Nalika popularitas investasi online ningkat, jumlah panipuan online anu aya hubunganana ogé ningkat. Sababaraha bulan kapengker, kami ningali sababaraha aplikasi investasi palsu anu kami mendakan di App Store. Saatos éta, urang mutuskeun pikeun ngagali langkung jero sareng ningali dimana waé aplikasi sapertos kitu nyumput. Jeung pilarian kami yielded hasil loba muhrim ti urang ekspektasi.

Pos ieu ngeunaan papanggihan urang paling metot: palsu “gas” aktip dina saran toko Android; aplikasi “investasi minyak” dina App Store sareng Google Play; kitu ogé runtuyan video palsu nu “Erdogan”, “Kasturi” jeung jalma kawentar sejenna ngamajukeun platform investasi non-existent.

scammers gas di toko aplikasi Android

Kahiji, hayu urang outline skala masalah. Kami mendakan sababaraha ratus aplikasi panipuan dina sagala rupa basa – langkung ti 300 total – nawiskeun investasi dina sumber daya alam, “algoritma investasi kuantum,” sareng barang-barang mewah sanésna anu dimaksudkeun pikeun ngarobih sajumlah leutik kana kabeungharan anu teu kaétang.

Aplikasi sapertos kitu tiasa dipendakan di toko anu tos dipasang dina telepon tina sababaraha merek: contona, GetApps dina smartphone Xiaomi, atanapi Palm Store dina alat Tecno.

Ratusan aplikasi investasi panipuan dina GetApps sareng Palm Store pikeun Android

Ratusan aplikasi investasi panipuan dina GetApps sareng Palm Store pikeun Android

Hiji toko malah nyertakeun sajumlah aplikasi curang dina daptar rekomendasi anu dipidangkeun ka pangguna nalika aranjeunna dibuka, sareng aplikasina malah tos ditaliti – janten toko nyalira nyorong pangguna pikeun masangana!

Aplikasi investasi panipuan dina daptar disarankeun Palm Store

Aplikasi investasi panipuan dina daptar disarankeun Palm Store

Sababaraha aplikasi iklan Android kapanggih ngandung iklan pikeun “gas” jeung “kuantum” aktip, atawa situs curang maturan sami: sumberdaya alam, algoritma investasi, sarta cara surefire séjén pikeun nyieun ratusan dollar sapoé tanpa megatkeun kesang a. .

Iklan pikeun aplikasi curang

Iklan pikeun aplikasi “gas” sareng “kuantum” palsu pikeun Android

Video palsu: “Kasturi” jeung “Erdogan” Ngaiklan platform investasi

Salian ti aplikasi sareng situs ieu, kami mendakan sababaraha kampanye inpormasi anu masif promosi sababaraha “platform investasi.”

Husus, aranjeunna nyebarkeun warta palsu ngeunaan kumaha pamaké biasa jadi beunghar ngaliwatan investasi, sarta unggal kampanye ieu tailored ka wewengkon target dina gaya média lokal nonjol sarta ciri ngaran politisi kawentar tur pangusaha.

Carita palsu ngeunaan investasi suksés

Eusi warta palsu ngeunaan panghasilan dina platform investasi

Ogé kapanggih loba (sabudeureun 800) video palsu, localized pikeun ampir sakabéh wewengkon di dunya jeung “dibintanginya” politisi kawentar, aktor, pangusaha, jsb.

Tangtosna, média sorangan henteu nyangka yén gambarna dieksploitasi pikeun tujuan sapertos kitu. Panyipta pidéo nganggo gambar nyata anu resmi – wawancara sareng stasiun TV nasional, pidato umum, sareng anu sanés wawuh ka pamirsa target régional. Ku cara kieu, fraudsters ngamaksimalkeun jumlah korban anu bisa lured ku scam nu.

Pidéo, éta kedah disarioskeun, parantos dilakukeun saé. Di luhureun footage pidéo anu diédit nyaéta lagu audio anu disada pisan ngayakinkeun – pisan nyarankeun panggunaan audio deepfake. Audio ogé ditarjamahkeun sacara saksama, ku kituna pidéo tiasa ditingali tanpa sora.

Salaku tambahan, penipu nganggo nami perusahaan anu sami sareng nami anu kantos didangu ku sadayana. Salaku conto, pidéo basa Rusia ngamajukeun “platform investasi Tesla X,” anu disangka diciptakeun ku Elon Musk salaku produk sampingan tina pamekaran sistem autopilot kendaraan. Prinsip operasi algoritma investasi ieu “kawas multicooker a: anjeun nempatkeun bahan di na nyiapkeun dinner” (cutatan teu langsung).

