Episod 330 tina podcast Transatlantic Cable dimimitian ku paguneman ngeunaan poténsi karacunan AI, anu tiasa ngamungkinkeun aktor anu goréng pikeun ngarobih chatbots AI janten ‘agén sare’. Ti dinya tim ngobrol ngeunaan eBay jeung dongéng aneh ngalibetkeun spiders, cockroaches jeung ancaman pati, kitu ogé crackdown Cina on casinos, nu geus ngarah ka booming jero taneuh di casinos crypto.

Upami anjeun resep kana naon anu anjeun déngé, punten pertimbangkeun ngalanggan.

  • Karacunan AI tiasa ngajantenkeun modél kabuka janten “agén bobo.”
  • Ngabela kanyataanana: Kaleresan dina jaman média sintétik
  • eBay mayar denda $3 juta dina kasus pelecehan blogger
  • Cina urang judi crackdown ngalahirkeun gelombang casinos online ilegal

#Transatlantik #Cable #Podcast #episode #Blog #resmi #Kaspersky

Pangembangan gancang AI, tegangan internasional, sareng pamekaran téknologi “pinter” sapertos Internet of Things (IoT) ngajantenkeun taun anu bakal datang taun anu nangtang dina hal kaamanan maya. Masing-masing urang bakal nyanghareupan tantangan ieu dina hiji cara atanapi anu sanés, janten, sapertos tradisi, kami di dieu pikeun ngabantosan sadaya pamiarsa urang ngadamel sababaraha résolusi Taun Anyar pikeun 2024 anu langkung aman.

Jaga kauangan anjeun

É-commerce sareng téknologi kauangan terus berkembang sacara global, sareng téknologi suksés mimiti diadopsi di daérah énggal. Pangmayaran éléktronik instan antara individu ayeuna beuki nyebar. Jeung, tangtosna, penjahat ngarancang cara anyar pikeun curang anjeun kaluar duit Anjeun. Ieu mah ngan saukur ngalibatkeun panipuan ngagunakeun sistem mindahkeun duit instan, tapi ogé téhnik canggih pikeun maok data pembayaran dina situs e-commerce na toko online. Generasi panganyarna tina web skimmers nu hacker install dina situs balanja online sah ampir teu mungkin keur ningali, sarta korban ngan manggihan data maranéhanana geus dipaling nalika biaya diidinan muncul dina kartu maranéhanana.

Naon anu kedah dilakukeun?

  • Tautkeun kartu bank anjeun ka Apple Pay, Google Pay, atanapi sistem pamayaran anu sami anu aya di nagara anjeun. Ieu mah ngan ukur merenah, tapi ogé ngurangan kamungkinan maling data nalika nyieun purchases di toko.
  • Anggo sistem pikeun mayar dina situs web sabisana. Henteu kedah ngalebetkeun detil kartu bank anjeun deui dina unggal halaman wéb énggal.
  • Jaga smartphone sareng komputer anjeun nganggo sistem kaamanan komprehensif sapertos Kaspersky Premium. Ieu bakal ngabantosan ngajagi artos anjeun, contona, tina serangan anyar anu jahat dimana detil panampi diganti nalika mindahkeun artos instan dina aplikasi perbankan.
  • Anggo kartu virtual atanapi kartu anu tiasa dianggo pikeun pangmayaran online upami bank anjeun ngadukung pilihan ieu. Upami kartu virtual tiasa dikaluarkeun deui gancang dina aplikasi, robih sacara teratur – contona, sabulan sakali. Atanapi nganggo jasa khusus pikeun ‘nyumputkeun’ kartu, ngahasilkeun detil pamayaran sakali pikeun unggal sési pamayaran. Aya seueur di antarana pikeun nagara anu béda sareng sistem pamayaran.

Tong percaya kana sagala anu anjeun tingali

Kecerdasan buatan generatif parantos ngadominasi warta sapanjang 2023 sareng ngagaduhan dampak anu signifikan dina pasar padamelan. Hanjakalna, éta ogé dianggo pikeun tujuan anu jahat. Ayeuna, ampir saha waé tiasa nyiptakeun téks, poto sareng pidéo palsu dina sababaraha menit – padamelan anu sateuacana peryogi seueur waktos sareng kaahlian. Ieu ngagaduhan dampak nyata dina sahenteuna dua daérah kaamanan siber.

