Sakumaha anjeun parantos uninga, Mark Zuckerberg parantos ngaluncurkeun pesaing Twitter anu disebut Threads. Janten, hayu urang tingali kumaha kaayaan privasi di dinya.

Naon Threads sareng kumaha aranjeunna tiasa dianggo?

Threads sanes jaringan sosial sagemblengna bebas. Téhnisna, éta mangrupikeun tuluyan tina Instagram, anu digabungkeun kana aplikasi anu misah. Pikeun ngagunakeun seueur fitur dina Threads, anjeun peryogi akun Instagram: Ieu bakal jadi dadasar profil Threads Anjeun.

Aplikasi Threads sorangan mirip pisan sareng Twitter. Ningali dua aplikasi sisi-demi, éta gampang pikeun ngahijikeun aranjeunna sakali ikon manuk squiggly atanapi tali sapatu Zuckerberg ngagulung kaluar layar.

Babandingan aplikasi Twitter sareng Threads

Tebak nu mana

Sedengkeun pikeun tulisan, aranjeunna tiasa dibaca dina aplikasi Threads atanapi dina versi wéb threads.net (henteu aya patalina sareng situs threads.com, anu dipiboga ku pamekar utusan perusahaan anu sami sareng Slack). Tapi ngagunakeun loka éta, mun nempatkeun eta hampang, teu merenah: euweuh feed, euweuh pilarian, sarta ngan pilihan pikeun nuturkeun tumbu langsung ka profil batur atawa tulisan individu (anu masih kudu poke sabudeureun kalawan). Dasarna, upami anjeun kantos nyobian nganggo halaman wéb Instagram, anjeun terang naon anu urang bahas.

Masangkeun dina Threads tanpa aplikasi teu mungkin pisan. Pikeun hiji hal, loka malah teu boga tombol login; halaman utama nawiskeun pesen “Kéngingkeun aplikasi” sareng tautan ka Google Play sareng App Store, ditambah kode QR. Janten, teu aya anu tiasa dilakukeun tanpa aplikasi sareng akun Instagram (sahenteuna pikeun ayeuna – langkung seueur di handap).

Kaca imah Threads.net

Pikeun ayeuna, anjeun peryogi aplikasi pikeun nganggo Threads

Scammers geus resep Threads

Janten situs wéb anu saderhana dina hal fungsionalitas, Threads mangrupikeun kado pikeun scammers. Ahli kami parantos mendakan halaman phishing anu meniru versi wéb tina jaringan sosial sareng ngumpulkeun login sareng kecap akses pangguna – anu sahenteuna cocog sareng data login pikeun Instagram.

Salaku tambahan, anu disebut “Threads Coin” parantos dijual pikeun cryptocurrency dina Wéb. Sareng sigana panyipta henteu ngartos tujuan koin ieu, anu samar-samar janji “nyambungkeun pangguna ka Metaverse”.

Tungtungna, panipuan anu sanés janji bakal ngahasilkeun puluhan rébu pengikut pikeun akun Thread anu nembé diciptakeun. Hasil nyata tina ilubiung dina skéma sapertos kitu ngan kaleungitan artos sareng data pribadi.

Sabaraha data anu dikumpulkeun Threads?

Sadaya proyék anu aya hubunganana sareng Mark Zuckerberg dipikanyaho lapar data pisan. Panginten ngan ukur Google ubiquitous tiasa nandingan kakaisaran Zuckerberg nalika datang kana panén inpormasi pribadi.

Thread, sigana, teu aya pengecualian: numutkeun katerangan App Store na, jaringan sosial ngumpulkeun sadaya data pangguna anu aya dina pembuangan na. Nanging, aya sababaraha nuansa anu kedah diinget. Kahiji: daptar data anu dikumpulkeun sami sareng Instagram.

Perbandingan data anu dikumpulkeun ku aplikasi Instagram sareng Threads

Kategori data anu dikumpulkeun ku Threads sareng Instagram

Kadua: daptar ieu ditulis ku pamekar aplikasi sorangan, jadi teu kudu lengkep bener. Sareng katingalina, ayeuna éta daptar sababaraha kategori data anu Threads henteu menta aksés. Contona, nyebut aksés ka lokasi, tapi dina waktu ngeposkeun, aplikasi nu teu menta idin éta. Ieu tiasa robih ka hareup, tapi pikeun ayeuna éta kumaha éta.