Video scam sareng Musk, DiCaprio, sareng

Video scam sareng Musk, DiCaprio sareng “platform investasi Tesla X”

Dina pidéo sanés dina basa Turki, tokoh utama nyaéta… présidén Türkiye, anu sigana ngungkabkeun “platform investasi” anu ngajanjikeun kauntungan anu ageung. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta “investasi” 5,000 lira (sakitar $170, atanapi €160) dina saham perusahaan pipa minyak sareng gas milik nagara Turki.

Video palsu nampilkeun presiden Turki

“Recep Tayyip Erdoğan” nawiskeun kasempetan janten beunghar ku “investasi” ngan 5,000 lira

Salajengna nyaéta video dina basa Spanyol. Di jerona, miliarder Méksiko Carlos Slim “nasehat” wargana pikeun investasi dina minyak ngaliwatan “platform investasi” anu disebut Keuntungan Minyak.

Video palsu sareng Carlos Slim sareng Keuntungan Minyak

Carlos Slim sigana ngamajukeun aplikasi “investasi” anu disebut Keuntungan Minyak

Video sapertos kitu, dilakukeun pikeun sajumlah nagara sareng daérah, seueur pisan, sareng paling masihan kesan anu disayogikeun ku kepala nagara atanapi daérah, anu “nyorong” investasi artos dina proyék umum sareng swasta ageung – anu, tangtosna, tangtosna, kanyataanana éta. langsung kana kantong scammers.

Warga Moldova dijangjikeun ongkos anu pikaresepeun ti Moldindconbank, sabab “pangmayaran dijamin ku kapala Bank Séntral!” Warga Kazakh disarankan pikeun “investasi” dina KazMunayGas, sareng warga Romania – di Romgaz; dina duanana video, tokoh utama nyaéta presiden nagara. Samentara éta, Koréa diondang pikeun investasi dina “platform investasi tingkat nasional” palsu nu mucunghul janten ti Samsung, sarta Bulgarians – dina skéma anu ogé palsu ti Bulgaria Energy Holding. Sareng daptar terus…

Henteu ngan ku suluh: “minyak” scammers on App Store sarta Google Play

Naliti kasus Carlos Slim sigana promosi investasi dina minyak, kami mendakan sababaraha aplikasi deui di App Store sareng Google Play kalayan nami “Profit Minyak” dina judulna (éjahan sareng tanda baca panulis disimpen):

  • Keuntungan Minyak – Trade Insignt [sic]
  • Minyak – Untung, Dagang, Warta
  • Kauntungan Minyak – Warta & Pitulung
  • Keuntungan Minyak: AI Technology
Aplikasi Scam Oil Profit di Google Play sareng di App Store

Aplikasi Scam Oil Profit di Google Play sareng di App Store

Aplikasi “minyak” ieu tiasa dianggo dina cara anu sami sareng mitra “gas” na, ngan ukur dina basa Inggris – sanaos analisis kode nunjukkeun yén kampanye ditujukeun ka nagara Arab, Mexico, Perancis, Italia sareng Polandia. Kahiji, calon korban dipintonkeun video nu janji pengayaan rongkah. Salajengna, aranjeunna dipenta pikeun ngarengsekeun survéy dina bentuk paguneman sareng chatbot (“Sistem AI Untung”), saatosna aranjeunna dipénta pikeun ngarepkeun tingkat uih deui $ 777 per dinten!

Naon anu lumangsung dina aplikasi panipuan Untung Minyak

Mékanisme internal tina aplikasi scam Oil Profit: pidéo anu pikaresepeun, survey kalayan janji kabeungharan anu hébat, sareng nawiskeun nelepon ti “wakil”

Tangtosna, ieu dituturkeun ku tawaran pikeun nelepon deui, waktos ieu ti “spesialis” anu bakal ngahubungan anjeun dina hiji poé bisnis. Dina telepon ieu, tangtu korban persuaded pikeun nyerah duit pikeun hiji alesan atawa sejen.

Kumaha tetep ditangtayungan

Nalika aya anu nawiskeun anjeun tumpukan artos gratis, éta mangrupikeun tanda pasti yén anjeun bakal masihan artos, sanés sabalikna. Pikeun ngajagi tina aplikasi panipuan sareng malware mobile, amankeun sadaya alat anjeun kalayan panyalindungan komprehensif, sapertos Kaspersky Premium kami.


#Defrauding #investor #ngaliwatan #aplikasi #toko #resmi