Facebook nembe ngaluncurkeun fitur énggal anu disebut sajarah tautan. Pos ieu ngécéskeun naon sajarah link, naha Facebook digulung kaluar, naha anjeun kedah mareuman, sarta paling importantly – kumaha.

Naon sajarah link Facebook?

Aplikasi mobile Facebook hadir sareng browser anu diwangun. Iraha waé anjeun nuturkeun tautan éksternal anu dipasang dina Facebook, éta bakal dibuka dina browser ieu. Anyar-anyar ieu jaringan sosial mutuskeun pikeun ngamimitian ngumpulkeun sajarah sadaya tautan anu anjeun klik, sareng nganggo data ieu pikeun nunjukkeun anjeun iklan anu dituju.

Naha Facebook peryogi éta? Kusabab éta sanés ngan ukur jaringan sosial panggedéna di dunya, tapi ogé salah sahiji platform pariwara global anu paling kuat — kadua ngan ukur Google dina hal skala sareng kamampuan. Saméméhna, pikeun ngumpulkeun data ngeunaan kapentingan pamaké sarta mintonkeun iklan sasaran dumasar kana kapentingan maranéhanana, Facebook ngagunakeun cookies pihak katilu. Sanajan kitu, rojongan pikeun cookies pihak katilu keur phased kaluar dina browser nu pang populerna di dunya – Google Chrome.

Google geus dirancang mékanisme sorangan pikeun nyukcruk pamaké sarta nargétkeun Iklan – katelah Topik Iklan Google. Pikeun ngumpulkeun data, téknologi ieu aktip ngagunakeun browser Google Chrome jeung sistem operasi Android. Teu lami, urang ngajelaskeun kumaha carana milih kaluar tina tracking Google ieu.

Ayeuna Facebook parantos mutuskeun pikeun ngalacak pangguna ngalangkungan browser anu dipasang dina sababaraha vérsi aplikasi sélulérna. Éta kumaha fitur link-sajarah dilahirkeun. Tapi ieu henteu masihan manpaat tambahan pikeun pangguna biasa – sanaos Facebook nyarioskeun genah pikeun mendakan tautan anu anjeun kantos dibuka iraha waé. Tapi upami anjeun henteu resep kana ideu Facebook ngalacak unggal gerakan anjeun, langkung saé mareuman fitur éta; untungna, ieu téh gampang pikeun ngalakukeun.

Kumaha mareuman sajarah tautan Facebook

Kahiji, hayu urang netelakeun yen sajarah link ngan sadia dina aplikasi mobile Facebook. Fitur ieu henteu sayogi nalika anjeun nganggo vérsi wéb jaringan sosial. Éta ogé henteu sayogi dina Facebook Lite (upami ngan kusabab aplikasina henteu gaduh browser anu diwangun), atanapi (sahenteuna pikeun ayeuna) dina aplikasi Messenger.

Pertama kali pangguna muka tautan éksternal anu dipasang dina jaringan sosial saatos Facebook ngenalkeun sajarah tautan, aranjeunna dipénta idin pikeun ngagunakeun fitur éta.

Ménta idin pikeun ngaktipkeun sajarah link

Layar menta idin pikeun ngaktipkeun sajarah link ngan dipintonkeun sakali

Sakumaha anjeun ngarepkeun, sajarah tautan diaktipkeun sacara standar. Janten sabagéan ageung pangguna condong masihan idin tanpa mikir teuing – ngan ukur malire Facebook sareng ningalikeun halaman anu dipikahoyong.

Upami anjeun parantos milih ngahubungkeun sajarah sareng ayeuna hoyong nganonaktipkeun, aya dua cara anu gampang pikeun ngalakukeunana.

Cara kahiji nyaéta mareuman tautan sajarah

  • Dina aplikasi Facebook, buka ménu ku cara ngetok ikon hamburger (tilu garis di pojok katuhu luhur dina Android), atawa ikon Propil di pojok katuhu handap dina ios.
  • Pindah ka Setélan & privasi – Cara panggampangna nyaéta ngetok ikon gear.
  • Gulung ka handap pikeun Pangotektak jeung ketok.
  • Dina jandéla anu muka, aktipkeun Ngidinan sajarah link
  • Tambih Deui, bari anjeun di dinya, ketok Jelas tombol gigireun Tumbu sajarah.
Kumaha mareuman sajarah tautan Facebook: cara munggaran

Pareuman sajarah tautan Facebook liwat Setélan & privasi dina Android

Cara kadua nyaéta mareuman tautan sajarah

  • Dina aplikasi, ketok tautan mana waé anu dipasang dina Facebook. Ieu bakal muka browser diwangun-di aplikasi urang.
  • Di jerona, ketok ikon elipsis (pojok katuhu luhur dina Android, katuhu handap dina ios).
  • Milih Pindah ka setélan.
  • Dina jandela nu muka, aktipkeun eta Ngidinan sajarah link pareum tur ketok Jelas tombol gigireun Tumbu sajarah.
Kumaha mareuman sajarah tautan Facebook: cara kadua

Pareuman sajarah tautan Facebook liwat browser anu diwangun dina ios

Kabéh réngsé. Facebook moal deui ngumpulkeun sajarah link anjeun. Bari anjeun di dinya, ulah poho pikeun ngeureunkeun Google tina nyukcruk anjeun ku mareuman Topik Iklan Google. Pikeun ngahindarkeun nyukcruk online sacara umum, paké fitur Browsing Pribadi dina aplikasi Kaspersky.


#Kumaha #mareuman #sajarah #tautan #Facebook #sareng #kunaon