Babandingan idin aplikasi Instagram sareng Threads

Utas aplikasi Instagram sareng idin

Kumaha upami Twitter?

Jaringan sosial anu dicobian ku Zuckerberg ogé nyéépkeun data pangguna sapertos teu aya isukan. Saha anu terang?! Ieu daptar sarimbag pikeun aplikasi Twitter, disayogikeun deui ku App Store. Tingali naon anu dipikahoyong:

Kategori data dikumpulkeun ku Twitter

Kategori data dikumpulkeun ku Twitter

Dina catetan anu kapisah, urang kedah nyebatkeun yén Twitter parantos nyambut damel salami sababaraha taun ka pengker pikeun ngajantenkeun interaksi langkung sesah pikeun pangguna anu henteu lebet. Nalika éta kajadian, pikeun maca tweet batur, disarankeun pikeun gaduh akun Twitter anjeun nyalira – janten dina hal ieu, manuk kasturi henteu langkung saé tibatan doodle Zuckerberg.

Sanajan kitu, Twitter masih boga kaunggulan (pikeun ayeuna) – versi web fungsi pinuh, nu mere Anjeun kasempetan pikeun circumvent sababaraha prakték data-panén ku ngagunakeun browser swasta.

Naha pangguna Instagram kedah nampi profil Threads?

Sakumaha anu kami nyarios di luhur, Threads sareng Instagram gaduh daptar idin anu sami. Janten upami anjeun parantos nganggo Insta sareng henteu kaganggu ku jumlah data anu dikumpulkeun Zuckerberg ngeunaan anjeun, tong hariwang: aplikasi Threads moal panén jinis inpormasi anyar. Éta tetep bakal maca tulisan anjeun.

Aya seueur pisan carita pikasieuneun ayeuna anu upami pangguna Threads hoyong ngantunkeun aranjeunna, aranjeunna ogé bakal kaleungitan akun Instagram na. Upami teu kitu, sigana moal mungkin ngahapus akun tina analog Twitter. Sanajan kitu, hal anu penting pikeun ngarti didieu yén euweuh Thread akun (ngahapus naon anu teu aya mimitina bisa jadi tricky) — Threads wungkul profil numbu ka akun Instagram. Anjeun teu tiasa mupus profil anjeun, tapi anjeun bisa mareuman anjeunna. Saatos éta, sadaya inpormasi dumasar aplikasi moal katingali deui ku pangguna anu sanés. Dina istilah praktis, éta rada béda ti ngahapus.

Janten, pondok carita, upami anjeun parantos aya dina Instagram teu aya anu kedah sieun nyiptakeun profil Threads. Upami anjeun henteu resep aplikasi pikeun sababaraha alesan, anjeun tiasa nganonaktipkeun profil anjeun, sareng sadaya anu anjeun nyebarkeun bakal disumputkeun.

Naha Instagram layak pikeun ngadaptarkeun Threads?

Upami anjeun teu gaduh akun Instagram tapi parantos mutuskeun pikeun ngagunakeun Threads, anjeun panginten hoyong nimbangkeun deui; khususna upami alesan utama anjeun jauh ti Instagram salami ieu nyaéta privasi.

Masalahna nyaéta Threads ngajanjikeun kasempetan pikeun ngalebetkeun Fediverse (asosiasi desentralisasi jaringan sosial mandiri) nganggo protokol ActivityPub. Fitur ieu parantos operasional, tapi pamekar Threads dilaporkeun ngarencanakeun pikeun nambihanana kana platform.

Ieu ngandung harti yén anjeun bakal tiasa ngeposkeun dina Threads sanés ngan ukur tanpa nyieun profil, tapi tanpa gaduh akun Instagram atanapi malah masang aplikasi naon waé anu didamel ku perusahaan Zuckerberg. Sabalikna, anjeun tiasa nganggo akun jaringan sosial alternatif anu kirang lapar data. Tapi anjeun kedah ngantosan fitur éta dilaksanakeun.

