Tanpa ragu, kritik pangbadagna urang sadayana gaduh ngeunaan média sosial éta dulur salawasna kasampak endah! Sareng bari urang terang yén sadayana ngan ukur ngabagi versi anu pangsaéna pikeun dirina, hayu urang jujur ​​- éta tiasa rada capé. Nya, aya platform média sosial énggal anu nekad pikeun ngaleungitkeun kahirupan kurasi online urang ku naroskeun pangguna pikeun masangkeun poto-poto anu nyata pisan – teu aya waktos pikeun nyetél atanapi nambihan saringan!

Dimekarkeun di Perancis dina 2020, Janten nyata nyaeta dimana nonoman Australia kiwari méakkeun waktu jeung tanaga maranéhanana online. Sareng jujur, kuring tiasa ningali naha. Éta sadayana ngeunaan ngabagi poto acak sareng asli tanpa kedah nyéépkeun waktos sareng tanaga supados katingalina geulis. Nyatana, kuring anu umurna 19 taun nyarioskeun yén poto anu langkung awon sareng anéh, langkung saé! Kumaha refreshing!!!

Kumaha jalanna?

Sakali anjeun ngadaptar, aplikasi bakal ngirim bewara ka sadaya pangguna sacara acak sapopoe yén éta ‘waktuna pikeun BeReal’. Pas pangguna muka aplikasi pikeun ngabagikeun poto, aranjeunna ngan ukur gaduh 2 menit pikeun moto naon waé anu aranjeunna laksanakeun dina waktos éta, boh dina beus, gim, atanapi santai di bumi nganggo trackies. Aplikasi bakal nyandak 2 gambar nganggo kaméra hareup sareng tukang supados pengikut anjeun tiasa ningali kumaha rupa anjeun sareng dimana anjeun.

Ayeuna, upami anjeun henteu tiasa ngeposkeun dina 2 menit, anjeun sacara resmi telat sareng réréncangan anjeun bakal terang. Kanyataanna, malah aya saeutik éra keur telat – saolah-olah dina sababaraha tingkat anjeun teu komitmen pikeun jadi otentik. Tapi tong ngantepkeun ieu hariwang teuing – kami henteu tiasa ngantosan sadinten ngantosan béwara dikirim!

Lamun anjeun geus unggah snaps poean anjeun, babaturan anjeun bisa mairan, ngabales poto anjeun ku ‘RealMojis’ komo ningali dimana anjeun di dunya jeung fitur peta. Pamaké ogé tiasa milih unggah potona ka feed umum dimana pangguna sanés tiasa ngantepkeun réaksi “RealMoji’ tapi henteu aya koméntar. Tapi pikeun ngaksés feed umum anjeun atanapi poto babaturan, pangguna ogé kedah nyandak poto sorangan.

Ayeuna pikeun bagian karesep kuring tina aplikasi – éta NO saringan, NO pilihan pikeun ‘resep’ nanaon, NO cacah pengikut, sareng NO olahtalatah pribadi !! Kumaha liberating!!

Éta Aman?

Sapertos sadaya platform média sosial, aya sababaraha résiko tapi kalayan sakedik strategi sareng sababaraha intelijen, pangguna kedah tiasa gaduh pangalaman anu aman sareng positip. Sareng upami dibandingkeun sareng platform dimana pangikut sareng cacah sapertos umum, influencer ngadominasi sareng koméntar diidinan, BeReal pasti mangrupikeun pilihan anu saé.

Ieu tip top kuring pikeun ngajaga pangalaman aman sareng positip:

1. Pareuman Lokasi Anjeun Ti ‘Kapanggih’

Sateuacan ngabagikeun poto anjeun, pastikeun anjeun nganonaktipkeun lokasi anjeun pikeun ngahindarkeun aplikasi ngabagi lokasi pasti anjeun dina peta. Anjeun teu hoyong pengikut anu niatna terang ayana leres anjeun!

2. Pikir (Gancang) Sateuacan Anjeun Post

Jandéla ngeposkeun 2-menit anu ringkes pisan tiasa nyababkeun kaputusan anu rurusuhan ngeunaan naon anu bakal diposting sareng ngabagi inpormasi pribadi anu berpotensi kaleuleuwihan. Janten pastikeun anjeun (sareng murangkalih anjeun) terang henteu ngabagi naon waé anu tiasa ngaidentipikasi lokasina, nomer anu tiasa diidentipikasi sapertos paspor atanapi lisénsina atanapi, layar komputerna anu tiasa nunjukkeun inpormasi rahasia.

3. Ulah Ngarasa Ditekenan Posting Lamun Teu Bisa

Tampa yén bakal aya waktos anjeun teu tiasa ngeposkeun dina jangka waktu 2 menit. Anjeun tiasa nyetir, bobo, atanapi ngalakukeun hal anu langkung penting. Anjeun leres-leres tiasa ngeposkeun telat.

4. Nyaho Kumaha Ngalaporkeun Paripolah Bad

Upami anjeun ningali tulisan anu teu pantes, laporkeun langsung. Ieu mangrupikeun investasi pikeun ngajaga komunitas BeReal saaman-gancang. Ngan ketok dina tilu titik di katuhu luhur pos. Tombol laporan bakal muncul. Anjeun teras bakal gaduh pilihan pikeun nyirian tulisan anu teu dihoyongkeun atanapi henteu pantes.

5. Awas Perangkap Babandingan!

Sapertos sadaya platform média sosial, pangguna tiasa ngabandingkeun tulisanna sareng anu sanés. Éta bisa manggihan hirup maranéhna boring tur bisa diprediksi, utamana lamun babaturanana ngalakonan hal leuwih seru. Lamun jalma ngora rawan kahariwang atawa moods goréng, ieu bisa jadi teu mantuan. Salaku indung, ngingetkeun budak anjeun yén persépsi sanés kanyataan, sareng yén hiji poto henteu ngahartikeun hiji jalma panginten peryogi. Tapi upami hal-hal janten seueur teuing, detoks digital tiasa leres!

Janten, upami murangkalih anjeun parantos nganggo BeReal maka PR anjeun lumayan gampang – naek kapal ogé! Mustahil ngartos dunya online budak anjeun upami anjeun henteu nyéépkeun waktos pikeun asup kana éta. Sareng pikeun naon hargana – Jigana anjeun bakal resep pisan anu ieu. Kanyataan yén teu aya publik sapertos tallies, follower tallies, filters atanapi private messages ngajadikeun Mama Bear di kuring jadi senang!!

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#BeReal #Budak #Panganyarna #Dina #Blok #Média #Sosial