Kabungahan mésér alat énggal ngabébaskeun. Ayeuna anjeun tiasa damel, diajar, sareng maén langkung gancang – sareng nikmati sadayana dina waktos anu sami rohangan neundeun. Janten hal anu terakhir anu anjeun ngarepkeun nyaéta alat anu sigana aman bakal kakeunaan karentananatawa”kembung.”

Paparan dina software nu teu dihoyongkeun bisa ngagagalkeun kinerja sarta meakeun gudang na dina sababaraha bulan pamakean. Dina istilah teknis, sapertos kitu sakumpulan software disebut salaku bloatware. bloatware boga potensi narajang PCs kalawan Sistim Microsoft Jeung alat Android. Éta ogé tiasa nyerang apel iPhones Jeung Mac sanajan sistem maranéhanana condong diwangun kalawan saeutik panyalindungan dina pikiran.

Artikel ieu ngahartikeun bloatwarenawarkeun conto umum, ngajelaskeun kumaha carana ngaidentipikasi aranjeunna, sarta ngabahas dampak maranéhanana dina kaamanan komputer Anjeun.

Naon bloatware?

bloatwaredisebut oge Junkware atawa Program Potentially Unwanted (anak anjing), nyaéta program pihak katilu nu ngalambatkeun kinerja alat Anjeun tur mukakeunana kaamanan cyber resiko.

Pabrikan mimitina diwanohkeun bloatware pikeun nyadiakeun pamaké kalawan leuwih utiliti, tapi program ngabalukarkeun masalah alat. program software diidentifikasi minangka bloatware ngajalankeun di tukang, sarta manggihan éta kaulinan euweuh anak urang.

bloatware eta manggihan jalan ka alat Anjeun ku dua cara: tos dipasang atawa ngaliwatan program nu diundeur ti internét. lenovoSuper Lauk bloatware skandal ti 2015 ngécéskeun kumaha bloatware bisa ngarugikeun alat Anjeun.

Naon sababaraha conto bloatware?

conto umum tina aplikasi bloatware diantarana:

  • Cék cuaca aplikasi
  • Keuangan/duit aplikasi
  • kaulinan / olahraga aplikasi
  • Peta atanapi navigasi aplikasi
  • Kabugaran / kaséhatan aplikasi
  • Pesen atanapi video aplikasi
  • Musik (ngadangukeun sareng ngarékam) aplikasi
  • Toolbar sareng ekstensi browser sampah
  • Pembaruan sistem aplikasi
  • Pembersih palsu aplikasi
  • asisten produktivitas

Salaku nasehat alus, anu pangalusna uninstall siga aplikasi nalika éta henteu aya gunana – saé pikeun anjeun Androids smartphone, komputer Windowsatawa a ios alat.

Tanda program mungkin bloatware

Turunna kinerja mangrupikeun gejala umum tina mawa alat bloatware. Ngalegaan kali boot-up, gudang clogged, jeung rintisan reureuh mangrupakeun kajadian umum. Hayu urang marios sababaraha program anu mungkin ogé bloatware:

  • kabutuhan. Ieu jenis bloatware biasana muncul salaku pre-software dipasang dina alat anyar. Pabrikan sareng pamekar pihak katilu nyiptakeun program parangkat lunak ieu anu nawiskeun tambihan Utiliti ka pamaké tungtung. Contona kaasup tracking cuaca aplikasimusik aplikasijeung produktivitas aplikasi.
  • alat percobaan. Ieu sering bentuk bloatware anu hadir sareng alat anyar gratis sareng tiasa dianggo pikeun période uji coba dugi ka mésér lisénsi. Dina sababaraha kasus, trialware bahya sarta bisa dihapus gampang.
  • Adware. Ieu mangrupakeun tipe well-dipikawanoh tina software nu mintonkeun atawa ngundeur bahan iklan kayaning spanduk atawa mucunghul ngadadak.

