Diantara jaringan sosial, LinkedIn nyepeng posisi anu rada unik. Platform ieu dirancang pikeun komunikasi antara professional, nu otomatis ngakibatkeun kontak jeung jalma anyar, ampir lengkep transparansi informasi pamaké, kitu ogé gelar cukup luhur kapercayaan di strangers.

Kakuranganna nyaéta rélatif gampang pikeun nyiptakeun profil palsu anu masuk akal. Salaku conto, dina usum gugur taun 2022, ahli kaamanan Brian Krebs mendakan sajumlah ageung akun LinkedIn palsu anu ngaku milik Kapala Perwira Kaamanan Informasi perusahaan internasional utama. Ditambah sababaraha rébu rekening palsu daptar usaha nyata salaku dunungan.

Motif tina fraudsters rupa-rupa. Tapi hiji hal anu aranjeunna sami nyaéta aranjeunna henteu paduli merek HR atawa reputasi pausahaan aranjeunna sakuduna dituju dianggo pikeun. Kalayan ieu dina pikiran – dua patarosan timbul: naha mungkin pikeun ngaleungitkeun LinkedIn palsu, sareng kumaha anjeun tiasa ngajaga merek perusahaan anjeun?

Kumaha LinkedIn ngalawan propil palsu

Masalah propil palsu dina LinkedIn sanés énggal. Unggal genep bulan, jaringan sosial ngalaporkeun, diantarana, sabaraha akun palsu anu diblokir. Jumlah pastina beda-beda ti taun ka taun, tapi urang nuju ngawangkong ngeunaan puluhan juta profil unggal periode ngalaporkeun. Salaku conto, ti mimiti 2019 dugi ka pertengahan 2022, jaringan sosial ngablokir ampir 140 juta akun palsu.

Kaseueuran profil LinkedIn palsu (95.4% dina H1 2022) otomatis diblokir. Seringna, akun palsu dileungitkeun nalika masih dina tahap pendaptaran: gumantung kana périodena, 70-90% akun anu dilarang ditembak nalika lepas landas. Propil palsu diblokir sabab keluhan pamaké jumlahna kirang ti hiji persen. Henteu seueur ogé sacara mutlak: contona, ngan ukur 190,000 palsu anu diblokir kusabab keluhan dina H1 2022.

LinkedIn teu nangtukeun persis kumaha carana ngaidentipikasi propil curiga, tapi nyadiakeun sababaraha rinci ngeunaan naon jalma wondering ngeunaan. Hiji bandéra beureum nyaéta over-olahtalatah. Sejen nyaeta mismatch geografis – lamun “Lokasi” dina profil nembongkeun hiji wewengkon, tapi akun didaptarkeun dina hiji lengkep béda. Ogé, hiji halaman tiasa ditandaan salaku curiga upami éta ngabagi sababaraha pola sareng halaman palsu sanés anu dideteksi sareng diblokir.

Ahir taun ka tukang, LinkedIn ngenalkeun sababaraha inovasi anu ditujukeun pikeun ngalawan pemalsuan:

  • Jaringan sosial ayeuna pariksa poto profil pikeun ningali naha éta dihasilkeun ku AI.
  • Pesen curiga ayeuna mawa peringatan.
  • Fitur anyar anu sanés nyaéta tab “Ngeunaan profil ieu”. Éta nunjukkeun tanggal perkiraan pendaptaran akun sareng inpormasi anu sanés pikeun ngabantosan pangguna mutuskeun naha éta tiasa dipercaya.
LinkedIn ayeuna gaduh

Pikeun milarian tab “Ngeunaan profil ieu”, pencét Deui di luhur halaman pangguna

Dupi éta dianggo?

Tapi naha tindakan LinkedIn ngalawan propil palsu tiasa dianggo? Pikeun manggihan, kabel majalah ngalakukeun percobaan saeutik. Mimiti, wartawan nyiptakeun dua profil palsu anu dieusi téks sareng poto anu dibangkitkeun AI. Poé saterusna, LinkedIn nanya ka duanana pamaké pikeun ngonfirmasi identitas maranéhanana sarta réngsé nepi blocking rekening.

Salajengna, wartawan nyobian pendekatan anu béda: aranjeunna ngadamel salinan pinuh ku profil hiji jalma kabel éditor sorangan; kalawan hiji bédana – poto profil diganti (jeung poto aslina sejen). Ogé hiji-hijina inpormasi kontak anu disayogikeun nyaéta alamat email anu kadaptar sareng Proton Mail (layanan email wéb énkripsi anu populer sareng jalma-jalma anu ngahargaan anonimitas). Akun palsu ieu aya dina LinkedIn salila dua bulan pinuh, narima jeung ngirim talatah, nyieun kontak anyar, jeung promosi. kabel eusi, saméméh wartawan sorangan dihapus eta.

