Telepon kami ngahemat pisan data pribadikaasup kontak, média sosial rinci akun, sarta logins rekening bank. Urang make milik urang smartphone pikeun sagalana handapeun panonpoe, ti komunikasi nu patali karya ka balanja online.

Sanajan kitu, kawas virus komputertelepon sélulér urang tiasa rentan ka malware. Virus nyaéta a jenis malware nu ngayakeun réplikasi sorangan sarta nyebarkeun sakuliah sistem. Éta tiasa mangaruhan kinerja telepon anjeun atanapi, langkung parah, nempatkeun inpormasi sénsitip anjeun dina résiko hacker bisa earn gain moneter.

Dina artikel ieu, kami masihan anjeun tinjauan virus anu tiasa nginféksi telepon anjeun sareng kumaha anjeun tiasa ngaidentipikasi sareng ngaleungitkeunana. Kami ogé nyayogikeun sababaraha tip pikeun ngajagi telepon anjeun tina virus ti mimiti.

Tiasa iPhones Jeung alat Android kena virus?

iPhones Jeung alat Android leumpang béda sistem operasi. Janten, aya virus anu béda-béda anu mangaruhan unggal jinis alat mobile jeung kumaha tahan unggal hiji sistem operasi nyaéta pikeun virus.

Virus leuwih hese ditembus ios ku desain (sanajan ios hack masih bisa lumangsung). Ku ngawatesan interaksi antara aplikasi, apel‘S sistem operasi ngawatesan gerak virus iPhone sakuliah alat. Sanajan kitu, lamun anjeun jailbreak milik anjeun iPhones atawa iPads pikeun muka tweak atawa install aplikasi pihak katilulajeng wates kaamanan diatur ku apelOS moal jalan. Éta ngalaan pamaké iPhone ka karentanan Anu penjahat cyber bisa mangpaatkeun.

Iraha telepon android ogé dirancang kalayan kaamanan cyber ngelingan, reliance maranéhanana dina kode open source ngajadikeun eta target gampang hacker. alat Android ngidinan pamaké pikeun ngakses aplikasi pihak katilu teu sadia di Google Play Store.

Jenis utama tina virus telepon

Penjahat cyber canggih kiwari sarta bisa ngajalankeun rupa-rupa serangan cyber dina anjeun smartphone. Sababaraha virus anu tiasa nginféksi telepon anjeun kalebet:

  • Malware: Malware ngawengku program nu maok inpo Anjeun atawa ngadalikeun alat Anjeun tanpa anjeun idin.
  • Adware: Ieu mangrupikeun iklan anu tiasa ngaksés inpormasi dina alat anjeun upami anjeun ngaklikana.
  • Ransomware: Ieu nyegah anjeun ngaksés deui telepon anjeun iwal anjeun mayar tebusan hacker. Anu hacker meureun ngagunakeun data pribadi kawas gambar anjeun salaku meres.
  • Spyware: Éta ngalacak kagiatan browsing anjeun, teras nyolong data anjeun atanapi mangaruhan kinerja telepon anjeun.
  • Trojans: Sakumaha ngaranna ngakibatkeun, ieu tipe virus nyumput di jero aplikasi pikeun ngadalikeun atanapi mangaruhan telepon sareng data anjeun.

Kumaha telepon sélulér meunang virus?

Smartphone jeung komputer meunang virus cara nu sami. Anu paling umum nyaéta:

  • Ngaklik tautan atanapi kantétan tina sumber anu teu diverifikasi. Hal ieu paling sering disebarkeun salaku e-mail na SMS.
  • Ngaklik dina iklan pilari polos nu mawa anjeun ka tempat unsafe kaca wéb atawa ngundeur malware mobile ka alat Anjeun.
  • Ngadatangan situs web anu curiga, sering teu malire peringatan kaamanan.
  • Ngundeur aplikasi bahaya ti sumber anu teu diverifikasi, biasana di luar apel Toko aplikasi atawa Google Play Store.
  • Nyambungkeun telepon anjeun ka sambungan internét anu teu aman sapertos umum Wifi (McAfee nawiskeun a VPN aman nu ngajadikeun eta aman ngagunakeun tanpa jaminan nanaon Wifi jaringan ku énkripsi data anjeun.)