Alternatif pikeun Twitter sareng Threads

Alternatif utama pikeun Threads sareng Twitter nyaéta Mastodon. Jaringan sosial ieu parantos janten bagian tina Fediverse sareng ngadukung ActivityPub (ku kituna dina waktosna bakal tiasa maca sareng nyerat tulisan Threads ngalangkunganana). tambah penting séjén nyaéta yén aplikasi Mastodon ngumpulkeun ampir euweuh data pamaké pisan. Sareng aya seueur aplikasi klien Mastodon di luar pikeun anjeun milih.

Sajaba ti éta, wartawan ti kabel Majalah nunjukkeun sababaraha alternatif Twitter sareng Thread anu sanés: Bluesky, Hive Social, sareng Spill. Sakabéh platform microblogging ieu ngumpulkeun data pamaké jauh leuwih saeutik ti Threads atanapi Twitter. Nanging, aranjeunna henteu nawiskeun dukungan ActivityPub.

Dina postingan salajengna urang, urang bakal ngobrol ngeunaan kumaha anjeun tiasa ningkatkeun privasi dina poténsi pembunuh Twitter Zuckerberg pikeun anu mutuskeun pikeun nyobian Threads. Ogé, pikeun ngamankeun browsing internét anjeun, kami nyarankeun ngagunakeun VPN anu dipercaya.


#Sagala #hal #patali #jeung #privasi #Threads

Sababaraha bulan kapengker, blogger téknologi populér Linus Tech diretas. Katiluna saluran YouTube-Na (panggedena boga leuwih 15 juta palanggan) digolongkeun kana leungeun penjahat cyber, anu ngamimitian nyiarkeun aliran kalawan iklan crypto-scam. Kumaha para peretas ngatur aksés kana saluran éta? Naha blogger téknologi anu kasohor ngajagi akunna ku kecap konci anu kuat sareng auténtikasi dua faktor? Tangtu manéhna (sahenteuna, éta naon manéhna sorangan ngomong).

Linus Tech jadi korban a lulus-nu-cookie serangan, metoda umum nargetkeun YouTubers. Dina postingan ieu kami nyandak katingal ngadeukeutan dina tujuan jeung motif balik serangan, kumaha hacker bisa ngakses saluran tanpa nyaho sandi jeung faktor kadua, naon Google ngalakukeun ngeunaan eta, sarta kumaha carana ulah ragrag mangsa serangan ieu.

Naha ngudag saluran YouTube?

Saluran YouTubers anu kasohor (sareng henteu kasohor) biasana direbut pikeun nungtut tebusan pikeun kéngingkeun deui, atanapi kéngingkeun aksés ka pamirsa (sapertos dina hack Linus Tech). Dina kasus anu terakhir, saatos hacking saluran, panyerang ngarobih nami, gambar profil sareng kontén.

Janten tinimbang blog, sebutkeun, ngeunaan inovasi téknologi, saluran muncul anu nyamar rekening sababaraha perusahaan ageung (paling sering Tesla) kalayan gambar profil anu pas. Saatos éta, panyerang ngagunakeun éta pikeun ngalirkeun gambar tina Elon Musk anu nyatakeun pikiranana ngeunaan mata uang kripto. Sadaya eusi blog anu sanés sering dipupus.

Stream sareng Elon Musk dina saluran anu diretas.

Stream sareng Elon Musk dina saluran anu diretas. Sumber

Dina waktos anu sami, tautan kana situs “promosi mata uang kripto unik” diselapkeun kana obrolan. Contona, kasturi sorangan sakuduna dituju méré jauh cryptocurrencies: pikeun meunangkeun dibagikeun na, pamaké dipenta pikeun mindahkeun koin maranéhna pikeun dompét tangtu, nu satutasna maranéhna bakal meunang dua kali deui.

Stream sareng Elon Musk dina saluran anu diretas.

