Gosip ngeunaan ngetok alat pinter parantos beredar mangtaun-taun. Teu ragu, anjeun geus ngadéngé atawa dua carita ngeunaan kumaha batur dibahas, sebutkeun, mesin kopi anyar di gawe, lajeng ieu bombarded ku advertisements online pikeun, enya, mesin kopi. Kami parantos nguji hipotésis ieu, sareng nyimpulkeunana advertisers teu eavesdrop – aranjeunna gaduh seueur cara anu kirang dramatis tapi langkung efektif pikeun nargétkeun iklan. Tapi meureun jaman anu robih? News nembe peupeus (di dieu jeung di dieu) ngeunaan dua pausahaan pamasaran disangka bragging ngeunaan maturan iklan sasaran dumasar solely on maranéhanana intercepts. Mémang, duanana pausahaan engké leumpang deui kecap maranéhanana sarta dipiceun pernyataan relevan tina situs web maranéhanana. Nanging, urang mutuskeun pikeun ningali kaayaan ieu ku cara anu énggal.

Naon klaim pausahaan

Dina telepon sareng klien, podcast, sareng blog, CMG sareng Mindshift nyarioskeun carita anu sami – sanaos tanpa detil téknis: smartphone sareng TV pinter disangka ngabantosan aranjeunna ngenal kecap konci anu tos ditangtukeun dina paguneman masarakat, anu teras dianggo pikeun nyiptakeun pamiarsa khusus. Pamirsa ieu, dina bentuk daptar anonim tina nomer telepon, alamat email, sareng KTP iklan, tiasa diunggah kana sababaraha platform (tina YouTube sareng Facebook ka Google AdWords sareng Microsoft Advertising) sareng dianggo pikeun nargétkeun iklan ka pangguna.

Lamun bagian kadua ngeunaan unggah audiences custom disada cukup lumrah, teras bagian kahiji leuwih ti samar. Henteu jelas pisan tina pernyataan perusahaan naon aplikasi sareng téknologi anu aranjeunna anggo pikeun ngumpulkeun inpormasi. Tapi dina tulisan blog anu panjang (ayeuna dihapus), petikan non-teknis di handap ieu paling menonjol: “Kami terang naon anu anjeun pikirkeun. Naha ieu sah? Éta sah pikeun telepon sareng alat ngadangukeun anjeun. Nalika unduhan atanapi pembaruan aplikasi énggal nyorong konsumén nganggo istilah multi-halaman ngeunaan perjanjian pamakean dina citak anu saé, Dengekeun Aktif sering kalebet.

Saatos diganggu ku wartawan, CMG ngahapus tulisan éta tina blogna sareng ngaluarkeun hapunten / klarifikasi, nambahan yén teu aya pihak anu ngalaksanakeun panyadapan, sareng data nargetkeun “sumberna tina média sosial sareng aplikasi anu sanés.”

A parusahaan kadua, Mindshift, quietly dipiceun sagala pesen pamasaran ngeunaan formulir ieu iklan tina ramatloka na.

Iraha aranjeunna ngabohong?

Jelas, marketers “misspoke” ka klien maranéhanana dina ngajangjikeun iklan sora-diaktipkeun, atawa media. Paling dipikaresep anu dimaksud nyaéta urut; ieu sababna:

  • Sistem operasi modern jelas nunjukkeun nalika mikropon dianggo ku aplikasi anu sah. Sareng upami, sebutkeun, sababaraha aplikasi cuaca terus ngupingkeun mikropon, ngantosan, sebutkeun, kecap “mesin kopi” kabur tina biwir anjeun, ikon mikropon bakal terang dina panel béwara sadaya sistem operasi anu pang populerna.
  • Dina telepon sélulér sareng alat sélulér sanés, ngetok terus-terusan bakal nyéépkeun batré sareng nganggo data. Ieu bakal perhatikeun sarta ngabalukarkeun gelombang hatred.
  • Terus-terusan nganalisa aliran audio tina jutaan pangguna bakal meryogikeun kakuatan komputasi anu ageung sareng janten kabodoan kauangan – sabab kauntungan pariwara henteu tiasa nutupan biaya operasi nargetkeun sapertos kitu.

Sabalikna sareng kapercayaan umum, pendapatan taunan platform iklan per pangguna rada leutik: kirang ti $4 di Afrika, rata-rata sakitar $10 di sakuliah dunya, sareng dugi ka $60 di AS. duit keur eavesdropping. Jalma anu ragu diondang pikeun diajar, contona, harga pangakuan ucapan Google Cloud: bahkan dina harga grosir anu paling diskon (dua juta+ menit ngarékam audio per bulan), pidato kana konversi téks ngarugikeun 0,3 cents per menit. Anggap minimum tilu jam pangakuan sora per poé, klien bakal kudu méakkeun ngeunaan $200 per taun pikeun tiap pamaké – teuing malah pikeun parusahaan iklan AS.

Kumaha upami asisten sora?

Sanajan kitu, alesan di luhur bisa jadi teu dilarapkeun ka alat eta geus ngadéngé pikeun paréntah sora dumasar kana sifat tujuan ahirna. Anu pangheulana sareng anu paling penting nyaéta spiker pinter, ogé smartphone sareng asisten sora aktip sacara permanén. Alat anu kirang jelas kalebet TV pinter anu ogé ngabales paréntah sora.