7 tanda yén ponsel anjeun ngagaduhan virus

Ayeuna anjeun terang kumaha telepon anjeun tiasa janten udagan virus, milarian tujuh tanda ieu pikeun nangtukeun naha alat anjeun ngagaduhan hiji. diinfeksi jeung software jahat.

nu katingali acak iklan pop-up atawa aplikasi anyar

Pangpangna iklan popup teu mawa virus tapi ngan dipaké salaku alat marketing. Sanajan kitu, lamun manggihan diri shutting handap iklan pop-up langkung sering ti biasana, éta tiasa nunjukkeun virus dina telepon anjeun.

Entong muka aplikasi naon waé di perpustakaan anjeun anu anjeun teu émut dipasang. tibatan, uninstall aranjeunna langsung. Aplikasi ieu condong mawa malware diaktipkeun nalika aplikasi dibuka atanapi dianggo.

Alat anjeun karasa panas sacara fisik

Telepon anjeun henteu diwangun pikeun ngadukung malware. Nalika anjeun ngahaja ngundeur aplikasi nu ngandung malware, alat kudu kerja harder neruskeun fungsi. Dina hal ieu, telepon anjeun tiasa panas.

Talatah acak dikirim ka kontak anjeun

Lamun kontak anjeun narima unsolicited trik email atawa pesen aktip média sosial tina akun anjeun, khususna anu ngandung tautan anu curiga, virus tiasa ngaksés daptar kontak anjeun. Hadé pisan mun éta nginpokeun ka sadaya panarima yén telepon anjeun geus hacked ngarah teu ngundeur nanaon malware sorangan atawa lulus link on ka batur.

Alat ngabales lalaunan

Alat anu kinerjana lambat pisan mangrupikeun tanda kagiatan anu curiga dina telepon anjeun. Alatna tiasa ngalambatkeun sabab kedah kerja langkung keras pikeun ngadukung virus anu diunduh. Atanapi, aplikasi anu teu dipikanyaho tiasa nyéépkeun rohangan panyimpen sareng ngajalankeun tugas di latar tukang, nyababkeun telepon anjeun lalaunan.

Anjeun mendakan biaya curang dina akun anjeun

Pastikeun nuturkeun biaya dina kartu kiridit anjeun atanapi transaksi dina rekening bank anjeun anu anjeun henteu kenal. Bisa jadi hiji aplikasi kanyahoan atawa malware nyieun purchases ngaliwatan akun Anjeun tanpa pangaweruh Anjeun.

Telepon ngagunakeun kaleuwihan data

Ngadadak nambahan anjeun pamakéan data atawa tagihan telepon bisa jadi curiga. Virus tiasa ngajalankeun prosés latar tukang atanapi nganggo sambungan internét anjeun pikeun mindahkeun data tina alat anjeun pikeun tujuan jahat.

milik anjeun batré lemes gancang

Incredibly gancang batré solokan ogé ngabalukarkeun prihatin. Telepon anjeun bakal nyobian nyumponan kabutuhan énergi virus, ku kituna masalah ieu sigana bakal tahan salami virus aya dina alat.

Kumaha pariksa naha telepon kuring ngagaduhan virus?

Anjeun tiasa gaduh firasat yén aya virus dina telepon anjeun, tapi hiji-hijina jalan pikeun mastikeun nyaéta mariksa éta.

Cara anu gampang pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ngaunduh anu dipercaya aplikasi antipirus. McAfee Kaamanan Mobile aplikasi nyeken ancaman sacara rutin sareng meungpeuk aranjeunna sacara real waktos. Ieu nyegah aplikasi curiga tina ngagantelkeun diri ka telepon anjeun sareng ngamankeun sambungan umum anu anjeun anggo.

Kumaha miceun virus tina Androids Jeung iPhones

Upami anjeun ngadeteksi virus dina anjeun iPhones atawa alat Androidaya sababaraha hal anu anjeun tiasa laksanakeun.