Stream sareng Elon Musk dina saluran anu diretas. Sumber

Detil anu pikaresepeun: scammers sering gaduh tetempoan pikeun netepkeun wates dina obrolan: ngan ukur pangguna anu parantos ngalanggan saluran langkung ti 15 atanapi bahkan 20 taun tiasa ngirim pesen (sareng henteu masalah sanés ngan ukur saluran ieu anu ngalakukeunana dina waktos éta acan aya, tapi YouTube sorangan ngan muncul dina 2005).

Tangtosna, ieu mangrupikeun conto umum tina panipuan anu kami parantos dianalisis sakali atanapi dua kali sateuacan.

Mindahkeun bitcoins anjeun ka kami sareng kami bakal uih deui dua kali.

Mindahkeun bitcoins anjeun ka kami sareng kami bakal uih deui dua kali. Sumber

Aliran éta gancang diblokir ku YouTube, sareng saluran blogger anu malang, kusabab “ngalanggar Pedoman Komunitas YouTube”. Lajeng nu boga nyata nyanghareupan tugas tangguh mulangkeun saluran sorangan jeung ngabuktikeun ka platform nu teu aranjeunna anu nyebarkeun Tumbu ka situs palsu sarta ngalirkeun advertisements curang.

Dina kasus Linus Tech, kalawan 15 juta konsumén na, ieu relatif gampang pikeun ngalakukeun. Saluran na disimpen deui dina sababaraha jam, sanaos anjeunna kaleungitan monetisasi dinten éta. Sabaraha lami waktosna pikeun YouTuber sareng panongton anu langkung alit pikeun ngalereskeun kaayaan, sareng naha éta mungkin, mangrupikeun patarosan anu anjeun henteu hoyong kéngingkeun jawaban tina pangalaman pribadi anjeun.

Ngabajak saluran tanpa sandi

Pikeun hack saluran YouTube, panyerang henteu kedah maok kredensial naon waé. Kéngingkeun token sésina cekap. Tapi hal kahiji kahiji…

Serangan has dina saluran YouTube dimimitian ku email ka blogger anu sigana ti perusahaan asli anu ngajukeun kolaborasi; Ieu tiasa janten jasa VPN, pamekar kaulinan, atanapi bahkan vendor antipirus. Henteu aya anu curiga dina email anu munggaran, janten anggota tim blogger ngawaler kalayan pesen standar anu ngajelaskeun biaya panempatan produkna.

Email salajengna langkung polos. Dina éta, fraudsters ngirim boh arsip disangka ngandung kontrak, atawa link ka layanan awan pikeun ngundeur éta, kitu ogé sandi pikeun arsip ieu. Pikeun ngajantenkeun email langkung ngayakinkeun, panyerang sering nambihan tautan kana situs wéb atanapi akun jaringan sosial anu aya hubunganana sareng produk anu aranjeunna hoyong blogger “promosikeun”. Tumbu ieu bisa ngakibatkeun situs parusahaan bona fide, atawa ka kaca palsu.

Surélék kalawan tumbu pikeun ngundeur arsip kalawan a

Surélék kalawan tumbu pikeun ngundeur arsip kalawan “kontrak”. Sumber

Upami blogger atanapi karyawanna henteu ati-ati sareng unzip arsip, aranjeunna bakal mendakan hiji atanapi langkung dokumén anu sigana sapertos file Word atanapi PDF biasa. Hiji-hijina hal anu anéh nyaéta yén sadaya filena ageung (leuwih 700MB), anu matak teu mungkin pikeun nyeken ancaman nganggo jasa sapertos VirusTotal. Seueur solusi kaamanan bakal ngalangkunganana pikeun alesan anu sami. Ngabuka file nganggo alat khusus pikeun nganalisa file anu tiasa dieksekusi ngungkabkeun sajumlah ageung rohangan bébas, anu ngajantenkeun dokumen ieu ageung.

Tangtosna, nyumput di jero file anu siga kontrak polos mangrupikeun sakumpulan malware. Sadar masalahna, Google nganalisa serangan sareng ngaidentipikasi jinis malware anu dianggo. Di antarana nyaéta RedLine Trojan stealer, nu loba YouTubers geus anyar blamed pikeun misfortune maranéhanana.

