Anyar-anyar ieu, efficacy kecap akses saderhana salaku ukuran kaamanan parantos ditaliti. Kalawan kacenderungan maranéhna pikeun gampang ditebak, dipaling, atawa bypassed, kecap akses dianggap inadequate pikeun securing informasi sénsitip. Untungna, alternatif anu langkung aman parantos muncul, kalayan istilah sapertos “dua faktor” sareng auténtikasi “multi-faktor” beuki populer.

Nanging, istilah-istilah ieu sigana abstrak pikeun jalma anu teu wawuh sareng aranjeunna, berpotensi nyababkeun kabingungan ngeunaan fungsi sareng bédana. Tulisan ieu tujuanana pikeun ngagariskeun bentuk auténtikasi ieu, ngajelaskeun kumaha aranjeunna jalanna sareng kumaha aranjeunna tiasa ningkatkeun kaamanan inpormasi online.

Auténtikasi Hiji Faktor

Saméméh ngalenyepan seluk beluk auténtikasi multi-faktor jeung dua-faktor, penting pikeun ngarti nu miheulaan na: auténtikasi hiji-faktor. Bentuk auténtikasi pangbasajanna, auténtikasi faktor tunggal, ngan ukur ngabutuhkeun hiji faktor pikeun pariksa idéntitas pangguna. Ilaharna, ieu ngalibatkeun nyocogkeun kecap akses sareng ngaran pamaké anu saluyu, cara anu umum dianggo pikeun asup ka akun online.

Bari merenah dina kesederhanaan na, auténtikasi hiji-faktor boga flaws kaamanan glaring. Kecap akses anu gampang ditebak atanapi kredensial anu dipaling tiasa nyababkeun aksés anu henteu sah, ngaganggu kaamanan akun pangguna sareng inpormasi rahasia. Lantaran kitu, aya kabutuhan pikeun ngenalkeun lapisan kaamanan tambahan kana prosés auténtikasi, nyababkeun auténtikasi dua-faktor sareng multi-faktor.

→ Ngagali Leuwih jero: Pelanggaran Data Optus – Léngkah-léngkah anu Bisa Dilaksanakeun pikeun Ngajagi Diri

Auténtikasi Dua Faktor

Auténtikasi dua-faktor nambihan kesederhanaan auténtikasi hiji-faktor kalayan lapisan kaamanan tambahan. Salian nyadiakeun sandi, pamaké ogé diperlukeun pikeun pariksa identitas maranéhanana jeung faktor tambahan nu ngan aranjeunna gaduh. Faktor tambahan ieu sering janten kode unik anu dikirim ka telepon pangguna.

Alesan di balik metode ieu jelas: sanajan peretas ngatur pikeun ngamankeun kecap akses pangguna, aranjeunna tetep peryogi kodeu unik pikeun kéngingkeun aksés. Tapi tetep dina pikiran nu metoda ieu teu sagemblengna aman. Peretas licik anu tiasa nyegat kodeu unik atanapi nyiptakeun duplikat situs web pikeun maok kredensial masih tiasa ngalangkungan ukuran kaamanan ieu. Sanaos kerentanan ieu, pajeulitna dina padika hacking ieu ngajantenkeun auténtikasi dua faktor langkung aman tibatan auténtikasi hiji-faktor.

Ogé kedah disebatkeun nyaéta auténtikasi dua-faktor “leres”, anu ngalibatkeun nyayogikeun pangguna alat anu unik, sapertos token kaamanan, anu ngahasilkeun kodeu unik pikeun pangguna. Kode ieu, nu robah dina interval nu tangtu, loyog ngalawan profil dina database, sahingga teu mungkin keur nebak.

Multi-Factor auténtikasi

Dumasar kana konsép auténtikasi dua-faktor, auténtikasi multi-faktor ngenalkeun langkung seueur faktor pikeun verifikasi pangguna. Faktor ieu biasana kalebet hal anu dipiboga ku pangguna sareng anu unik pikeun fisikna, sapertos rétina atanapi scan sidik. Lokasi sareng waktos ogé tiasa janten faktor auténtikasi tambahan.

Nalika ideu auténtikasi multi-faktor sigana sapertos konsép tina pilem fiksi ilmiah, éta parantos seueur dianggo, khususna ku lembaga keuangan. Kamajuan téknologi kaméra ngamungkinkeun pikeun nerapkeun pangenal raray salaku metode pangakuan anu aman, nambihan faktor sanés kana prosés auténtikasi multi-faktor.

