Sieun jeung phobias. Urang sadayana gaduh aranjeunna. Tapi naon anu pangsaéna anjeun? Hate pisan oray tapi lancah teu hariwang pisan. Nya, panilitian anyar ku McAfee nunjukkeun yén penjahat cyber sareng kasieun diretas ayeuna aya di tempat ka-5th sieun greatest diantara Australia.

Kalayan warta ngeunaan palanggaran data sareng peretasan anu rutin ngeusian newsfeeds urang, seueur urang janten langkung sadar sareng prihatin ngeunaan ancaman anu urang hadapi di dunya anu beuki digital. Sareng anu pangahirna McAfee negeskeun ieu sareng peretas ngajantenkeun kana Top 10 Takwa Australia.

Numutkeun kana panilitian anu dilakukeun ku McAfee, oray mangrupikeun fobia anu paling luhur pikeun urang Australia dituturkeun ku lancah, jangkung sareng hiu. Penjahat cyber sareng sieun diretas aya dina 5th dimana ngéléhkeun dokter gigi, lebah, hantu, perjalanan pesawat jeung badut!

Top 10 Sieun Australia sarta Phobias

  1. oray
  2. Lancah
  3. Jangkungna
  4. Hiu
  5. Hacker Cyber ​​/ Penjahat
  6. Dokter gigi
  7. Nyiruan atawa nyiruan
  8. hantu
  9. Perjalanan kapal terbang
  10. Badut

Naha Urang Boga Phobias?

Sieun sareng fobia muncul nalika urang ngarasa yén urang résiko gering, atanapi langkung parah, maot. Sareng ampir sapertilu réspondén milih oray salaku kasieun nomer hiji, aya kirang ti hiji tina lima puluh rébu kasempetan pikeun digigit oray anu cukup goréng pikeun angkat ka rumah sakit di Australia, numutkeun panalungtikan ti Internal Medicine Journal.

Sabalikna, analisa McAfee ngeunaan langkung ti 108 milyar poténsi ancaman online antara Oktober sareng Désémber, ngaidentipikasi 202 juta ancaman ieu salaku résiko asli. Kalayan populasi global 7,5 milyar, éta hartosna aya kira-kira hiji dina 37 kasempetan pikeun disasar ku cybercrime. Sanaos ieu sanés kaayaan anu ngancam kahirupan, statistik ieu nunjukkeun yén kamungkinan urang kakeunaan ancaman online nyata pisan.

Naon Sieun Siber Pangbadagna Urang?

Numutkeun kana panilitian, 82% warga Australia percaya yén diretas mangrupikeun masalah anu ngembang atanapi tingkat luhur. Sareng nalika anjeun ningali jumlah pelanggaran data anu dilaporkeun dugi ka taun ieu, statistik ieu seueur akal. Pelanggaran data parantos mangaruhan staf Bunnings, staf Parlemén Féderal, tamu Marriott, staf Pamaréntah Victoria, anggota QLD Perikanan, pangguna aplikasi Skoolbag, sareng konsumén Big W, diantara seueur anu sanésna.

Ampir 1 dina 5 (19%) jalma anu diwawancara nyatakeun kasieunan anu paling ageung di tempat damel nyaéta ngalakukeun hiji hal anu bakal nyababkeun ngalanggar kaamanan data, yén aranjeunna bakal bocor inpormasi sénsitip atanapi nginféksi sistem IT perusahaan.

Sieun yén urang aya di tengah perang cyber mangrupikeun hariwang utama pikeun seueur urang Australia. Cyberwar tiasa didadarkeun salaku konflik berbasis komputer atanapi jaringan dimana pihak-pihak nyobian ngaganggu atanapi nyandak alih kagiatan batur, sering pikeun tujuan strategis, militer, atanapi spionase cyber. 55% urang Australia percaya yén perang cyber ayeuna lumangsung, tapi urang henteu terang. Sareng anu kalima percaya perang cyber mangrupikeun ancaman anu paling ageung pikeun bangsa urang.

Naon Anu Bisa Urang Laksanakeun Pikeun Ngatasi Sieun Urang Diretas?