Panyerang ngagunakeun malware ieu pikeun ngahontal tujuan utama pikeun maok token sési tina browser korban. Kalayan bantosan token atanapi cookies sési, browser “émut” pangguna, ngamungkinkeun aranjeunna ngagiling prosés auténtikasi pinuh unggal waktos nganggo kecap konci sareng faktor kadua. Ieu ngandung harti yén token dipaling ngamungkinkeun para penjahat cyber pikeun nyamar korban anu dioténtikasi sareng asup kana rekeningna tanpa kapercayaan.

Kumaha upami Google?

Google parantos sadar kana masalah éta saprak 2019. Taun 2021, perusahaan nyebarkeun kajian utama anu judulna kampanye Phishing nargétkeun panyipta kontén YouTube kalayan malware anu nyolong cookie. Grup Analisis Ancaman Google nalungtik téknik rékayasa sosial sareng malware anu dianggo dina serangan sapertos kitu.

Saatos pangajaran, perusahaan ngumumkeun yén éta parantos nyandak sababaraha léngkah pikeun ngajagi pangguna:

  • Tungtunan heuristik tambahan aya dina tempat pikeun ngaidentipikasi sareng nyegah phishing sareng email rékayasa sosial, pangbajak maling cookie, sareng streaming langsung cryptocurrency palsu.
  • Browsing Aman ayeuna kalebet kamampuan ditingkatkeun pikeun ngaidentipikasi sareng meungpeuk halaman wéb sareng undeuran anu bahaya.
  • YouTube parantos nguatkeun prosés ngalibetkeun transfer saluran, sareng parantos tiasa ngadeteksi sareng otomatis malikkeun langkung ti 99% saluran anu dikompromi.
  • Kaamanan Akun parantos nguatkeun prosedur auténtikasi pikeun nyegah sareng ngingetkeun pangguna ngeunaan kagiatan anu berpotensi picilakaeun.

Naha tindakan ieu jalan? Ditilik ku koméntar para YouTuber sorangan, sareng kanyataan yén hacks sapertos kitu terus-terusan lumangsung (bari nyerat tulisan ieu, kuring sorangan mendakan aliran Elon Musk dina tilu saluran anu katingalina dipaling) – henteu leres. Linus Tech anu sami ngambek yén, pikeun ngarobih nami saluran sareng gambar profilna sareng ngahapus sadaya pidéo tina saluran éta, YouTube henteu ngabutuhkeun pangguna pikeun ngalebetkeun kecap konci atanapi kode faktor kadua.

Jaga saluran anjeun sorangan

Supados teu leungit kontrol saluran anjeun sorangan, éta hadé pikeun nyandak sababaraha pancegahan. Anu mimiti, pasang panyalindungan anu dipercaya dina sadaya alat kerja sareng ngalaksanakeun latihan tim rutin dina kaamanan maya. Saha waé anu gaduh aksés kana akun bisnis kedah:

  • Nyaho tanda has tina phishing
  • Bisa ngaidentipikasi rékayasa sosial
  • Pernah nuturkeun tumbu curiga
  • Tong pernah ngaunduh atanapi muka lampiran anu diarsipkeun tina sumber anu teu dipercaya.


#Ngabajak #saluran #YouTube #tanpa #sandi

Episode 295 tina Kabel Transatlantik dimimitian ku diskusi ngeunaan peraturan AI LLM (Modél Basa ageung), kumaha ogé, ieu sakedik teuing, telat? Ti dinya tim ngobrolkeun ngeunaan kasus panyerang anu ngagunakeun audio jero palsu pikeun nyobaan maling artos korban.

Sanggeus éta, aya deui sawala sabudeureun AI, kaasup warta yén poto palsu geus meunang pangajén fotografi bergengsi, sarta naha LLM AI hack éta mimiti hal anyar dina dunya cybersecurity?

Salian ti éta, kami ogé ngagaduhan wawancara sareng Marc Rivero, Panaliti Kaamanan Senior di Kaspersky pikeun ngobrolkeun ngeunaan webinar anu bakal datang anu judulna “Awas ransomware TTPs: nerapkeun MITRE kana kampanye ransomware”.

Upami anjeun resep kana naon anu anjeun déngé, punten pertimbangkeun ngalanggan.


#Transatlantic #Cable #Podcast #episode