Kahiji, mecenghulna gambar palsu, audio jeung video dina saluran warta jeung média sosial. Dina 2023, gambar anu dihasilkeun digunakeun pikeun tujuan propaganda nalika konflik geopolitik di nagara pasca-Soviét sareng Wétan Tengah. Éta ogé hasil dipaké ku fraudsters pikeun sagala rupa conto fundraising palsu. Salaku tambahan, nuju ahir taun, para ahli urang mendakan kampanye “investasi” anu ageung anu nyababkeun pamakean deepfakes ngahontal tingkat anyar: ayeuna urang ningali laporan warta sareng tulisan dina saluran populér ngeunaan pangusaha anu kasohor sareng kapala nagara anu nyorong pangguna pikeun investasi di proyék tangtu – kabeh palsu, tangtu.

Kadua, AI parantos ngagampangkeun nyiptakeun email phishing, tulisan média sosial, sareng situs wéb palsu. Salila sababaraha taun, panipuan sapertos kitu tiasa dikenalkeun ku basa anu lepat sareng seueur kasalahan, sabab penipu teu gaduh waktos nyerat sareng proofread leres. Tapi ayeuna, sareng WormGPT sareng modél basa anu dioptimalkeun ku hacker sanés, panyerang tiasa nyiptakeun umpan anu langkung ngayakinkeun sareng variatif dina skala industri. Naon deui, para ahli hariwang yén penipu bakal ngamimitian ngagunakeun modél AI multibasa anu sami pikeun nyiptakeun bahan phishing anu pikaresepeun dina basa sareng daérah anu jarang ditargetkeun pikeun tujuan anu sami.

Naon anu kedah dilakukeun?

  • Janten kritis pisan ti unggal eusi provokatif émosional anu anjeun tepang dina média sosial – khususna ti jalma anu anjeun henteu terang sacara pribadi. Jadikeun kabiasaan pikeun salawasna pariksa fakta dina saluran warta anu terhormat sareng situs ahli.
  • Entong nransfer artos ka pangumpulan dana atanapi kampanye amal tanpa ngalaksanakeun pamariksaan latar tukang anu lengkep dina panarima heula. Inget, ngahasilkeun carita jeung gambar heartbreaking téh sagampang mencét hiji tombol poé ieu.
  • Pasang perlindungan phishing sareng panipuan dina sadaya alat anjeun, sareng aktipkeun sadaya pilihan anu mariksa tautan, situs wéb, email, sareng lampiran. Ieu bakal ngirangan résiko ngaklik tautan phishing atanapi ngadatangan halaman wéb palsu.
  • Aktipkeun panyalindungan iklan spanduk – Kaspersky Plus sareng Kaspersky Premium gaduh fitur ieu, sapertos sababaraha panyungsi. Iklan jahat mangrupikeun tren anu sanés dina 2023-2024.

Sababaraha ahli ngantisipasi munculna analisa eusi sareng sistem labél anu dibangkitkeun AI ku taun 2024. Tapi, ulah ngarepkeun éta gancang atanapi tiasa dianggo sacara universal, atanapi tiasa dipercaya. Sanaos solusi sapertos kitu némbongan, parios deui inpormasi ti sumber anu dipercaya.

Tong percaya kana sagala anu kadenge

Deepfakes sora berbasis AI kualitas luhur parantos aktip dianggo dina skéma panipuan. Aya anu ngaku anjeun “boss,” “anggota kulawarga,” “rekan kerja,” atanapi batur anu anjeun terang tiasa nelepon anjeun pikeun menta bantosan langsung – atanapi ngabantosan batur anu bakal langsung ngahubungi anjeun. Skéma ieu utamana boga tujuan pikeun nipu korban kana sukarela ngirim duit ka penjahat. Skenario anu leuwih kompleks ogé mungkin – contona, nargétkeun karyawan perusahaan pikeun ménta kecap akses pikeun ngakses jaringan perusahaan.