Kumaha hasilna? Percobaan ieu nunjukeun yen LinkedIn téh geulis alus dina kaayaan fakes basajan. Tapi saha waé anu peryogi sakedik waktos sareng perhatian pikeun ngadamel palsu anu langkung ngayakinkeun, ngagunakeun inpormasi anu nyata ngeunaan jalma nyata, tiasa ngaliwat gatekeepers LinkedIn.

Kumaha ngabersihan halaman LinkedIn palsu perusahaan anjeun

Aya kamungkinan yén aya anu nganggo nami perusahaan anjeun – sareng inpormasi batur sapagawean anjeun – pikeun tujuan jahat sorangan. Ku alatan éta, kami nyarankeun miceun profil palsu tina daptar karyawan perusahaan anjeun. Mimitian ku ngukur skala masalah: ngan ukur ngabandingkeun jumlah profil LinkedIn anu daptar perusahaan anjeun salaku dunungan ayeuna sareng jumlah karyawan saleresna.

Ogé, laksanakeun penilaian géografis: tingali sabaraha karyawan anjeun kadaptar di daérah anu tangtu numutkeun LinkedIn, sareng bandingkeun éta sareng kanyataan. Ieu bakal ngabantosan ngalokalkeun masalah, sabab profil palsu sigana nunjukkeun daérah khusus dimana scammers milarian korban. Kusabab ieu, akun palsu dimana perusahaan anjeun didasarkeun tiasa henteu disebarkeun merata di sakumna dunya (kamungkinan konséntrasi dina hiji atanapi sababaraha daérah).

Gumantung kana hasil pamariksaan ieu, kitu ogé ukuran sakabéh perusahaan anjeun, léngkah-léngkah salajengna tiasa béda-béda. Upami jumlah palsu relatif leutik sareng anjeun tiasa ngalokalkeun sacara geografis, éta kedah gampang pikeun ngaidentipikasi seuseueurna sareng ngalaporkeun ka dukungan LinkedIn.

Upami masalahna aya dina skala anu langkung ageung, masuk akal pikeun ngamimitian ngabersihan ti luhur ka handap, prioritas profil palsu anu posing salaku karyawan tingkat luhur. Cara pangbasajanna nyaéta nyandak daptar manajer senior sareng milarian profil LinkedInna ku nami. Lamun duplikat kapanggih, kaca aslina bakal paling dipikaresep bisa dibédakeun ti palsu ku tanggal pendaptaran. Awaskeun ogé pikeun henteu cocog géografis, ogé gambar profil anu ganjil.

Platformna sorangan tiasa ngabéréskeun masalah kalayan sahenteuna pemalsuan tingkat luhur ku pariksa akun tokoh masarakat sareng eksekutif perusahaan, contona, nganggo lencana biru anu akrab. Nanging, hanjakalna, LinkedIn ngumumkeun rencana pikeun ngenalkeun metode sapertos kitu ngan dina April 2023. Pikeun ngamimitian, verifikasi ngan bakal sayogi dina modeu percobaan pikeun sababaraha perusahaan utama AS. Nalika organisasi anu sanés tiasa mastikeun yén pangguna jaringan leres-leres karyawanna teu tiasa diprediksi.

Sisi poék bulan: karyawan palsu ti pausahaan séjén

Aya sisi séjén pikeun masalah ieu: penipu tiasa nyerang karyawan anjeun nganggo profil LinkedIn palsu jalma anu disangka damel pikeun organisasi sanés. Anjeun teu kedah milari jauh kanggo conto dimana ieu tiasa ngakibatkeun: ngan taun ka tukang serangan sapertos kitu dilakukeun ngalawan Sky Mavis, pamekar kaulinan maén-to-earn. Aksi Taya Wates.

Panyerang ngahubungi salah sahiji karyawan perusahaan liwat LinkedIn, disangka nawaran padamelan. Salajengna, aranjeunna ngirimkeun karyawan anu kainféksi PDF anu aranjeunna tiasa aksés kana jaringan perusahaan sareng maok konci anu dianggo pikeun validasi transaksi. Kalayan konci ieu, aranjeunna ngabersihan akun cryptocurrency perusahaan. Karugian éta langkung ti $ 500 juta, nampi ieu gelar kahormatan tina salah sahiji heists crypto pangbadagna dina sajarah.

Salamet tina serangan sapertos kitu moal gampang. Nanging, ningkatkeun kasadaran karyawan anjeun ngeunaan kaamanan inpormasi pasti tiasa ngajantenkeun bédana. Sareng cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun éta nyaéta ngaliwatan pelatihan cybersecurity biasa. Solusi idéal pikeun ieu nyaéta Platform Kasadaran Kaamanan Otomatis Kaspersky.


#Bersihkeun #halaman #LinkedIn #perusahaan #anjeun #tina #karyawan #palsu