Ieu kumaha carana ngaidentipikasi bloatware:

  • Anonim aplikasi dipasang dina alat Anjeun. Entong émut pikeun masang anu khusus aplikasi dina alat anjeun? Bisa jadi bloatware. Pantes ngahapus aplikasi teu perlu.
  • Ngaganggu upsell nalika ngagunakeun hiji aplikasi. Seringna, tujuanana bloatware keur nyieun duit. Éta tiasa nganggo téknik pamasaran sareng penjualan invasif anu tiasa ngaganggu pangalaman browsing anjeun.
  • Ngaganggu nembongan iklan dina panyungsi anjeun. Lamun ngalaman teuing nembongan Iklan nu alihan anjeun ka situs web unsafe jeung curiga, ngarah ka adware. Adware asalna tina web tur bisa ngarobah homepage Anjeun atawa setelan tab jeung ngaropéa setelan browser.

kumaha bisa jadi bloatware mangaruhan kaamanan komputer anjeun?

Sakumaha anu disebatkeun, henteu sadayana bloatware mangrupa ancaman ka alat Anjeun. Sababaraha bisa jadi mangpaat tur bisa dihapus gampang. Tapi lolobana bloatware dipikanyaho ngalambatkeun komputer anjeun.

bloatware dahar sapotong alus tina spasi disk atawa hardware bari ngajalankeun di tukang, sarta draining hirup batré. bloatware Anu henteu langsung dipiceun tiasa ngahambat alat anjeun ku iklan anu ngaganggu. Iklan ieu tiasa nyababkeun ancaman kaamanan atanapi malah ngabahayakeun sistem operasi.

Dupi anjeun mupus bloatware?

Hanjakal, éta bisa jadi tangtangan pikeun uninstall bloatware sabab manggihan jalan balik deui ka alat – sok sanajan geus diusap. Dina sababaraha kasus, éta malah tiasa alihan anjeun ka palsu panyabutan bloatware jaba bahaya sarta nawaran alat panyabutan. Situs wéb sapertos naroskeun anjeun masang program énggal pikeun ngahapus anu sateuacana, ngajebak alat anjeun langkung jauh. Hanjakalna, teu aya hack rahasia pikeun ngeureunkeunana milarian jalan kana sistem anjeun.

Tip pro: Iraha waé anjeun ngaunduh program atanapi parangkat lunak, pastikeun éta tina sumber resmi (sapertos situs wéb anu aman, Google Play Store, atanapi Apple App Store). Masang program tina situs web anu curiga tiasa ngabahayakeun alat anjeun, sabab tiasa ngaunduh program sanés di latar tukang tanpa kanyahoan anjeun.

Windows 10 hadir kalawan alat refresh husus pikeun mupus nanaon bloatware masquerading salaku program nu dipasang ku pamaké. Alat ieu tiasa mulangkeun PC anjeun ka kaayaan bersih. Kadé pariksa anjeun hardware sateuacan, sabab ogé bisa nyabut lisénsi nu.

Jaga komputer anjeun tina ancaman kaamanan anu bahaya sareng McAfee

bloatware tiasa bahaya sareng ngaganggu. Alat anyar peryogi panyalindungan pinuh pikeun tahan langkung lami. Jawaban keur anjeun bloatware kasangsaraan nyaeta a anti virus program. Éta ngajagi komputer anjeun tina ancaman kaamanan anu jahat sareng nyegah undeuran anu teu kahaja, bahaya pisan bloatware atawa malware teu bisa ngakses alat Anjeun.

bloatware tiasa ngabahayakeun kasalametan sareng kaamanan online anjeun. Rencana perlindungan McAfee + mangrupikeun investasi idéal pikeun alat énggal anjeun, ku kituna anjeun tiasa damel tanpa repot atanapi ragu.

McAfee+ ngamungkinkeun kaamanan online tingkat luhur kalayan panangtayungan lengkep tina program software intrusive sapertos bloatware. Sajaba ti éta, anjeun meunang aksés ka anti virus software pikeun alat taya, leungit panyalindungan dompét, VPN aman, beberesih data pribadi jeung loba deui. Ngadaptar pikeun McAfee + sareng santai salami alat anjeun tetep aya bloatware bébas.

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Naon #Bloatware #sareng #Kumaha #Pangaruh #Kaamanan