Naon anu kedah dilakukeun?

  • Verifikasi telepon anu teu kaduga atanapi pikahariwangeun tanpa panik. Upami aya anu anjeun kenal ogé nelepon, naroskeun patarosan anu ngan ukur tiasa dijawab ku jalma éta. Upami batur sapagawean nelepon tapi pamundutna sigana aneh – contona, naroskeun anjeun téks atanapi ngeja kecap akses, ngirim pamayaran, atanapi ngalakukeun hal anu teu biasa – nelepon batur sapagawean atanapi bos pikeun pariksa deui hal-hal.
  • Anggo aplikasi identifier panelepon pikeun meungpeuk spam sareng telepon palsu. Sababaraha aplikasi ieu henteu ngan ukur tiasa dianggo sareng telepon biasa tapi ogé sauran via utusan sapertos WhatsApp.

Mésér ngan ukur alat pinter internét-of-things (IoT) anu aman

Alat IoT anu teu ditangtayungan goréng nyiptakeun sagala rupa masalah pikeun nu bogana: robot pembersih vakum nénjo nu bogana, pakan piaraan pinter tiasa masihan piaraan anjeun pésta anu teu direncanakeun atanapi mogok lapar parah, kotak set-top maok akun sareng nyiptakeun proxy jahat dina anjeun. alat. jaringan imah, sarta monitor orok jeung kaméra kaamanan imah ngarobah imah anjeun kana acara TV kanyataanana tanpa pangaweruh Anjeun.

Naon anu tiasa ningkat dina 2024? Syarat pangaturan anu muncul pikeun produsén alat IoT. Salaku conto, Inggris bakal ngalarang penjualan alat anu nganggo login sareng kecap akses standar sapertos “admin/admin”, sareng meryogikeun pabrik pikeun ngungkabkeun sateuacanna sabaraha lami alat khusus bakal nampi apdet firmware. Di AS, sistem panyiri kaamanan dikembangkeun anu ngamungkinkeun anjeun ngartos naon anu diarepkeun tina alat “pinter” dina hal kaamanan bahkan sateuacan ngagaleuh.

Naon anu kedah dilakukeun?

  • Panggihan upami aya inisiatif anu sami di nagara anjeun sareng mangpaatkeun ku cara ngagaleuh ngan ukur alat IoT anu aman kalayan dukungan jangka panjang anu dinyatakeun. Kamungkinan nalika produsén diwajibkeun pikeun mastikeun kaamanan alat-alat pinter sacara lokal, aranjeunna bakal ngadamel parobihan anu pas kana produk pikeun pasar global. Teras anjeun tiasa milih produk anu cocog ku mariksa, contona, “label kaamanan” Amérika sareng ngagaleuhna – sanaos anjeun henteu aya di AS.
  • Konpigurasikeun sadaya alat pinter sacara saksama nganggo naséhat lengkep kami ngeunaan cara nyiptakeun bumi pinter sareng nyetél kaamananna.

Jaga leuwih anjeun dipikacinta

Scams ngalibetkeun téks palsu, gambar, jeung talatah sora tiasa utamana éféktif lamun dipaké dina manula, barudak, atawa jalma anu kirang museurkeun téhnologi. Pikirkeun kulawarga anjeun, réréncangan sareng kolega – upami aya diantara aranjeunna anu janten korban skéma anu dijelaskeun di luhur, punten sakedap kanggo nyarioskeun aranjeunna atanapi masihan tautan ka blog urang.

Naon anu kedah dilakukeun?

Sateuacan urang pamit sareng ngarepkeun anjeun 2024 anu bagja sareng damai, hiji bisikan anu terakhir — résolusi Taun Anyar taun ka tukang masih relevan pisan: transisi ka sistem anu henteu nganggo kecap konci maju sacara gancang-gancang, janten tanpa kecap konci dina Taun Anyar. tiasa janten ide anu saé, sedengkeun kabersihan cyber janten langkung penting. Aduh; ampir poho: Mugia anjeun bagja sareng katengtreman di 2024!…


#Resolusi #pikeun #kaamanan #cyber