Jaringan sosial TikTok pinuh ku pidéo anu pikaresepeun, pikaresepeun sareng seuri anu dibagi ku panyipta kontén di sakumna dunya. Barudak, ogé sepuh, tiasa kalayan gampang nyéépkeun jam-jaman dina platform. Tapi sapertos platform anu paling populér, kasenangan antukna tiasa janten poék, bahkan maot, nalika tangtangan virus timbul.

Tantangan viral panganyarna, “tantangan blackout”, mimiti populer online taun 2008 sarta balik deui dina 2021. Sateuacan babak kadua ieu,CDClinking ampir 80 maotna pikeun kaulinan online bahaya. Dina bulan kamari, otoritas ngahubungkeun tragis, maot profil tinggi tina Archie Battersbee, 12, sarta Leon Brown, 14 pikeun tantangan.

Naon éta?

Tantangan blackout mangrupakeun kaulinan suffocating nu ngalibatkeun ngahaja nyoba ngalelepkeun diri atawa jalma sejen guna ngahontal kaayaan euphoric ringkes atawa “luhur”. Maot atawa tatu serius bisa ngakibatkeun lamun strangulation berkepanjangan. Anu nyandak tangtangan éta ngalakukeunana sacara pribadi atanapi nyebarkeun usahana ka réréncangan atanapi pengikut. CDC ogé mendakan yén sabagéan ageung maotna lumangsung nalika murangkalih ngalibetkeun kaulinan choking nyalira sareng seuseueurna kolotna henteu sadar kana kaulinan sateuacan maot anakna.

Naon banding?

Gampang ningali tangtangan sapertos kieu sareng ngilangkeun panginten anak anjeun moal pernah kalibet dina kaulinan anu bahaya. Sanajan kitu, dina pos panganyarna tiHealthyChildren.org Ngeunaan naha barudak ilubiung dina tantangan online, pediatricians nunjuk kana kanyataan yén brains rumaja masih ngembang. Bagian otak anu ngolah pamikiran rasional, korteks prefrontal, henteu mekar sapinuhna dugi ka hiji jalma umur pertengahan 20an. Realitas fisiologis ieu hartosna yén rumaja sacara alami impulsif sareng tiasa ngalakukeun naon waé tanpa lirén mikirkeun akibatna.

Mamingan séjén anu pikaresepeun pikeun rumaja nyaéta lingkungan média sosial anu gancang sareng nurut sedekan hate nu ngadadak anu ngaganjar paripolah anu ngerakeun-beuki ngerakeun eusina, beuki ngagungkeun hak-hakna. Sieun kaleungitan (FOMO normal pikeun rumaja.

Tanda néangan

Numutkeun kana CDC, tanda yén murangkalih tiasa kalibet dina tangtangan blackout kalebet:

  • Éta bisa ngobrol ngeunaan kaulinan atawa ngagunakeun istilah alternatif kayaning “pingsan.”
    kaulinan “” choking kaulinan “, atawa “spasi monyét”.
  • Éta bisa boga panon bloodshot
  • Anjeun tiasa perhatikeun tanda-tanda dina beuheungna
  • Aranjeunna tiasa nyeri sirah anu parah
  • Aranjeunna tiasa nunjukkeun tanda-tanda disoriented saatos nyéépkeun waktos nyalira
  • Anjeun bisa perhatikeun tali, sal, atawa sabuk dihijikeun ka jati atawa doorknobs
  • Aranjeunna tiasa gaduh barang anu teu jelas sapertos leashes, kerah cuk, atanapi tali bungee di kamarna.

5 titik ngawangkong pikeun kulawarga

  1. Ngali di na ngabahas hal teuas.Candak waktos ngobrol ngeunaan tantangan viral anak anjeun bisa atawa teu sadar online. Ngabahas bahaya, fisiologi keur nurut sedekan hate nu ngadadak, jeung kumaha komunitas jejaring sosial inherently ganjaran kabiasaan gagabah jeung likes jeung biasa.
  2. Jieun konsekuensi pribadi.Jieun PR anjeun. Tarik judul anu relevan sareng bahas implikasi tina tangtangan pemadaman listrik (jeung sajabana), sapertos kakurangan oksigén kana uteuk, sawan, komplikasi jangka panjang, sareng maot.
  3. Ngobrol ngeunaan tekanan peer digital.Latih murangkalih anjeun ngalangkungan bahaya anu disanghareupan ku online anu aranjeunna tiasa ditampi. Tanya aranjeunna kumaha parasaan maranéhna nalika aranjeunna ningali batur ngalakonan hal ngabahayakeun online tur cara pikeun nyingkahan atawa nyegah eta. Naha budak anjeun nyandak tantangan atanapi ngabagi kontén? Naha aranjeunna nyobian janten lucu pikeun narik perhatian online?
  4. Nyetél aturan dasar.Sakumaha tragis tangtangan ieu, éta ngamungkinkeun kolotna ngareureuhkeun sareng nyegerkeunaturan dasar kulawargapikeun kabiasaan online tur pamakéan média. Barudak anjeun parantos robih kana waktosna, sareng janten komunitas sareng kapentingan onlinena. Rarancang aturan dasar sareng ekspektasi pamakean média pikeun ngabantosan kahirupan digital anu aman sareng saimbang anu ngagambarkeun kagiatan online ayeuna.
  5. Tambahkeun panyalindungan tambahan.Urang nambahkeun sistem kaamanan ka imah urang pikeun panyalindungan tambahan tina ancaman luar, kitu ogé, éta mangrupakeun ide nu sae pikeun nambahkeun kaamanan ka alat kulawarga urang pikeun nyorong eusi. screening, monitoring, jeung wates waktu.

Tantangan viral bakal terus muncul sareng kaget urang. Teu aya cara pikeun ngantisipasi atanapi ngontrol aranjeunna. Tapi, tetep terang ngeunaan tren online anu bahaya sareng ngajaga jalur komunikasi sareng anak anjeun kabuka sareng jujur ​​mangrupikeun léngkah anu ageung pikeun ngalengkepan aranjeunna pikeun kahirupan digital anu aman sareng saimbang.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Tangtangan #Digital #Deadly #Tantangan #Blackout #dina #TikTok