  • download software antipirus kawas nu meunangna pangajén McAfee software antipirus atawa a kaamanan mobile aplikasi pikeun mantuan Anjeun manggihan virus aya na malware. Ku ngaidentipikasi masalah anu pasti, anjeun terang naon anu kedah dileungitkeun sareng kumaha ngajagi alat anjeun ka hareup.
  • Laksanakeun ngabersihan perpustakaan aplikasi anjeun pikeun mastikeun yén aplikasi naon waé anu aya dina telepon anjeun diunduh ku anjeun. Hapus sadaya aplikasi anu teu biasa.
  • Pikeun ngajaga inpormasi anjeun, miceun sagala sensitipitas pesen téks Jeung sajarah jelas rutin ti browser mobile anjeun. Hapus cache dina browser sareng aplikasi anjeun.
  • Dina sababaraha kasus, Anjeun bisa jadi kudu reboot milik anjeun smartphone ka setélan pabrik aslina. Ieu tiasa nyababkeun leungitna data, janten pastikeun nyadangkeun dokumén penting kana méga.
  • Jieun kecap akses anu kuat pikeun sadaya akun anjeun saatosna ngabersihan telepon anjeun. Anjeun teras tiasa ngajaga sandi anjeun nganggo sistem manajemén sandi sapertos McAfee urang True Keynu ngagunakeun algoritma enkripsi paling canggih sadia ku kituna ngan anjeun boga aksés ka informasi Anjeun.

7 tips pikeun ngajaga telepon anjeun tina virus

Henteu telat pikeun ngamimitian ngurus telepon anjeun. Turutan tip ieu pikeun tetep aman online sareng ngabantosan ngirangan résiko telepon anjeun katépa virus.

  • Ngan ngundeur aplikasi ti a sumber dipercayanyaeta, toko aplikasi atawa toko diverifikasi séjén. Anjeun kedah maca ulasan aplikasi sareng ngartos kumaha aplikasi éta badé nganggo data anjeun.
  • Setel kecap akses anu kuat sareng unik pikeun akun anjeun tinimbang ngagunakeun kecap akses nu sarua atawa sarupa. Ieu nyegah éfék domino lamun salah sahiji akun ieu compromised.
  • Pikir dua kali sateuacan anjeun ngaklik tautan. Upami anjeun yakin sigana curiga, parasaan peujit anjeun leres! Hindarkeun ngaklik éta dugi ka gaduh inpormasi langkung seueur ngeunaan kapercayaanana. Tautan ieu tiasa dipendakan sapanjang jasa olahtalatah sareng sering janten bagian tina tipu daya panipuan.
  • Pupus cache anjeun périodik. Nyeken sajarah browsing anjeun pikeun ngahapus tautan anu katingalina curiga.
  • Hindarkeun nyimpen inpormasi login dina browser anjeun sareng kaluar nalika anjeun henteu nganggo browser anu khusus. Bari éta hiji genah trade-off, éta harder mun malware pikeun ngaksés akun anu anjeun henteu lebet nalika serangan éta.
  • Apdet anjeun sistem operasi jeung sering aplikasi. Pembaruan rutin dilakukeun dumasar kana fitur kaamanan saméméhna. Sakapeung, apdet ieu ngandung patch kaamanan anu diciptakeun pikeun ngaréspon ancaman anu tangtu dina versi sateuacana.
  • Ulah masihan sagala aplikasi idin eta nanya. Gantina, Anjeun bisa milih pikeun masihan anjeunna aksés ka data tangtu ngan lamun diperlukeun. Ngaminimalkeun aksés aplikasi kana inpormasi anjeun ngajaga anjeun langkung aman.

Panggihan kumaha McAfee Kaamanan Mobile jaga telepon anjeun aman

McAfee Kaamanan Mobile komitmen pikeun ngajaga telepon anjeun aman, boh iPhones atawa alat Android. Salian rutin nyeken telepon anjeun pikeun kagiatan anu curiga, téknologi urang ngabales ancaman sacara real waktos. Alat komprehensif kami ogé ngamankeun sambungan internét anjeun sareng ngamungkinkeun anjeun ngotéktak kalayan damai. Nganggo aplikasi kami ngajamin telepon sareng data anjeun dijagi sepanjang waktos.

Janten naon anu anjeun tunggu? Unduh McAfee.dll Kaamanan Mobile Dinten ieu!

Coba McAfee Mobile Security

Ngarasakeun alat sélulér anu langkung aman sareng panyalindungan sadaya-dina-hiji


#Tanda #Telepon #Anjeun #Boga #Virus #sareng #Naon #Anu #Bisa #Anjeun #Laksanakeun