Janten proaktif dina ngajagi kahirupan online anjeun mangrupikeun cara anu paling saé pikeun ngirangan kamungkinan hacked atanapi kapangaruhan ku pelanggaran data. Ieu tip top kuring pikeun naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngajagaan diri anjeun ayeuna:

  1. Ngartos Sandi anjeun

Ngagunakeun manajer sandi pikeun nyieun kecap akses unik tur kompléks pikeun tiap akun online Anjeun pasti bakal ningkatkeun kaamanan online Anjeun. Upami unggal akun online anjeun gaduh kecap konci anu unik sareng anjeun kalibet dina ngalanggar, peretas moal tiasa nganggo detil kecap konci anu dipaling pikeun asup kana akun anjeun anu sanés.

  1. Eureun Autofill dina Chrome

Nyimpen data kauangan anjeun dina panyungsi anjeun sareng tiasa gancang ngeusian formulir online dina sababaraha detik ngajadikeun fungsi autofill pisan pikaresepeun tapi picilakaeun. Autofill otomatis bakal ngeusian sadaya formulir dina kaca henteu paduli naha anjeun tiasa ningali sadaya kotak. Anjeun panginten anjeun bakal otomatis ngalebetkeun alamat email anjeun kana formulir online, tapi hacker pinter tiasa kalayan gampang ngarancang formulir online nganggo kotak disumputkeun anu dirancang pikeun nyandak inpormasi kauangan anjeun. Janten hapus sadaya inpormasi kauangan anjeun tina Autofill. Kuring terang ieu hartosna anjeun kedah ngalebetkeun inpormasi anjeun sacara manual unggal waktos anjeun ngagaleuh tapi data pribadi anjeun bakal langkung dilindungi.

  1. Pikir Sateuacan Anjeun Klik

Salah sahiji cara panggampangna pikeun cybercriminals pikeun kompromi korban maranéhanana nyaéta ngagunakeun surelek phishing pikeun mamingan pamakéna kana ngaklik on Tumbu pikeun produk atawa jasa nu bisa ngakibatkeun malware, atawa situs web palsu dirancang maok informasi pribadi. Upami deal sigana saé teuing janten leres, atanapi emailna teu kaduga, teras parios langsung sareng sumberna.

  1. Tetep Ditangtayungan Nalika Anjeun Ngajalajah

Penting pikeun nerapkeun solusi kaamanan anu leres pikeun ngajelajah wéb kalayan aman. Tambihkeun lapisan kaamanan tambahan kana panyungsi anjeun nganggo McAfee WebAdvisor.

  1. Salawasna Connect kalawan Perhatian

Kuring terang Wi-Fi umum sigana mangrupikeun ide anu saé, tapi upami konsumen henteu ati-ati, aranjeunna henteu sadar bakal ngungkabkeun inpormasi pribadi atanapi detil kartu kiridit ka penjahat cyber anu aya dina jaringan. Upami anjeun pangguna Wi-Fi biasa, kuring nyarankeun investasi dina jaringan pribadi virtual atanapi (VPN) sapertos McAfee Secure VPN anu bakal mastikeun sambungan anjeun aman sareng data anjeun dijaga aman.

Sakumaha pikabitaeun, nempatkeun sirah urang dina pasir sareng pura-pura peretas sareng kajahatan cyber henteu aya nyaéta nempatkeun diri urang sareng kulawarga urang dina résiko anu langkung ageung! Nyanghareupan kasieun urang sareng ngadamel rencana aksi mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngirangan hariwang sareng setrés. Janten mangga komitmen pikeun proaktif ngeunaan kaamanan online kulawarga anjeun. Jieun daptar naon anjeun tiasa ngalakukeun kiwari ngajaga suku anjeun. Sareng upami anjeun hoyong nampi apdet rutin ngeunaan cara tambahan pikeun ngajaga kulawarga anjeun aman online, pariksa blog kuring.

‘Pendak deui engké.

Alex x

Coba McAfee Total Protection

Miluan 600+ juta pangguna anu ngandelkeun McAfee Total Protection pikeun tetep aman online


#Urang #Australia #Sieun #Oray #Lancah #Jeung #Ditakol