→ Ngagali Leuwih jero: Bank Ngagunakeun Ukuran Biometric pikeun Ngajagi Ngalawan Panipuan

Nerapkeun Auténtikasi Dua-Faktor sareng Multifactor

Kalayan kerentanan poténsial anu aya hubunganana sareng auténtikasi hiji-faktor, ngalaksanakeun auténtikasi dua-faktor atanapi multi-faktor pikeun akun online anu sénsitip kedahna. Lapisan kaamanan tambahan ieu ngabantosan ngajaga inpormasi digital anjeun tina unsur-unsur anu teu merhatikeun. Auténtikasi dua-faktor ngagunakeun kecap akses sareng lapisan verifikasi tambahan, sapertos kodeu unik anu dikirim ka alat sélulér anjeun, pikeun mastikeun yén anjeun anu gaduh akun. Kalayan auténtikasi multi-faktor, elemen verifikasi tambahan ditambahkeun, sapertos data biometrik anjeun atanapi lokasi fisik.

Janten kumaha anjeun nerapkeun bentuk auténtikasi ieu? Kaseueuran panyadia ladénan online ayeuna nawiskeun auténtikasi dua faktor salaku pilihan dina setélan kaamananna. Sakali anjeun milih tingkat kaamanan tambahan ieu, anjeun bakal dipenta pikeun nuliskeun kodeu unik anu dikirim ka alat sélulér anjeun unggal anjeun nyobian log in. Pikeun auténtikasi multi-faktor, prosésna butuh léngkah-léngkah tambahan, sapertos nyayogikeun data biometrik sapertos pangenalan raray atanapi sidik. Tapi, léngkah-léngkah tambahan ieu ngan ukur kasulitan leutik dibandingkeun sareng kamungkinan kamungkinan bocor inpormasi sénsitip anjeun.

→ Ngagali Leuwih jero: Jieun Karya Hacker ‘Lebih Harder kalawan Verifikasi Dua-Lengkah

Ngartos Auténtikasi Biometric

Auténtikasi biometrik mangrupikeun sawaréh tina auténtikasi multi-faktor anu ngandelkeun ciri fisik atanapi paripolah anu unik pikeun verifikasi. Métode auténtikasi biometrik kalebet pangakuan raray, sidik ramo, scan iris, pangenal sora, sareng bahkan pola ketikan anjeun. Métode ieu laun-laun janten populer, sareng produsén smartphone nuju ngalaksanakeun panyeken sidik sareng téknologi pangenal raray kana alatna. Kauntungannana auténtikasi biometrik leuwih kecap akses tradisional perenahna di uniqueness na; Sanaos kecap konci tiasa ditebak atanapi dipaling, ciri biometrik unik pikeun tiap individu.

Sapertos sadaya bentuk téknologi, auténtikasi biometrik ogé ngagaduhan kalemahan. Contona, data ieu bisa jadi teu salawasna akurat, sabab fitur raray atawa sidik bisa ngarobah kana waktu alatan sepuh atawa tatu. Salaku tambahan, aya kahariwang ngeunaan privasi sareng poténsi nyalahgunakeun data biometrik upami éta aya dina panangan anu salah. Nanging, kalayan kaamanan data sareng enkripsi anu leres, auténtikasi biometrik tiasa janten cara anu aman sareng épisién pikeun ngajagi akun online tina aksés anu henteu sah.

Tip McAfee Pro: Auténtikasi biometrik pasti gaduh kaunggulan sareng kalemahanna, janten penting pikeun milih kombinasi anu pangsaéna tina parangkat lunak auténtikasi sareng kaamanan pikeun alat sareng akun anjeun. Diajar langkung seueur ngeunaan kasempetan auténtikasi biometrik sarta kerentanan.

Pikiran Pamungkas

Nalika tapak suku digital urang tumbuh, kabutuhan pikeun metode auténtikasi anu aman ogé ningkat. Auténtikasi faktor tunggal, bari basajan tur merenah, geus euweuh cukup pikeun ngajaga informasi online sénsitip. Auténtikasi dua-faktor sareng multi-faktor nyayogikeun lapisan kaamanan tambahan, sacara signifikan ngirangan résiko aksés anu henteu sah.

Salaku tambahan, kamajuan téknologi biometrik parantos ngenalkeun metode verifikasi aman anyar anu unik pikeun unggal individu. Émut, tujuanana sanés ngaleungitkeun sadaya résiko tapi pikeun ngirangan kana tingkat anu tiasa ditampi sareng tiasa diurus. Nalika nyetél akun online anjeun, sok pilih tingkat kaamanan pangluhurna anu sayogi, naha éta auténtikasi dua-faktor, multi-faktor, atanapi auténtikasi biometrik. Ngamangpaatkeun pinuh ku métode ieu, sarta pastikeun Anjeun ngalakukeun sagalana anjeun tiasa ngajaga informasi digital Anjeun.


#Auténtikasi #DuaFaktor #Auténtikasi #DuaFaktor #MultiFactor #Naon #Bedana