Salaku pamilih dina primér New Hampshire anyar kapanggih, robocalls palsu ti Présidén Joe Biden geus beredar. Nganggo téknologi kloning sora AI, pesen palsu ngadesek pamilih Démokratik cicing di bumi sareng “… simpen sora anjeun pikeun pamilihan Nopémber.”

Pesen palsu teras nyarios, “Sora anjeun ngajantenkeun bédana dina bulan Nopémber, sanés Salasa ieu.”

NBC News munggaran ngalaporkeun caritaabdisareng kantor Jaksa Agung New Hampshire parantos ngaluncurkeun panilitian kana naon anu aranjeunna nyebat “usaha anu henteu sah pikeun ngaganggu Pamilihan Dasar Présidén New Hampshire sareng pikeun nahan pamilih di New Hampshire.”ii.”

Ieu mangrupikeun salah sahiji seueur serangan klon sora AI anu bakal urang tingali taun ieu. Henteu ngan di AS, tapi di sakumna dunya, sabab pamilihan penting dilaksanakeun di sakumna dunya.

Leres, milyaran jalma bakal masihan undian taun ieu, sareng kebangkitan téknologi AI nungtut hal anu penting pikeun urang sadayana – sadayana pasti skeptis.

Kalayan alat AI anu ngajantenkeun klon sora, pidéo sareng poto palsu, sareng bentuk disinformasi anu sanés gampang diciptakeun, jalma kedah ngajaga. Kantun nempatkeun, urang kedah ngajalankeun eusi urang tingali tur ngadangu ngaliwatan detektor bohong pribadi urang.

Detektor bohong AI anjeun sorangan – patarosan pondok anu tiasa ngabantosan anjeun ningali bohong.

Aya sababaraha hal anu ngajantenkeun eusi palsu sesah ditingali kusabab alat AI ngajantenkeun kontén langkung ngayakinkeun.

Kahiji, kahirupan online urang beroperasi dina speed tinggi. Kami sibuk, sareng seueur eusi muncul dina layar kami unggal dinten. Upami aya anu katingali atanapi katingalina cukup sah, urang tiasa nganggap éta asli tanpa ditaroskeun.

Kadua, urang sapatemon jumlah badag eusi nu membangkitkan émosi hébat, sahingga urang kirang kritis naon urang tingali na ngadangu. Lamun eusi palsu ngajadikeun urang ambek atawa ambek, urang bisa meta, tinimbang meta dina eta sarta manggihan naha eusi bener atawa henteu.

Éta tempat detektor bohong pribadi anjeun dimaénkeun. Sakedap. Reureuh sakeudeung. Jeung nanya ka diri sababaraha patarosan.

Jenis patarosan? Common Sense Media nawiskeun sababaraha hal anu tiasa ngabantosan anjeun ngahirupan naon anu nyata sareng anu palsu. Nalika anjeun maca artikel, nonton video, sareng atanapi nampi telepon robo, anjeun tiasa naroskeun ka diri anjeun:

  • Saha anu ngadamel ieu?
  • Saha anu sasaran panongton?
  • Naha aya anu nguntungkeun tina éta?
  • Saha anu mayar kanggo eusi ieu?
  • Saha kauntungan ti atanapi cilaka ku pesen ieu?
  • Inpormasi penting naon anu ditinggalkeun tina pesen?
  • Ieu kredibel? Naha atawa naha henteu?”

Ngajawab ngan sababaraha patarosan tiasa ngabantosan anjeun ningali panipuan atanapi disinformasi. Atanapi sahenteuna raos yén panipuan atanapi disinformasi tiasa lumangsung. Hayu urang nganggo robocalls Présidén Biden salaku conto. Nanyakeun ngan tilu patarosan bakal ngabejaan Anjeun loba.

Kahiji, “Naha ieu kredibel?”

Dina sauran, pesen palsu ti Présidén naroskeun pamilih “…nyimpen sora anjeun pikeun pamilihan Nopémber.” Naha pamimpin démokrasi panggedéna di dunya leres-leres naroskeun anjeun henteu milih dina pamilihan? Teu exercising hak dasar? No. Kamungkinan ieu mangrupikeun indikasi anu kuat yén produk éta palsu.

Kadua, “Saha anu tiasa nguntungkeun atanapi cilaka ku pesen ieu?”

Patarosan ieu merlukeun digging deeper mun ngajawab. Nalika Partai Démokratik ngalihkeun primér Présidén kahijina ti New Hampshire ka Karolina Kidul taun ieu, para pendukung lokal parantos ngaluncurkeun usaha akar rumput. Niatna nyaéta pikeun nyorong pamilih nyerat nami Joe Biden dina kartu sora Salasa pikeun nunjukkeun dukungan pikeun calon karesepna. Disinformasi anu aya dina robocalls kloning AI tiasa ngarusak usaha éta, sareng nandaan indikasi anu kuat yén robot éta palsu.

Tungtungna, “Inpormasi penting naon anu ditinggalkeun tina pesen?

Kumaha “nyimpen sora anjeun” pikeun pamilihan salajengna tiasa ngabantosan calon? Suratna gagal ngajelaskeun naha. Éta sabab henteu ngabantosan. Anjeun gaduh sora dina unggal pamilihan. Henteu aya anu tiasa nyimpen sora anjeun. Ieu raises tanda bahaya malah leuwih badag.

Sanaos patarosan ieu henteu masihan jawaban anu pasti, aranjeunna pasti nyababkeun seueur komponén audio anu ditaroskeun. Sagalana ngeunaan robocall ieu disada kawas disinformasi, jadi nanya ka diri sorangan sababaraha patarosan gancang sarta ngajalankeun jawaban ngaliwatan detektor bohong internal Anjeun sorangan.

Anjeun gaduh alat pikeun ningali produk palsu – sareng anjeun bakal énggal-énggal gaduh deui.

Kalayan patok politik anu luhur taun ieu, ngarepkeun ningali langkung seueur kampanye disinformasi di sakumna dunya. Urang ngaharepkeun beuki loba aktor goréng bakal ngagunakeun parabot AI pikeun meunangkeun calon ngomong hal aranjeunna pernah ngomong, misrepresent informasi pamilihan, sarta ngahasilkeun artikel nu mislead jalma dina sababaraha jejer jeung isu.

Nyangka ngagunakeun detektor bohong Anjeun. Ku ngalambatkeun sareng naroskeun sababaraha patarosan “Common Sense”, anjeun tiasa mendakan seueur.

Tambih Deui, nyaman uninga yén urang nuju ngembangkeun téhnologi nu ngadeteksi AI fakery, kawas Project Mockingbird pikeun audio dihasilkeun AI. Salaku tambahan, kami ogé ngusahakeun téknologi pikeun deteksi gambar, deteksi video sareng deteksi téks. Kami hoyong ngajantenkeun produk palsu langkung gampang, hal anu anjeun tiasa laksanakeun dina sababaraha detik. Éta sapertos gaduh detektor bohong AI dina saku tonggong anjeun.

Di antara téknologi éta sareng akal sehat anjeun, anjeun bakal gaduh alat anu kuat pikeun terang naon anu nyata sareng anu palsu.

[i] https://www.nbcnews.com/politics/2024-election/fake-joe-biden-robocall-tells-new-hampshire-democrats-not-vote-tuesday-rcna134984

[ii] https://www.doj.nh.gov/news/2024/20240122-voter-robocall.html

Nepangkeun McAfee+

Maling identitas sareng panyalindungan privasi pikeun kahirupan digital anjeun


#Naha #Robocall #Palsu #Joe #Biden #Didamel #sareng