Numutkeun kana Amazon, Alexa salawasna ngadangukeun kecap hudang, tapi ngan ukur ngarékam sareng ngirim data sora ka awan saatos ngupingkeunana, sareng lirén pas interaksi sareng pangguna parantos réngsé. Pausahaan teu mungkir yén data Alexa dipaké pikeun targeting ad, sarta panalungtikan bebas confirms ieu. Sababaraha pangguna nganggap prakték sapertos kitu haram, tapi gugatan anu aranjeunna diajukeun ngalawan Amazon masih lumangsung. Samentawis éta, tindakan sanés anu diajukeun ngalawan Amazon ku Komisi Komunikasi Federal AS nyababkeun pakampungan $ 30 juta anu sederhana. Buta e-commerce ieu maréntahkeun pikeun mayar karuksakan alatan gagal ngahapus data barudak dikumpulkeun ku Alexa, dina palanggaran langsung tina Act Protection Privasi Online Barudak AS (COPPA). Pausahaan ogé dilarang ngagunakeun data anu dipanén sacara ilegal ieu pikeun kaperluan bisnis – khususna algoritma latihan.

Sareng kanyaho umum yén padagang asisten sora anu sanés ogé ngumpulkeun data interaksi pangguna: ieu anu panganyarna dina Apple sareng Google. Sakapeung, rekaman ieu didangukeun ku jalma hirup – pikeun ngajawab masalah téknis, ngalatih algoritma anyar, sareng sajabana. Tapi aranjeunna biasa nargétkeun iklan? Sababaraha panilitian mastikeun prakték anu sami ku Google sareng Amazon, sanaos ieu langkung seueur ngeunaan pamakean milarian sora atanapi sajarah pameseran tibatan ngetok kontinyu. Sedengkeun pikeun Apple, teu aya hubungan antara iklan sareng Siri dina pangajaran naon waé.

Kami henteu mendakan panalungtikan anu dikhususkeun pikeun paréntah sora TV pinter, tapi parantos lami dipikanyaho yén TV pinter ngumpulkeun inpormasi anu lengkep ngeunaan naon anu ditingali ku pangguna – kalebet data pidéo tina sumber éksternal (pamuter Disc Blue-ray, komputer, sareng sajabana). Teu tiasa dipungkir yén interaksi sora sareng asisten anu diwangun ogé dianggo langkung seueur tibatan anu disangka.

Kasus husus: spyware

Tangtosna, ngetok dina smartphone ogé kajantenan, tapi anu dimaksud di dieu sanés panjagaan massa pikeun tujuan pariwara, tapi spionase korban khusus. Aya seueur kasus panjagaan anu didokumentasikeun – palaku anu tiasa janten pasangan timburu, pesaing bisnis sareng bahkan agénsi intelijen anu bonafide. Tapi jenis ieu eavesdropping merlukeun pamasangan malware dina smartphone korban – sarta mindeng, “hatur nuhun” ka vulnerabilities, ieu bisa lumangsung tanpa aksi wae dina bagian tina target. Sakali smartphone katépaan, pilihan panyerang henteu terbatas. Simkuring boga runtuyan tulisan dedicated ka kasus sapertos: baca ngeunaan stalkers, mods utusan kainféksi, sarta, tangtosna, carita epik tina kapanggihna Triangulation urang, nu sugan Trojan paling canggih pikeun alat Apple kantos. Dina nyanghareupan ancaman sapertos kitu, ati-ati waé henteu cekap – ukuran anu disasarkeun diperyogikeun pikeun ngajaga smartphone anjeun aman, kalebet masang solusi panyalindungan anu dipercaya.

Kumaha carana nyegah wiretapping

  • Nonaktipkeun idin mikropon dina smartphone sareng tablet pikeun sadaya aplikasi anu henteu ngabutuhkeunana. Dina vérsi modéren sistem operasi sélulér, di tempat anu sami dina pangaturan idin sareng privasi, anjeun tiasa ningali aplikasi mana anu nganggo mikropon telepon anjeun (sareng sénsor anu sanés) sareng nalika. Pastikeun teu aya anu curiga atanapi anu teu kaduga dina daptar ieu.
  • Kontrol aplikasi mana anu gaduh aksés kana mikropon dina komputer Anjeun – setelan idin dina versi panganyarna tina Windows jeung macOS ampir sarua jeung dina smartphone. Tur masang panyalindungan dipercaya dina komputer Anjeun pikeun nyegah malware snooping.
  • Pertimbangkeun mareuman asisten sora. Sanaos anjeun henteu terus-terusan ngadangukeun, sababaraha snippét anu teu dihoyongkeun tiasa mendakan jalan kana paguneman anu dirékam anjeun sareng aranjeunna. Upami anjeun hariwang ngeunaan sora babaturan, kulawarga, atanapi batur sapagawean nuju ka server perusahaan global, paké kibor, beurit, sareng layar rampa.
  • Pareuman kadali sora dina TV anjeun. Pikeun ngagampangkeun nuliskeun ngaran, sambungkeun kibor nirkabel kompak ka TV pinter anjeun.
  • Ucapkeun pamit ka speaker pinter. Pikeun anu resep maén musik ngalangkungan spiker bari mariksa resep sareng motong sayuran, ieu mangrupikeun tip anu paling hese nuturkeun. Tapi speaker pinter hijina gadget sanggup eavesdropping on anjeun sarta ngalakukeun eta sadaya waktu. Janten anjeun kedah nampi kanyataan éta – atanapi hurungkeun ngan ukur nalika anjeun motong sayuran.


#Naha #smartphone #sareng #asisten #pinter #tiasa #nguping #paguneman #anjeun