAfee + pamungkas tiasa ngabantosan anjeun tina panipuan online, maling identitas, sareng usaha phishing, sareng pastikeun anjeun gaduh sambungan aman. McAfee ngabantosan ngajaga inpormasi sénsitip anjeun hacker tur bisa mantuan Anjeun ngajaga tapak suku data digital Anjeun torek data pribadi beresih.

Kalayan ahli McAfee di sisi anjeun, anjeun tiasa ngaraosan sadayana anu ditawarkeun dina wéb kalayan kapercayaan dina panyalindungan total.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Sambungan #Ieu #Henteu #Pribadi #Naon #Éta #sareng #Kumaha #Ngajagi #Privasi #Anjeun